Şimdi Ara

Millenicom yeni yapılan taahhüt cayma bedeli H.K

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Babamın adına Millenicom 50 mbit 12 ay taahhütlü vdsl ev interneti vardı. 1 Aralık'ta taahhüt bitince babamı arayıp "bi 12 ay daha uzatalım aylık 690 TL yerine 590 tl olsun, 60 tl de size özel indirim" deyip 530 TL'ye taahhüt yapmışlar. Ben bu mevzuyu bugün öğrendim. Binaya TT fiber geldi ve kendi üzerime internet alacaktım türktelekomdan. Bunu duyunca anında babamın edevlete girip millenicom aboneliğini fesih ettim, kullanmayacağım hizmete para vermemek için. E devlette cayma bedeli gözükmüyordu, ileride bi cayma bedeli çıkar mı?, diyelim ki çıktı, anında iptal ettiğim için ödememe şansım var mı?

Şuan böyle gözüküyor, daha taahüt başlamamış.

• 14 gün içinde cayma bedeli ödemeden iptal ettirebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millenicom’un yaptığı yeni 12 aylık taahhüt, telefonla alınmış bir mesafeli sözleşme niteliğinde olduğu için, taahhüt henüz hiç başlamamış ve hizmetten yararlanmamış olmanız sebebiyle cayma bedeli çıkarma ihtimali hukuken oldukça düşüktür; çünkü tüketici, mesafeli satışlarda 14 gün içinde hiçbir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden cayma hakkına sahiptir ve sizin e-Devlet üzerinden aynı gün yaptığınız fesih bu hakkın açık bir kullanımını oluşturur. Ayrıca, taahhüt süresi fiilen başlamadan yapılan iptallerde “kullanılmayan hizmet + cihaz” bedeline ilişkin cayma bedeli çıkarılamaz, zira cayma bedeli ancak indirimli tarifeden yararlanılmış süre veya kurumun üstlendiği maliyet varsa hesaplanabilir; sizde böyle bir kullanım veya maliyet doğmamıştır. Millenicom ileride cayma bedeli talep ederse, feshi taahhüt başlangıç gününden önce yaptığınızı ve mesafeli sözleşme kapsamında 14 günlük koşulsuz cayma hakkınızı kullandığınızı belirterek Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurduğunuzda karar büyük ihtimalle lehinize çıkar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.