Şimdi Ara

Millet nasıl zengin oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
2
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ya yazilimcilik sonsuz para kazaniyor diye bir durum yok. Ama onemli olan gelirini 3 -5 kanala bolebilmekte. Misal ben maasli calisiyorum. Ayni zamanda ciftciyim. Ayni zamanda gayrimenkullerim var kiraya veriyorum, yazilim sirketim var, esim calisiyor, otelim var vs

Simdi bu yil ocakta 30% zam yaptilar bana . Temmuzda da zam bekliyordum yapmadilar. Yani bu yil maas patates oldu. Ama tufe %60 lardan kademeli olarak dusuyor kiracilara %55, %45 gibi tufe oraninda zam yaptim. Bu yil zeytinyagi da kazandirmadi. Taris fiyatlari oldurdu. Turizm de millette para yok o da patates oldu. Sirket isleri de iyi gidiyor. Is bazli anlastigimdan dondurebiliyorum.

Misal korrona doneminde de turizm bitti, sirket isleri durdu, ama maaslara guzel zamlar aldik. Nerdeyse her yil 100%. Zeytinyagi ve gida iyi para getirdi.

Simdi benim tek maasim olsa, ne kadar yuksek olursa olsun %30zamla 1 sene idare etmek benim hayat kalitemi bitirirdi. Bi yerden zarar edince baska bir yerden cikartarak zarar etmiyorum. Hayat standardimi koruyabiliyorum. Maasa kalsak yerlerdeydik. Yani bu ulke boyle biryer. Gardini gelirini ona gore ayarlamak gerekiyor.

Dipnot: yazilimciyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 13 Ağustos 2025; 17:56:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dededen kalıyor. Kendim de biraz katkı sağladım tabii, Avrupa'da çalışarak para biriktirdim.

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

avrupada para yok hocam

• Neden olmasın hocam.

şimdi ben de geleceğin yazılımcısı olarak araştırıyorum nerede çok para ver diye. almanya'daki maaşlar bizimkilerden düşük. en azından top tier okullarda okumuş elit yazılımcılar için. abd ve isviçre dışında pek para yok anladığım kadarı ile.

• Sen de yazılım mevzularıyla uğraşıyorsun galiba. Hatta simdi gidersen kur farkından daha da kazançlı olursun.

• Sen yeni başlayan olarak, aylık 5000 euro kesin kazanırsın. Ayda 2000 euro bile bir kenara atsan, Türkiye ekonomisi zaten berbat, 1 yılda 24,000 euro biriktirirsin. Bu Türkiye'de oldukça iyi para. Simdi 10 sene çalıştıgını ve düzenli biriktirdigini düşün. TR ekonomisi daha da kötüye gidecek bence. Yani biriktirdigin parayla Türkiye'ye gelince kral oluyorsun. Gurbetci tayfası yalan söylüyor A** partili oldukları için milleti kandırmaya calısıyorlar açız yoksuluz diye. Onları partileri konusturuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Ağustos 2025; 11:1:0 >

evet bilko'da okuyorum.

hocam valla gidenler 3k euro falan alıyor faang'da 4k euro maksimum o da.

aselsan 100k veriyor zaten para için almanya'ya gitmek pek mantıklı değil.

benim hedefim abd master sonrası orada çalışmak. 150-200k dolar ile başlıyorsun milyon dolara kadar çıkabiliyorsun tabii 7 haneli maaşlar biraz uçuk bir hedef de yine de var. almanyada tırcı ile kalifiye yazılımcı aynı parayı alıyor sosyal devlet saçmalıkları yüzünden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6338ADE54 -- 14 Ağustos 2025; 11:1:32 >
  • Burada TL alıp TL harcıyorsun ama orada, Euro alıp, Euro harcayacaksın.

4000 euro bile orada çok büyük para çünkü, şöyle söyleyeyim, Euro'nun satın alım gücü yüksek. 4000 euro kazanıyorsan, ayda 1000 euro harcarsın, market vs genel ihtiyaçlar için buraya kıyasla çok düşük Euro birimleri harcayacaksın, adamı hoplatır ve yeter de artar bile.

Ev kiraları pahalı ama o da yaşadığın şehre göre değişiyor. ABD'ye gidebilirsen o da olur tabii ama yurtdışına gidip çalışmak Türkiye ile kıyaslanmaz

• Nasıl bir ülkedeysek, para çok saçma kişilerin elinde, bu low iq adam nasıl bu kadar zengin diyorsun, adama 2+2 kaç diye sorsan 5 diyecek, evleri arsaları var, ticaret zeka işi, ama adamda zekanın kırıntısı yok, nasıl alıyor anlamak güç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.