Şimdi Ara

Mikroskop Hakkında Yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
16.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben mikroskop almak istiyorum. Ama profosyonelişi bir mikroskobum olsun istiyorum kendinden ışık verebilen yani ayna ayarlamayla uğraştırmayan ince ayar gibi düğmeler olup olmaması farketmez x1000 ile x2000 arası büyütme gücü olan binoküler yerli veya yabancı marka bir mikroskop olabilir. Ben mikroskonumla hücredeki çekirdek hücre zarı gibi temel organelleri ve endoplazmik retikulum koful gibi büyük organelleri gözlemleyebilmek istiyorum. Ayrıca bazı sitoplazmik hareket ve olaylarıda gözlemlemek istiyorum bununla birlikte hücrenin bölünmesinide gözlemeyebileceğim bir optik ışık mikroskobunun asgari büyütme gücü kaç olması gerekir ve kaça mal olur marka önerisi yaparsanızda sevinirim hepinize iyi forumlar tavsiyelerinizi bekliyorum.

• konu yanlis yerde malesed

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başka bir forumda (****) bilim ve teknoloji bölümüne açmıştım oradan elektronike taşımışlardı bende buraya geldiğimde elektroniğe açtım :D acaba doğru yer neresi nereye açabillirim konuyu lütfen yardım edin. iyi günler.
  • Güzel soru ben de merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HyperAkif

Arkadaşlar ben mikroskop almak istiyorum. Ama profosyonelişi bir mikroskobum olsun istiyorum kendinden ışık verebilen yani ayna ayarlamayla uğraştırmayan ince ayar gibi düğmeler olup olmaması farketmez x1000 ile x2000 arası büyütme gücü olan binoküler yerli veya yabancı marka bir mikroskop olabilir. Ben mikroskonumla hücredeki çekirdek hücre zarı gibi temel organelleri ve endoplazmik retikulum koful gibi büyük organelleri gözlemleyebilmek istiyorum. Ayrıca bazı sitoplazmik hareket ve olaylarıda gözlemlemek istiyorum bununla birlikte hücrenin bölünmesinide gözlemeyebileceğim bir optik ışık mikroskobunun asgari büyütme gücü kaç olması gerekir ve kaça mal olur marka önerisi yaparsanızda sevinirim hepinize iyi forumlar tavsiyelerinizi bekliyorum.

ne okuyorsun bilmediğim için kusura bakma direkt giriyorum konuya
    iyi bir mikroskopta ince ayar vidası vardır zaten yoksa objektif değiştikçe kaba ayar vidası kullanmak hem zor hem de temas ederse preparata ve objektife zarar verebileceği için risklidir mikroskopla beraber x4, x10, x40, x100lük objektifler gelir x10luk oküler ile x1000 büyütmeyi sağlarsın zaten ama x2000 istersen bunun için ayrıca bir objektif olman lazım yeni mikroskop ararsan sana 1800-2000gibi bir fiyata gelir kargo parası dahil midir değil midir bilmem hatta para birimi ne olur onu da bilmem neyse üstüne bir de 200lük objektife 500 desek sistemi kurarsın bunlardan sadece birer tane alacağın için sana olabildiğince yüksek söyleyecekler fiyatı 20liraya lam lamel de alırsın medikalden burayı hallettin tamam
    incelenebilecek bir preparatı hazırlaman için boya lazım boyaların bazıları aşırı zehirli olacak onları nasıl temin edersin bilmem ayrıca alacağın örneğin çok olsun 3-4 mikron kalınlığında olması lazım bunun için de mikroton mudur ne öyle bir şey lazım hadi bunu da aldın zengin çocuğusun örnekleri nerden toplayacan ağız içi epitelini gözlemleyip ömür geçirecek halin yok inceleyecek böcek bitki sıçan lazım
    açıkçası hiç uğraşma piyasada histoloji kitapları, atlasları var onlarla yetin kuşe kağıt baskıdırlar 100-120 liraya filan bulursun
    büyütmelere gelince şöyle söylim 100lük objektif ile yanlış hatırlamıyorsam insan kromozomları veya sıçan kromozomları kolaylıkla görülüyor ama şöyle bir olay var o kromozomları görmen için boyaman lazım yoksa şeffaf çıkar boyadın fakat boya inhibitör madde olduğu için kromozomlar donuyor film gibi izlemen zor ayrıca da kromozomların çiftlenmesi, hareket olayı 1 saat sürüyor kameraya alman lazım o da para ama özel boya alıp kamera ile filme alabilirsin
    kısacası zevk amaçlı mikroskop istiyorsan ucuz bir şey al uğraş ama işi profesyonel yapacam dersen sana bir biyolog veya histolog lazım

• İlk başta zaten basit bir kaç doku incelemesi falan yaparım galiba. Ayrıca bu boyama maddeleri zehirliyse incelenecek bakteri öglena amip vb. canlıyı zehirlemezmi birde faz kontrast mikroskobu diyede bir mikroskop varmış bu arada hangisi canlı mikroorganizmayı incelemek için daha uygundur?
  • HyperAkif H kullanıcısına yanıt
    şöyle söyleyeyim o boyalar zehirli öldürücü ve gerekli işlemleri tam yaparsan 10 sene sonra bile o örneği kullanabilirsin
    fakat senin nasıl bir amacın olduğunu bilmediğim için genel yazdım
    hazırladığın örnek eğer akvaryum suyu, ağız içi epiteli, kan damlası gibi kolay bulunan maksat eğlence olsun diyeceğin bir şeyse çok fazla lazım değil yani lazım da bir şekilde idare edersin çekirdektir hücre zarıdır filan görülür anca 2 gün sonra da alır çöpe atarsın ama işte dediğim gibi içinde bilim ruhu vardır tutarsın ben sıçan beyni inceleyecem dersen sürekli gidip fare alıp kesecek halin yok hal öyle olunca zevk için avrupadan mikroskop almayı düşünürsen sen bilirsin zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış
    mikroskop çeşidinde incelenecek yapıya uygun boya boyaya uygun mikroskop lazım o daha da ileri safha ben bildiğimiz ışık mikroskobundan ilerisini bilmiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi sporlar bakteriler mantarlar için farklı boyalar var onları eczaneden ve medikal ürün satan yerlerden temin edebilirim sanırım. Bu arada çalışma yaparken 2 tane üstüste ameliyat eldivenimi giymeliyim :D :D :D belki boyalar alerjik özellikte olabilir. Bİrde aklımda hala aydınlanmayan bir yer kaldı. Bu optik mikroskopla hücreler canlıykende incelemeler yapılabilir değilmi sonra boyayı basıp bu bakteri niye hareket etmiyor demiyelim :D :D ha son bir şey daha pudralı eldivenler preparata zarar veriyormuş doğrumu ? :D cevapladığın için teşekkürler
    boya hiç olmadan da bir şeyler görürsün ama boya yapıları rahat seçmeni sağlar yoksa sadece şeffat silüetler görülür zaten hepsi de zehirli değil yani en azından şişeyi kafana dikmedikçe sorun olmuyor çoğu
    pudralı eldiven olayını bilmiyorum biz hep çıplak elle tutuyoruz hatta bazen sert bastığımız oluyor kırıp çizmedikten sonra sorun yok ama bi fen edebiyat fakültesinde biyoloji bölümüne veya tıp veya veteriner fakültesinde histoloji veya patoloji hocasına sorup daha iyi bilgi alabilirsin şansını denersin sırayla bütün kapıları çalarsın
    ama dediğim gibi bi heves için o kadar uğraşılmaz hobi olarak ucuz bir şey alırsın uğraşırsın
  • yok zaten benim amaçlarım çok farklı bakterilere doğal seçilim ve adaptasyon yoluyla arke bakteriler gi,bi denemek istiyorum verdikleri tepkileri incelemek istiyorum mesela çok ekstrem ortamlarda mikroorganizma etiştirmek hobi için değil aslında profosyonellik girecek bu işin içine bu arada hücrler arası konjugasyon gözlemlenebilirmi bumiikrroskoplarla
    mikroskopların çözümleme gücü vardır ışık mikroskobu için 0.2 mikrometredir yani 20 nanometre olması lazım (birim dönüştürme sıkıntılı olabilir)
    20nm den daha ince veya aralarında 20nmden daha az aralık bulunan yapıları ayırt edemezsin
    konjugasyonu görmek için plazma desmata köprüsünün kalınlığını öğrenmen lazım ama şimdi arke derken bunlar -30 +110 derecelerde düşük veya yüksek phlarda yaşayan şeyler ayrıca seri bölünüyorlar senin mikroskop dışında ph metre petri kabı besin çözeltisi sayım cihazı zart zurt lazım eve lab kurmayı düşüyonursun bunun için de laboratuvar kitleri var ama onlar da para
    açıkçası farkındayım şu an hevesini kırmaya çalışıyorum ama paran varsa hiç dinleme gir işin içine bi histoloji hocası veya asistanı bul tıp ve veteriner fakültelerini bi yokla hoca bulursun olmadı bi asistanla anlaşırsın
    bir de internetten temel histoloji kitabını indirebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kromatit -- 3 Haziran 2014; 7:41:50 >

• 200 nanometre bu bir bakteriyofajın nokta halinde görülebilmesi için uygun bu arada arkelerle çalışmayı pek düşünmüyorum benim düşündüğüm şey normal bakterileri yalnız arke bakterilerin yaşayabildiği ortama koyup nasıl öldüklerini seyretmek :D
  • Peki Sirkeci yada Eminönünün oralardan nerden alınabilir mikroskop?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HyperAkif

Peki Sirkeci yada Eminönünün oralardan nerden alınabilir mikroskop?

ilk fırsatta istanbulu gezecem hep samsun hep samsun nereye kadar az da başka bir yerler görelim
    uzun lafın kısası bilmem kardeş ben oraların yabancısıyım
  • :D :D bu arada genel olarak nerden alınabilir en azından fikrim olur biraz :D
  • internetten bir araştır, laboratuvar malzemeri satan yerleri gez
  • Bir şey daha soacağım konuyu horttlattım ama :D :D binoküler mikroskop ta görüntü nasıl alınır?
  • preparatı tablaya koyarsın en küçük objektifte kaba ayar vidasını döndürerek ilk görüntüyü bulursun sonra kaba ayar vidasını hiç kullanmadan daha büyük objektiflerde ince ayar vidası ile görüntüyü netleştirirsin
    bir de bazı okülerlerde gözlemcinin gözü bozuksa netleştirmek için dönme özelliği var onu da ayarlarsın
    sormak istediğin buysa böyle
  • Görüntü nasıl alınır derken onu kastetmemiştim ama :D :D fotoğraf ve video alma gibi :D :D
  • 1. yöntem klasik öğrenci yöntemi telefonu alırsın dayarsın okülere foto çekersin
    2. yöntem oküler yerine takılan kameralardan alırsın onu da bilgisayara bağlarsın kameranın yanında program da vardır rengini parlaklığını ayarlarsın vidyo veya foto da alırsın
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.