Şimdi Ara

Milli maçlar 40 milyon dolara UEFA’ya satıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Milli maçlar 40 milyon dolara UEFA’ya satıldı

Milli maçlar 40 milyon dolara UEFA’ya satıldı

Milli maçlarda Şampiyonlar Ligi geliri ve kalitesini hedefleyen UEFA, Avrupa ülkelerinin yayın haklarını doğrudan kendisi satın aldı.

Futbolun patronu ay yıldızlı ekibin Euro 2016 eleme grubu ile iki hazırlık maçına 40 milyon dolar ödedi. UEFA satın aldığı yayın haklarını şirketlere pazarladı. Türkiye’deki
    haklarını ise Saran Grup aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), milli takımın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Eleme maçlarıyla iki özel karşılaşmasını 40 milyon dolara UEFA’ya sattı. UEFA, milli maçların değerini artırmak için şampiyonlar ligi yayın sistemini devreye soktu. Yayında merkezileştirmeye giden Avrupa futbolunun patronu, bu amaçla ülke federasyonlarından maçlarının yayın haklarını kendisi satın alıp daha sonra bu hakkı şirketlere pazarladı. UEFA bu çerçevede aralarında Türkiye’nin de olduğu bütün ülkelerin Euro 2016 ile Avrupa ülkelerinin 2018 Dünya Kupası grup eleme maçlarının yayın haklarını aldı. 546 maçlık paketi 700 milyon Euro’ya alan UEFA, kendisi şirketlere satarak 1 milyar 200 milyon Euro gelir elde etmeyi umuyor.

UEFA, Türkiye’nin sadece Euro 2016’daki grup ve (5’li gruba düşersek 10, 6’lı gruba düşersek 12 maç) ile iki hazırlık müsabakası için TFF’ye 32 milyon Euro (40 milyon dolar) ödedi. Türkiye dahil diğer bütün ülkelerin maçların Euro 2016 ve 2018 Dünya Kupası eleme maçlarının Türkiye yayın haklarını Saran Grup aldı. Türkiye’de bu maçları yayımlamak isteyenler Saran Grup’un kapısını çalacak.

MAÇLAR HD DEĞİL 4K KALİTESİNDE YAYINLACAK

UEFA, milli maçlarda merkezi yayıncılık sistemine geçerek Devler Ligi’ndeki yayın kalitesini ve kazancı hedefliyor. Sahadaki kamera sayısı artırılacak. Yayınlar 4K formatında gerçekleştirilecek. Bu HD yayın sisteminden daha üst bir düzey. Avrupa ve Dünya Şampiyonası eleme maçlarının sponsorları da UEFA tarafından belirlenecek.

YAYIN HAKLARI HANGİ ÜLKEDE HANGİ ŞİRKETE VERİLDİ

Türkiye: Saran
    İngiltere: ITV
    Ukrayna: TV-Broadcasting Company Ukraine
    ABD: FOX Sports
    Kanada: Rogers Sportsnet
    Brezilya: Globosat
    Latin Amerika: SKY Mexico/DIRECTV

Kaynak

• Milli maclarida d smart a versinler super olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UEFA baktı bizim TFF tırt bari ben yapayım bu sabilerin işini dedi herhal.

• Milli maclari bile artik sifreli kanallar vercek desenize

• Sifreli versinler. Boyle milli takimin macini izleyecegime oturur fm oynarim daha iyi. Hem kupada oynamayan bi takimi ne yapayim

• Şifreli olmayacak. Yayıncı kuruluş değişti sadece.
  • Milli maclarin sifreli yayinlanmasi kanunen yasak diye biliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Monterrey

Milli maclarin sifreli yayinlanmasi kanunen yasak diye biliyorum

böyle bir şey söyleniyor ama daha önceden bunun şampiyonalar ligi versiyonu olanı vardı. şampiyonlar ligi yayınları şifreli yayınlanamaz uefa izin vermez buna diye. 2 senedir şifreli yayınlanmaya başladı.
    sürekli duyuyorum bu sözü nedense bir kişide şu kanunda şurada yazıyor diye bir şey yazmıyor hiç okumadım böyle bir şey. varsa kesin bilgisi olan söylesin öğrenelim.
  • türkiyede 4k tv kullanan varmı ki
  • Milli takım maçlarını şifreli verirlerse kritik maçlar dışında kimse gidip satın almaz ,
  • quote:

Orijinalden alıntı: orain

türkiyede 4k tv kullanan varmı ki

Biz aldik teknosadan 17 bine sirkete

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlerin cılkı çıktı maç izlemek için sürekli birşeyler satın alamam izleyen izlesin

• saran kim la

• quote:

Orijinalden alıntı: Funky ND

saran kim la

Saadettin Saran

• quote:

Orijinalden alıntı: megi21

quote:

Orijinalden alıntı: Monterrey

Milli maclarin sifreli yayinlanmasi kanunen yasak diye biliyorum

böyle bir şey söyleniyor ama daha önceden bunun şampiyonalar ligi versiyonu olanı vardı. şampiyonlar ligi yayınları şifreli yayınlanamaz uefa izin vermez buna diye. 2 senedir şifreli yayınlanmaya başladı.
    sürekli duyuyorum bu sözü nedense bir kişide şu kanunda şurada yazıyor diye bir şey yazmıyor hiç okumadım böyle bir şey. varsa kesin bilgisi olan söylesin öğrenelim.

Önce gazetelerde haberler çıktı şl maçlarının ve milli maçların şifresiz olması RTUK tarafından zorunlu hale getirilecek diye. Ama sonrasında RTUK kararı yayınladığında içinde şl yoktu. Ama milli takım olabilir tam hatırlamıyorum.

• Şimdi hangi kanalda olacak yani Saranların kanalı hangisi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lithium

Şimdi hangi kanalda olacak yani Saranların kanalı hangisi?

Saranların kanalı yok. Sadece aracı şirket. Yayın haklarının pazarlama yetkisini alıp, ülkemizdeki televizyonlara satıyor. Hangi kanalın alacağı yakında belli olur.

Eskiden bu işi TFF yapıyordu, şimdi UEFA tek bir havuzda toplamış. Yani izleyici için değişen birşey yok. Milli maçlar şifresiz yayınlamak zorunda zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.