Şimdi Ara

Millet nasıl zengin oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sokaklara bakıyorum çok fazla son model araç ve lüks araba var eskiye göre sayıları arttı

Sizce insanlar kolay para kazanmanın yolunumu buldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 10-15 yıl önce çok ulaşılabilirken volkswagen vs. segmenti bir araç almış olsan, 5 yılda bir arabayı satıp üstüne az para koyarak arabayı bir üst segmentle değiştirsen şimdiye E serisi mercedes veya 5 serisi BMW altında olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Outsider -- 2 Mayıs 2025; 18:8:51 >
  • 10 yıllık Leon 1 milyondan fazla paraya alıcı buluyo ikinci elde. inanılmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk milletinin nasıl zengin olduğunu mu sorguluyorsun?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 20 yasindan itibaren her yil bir bireysel emeklilik yaptim. 30 dan sonra da her yil biriktirdigim parayla beraber 1 bireysel emekliligi bozdum ve ustune kredi cekip ev aldim. 0.69 0.73 gibi oranlardan her yil kredi cektim. Simdi pek cok kiracim bar yine maasimla kredi oduyorum , kira gelirleriyle yasayip yatirim yapiyorum. Faizlerin kurun dusuk oldugu donemde akillica davranan insanlar su anda iyi gelir elde ediyorlar.

Sonucta bu hayatin maliyeti var. Ya bu maliyeti calisir odersiniz, ya da bir yolunu bulur baskasina, ananiza babaniza veya kiraciniza odetirsiniz. Ama bu bedel odenmeli.

• Sorman gereken soru milletin nssil zengin oldugu degil senin nasil zengin olabilecegin. Herkes kendi yetenekleri dogrultusunda zengin olabilir ama asiri zor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

Dediklerin doğru.Faizlerin eksi faizde olduğu bir dönemde babaya çok baskı yaptık ancak sonuç alamadık.Biz de o topun altına pek girmek istemeyince kaçırmış olduk fırsatı.Hangi bireysel emekliliği önerirsin ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sokakta gördüğün insanların çoğu o arabaları ya model atlaya atlaya yıllarca ilerleyeerk aldı. Yada kredi çekti yıllarca onu ödedi. Çünkü Türkiye şartlarında bugün nüfusun buyuk kısmı 22-60k arası kazanıyor. Belki nüfusun %80-90ı böyledir. Tabi bunun yanında ticaretle uğraşan fikir üreten veya iyi işler yapıp güzel para yapan insanlarda var. Ha kolay yoldan illegal işlerle kazananda vardır. Ama sosyal medya algılarınızı bozuyor. Herkesin süper arabası var, herkes sürekli tatilde sanıyorsunuz. Yok böyle bişey.

• Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

Bireysel emekliliğin çok bir onemi markası yok. onemli olaan aylık minimum tutardan açabileceğiniz maksimum syaıda bireysel emeklilik açmak. yani 5000 tl düşünüyorsanız, en az bireysel emeklilik için 1000 tl odenıyorsa 5 tane bireysel emeklilik açmak en dogrusu.

tercihen devlet katkısını eksiksiz almak için de 10 yıl sonra 60 yasına gelecek birisi adına emeklilik açmak ve lehtar olarak kendini gostermek. boylece o kişi ölse bile, emeklilik size kalır.

şirketten de onemlisi emeklilik hesabının fonları. altın fonu dolar fonu, teknoloji fonu gibi fonlara doğru oranlarda yönlendirmek. altın artacağı zaman fonları altın fonuna geçirmek, dolar artacagı zaman da dolar fonuna geçmek gibi hareketler de kazancı arttırır.

• aslında en karlı donem 2021 donemi idi. bu donemde bir ev fiyatı luks bir sitede 300 bin civarıydı. kredi faizleri 1.34 lere cıkmış, millet bu oranlardan kredi cekilmez falan diyorlardı. ben o donemde 200 bin paramı ve dogycoinden gelen paraları vs hepsini bozup, bireysel emeklilikleri de bozup 3 tane eve 100 er bin peşinat verip 250, 300, 350 bin gibi krediler cektim. şu anda kredi odemelerim 4250, 4750, 5250 gibi krediler oduyorm. 3 dairenin kira ortalaması 25 bin. yani 75 bin alıyorum. toplam kredi odemem 15 bin tl civarında. şimdi evler 4 milyon oldu.

300 bin tl yi emeklilikte tutsam şu anda 1-2 milyonum olmustu. faizde tutsam da max 3 milyon. ancak 3 evin toplam değeri şu anda 15 milyon civarı. bu fırsat pek cok insanı havadan zengin etti. bankanın parasıyla zengin olduk diyeyim.

Doğru. Ama o dönemin koşullarına bakmak lazım. İnsanlar işten çıkarıldı. Faizler düşük olsada piyasa bitmişti. İnsanların cebinde para yoktu. Kriz gibi bir şeydi kısaca. Kredi ucuz olsada maaşlı çalışan birisi belki maaşının tamamını veya daha fazlasını krediye vermek zorunda kalacağı bir durumdu. Şuanda çok farklı değil. Maaşı yüksek olsa bile insanlar kriz olduğu için maaşlı birisi krediye girmeye çekinirdi. Yani kimse Türk Lirasının bu denli eriyeceğini bilmiyordu. Bir nevi tesadüf ev sahibi oldular diyebiliriz.

• o gördüğünüz lüks arabaların %70 i borçlu şuan daha orta halli arabalara binenlerin kafası rahat çünkü borçlu değiller..

• ne kadar akıllı zengin gördüysem istisnasız hepsi gayrimenkul yatırımı yaptı. salak zenginlerse borsadır, kripto paradır, falancaya paramızı verelim ikiye üçe katlasın safsatalarıyla topu attılar. Fakir bile olsan cebindeki paraya ilave biraz para biriktir, üstüne de borç al, kredi mredi çek sağda solda kesene uygun bir tarla, arsa bişey al. şimdi üçe aldıysan seneye 5 liraya havada karada satıyorsun. Böyle 3-5 tane arsan olsa kimseye muhtaç olmadan gerektiğinde satıp yine tekrar alarak tekerini döndürürsün. yok ben statik kalayım, riski girmeyeyim dersen ömrü billah mülk sahibi olamazsın. para yapmak risk olmadan olmaz. maaşlı çalışansan ki bende öyleyim, karnını ancak çalışmana yetecek kadar doyurabilirsin, sistematik kölelik.

• Eskiden heralde mal sahibi olmak bu kadar zor değildi. Hatırlıyorum 3 sene önce ilk işime başladığımda 8000 lira maaşla başladım. Evler şuankine göre ucuzdu (alım gücü olarak) ve bankalar çok üdşük faizden ev-araba kredisi dağıtıyordu. Şöyle düşün o zamanlar bi arkadaşım yedek ast. olarak askere gitti 1 yıl aldığı maaşı biriktirdi. Biraz ailesinden borç aldı biraz kredi çekti antalyanın güzel bir yerinden ev aldı o zamanın parasıyla yanlış hatırlamıyorsam 650k TL. Bu dediğim pandemi zamanı bu arada. Şimdi o evin değeri en az 5-6m+ vardır. Kiracısı var 30k kira alıyor ve eve 5k kredi borcu ödüyor. Özetle bazı fırsatları kaçırmamak lazım. Ben ilk işe başladığım zamanlar da peynir ekmek gibi ev alıyordu insanlar ama benim maaşım düşüktü ve yeni işe başladığım için ev kredisi alamıyordum. Birilerinden destek de göremedim o yüzden o furyayı kaçırdım. Şimdi uğraşıp duruyoruz işte.

• 2020’de 3 BTC’yi 5.200 dolardan alsaydin

Alış fiyatı: 3 × 5.200 = 15.600 USD

Satış fiyatı (2025): 3 × 120.000 = 360.000 USD

Kâr: 360.000 − 15.600 = 344.400 USD

📌 Yani 2025’te 120 bin dolardan satarsan 344 bin 400 dolar kâr etmiş oluyorsun, toplam eline geçen para ise 360 bin dolar.

www.youtube.com/watch?si=nG5zWY5KgHYBuB7Z&v=BfnjX88Va4Y&feature=youtu.be
    www.youtube.com/watch?si=xSNcVhoRYKBzUD5o&v=lbJxuxIpc_g&feature=youtu.be

Millet nasıl zengin oldu

2013 yılında şu forumda bitcoin mining konusu açıldıgında hatirlıyorumda silkroad deepweb diye dalga geçıyorlardı

Btcden zengin olma işi hayal bitti kaçtı o tren

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 13 Ağustos 2025; 12:59:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• The Protagonist X kullanıcısına yanıt

Beni mercedes bayisinden aradilar. Bende o donem c180 i satmiistim. Esime a180 almistim. Dediller size mercedes satalim. Ben de dedim ekonomi bozuk kotuye gdiyor dusunmuyorum demistim. Mercedes bayisindeki cocuk artik tanidkk olmustu. Onun bir cumlesi hayyatimi degistirdi

"Abi hayatinda kredi cekmemis adamlar cekebildigi kadar kredi cekip mercedes aliyor. Sana da alalim 3 5 tane"

Orda piyasanin nereye gidecegini anladim. Hic kredi cekmemis adamlar bile krediyle biseyler aliyorsa demekki efsane bir devaluasyon olaxak. Kredi odemeleri sabit. Enflasyonn siseceek. Pozisyonumu ona gore aaldim. Girebildigim kadar borca girdim aldim.

Su anda sartlar daha zor degil. O gun 20 bin maas alan simdi 200 bin aliyor. 500 binlik ev 5 milyon oldu zorluk ayni. Diyeceksin ki faizler yuksek bankaya cok oduyorsun, ama faizler duserse o konutun degeri 10 milyon olacak sen 5 milyon faiz odemek yerine 5 milyon fazladan ev sahibine vereceksin. Kredi oranlari yuksekken kredi cekmek mantikli cunku duserse yapilandirma yapabiliyorsun.

Yani bu gun 5 milyonluk ev alacaksin. Faizler yuksek. 0.69 olsa o evin fiyati 15 milyon olacak zaten. Sen simdi 5 milyonluk eve 4 milyon kredi cekersen odemesi 100 bin olacak belki 10 yilda 10 milyon faiz odeyeceksin. Ama ya oranlar duserse? Yapilandirdiginda 100 binlik kredi odemen 50 60 a dusecek. 1-2 yila da kirasi 60 bin olacak, bedavadan 1 milyon tl ile 15 milyonluk evin olacak. Para boyle kazaniliyor.

Ha diyeceksin ki sen neden 3 5 taane ev almiyorsun simdi? Evi olana kredi miktari evin %15 i kadar cikiyor bu yuzden de ev almiyorum su ara.

• Önceden köyden geliyordu insanlar.Şak diye gecekonduyu dikiyordu,bikaç ağlıyordu tvlere biz ölelim mi bizim canımızın kıymeti yok mu vs diye.Sonra ilk seçimde beleş tapuyu cebine indiriyorlardı.

Yıllar sonra sistemini oturtup ve bölge gelişince de tak bi kaç tane apartman bakmışsın zengin olmuş torunun torban

Bu kadar uyanık çakal dedeleri olanlarin çocukların torunlarının keyfi kebap şu sıralar.Sorsan ama çok çalıştik,emek verdik,alınteri döktük derler işin aslını asla söylemezler

Ha deden namusuyla yaşadıysa da böyle gelirsin forum sitelerinde nerde hata yaptim,millet nasıl yapıyor diye konu açarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih KARAHAN -- 13 Ağustos 2025; 14:9:35 >
  • Fatih KARAHAN kullanıcısına yanıt

Haklisin aslinda.

Her donemin firsatlari vardi. Dedelerimizin firsati sehre gelip gecekondu yapmakti. Bu firsati kullananlar yirtti. Kentsel donusumle 5 - 10 daire aldilar.

Babalarimizin firsati okumakti. Karikoca okuyup calisanlar cok iyi gelirlerle kazanip cok iyi seylere sahip oldular.

Benim donemimin firsatlari dusuk kredi oranlari, ve yuksek enflasyona borcla girmekti.bunu gorenler kazandi.

Bu gun ise nakiti olan kazaniyor. 5 milyonluk evi bile 3 milyona satmaya calisan paraya sikismis insanlarla dolu ulke.

Her donem firsaatlariyla geliyor ve onemli olan firsati gormek kadar firsata hazir olmak. Dedelerimiz icin bu buyuk sehire geelmekti geceekondu yapmakti. Koyde oturan kaybetti. Babalarimiz icin de okumamakti. Onlar okumadilar firsati kacirdilar. Benim zaamanimda ise kredibilitesi olan kazaandi. Simdi de nakiti olan kazaniyor. Simdi ekonomi kotu ama secim onceki musrifligin ve harcaanan paranin bedelini oduyor insanlar. Yine secim gelecek yine oranlar dusecek yine secim ekonomisi ve bolluk refah donemi gelecek. Bu donemde yine parasi olan degil kredibilitesi olan, parasi olan degil geliri yusek olan kazanacak.

2020'de eve kapandığımızda sosyal medyada bi yazılımcılık pohpohlaması başladı, efendim işte yazılımcılar sonsuz para kazanıyo, şirketler yazılımcıların önünde diz çöktü falan.

2023'te sosyal medyada bi yazılımcılık gömme furyası başladı, efendim işte yazılımcılık bitti, şirketler yazılımcıları kovuyo vs..

ikisi de külliyen abartı idi. 2020'de yazılım işi bulmak gene zordu, 2023'te ise yazılımcılık bitmedi.

yani hype oluştuğunda acayip büyüyo, sosyal medya kocaman bi yankı odası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.