Şimdi Ara

Mikrofon Yerine Kulaklık Kullanılabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

O diyor ki " Walkman Kulaklığını Bilgisayardaki Kırmızı (Mikrofon ) Girişine taktığında aynı mikrofon özelliğinde kullanabilirsin"...

Fakat bana çok mantıksız geldi, eve geldiğim gibi önce bu olayı denedim. Ve MORS oldum .

Kulaklıktan gerçektende bilgisayara ses iletiliyordu. Fakat Sesin %10 kadarı aktarılıyordu. Ama yinede ses alıyor...

Bana bunun bir teknik açıklamasını yapabilir misiniz? Kulaklık ve mikrofon'un hangi benzer yönü nedeniyle bu olay olmakta...

Teşekkürler

Düzenleme: Başlık yanlış yazılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 241 -- 21 Eylül 2006; 22:22:47 >

• dogrudur kullanılabilir ... ama bunu google mikrofon +kulaklık özellikleri diye arattır bulursun gerekli bilgileri
  • Kulaklıkta da hopörlör mü var yani?
  • evet mic. yerine walkman kulaklığı falan takınca mic. görevini görüyo mic. bozukken öyle kuyllandım ama ses kalitesi düşük oluyo
  • evet ses kalitesi düşük ama gerçekten ses i alıyor...

ama tekniksel bir açıklama bulamadım...

yok mu bu işlerden anlayan biri

• çok basit arkadaşlar. nasıl ki kulaklıktan ses çıkması için diyafram titreşir işte aynısı mikrofonda da var. ses diyaframa çarpıyor ve elektrik sinyallerine dönüşüyor. birbirlerinin tersi sistemler yani ama sistem hemen hemen aynı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o zaman mikrofon diye bir alet üretmeselerdi, kulaklıkla her işimizi yapardık

• Yahu ben bunu daha önce denemiştim olmamıştı.. Şimdi oluyor yaw..
  • Yalnız ses bayağı az gidiyor...
  • teknik açıklama yapan yok mu

• e o zaman buzdolabını da kasa olarak kullanalım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: diemavili

e o zaman buzdolabını da kasa olarak kullanalım...

• ne var bunda ben onu 5 e giderken biliyodum kullanıodum bile

ama nedense mikrofon ses vermio verdiremedim bi türlü
  • Mikrofonda da kulaklıkta(hoparlörde) de bir diyafram ve diyafram zarındaki titreşimi kullanan bir bobin vardır. Bobinin üzerindeki manyetik alan değişime uğrarsa biz buna mikrofonda ses girdisi, hoparlörde ise titreşim olarak algılarız. Bilmem anlatabilddim mi?
  • ben bu olayı 5 yaşında biliyodum be teeeee 1991 de dayımın bi tane sony teybi vardı ona vakit geçsin diye ses kaydediyodum(çocuk aklı işte) mikrofon diye dayım takmıştı kulaklığı
  • quote:

Orjinalden alıntı: icg

Mikrofonda da kulaklıkta(hoparlörde) de bir diyafram ve diyafram zarındaki titreşimi kullanan bir bobin vardır. Bobinin üzerindeki manyetik alan değişime uğrarsa biz buna mikrofonda ses girdisi, hoparlörde ise titreşim olarak algılarız. Bilmem anlatabilddim mi?

çok bilmiş
  • peki kulaklık yerine aynı işi hoparlör ile de yapabilir miyiz? koca amfilere bağırınca ne olur acaba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.