Şimdi Ara

MILAN'IN 2014/2015 İÇ SAHA FORMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önümüzdeki sezon Milan'ın iç saha forması. Bunu neden paylaşıyorum; Çünkü bu konu da yorum yapmam icap eder. Bunu sadece Milan için de söylemiyorum. Çoğu takım yapıyor bunu.

Şahsen futbola nasıl ırkçılığın bulaşmasını istemiyorsam, dini simgelerin bulaştırılmasına da karşıyım. İster Hristiyan, ister Müslüman, ister Yahudi, ister Hindu, ister Pagan ne olursa olsun, spora dini simgeler karışmamalı. Futbol artık uluslararası bir spor. Ve kulüp düzeyine indiğimiz vakit, ne futbolcuların, ne o kulübe gönül vermiş taraftarın inancı veya milliyeti kalmıyor. Her şey insanın içinde kalıyor. Bu formayı İtalyan bir Milan taraftarı almak istediği gibi, Türk, Kazak, Özbek, Endonezyalı, Malezyalı, Iraklı Milan taraftarı da almak isteyecektir. Ki bu saydığım ülkelerde, Milan'ın azımsanmayacak derecede taraftarı var. En önemlisi; Takımında İslam inancına mensup bir oyuncuyu oynatıyorsun mesela. Faslı Adel Taarapt bu formayı giymek isteyecek mi? Diyeceksiniz ki; "Milan'ın veya her hangi bir takımın armasında da haç var" Arma da olması başka, sezonluk olarak böyle bir şeyin formaya yansıtılması başkadır. Arma o takımın kültürüdür. Bir şey diyemeyiz.

Bunu daha önce Inter, Parma gibi takımlarda yaptı maalesef. İtalya katolik hristiyanlığın merkezi elbet. Ama dünyada da bunun örneği çok. Ben ülkem de; başka inanca mensup olan bir futbolcuya, gidipte İslam'ı anlatan, sembolize eden bir forma giydirmem mesela. FIFA ve UEFA'nın, ırkçılıkta olduğu gibi, bu meseleye de el atması gerektiğini düşünüyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz?

• böyle olacagini bilmeden önce almayi düşünüyordum gelecek sezon iç saha formasini fakat bu şekilde olursa asla almam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adidas kelek atmış
  • kotu olmus tasarim. haça gelirsek bence sikinti yok sonucta amblemin icinde de var ama guzel olmamis orasi ayri. mis gibi logon var kullan iste

• quote:

Orijinalden alıntı: synchro

kotu olmus tasarim. haça gelirsek bence sikinti yok sonucta amblemin icinde de var ama guzel olmamis orasi ayri. mis gibi logon var kullan iste

Dediğim gibi armada olması ayrıdır. Arma kültürdür, bir şey diyemezsin. Şahsen ben de armasında hali hazırda haç olan bir takıma gönül vermişsem, giyerim. Bu apayrı bir olay ki; Beyaz arkaplan üzerine, kırmızı haç, Haçlı Seferlerini simgeler. Şahsen yanlış buluyorum.
  • Bu sezon alternatif forma olarak sarı forma resimleri dolanıyor bu sene değişiklik olsun ondan alacağım

• Bu daha çok ilk forma olmasının etkisiyle onun anısını yaşatmak isteğinden kaynaklanıyor. Zannetmiyorum ki Iraklı,Endonezyalı bir insan bu formayı aldıktan sonra etkilenip din değiştirsin. Aslında o açıdan bakacak olsalardı, böyle bir forma dizayn edeceklerine hiç ihtimal vermiyorum. Formadaki bu sembol sempati topladığı gibi çok antipati toplayıp tepki alabilirdi. Ama ilk kullanılan logo yasatilmak ve nostalji yapilmak istenmiştir, çok fazla art niyet aramamak lazım. Hatirlayin 2007-2008 sezonunda da Inter haç sembolune benzer bir deplasman formasi kullaniyordu. Parma yillarca hac sembolu şeklinde forma giydi. Genoa aynı şekilde. Kimse işin o boyutuna kafa yormuyor rahat olun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asmodian

Bu daha çok ilk forma olmasının etkisiyle onun anısını yaşatmak isteğinden kaynaklanıyor. Zannetmiyorum ki Iraklı,Endonezyalı bir insan bu formayı aldıktan sonra etkilenip din değiştirsin. Aslında o açıdan bakacak olsalardı, böyle bir forma dizayn edeceklerine hiç ihtimal vermiyorum. Formadaki bu sembol sempati topladığı gibi çok antipati toplayıp tepki alabilirdi. Ama ilk kullanılan logo yasatilmak ve nostalji yapilmak istenmiştir, çok fazla art niyet aramamak lazım. Hatirlayin 2007-2008 sezonunda da Inter haç sembolune benzer bir deplasman formasi kullaniyordu. Parma yillarca hac sembolu şeklinde forma giydi. Genoa aynı şekilde. Kimse işin o boyutuna kafa yormuyor rahat olun.

Mesele zaten misyonerlik meselesi değil ki hocam. Kimsenin etkilenip din değiştireceğinden bahsetmedim. Anlatmak istediğim; Atıyorum müslüman bir Milan taraftarı, yeni sezon forması almak isteyecek, dört gözle de bekliyor. Yeni sezon forması olarak da bunu gördü. Alıp giyemeyecek rahat rahat doğal olarak. Kendi inancı o yönde değilse haç taşımak istemeyecektir. Yoksa kimseye misyonerlik yapıyorsun denmiyor. Ha şu da var; Bir müslüman veya başka inançtan biri, bunu giyedebilir, kim karışır? Ama giymek istemeyen, inançlarından ötürü çekinen kesimler de olacaktır. Bu yüzden saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum.

• Milan'ın ekonomisini çok etkileyeceğini sanmıyorum ama bu tercih edilen haç işareti taşıyan forma, düzenli olarak Milan forması alan bir kesim müslüman Milan taraftarının yeni sezon formasını alamamasına veya almamasına neden olacaktır mutlaka.

Kendimden örnek vermem gerekirse her sezon Manchester City'nin en az 1 formasını mutlaka alırım, yarın birgün formanın amblemine haç koysunlar, yine alırım ve giyerim. Türkiye'de çok ücra kesimlerde haç simgesiyle dolaşmadığın sürece sorun olmaz.

Ama örnek vermek gerekirse İran gibi İslam'ı en kuvvetli şekilde yaşayan ülkelerde böyle bir formayı hiçbir İranlı Milan taraftarının giyebileceğini sanmıyorum. En basitinden böyle bir forma İran pazarından gelecek olan gelirden vazgeçmek demek. Aynı zamanda bu kesimlerde yaşayan insanların gözünde prestij kaybetme olasılığı var. İnançlarını İran gibi en katı seviyelerde yaşayan birçok müslüman toplum var. Ve bu toplumlarda yaşayan kesimlerdende benzer tepkilerin geleceğini öngörmek zor değil.

Milana koymaz bunlar tabi ki ama yinede global bir takım olmayı geçtim, dünyanın heryerinde hayranı olan bir marka olarak Milan'ın kendisini destekleyen taraftarları arasındaki inanç, düşünce farklılıklarını düşünmeden böyle hareket etmesi bence yanlış.

• Fake hehalde bu formalar?? Gercek mi? Adidas Milan'i rezil etmis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vinsenty

Fake hehalde bu formalar?? Gercek mi? Adidas Milan'i rezil etmis

Çeşitli Serie A Twitter hesaplarında da paylaşıldı. Gerçek.
  • Gerçek bu forma
    Aslında bizim gibi formanın arkasında ense kısmına konulabilirdi haçlı simgesi. Hem orjinalliği bozuyor hemde karşıyım.
    Örnek vermek gerekir ise ;

Ne kadar asil formamız varmış , bakınca vurgulamak istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Louis Van Gaal -- 5 Mayıs 2014; 20:56:51 >
  • Adamlar rahatlıkla koyabiliyor dini sembol. Burda olsa bazı kesimler olay çıkartır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad

quote:

Orijinalden alıntı: Asmodian

Bu daha çok ilk forma olmasının etkisiyle onun anısını yaşatmak isteğinden kaynaklanıyor. Zannetmiyorum ki Iraklı,Endonezyalı bir insan bu formayı aldıktan sonra etkilenip din değiştirsin. Aslında o açıdan bakacak olsalardı, böyle bir forma dizayn edeceklerine hiç ihtimal vermiyorum. Formadaki bu sembol sempati topladığı gibi çok antipati toplayıp tepki alabilirdi. Ama ilk kullanılan logo yasatilmak ve nostalji yapilmak istenmiştir, çok fazla art niyet aramamak lazım. Hatirlayin 2007-2008 sezonunda da Inter haç sembolune benzer bir deplasman formasi kullaniyordu. Parma yillarca hac sembolu şeklinde forma giydi. Genoa aynı şekilde. Kimse işin o boyutuna kafa yormuyor rahat olun.

Mesele zaten misyonerlik meselesi değil ki hocam. Kimsenin etkilenip din değiştireceğinden bahsetmedim. Anlatmak istediğim; Atıyorum müslüman bir Milan taraftarı, yeni sezon forması almak isteyecek, dört gözle de bekliyor. Yeni sezon forması olarak da bunu gördü. Alıp giyemeyecek rahat rahat doğal olarak. Kendi inancı o yönde değilse haç taşımak istemeyecektir. Yoksa kimseye misyonerlik yapıyorsun denmiyor. Ha şu da var; Bir müslüman veya başka inançtan biri, bunu giyedebilir, kim karışır? Ama giymek istemeyen, inançlarından ötürü çekinen kesimler de olacaktır. Bu yüzden saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum.

Bizim ülkemizde bile tuhaf bakıyorlar, şaşırıyorlar yabancı bir takım forması giydiğin zaman. Portekiz milli takım forma logosunu bilirsiniz, bende Portekiz milli takım formasi var, rahat rahat giyemiyorum. O konuda haklısın hocam. Ama dedigim gibi nostalji forma sonuçta ince düşünerek, Iraklı, ortadogulu veya Endonezyalı taraftarlar düşünülerek uretilecek bir forma değil. Ha şu da var,ben Milan taraftarı olsam rahat rahat giyemeyecegim bir formayı almam şahsen.

• İşin açıkçası, yarı fiyatına bile verseler bu formayı almayı düşünmem. Bunun büsbütün formadaki armamsının haçlığı, İngiltere bayraklığı, Milan'ın ilk simgesinin olması, Milano şehrinin simgesi olması, bilmem ne kilisesini temsil eden haç olması diye kabul edilebilir hale getirilmeye çalışılmasıyla da alakası yok; çubuklu formada yıllardır bildiğimiz o Milan ambleminin yerini bunun alması o kadar saçma sapan, gelişigüzel ve anlamsız bir karar ki, Adidas ve de Milan, nasıl el birliğiyle şu armayı formaya diktikten sonra yakıştırabildi, diktikten sonra formaya baktıklarında nasıl ilk olarak o 10x10 amblem dikkatleri direkt çekmedi, anlamıyorum.

Kırmızı ve siyahın hakim olduğu, en kötü tasarlanmış halinin bile - ki en kötü tasarlanmış hali de ilk mesajda gördüğünüz oluyor- iyi kötü bir uyuma, anlama sahip olduğu bir forma yapıyorsun, ve amblemin yerini neredeyse kalbin tamamını kaplayacak büyüklükte anlamsız bir İngiltere bayrağına bırakıyorsun ve bunu da formaya sindirebiliyorsun, hakikaten takdir edilesi. Allahtan forma bir tasarım faciası, benim Milan'ı tanıdığım dönemde gördüğüm en kötü Milan forması da, amblem değiştirme kararını bu sene uygulamış olmanın şu kötü formanın sezonuna denk gelmiş olmasına bir nebze de olsa sevinebiliyor insan, yine iyi tarafından bakmak gerek.

İşin diğer tarafından, dini boyutundan da bakarsak Milan çubuklusunda da böyle bir arma kullanılmış olması "Ben giyerim, bir şey olmaz" veya "Bunu giyen Hristiyan olmaz ki zaten" gibi sığ sebeplerle de meşrulaştırılamaz. Onu biz de biliyoruz zaten. Şu formayı siz kime gösterirseniz gösterin, kimse bunu "Ama öyle demeyin, Milan İngilizler tarafından kuruldu ve bu da o ilk ambleme ithafen bir saygı duruşu" ya da "Nasıl tanımazsınız, bu Milano şehrinin simgesi" diye algılamaz. Bunun dünyanın pek çok yerinde algılandığı ilk anlamı tektir ve Milan bu sezon sırf bu sebeple aynı Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyip nasıl büyük ölçüde gelir kaybedecekse, bu ne kadar kesinse, bir o oranda da taraftarının Müslüman kesiminden (Özellikle Endonezya'da inanılmaz derecede Milan taraftarı mevcut mesela.) forma alımı desteğini kaybedebilir. Siz bu kesime bu bahsettiğim sebeplerle bu formayı asla kabul ettiremezsiniz. Şimdiden, formanın kesinleşmiş olmasının ilk gününden bile bazı Milan taraftarlarından tepkiler okuyorum; "Müslüman taraftarlarınızı da düşünmeliydiniz" veya "Bu sene bu formayı alarak takımıma destek olamayacağım, İslam'a mensup kimse kalbinin üstünde kocaman bir haç ile gezmek istemez" minvalinde. Doğruya doğru, takımı ben de çok seviyor ve koyu ölçüde destekliyorum, çok da uzun yıllardan beri ve belki de ülkemizde bu denli Avrupa kulüplerinin desteklenmediği zamandan beridir ama dediğim gibi, bu formayı almayı düşünmem. Takımınıza olan sevginiz "Bakalım haçlı ambleme sahip forma yapıldığı vakit alacak mısınız, almayacak mısınız?" şeklinde ölçülmüyor, ve bu yolla kimseye bir şey kanıtlamıyorsunuz sonuçta. Sadece başlı başına tasarımdan ve estetikten nasibini almamış bir tasarım anlayışına sahip olmasıyla da bir alakası yok, belki çok kaliteli bir çubuklu yapılmış olsa ve yine bu amblem kullanılsa da almazdım, -düşündüm de böylesi korkunç, göreceli büyük ve düz mantık bir amblemi, bir de forma güzel olsa tüm güzelliğini tek başına alıp götürürmüş, iyi ki forma güzel değil- Adidas ve Milan sezon içerisinde gelecek sezon ev sahibi formasında bu amblemi kullanıp kullanmama mevzusunu düşünürken İtalya'dan, Milano'dan, Hristiyanlığın merkezinden çok da fazlasına da hitap ettiklerini göz önünde bulundurmalıydı; ki ben tamamı ile işin dini boyutunda değilim ve bu durumun dini boyutuna da takık sayılmam. Ama pek çok insan da gördüm; Hristiyan olmasına, Avrupa'da yaşamasına, belki bu amblem onun için hiçbir sorun teşkil etmese de bu değişiklikten hayli rahatsız olan, çubukluda klasik Milan amblemini isteyen ve asıl takıldığı mevzu da bu olan. Gelecek sezon bir dönüm yılı değil, bu amblem 115 yıl öncesinde kaldı ve Milano şehrinin simgesini göğsünde taşıyacak ve şehri simgeleyecek olan da birincil olarak Milan ya da Inter değil, hele ki bir sezonluğuna da olsa yıllardır tanındığı forma gibi önemli bir kültür olarak sayılabilecek formasında özel bir sezon olmadığı sürece aslolan armasını bir kenara bırakarak hiç değil.

Takıldığım asıl mevzu üstte yazdığım mevzuyla beraber benim için hatırı sayılır derecede büyük olmasa da Hristiyan olmayan kesim tarafından bir sorun teşkil edebilecek olması. Hayır hani ilk amblem de bu kadar basma kalıp, İngiltere bayrağı ve Milano simgesinden de hallice bir şey olmasa yine anlayacağım da, güzelim Milan amblemini bırakıp belki bir sezonluk da olsa şuna terfi edilmiş olması, özel bir yıl değil yüzüncü yıl da değil, adeta Milan ambleminin ortadan ikiye ayrılmış parçalarından sağdakine %200 zoom yapılmış gibi...

Kulüp deveden hallice, neresi doğru ki zaten diyerek şaşırmıyor ve teselliyi bunda bulabiliyor insan en azından, bu işin en kozmetik boyutu ki ona bakarsak ilk mesajda verilen çubuklu dışında deplasman ve alternatif forma da birbiri ile yarışacak ve 2014-15 sezonunu "Milan'ın formalarının tamamını kötü hale getirmeye başardığı yegane sezon" ünvanına açık ara kavuşturabilecek nitelikte. Öyle ki, son tüy de bir o kadar kötü ve saçma tasarlanmış, ortasında çizgiye sahip olmayan A harflerini görmenin de mümkün olduğu yepyeni fontlar ile dikilmiş durumda.

• Rezil bir tasarım olmuş.
  • Takımın sponsoruda papa olsun tam olsun
  • Katılıyorum. Futbolun dini diili ırkı olmaması gerek.. Şu dünyada bütünleştirici öğelerden biri ama malesef İtalyan kulüpleri bunu sıkça yapıyor.. Malum italya biraz katoliktir :)

Aşağıdaki formayı Fenerbahçeli arkadaşlar hatırlayacaktır. 3-0 lık inter maçından sonra gazeteler haçlı zaferi diye manşet atmışlardı..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali Sami Yen

Katılıyorum. Futbolun dini diili ırkı olmaması gerek.. Şu dünyada bütünleştirici öğelerden biri ama malesef İtalyan kulüpleri bunu sıkça yapıyor.. Malum italya biraz katoliktir :)

Aşağıdaki formayı Fenerbahçeli arkadaşlar hatırlayacaktır. 3-0 lık inter maçından sonra gazeteler haçlı zaferi diye manşet atmışlardı..

/>

Biz o muharebeyi kadıköyde çoktan bitirmiştik

• quote:

Orijinalden alıntı: Jracool

quote:

Orijinalden alıntı: Ali Sami Yen

Katılıyorum. Futbolun dini diili ırkı olmaması gerek.. Şu dünyada bütünleştirici öğelerden biri ama malesef İtalyan kulüpleri bunu sıkça yapıyor.. Malum italya biraz katoliktir :)

/>

Biz o muharebeyi kadıköyde çoktan bitirmiştik

EVET BENDE ONU DİYORDUM

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.