arkadaşlar merhaba geçen gün palıo 1.4 arabama gaz ayarına gittim.daha önceki usta hava girişine bant koymuştu.bu usta "bu arabalara bant gereksiz,mikserde birşey vardır"dedi. baktım ince plaka gibi bir parça,kendikendime "neresi bozulur bunun"dedim.sizce doğrumu söylüyor?
Efendim merhabalar. Mikser isimli lpg parçasının görevi, yakıt hava karışımını düzenler. lpg mikseri, pasif mekanik bir parçadır, arıza yapmaz. içersinde yakıt hava karışımının yol aldığı kanal mevcutur. tıkanma vs ise olmaz. Ancak mikserin gaz giriş bölümünde, torna kalıp hatası olursa yakıt ve hava yetersiz geliyor olabilir. Tek ve kesin arıza bu olucaktır... Saygılarımla...
uygun olmayan bir mikserde kullanılmış olabilir ,tek nokta enjeksiyonlu araçlarda doğru ve orjınal olmayan mikser kullanımı sadece lpg de değil benzinde de doğru ve gerekli hava akışına engel olmakadır .görüntü itibariyle hepsi aynı olabilir ama malesef aynı ventül özelliklerine ve çaplara sahip değildirler.
selamlar
RFB,Sönmez yıldız ilgileriniz için teşekkür ederim.Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.
quote:
Orijinalden alıntı: luna167
RFB,Sönmez yıldız ilgileriniz için teşekkür ederim.Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.