Hazırlayan: Ümit YAVUZARSLAN: Bir mikrodalga fırına bir flamanlı ampül atılırsa ne olur merak ettiniz mi hiç? Peki ya tasarruflu ampul? Ya da soba teli? Merak etmediniz mi ben ettim :)
Sonuç mu gelin birlikte izleyelim....
Artık bizimde kipkay'mız var vidyolarını severek takıp ediyorum hele mahalle trafosunu değişimini çektiğiniz vidyodaki emeğinizi çok taktir ettim,mikrodalga fırınına ben karınca koymuştum karıncaya hiçbirşey olmadı mikrodalga ışınlarından kaçabiliyormuş
quote:
Orijinalden alıntı: hanım eller
Artık bizimde kipkay'mız var vidyolarını severek takıp ediyorum hele mahalle trafosunu değişimini çektiğiniz vidyodaki emeğinizi çok taktir ettim,mikrodalga fırınına ben karınca koymuştum karıncaya hiçbirşey olmadı mikrodalga ışınlarından kaçabiliyormuş
BİLGİ: karıncalar çalışan bir mikrodalga fırında ölmezler. bu fırınlarda mikro dalga yoğunluğu bir noktaya, orta alana ayarlıdır. karıncalar, fırında ışınların daha az olduğu alanları hissedebiliyorlar. yoğun alanlara girmeyip, bu alanda kaldıkları için karıncalara bir şey olmaz. ama siz yine de onları mikrodalga fırına koyup, deney filan yapmaya kalkmayın!
ALT YORUM: bi kabın içine koyarak yapmamız lazım demekki....bu bilgi çok işime yarayacak :)
*******************yukarıdaki konuşmayı araştırırken bir sitede gördüm, koptum :)
Sayende ben de veya okuyan diğerleri de bir şey daha öğrenmiş olduk. Teşekkürler...