Şimdi Ara

Mikrofon önerisi. ( evde kayıt )( ses efektrleri , echo vs.)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
24.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pc mikrofonundan kurtulup güzel bir mikrofon almayı düşünüyorum.Şarkılarımdan daha güzel ses almak için.Fakat mikrofonu aldıktan sonra iş bitmiyor , yeri gelicek bana ses efektleri gerekicek ( eko gibi .)bunları nasıl yapabilirim ? İlla mix gibi birşey mi gerekli , yoksa pc programları varmı bu efektlere yönelik ?

• michelle coverından sonra sen bu işe bayağı bir merak sardın sanırım. (o parçada gerçekten güzel olmuştu)

ilk olarak güzel bir ses kartı almanı öneririm sana
    ses kartının ne kadar iyi olursa miks, eko gibi olayları internette arayarak bulabileceğin çeşitli programlar ile halledebilirsin

mikrofon olarak sana önereceğim fazla marka yok. vokal olmadığım ve çalarken söylemediğim için mikrofona hiç gerek duymadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K-orn

michelle coverından sonra sen bu işe bayağı bir merak sardın sanırım. (o parçada gerçekten güzel olmuştu)

ilk olarak güzel bir ses kartı almanı öneririm sana
    ses kartının ne kadar iyi olursa miks, eko gibi olayları internette arayarak bulabileceğin çeşitli programlar ile halledebilirsin

mikrofon olarak sana önereceğim fazla marka yok. vokal olmadığım ve çalarken söylemediğim için mikrofona hiç gerek duymadım.

Daha önce maddi durumum pek izin vermiyodu diyelim mikrofon için.
    Ses kartı olayı ise , creative 5.1 gibi ses kartları duydum 50 lira civarı.Bunlar yeterli olur mu sizce ? Bu arada leptop kullanıyorum takmak sorun olur mu ? Harici ses kartları nasıl oluyor ? (

• Mikrofonda Shure dan şaşma.
  • shure ev mikrofonları için cok kaliteli ve pahalıdır.

arkadas evde en fazla yaptıgı iki besteyi kaybetmek için 1 milyar mikrofona verir mi yada vermesi saglıklı mı emin degilim. bence samson c01 falan gibi mikrofonlar en iyi alternatif olur.
  • c01 filan konderser mik git shure al işte o ses kartıda laptoba olmaz kaç paran varki
  • quote:

Orijinalden alıntı: TroopeR

shure ev mikrofonları için cok kaliteli ve pahalıdır.

arkadas evde en fazla yaptıgı iki besteyi kaybetmek için 1 milyar mikrofona verir mi yada vermesi saglıklı mı emin degilim. bence samson c01 falan gibi mikrofonlar en iyi alternatif olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Neredeyse vazgeçicem , işin içine harici ses kartı da girdi.Mikrofon da var.Öh yani bu kadar tuzlumuydu bu iş
    50-100 ytyye amatörün 1 adım üstünde bişey yapamammı kardeşim ben . Böyle aşırı sağlam bir mikrofon istemiyorum , pc mikrofonunun gazabından kurtarabilecek birşey ve ses efektleri ile destekliyebilceğim bişey istedim sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 10 Ocak 2010; 22:54:26 >
  • İlk başta şunu sorayım , elektro gitar kaydı mı yapacaksın?Yoksa enstrüman sınırlaması yok mu?

Elektro gitar kaydı yapacaksan önünde 2 seçenek var...Elektro gitarı direk pc'ye bağlayıp amfi simülasyonları ile kayıt alman...Bazı sivri zekalılar çıkacaktır şimdi "Kalitesiz oluyor" diye...Adam gibi programla ve adam gibi bir bilgisayarla(ortalama bir bilgisayarla) kayıdını çok kaliteli alırsın...Bunun için bir sürü program var , amfi marka modelini kafasını pre amp falan seçebiliyorsun...Bazı müzisyenler bu sistemle kayıt alır , davul ve vokaller stüdyo ortamında , gitarlar bilgisayardan kulaklığa verilerek aynı mantıkta kayıt alan gruplar var...

2. Seçenek , 20-30 liralık mikrofonlar var , amfin 10-15 watt civarı ise , evde amfinin limitlerini biraz zorlayarak kayıt alabilirsin..Bu , yukarıdaki yönteme göre daha analog ve doğal bir ses almanı sağlar fakat kayıt tekniği zordur...Cubase gibi programlara bir hayli hakim olman lazım...Tek yapman gereken amfini olabildiğince zorlaman ve mikrofonu amfinin önünde sabitlemen..Tabii mikrofon dandik olacağı için , ortamda hiçbir gürültünün olmamasına dikkat et...

Yok , diyorsan ki ben her tür enstrümanı kaydetmek istiyorum ; o zaman kaliteli mikrofondan başka seçeneğin yok...

• @PuRE HaTReD
    1 mikrofon alırsam ( ki öyle yapıcam ) ve o dediğin gitarı pcye bağlama olayını yapmazsam hiçbir zaman canlı kayıt yapamıyacam demektir(hem gitarı çalıp hem söyleme ).Yani tek yapabileceğim önce gitarı çalmam sonra üstüne vokal yapmam , veya tam tersi.Böylece hep kanal kayıt yapmış olacağım.Bu canımı az da olsa sıkıyor.
    Amfim 30 watt.Büyük ihtimal sadece e. gitar ve Vokal kayıtları olacak.

Gitarı pc ye bağlama olayını zamanında çok araştırdım fakat full sürüm bişey bulamadım bedavaya Zaten o aralar pclerde inanılmaz metronom kaymaları oluyordu amfi modellemesi kullanınca.(Bu sorun sanırım ses kartıma bağlı).Ve ondan önce full sürüm bir amfi simulasyonu bulmam gerek , yardımcı olabilecek varsa bekliyorum.

Ne yapmamı önerirsin ?

• burak adamının dediklerine ek olarak sunu soylemek istiyorum, ses mevzugundan iyice anlamıyorsan 2. secenegi yapamazsın, ya mikrofonu cok yaklsıtırısın ya uzak kalır vs vs. dış ortam sesinden etkilenirsin büyük ihtimal yalıtımın yoksa ilk secenek daha mantıklı biz acid kullanırdık zamanında boyle ses olayları için şimdi hangi programlar cıkmıstır vs. pek bir bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Beatles

@PuRE HaTReD
    1 mikrofon alırsam ( ki öyle yapıcam ) ve o dediğin gitarı pcye bağlama olayını yapmazsam hiçbir zaman canlı kayıt yapamıyacam demektir(hem gitarı çalıp hem söyleme ).Yani tek yapabileceğim önce gitarı çalmam sonra üstüne vokal yapmam , veya tam tersi.Böylece hep kanal kayıt yapmış olacağım.Bu canımı az da olsa sıkıyor.
    Amfim 30 watt.Büyük ihtimal sadece e. gitar ve Vokal kayıtları olacak.

Gitarı pc ye bağlama olayını zamanında çok araştırdım fakat full sürüm bişey bulamadım bedavaya Zaten o aralar pclerde inanılmaz metronom kaymaları oluyordu amfi modellemesi kullanınca.(Bu sorun sanırım ses kartıma bağlı).Ve ondan önce full sürüm bir amfi simulasyonu bulmam gerek , yardımcı olabilecek varsa bekliyorum.

Ne yapmamı önerirsin ?

Oncelikle , "sahil gitaristi akdeniz aksamlari" versiyonu birsey yapmak istiyorsan durma web cam mikrofonundan kaydetmeye basla..Profesyonel yapmak istiyorsan zaten kanal kayittan baska caren yok ki senin..Canli kaydi her mikrofonla yaparsin ama kime dinleteceksin o dandik kayitlari?Senin yapman gereken zaten kanal kayit..

Metronom kaymasi dedigin gecikme ise eger , ya ses karti ya bilgisayarinin islemcisinden kaynaklaniyordur..Ayrica ustune vokal yapacaksan tabii ki metronom alman lazim..Ornegin Cubase'de metronom ile kayit secenegi mevcuttur...Cokta abartma , p4 3.0 creative sound blaster ile hayvan gibi kayit aliyor , ustune drum machine ile davul yaziyoruz...Yani maliyet dusuk bu konuda endiselenme...

Programlarinda ilaclarini buralarda veremeyiz , Cubase hakimiyeti lazim sana biraz...2. secenege hic bulasma o zaman...Sen Cubase kurcala biraz , yuzeysel bir bilgi ile ilk secenegi yaparsin..Yapman gereken metronom esliginde calinacak gitar + vokal kayit...

Taylaninda soyledigi gibi 2. secenek daha profesyonel daha analog bir ses verir ama cok zordur tutturmak..Kulak olacak , ortam uygun olacak falan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PuRE HaTReD -- 11 Ocak 2010; 1:18:01 >

• Metronom kayması olayını yanlış yazmışım.Demek istediğim şeydi,gitarı pcye bağladıktan sonra amfi modellemesi kullanınca gitarın teline vurduktan sonra ses kulaklığa vs. 1 sn sonra geliyordu,bunu demek istemiştim...
    Ben diğer michelleyi 2.seçenek ile yaptım,amfime mikrofonu yaklaştırıp ve mikrofonun önüne şu süngerlerden koyup öyle kayıt aldım audocity adlı programla.Daha sonra ise vokal kaydım sırasında arkadan gitar sesi kulaklığıma gelirken ben mikrofona şarkıyı okuyordum.Yani bu olay çok rahattı benim için , neden zor dediniz onu anlamadım.
    Ortamın uygunmu değil mi neye göre soruyorsunuz onu anlamadım , odama giren ses yok , ki olsa bile mikrofonun o sesi alabileceğini sanmıyorum.
    Bu arada yakında prosesör alabilirim.Boss me70 veya me50 var kafamda.O yüzden 2.seçeneği yapmam daha rahat geliyo bana nedense

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 11 Ocak 2010; 11:17:51 >
  • quote:

Metronom kayması olayını yanlış yazmışım.Demek istediğim şeydi,gitarı pcye bağladıktan sonra amfi modellemesi kullanınca gitarın teline vurduktan sonra ses kulaklığa vs. 1 sn sonra geliyordu,bunu demek istemiştim...
    Ben diğer michelleyi 2.seçenek ile yaptım,amfime mikrofonu yaklaştırıp ve mikrofonun önüne şu süngerlerden koyup öyle kayıt aldım audocity adlı programla.Daha sonra ise vokal kaydım sırasında arkadan gitar sesi kulaklığıma gelirken ben mikrofona şarkıyı okuyordum.Yani bu olay çok rahattı benim için , neden zor dediniz onu anlamadım.
    Ortamın uygunmu değil mi neye göre soruyorsunuz onu anlamadım , odama giren ses yok , ki olsa bile mikrofonun o sesi alabileceğini sanmıyorum.
    Bu arada yakında prosesör alabilirim.Boss me70 veya me50 var kafamda.O yüzden 2.seçeneği yapmam daha rahat geliyo bana nedense

Ses kaymasi program veya bilgisayarindan oluyor dedigim gibi...

Kaydettigin sesle rahat oynaman icin ortamin sessiz olmasi sart...Odunlamasina kaydedip mix yapmadiysan yapabilirsin tabii bunu kaydi dinleyerek anlayabilirim ama profesyonel mix yapabilirim diyorsan o zaman 2. secenek lehine olacaktir...

Ayrica ortamin uygunlugu sadece ortamdaki ses siddeti ile alakali degil..Amfim 30 watt demissin..Evde onu limitlerine kadar zorlaman lazim..Ev bunun icin uygun mu?Eger uygunsa olabildigince acmalisin ve olabildigince istedigin tonu elde etmeden calmamalisin...Amfiden degil kayittan cikacak tonu dikkate almalisin...

Birde kayit kolay demissinde hangi programla kayit ve mix yaptin mi?

• Eğer bütçen yukarılarda değilse , al bir küçültücü. Jack'ı bilgisayarına bağla. Oradan takıl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PuRE HaTReD

quote:

Metronom kayması olayını yanlış yazmışım.Demek istediğim şeydi,gitarı pcye bağladıktan sonra amfi modellemesi kullanınca gitarın teline vurduktan sonra ses kulaklığa vs. 1 sn sonra geliyordu,bunu demek istemiştim...

Ses kaymasi program veya bilgisayarindan oluyor dedigim gibi...

Kaydettigin sesle rahat oynaman icin ortamin sessiz olmasi sart...Odunlamasina kaydedip mix yapmadiysan yapabilirsin tabii bunu kaydi dinleyerek anlayabilirim ama profesyonel mix yapabilirim diyorsan o zaman 2. secenek lehine olacaktir...

Ayrica ortamin uygunlugu sadece ortamdaki ses siddeti ile alakali degil..Amfim 30 watt demissin..Evde onu limitlerine kadar zorlaman lazim..Ev bunun icin uygun mu?Eger uygunsa olabildigince acmalisin ve olabildigince istedigin tonu elde etmeden calmamalisin...Amfiden degil kayittan cikacak tonu dikkate almalisin...

Birde kayit kolay demissinde hangi programla kayit ve mix yaptin mi?

Evet sınırları zorlıyabilirim ortam müsait.

Kayıt olayını audocity adlı bi program ile yaptım Michelle'de. yaklaşık 30 kanal kullandım kayıt yaparken.Back vokalleri tek 1 kerede kaydetmek yerine back vokal kısımlarını ayrı kanallardan yaptım.
    Ayriyetten bitirişte bi düzenlemem oldu,bitiriş kısmı güzel olsun diye sadece son 15 saniyede 5-6 kanaldan tekrar kayıt yaptım.Daha sonra da mixledim.Bunun daha ilerisi olacak mı bilmiyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 12 Ocak 2010; 9:47:21 >

• Audacity'de amatör kayıtlarını rahatlıkla düzenleyebilir, miksaj yapabilirsin..
  • Kullandığın program Cubase'den daha kapsamlı bir mix yapabiliyor mu peki bundan bahsediyorum ben...
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Audacity'de amatör kayıtlarını rahatlıkla düzenleyebilir, miksaj yapabilirsin..

Evet.Tek kullandığım program o zaten.Zamanında Acid'e falan da bulaşmıştım fakat audocityden sonra daha bi abartılcak programa ihtiyacım yok gibi geliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.