Şimdi Ara

Mikrotik Kullananlar Kulübü [Ana Konu] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
1.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • MikroTik hAP ax3 almayı düşünüyorum ya da 2 bin TL daha verip MikroTik Router RB5009GUG + S + IN bunu alabilirim. Bufferbloat vs. olduğundan dolayı direkt çözmek istiyorum problemi. Öneriniz vs. var mıdır arkadaşlar? Daha uyguna vs. çözebilir miyiz? 1000-50 paket kullanıyorum.

"I am not a god. I have never created life...but I have lived. That is enough. So I will fight to preserve that same opportunity -- to love, to dream, to soar among the stars -- for all those yet to come. Many lives will be lost in the battle ahead -- but their efforts will ensure that some remain to remember their deeds. And, like the gods, the will truly live forever...even after they are gone."
  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt

bıkacaksın. yani sorun yaşasan da yaşamasan da öyle.

bu yüzden ben tavsiye etmiyorum. ayrıca qualcomm (kapalı sürücü), mikrotik'i de pek kaale almıyor. (yani mikrotik de sorun yaşıyor ve teknik destek alamıyor denebilir. çünkü listenin en sonunda yer alıyor) buna mukabil, mikrotikos ise Qualcomm Atheros'a bağımlı. mikrotik ürünlerinin wifi performansı da bir acaip desek yalan olmaz. wifi performansı için işte ehh deniyor. mikrotik'in qualcomm'u bırakması da mümkün değil. yüzlerce ürününde qualcomm var. ayrıca 1000 kullanıyorum demişsin ya. yani bu hızı sürekli tam olarak alabileceğini düşündüğün bir isp var mı? bence yok. test yaptığında o güzel değerleri görebilirsin ama alacağın hız ortalama 600 felan olacaktır. bunun detayına girmek istemiyorum, araştır sebebini anlarsın.

Hocam Wi-Fi çok önemli değil. Network ile ilgilenmek istiyorum açıkcası. Uzun vadede kafamı dağıtırım uğraş olur. Mikrotikten ziyade peki ne yapilabilir bu konuda ne dersin?

"I am not a god. I have never created life...but I have lived. That is enough. So I will fight to preserve that same opportunity -- to love, to dream, to soar among the stars -- for all those yet to come. Many lives will be lost in the battle ahead -- but their efforts will ensure that some remain to remember their deeds. And, like the gods, the will truly live forever...even after they are gone."
  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt

valla geçen gün antrenman yapıp bilgilerimi tazeleyim dedim ve wireguard vpn'e takıldım biraz. yani mikrotikos çok kurumsal ya, uğraşılmaz bununla. ayarı yapabildin mi iyi, sonrasına kurcalamana pek gerek kalmıyor. bana göre değil yani. ben illa kucalamam lazım. bocazağım, yeniden yapacağım, deneyeceğim felan. mikrotikos böyle değil.  

• RB5009GUG aldim, yarin kurulumunu yapacagim. ince ayarlar vs, cok guzel alet. ama insan bir kac tane daha 2.5 luk cikis koyar. arkasina bir switch daha almak zorunda kalacagim. yuzde 50 daha fazla odeseydim de beni ugrastirmasaydiniz.

Hocam buna delilik dersen eğer galiba ikimizde bu konularda deliyiz. Suyunu çıkarana kadar rahat etmeme olayı var.  Senin genel çapıda önerin nedir? Onun üzerine yoğunlaşayım, mikrotikten ziyade. Sistemim iyi, turk telekomda tanıdıklar olduğundan 4 portlu ont cihazım vs. var.

Mesela; İstanbul çıkışı acıbadem olduğu için +10ms koyuyor. Bunu gayrettepe yönlendirirsem eğer -10ms cebimde, üzerine bufferbloat çözersem eğer latency spike olayını çözmüş olacağım, ileriki aşamalar için Linux kurup üzerine mini pc donanım setini yaparım ama kabataslağı iyi öğrenmem gerekiyor. Gidişat belli ama how to sorusunu beynimin iyice kavraması lazım. Bu konuda yardımcı olacaklara şimdiden minnettarım!

• Namessar N kullanıcısına yanıt

mikrotikin en kötü yanı. adam gibi 2.5g routeri yok.

5-6 adet 2.5g eth portlu, 2-4 tane 1/2.5/5g/10g destekli sfp+ portu ekle. süper sistem olur. keza AP leri de bir değişik. genel olarak fiyatları da aşırı pahalı

ubiquiti de ürün yelpazesi çok fazla. ideal çözümleri üretiyor. fiyatı da uygun. eve ubiquiti sistem kurdum ama aklım mikrotikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 17 Mayıs 2026; 17:15:56 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.