Şimdi Ara

Mikrofon Dip Ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Ben 2 yıldır bilgisayarıma hiçbir mikrofondan kaliteli ses veremiyorum.Arkada sürekli bir dip ses oluyor.En son Amazondan UGreen marka usb ses kartı alıp denedim.Dip ses azaldı ama ses düzeyide azaldı.BM300 kullanıyordum Snopy SN-03P mikrofona geçtim aynı problem.Anakartım Asus B250M-K düşük bi anakart olduğunu düşünmüyorum.Gerçekten kafayı yemek üzereyim youtubeda izlediğim videolarda küçücük çocuklar laptoplarıyla 50-60tllik mikrofonla süper ses alıyor biz bu kadar tesisat kaliteli ses alamıyoruz gerçekten bilen, fikri olan yardımcı olursa sevinirim.Ha birde, sistemde tek eski olan şey harddisk(7 yıllık) ve fanlar diğer hepsini yakın dönemde aldım acaba bunların dip ses yapma ihtimali varmıdır ?




  • İzlediğiniz videolarda belki video editleme sırasında o sesi siliyorlardır. Camtasia'da öyle bir efekt var. Dip ses olmaması için harici bir ses kartı ve phantom powerlı bir mikrofon kullanıp mikrofonun da gain seviyesini dip ses yapmayacak düzeye ayarlamanız gerekiyor diye biliyorum. Ses kartının harici olmasının sebebi de kasadaki elektrik devrelerinden kurtulmak.

  • Hayır, filtreli ve filtresiz olarak test ediyorlar zaten benim sistemimdeki ses abartı.Discordda falan konuşan arkadaşlarımın ki tertemiz benden düşük mikrofonla.Nasıl oluyor böyle birşey?Bunun çözümü nedir parası önemli değil gerçekten.

  • Bu phantom power dediğiniz şey nedir?Benim mikrofonumla kullanılabilir mi?

  • Condenser mikrofonlar +48v güç ihtiyacı duyduğu için Phantom Power güç kaynağına bağlamak gerekmekte ya da PP içeren bir ses kartı vb. den güç alması gerekiyor. Kullandığınız mikrofon hakkında bilgim yok fakat ben de bm800 + pp + sizin usb ses kartınızdan kullanıyorum ve dip sesten muzdarip durumdayım. Behringer UM2 ses kartı almayı düşünüyorum dip ses için ama ne kadar işe yarar fikrim yok.

  • dip ses pc'nizin mic ayarının yapılmasıyla giderile bilir.. condenser mikrofon kullanıyorsanız +48 eksra bir güç ister lakin dip ses olan bir mikrofonda bu dip ses dahada güçlü yansıyacaktır.. Pc'nizin usb driverlarında parazit yapan bir durum var..


    Dip sesi en aza indirmek için mikrofan ayarının db Bass ayarını en alt seviyeye indirmeniz gerekir..


    veya 7.1 usb ses kartı alın fiyatın 15 25 tl arası bu tür ses karlarında db ayarları otomatik dip'tedir çok kaliteli ses alamazsınız belki ama en azından dip sesten minum etkilenirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.