Şimdi Ara

mıknatısların mıknatıs etkisi bitermi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
29.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mıknatıslardaki manyetik etkisi nekadar sürer bir arkadaşım zamanla kutupların yok olduğunu söylüyor
    bilen varmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi botan034 -- 19 Temmuz 2006; 18:51:53 >



  • Ben yaklaşık 100-150 yıl diye biliyorum.Ama elimizdekiler yapay mıknatıslardır.Doğal mıknatıslar sanırım hard disklerin içinde ama olmayabilir de daha fazla manyetik alan üretebilir.
  • 750 derecenin üstüne cıkarsan bütün mıktaslar cekim gücünü kaybeder.. bazı yapay mıknatıslar haric sogudugunda hepsi tekrar eski haline döner..
  • Miknatis iceren elektromagtik cihazlarin sargi akimlari katalog degerlerinin ustune cikartilirsa miknatislar demagnetize olurlar.

    Bu ozellikle step motor ve fircasiz DC motorlar icin bilinen bir seydir.
  • Ben mıknatısa lehim yapmaya çalışmıştım (ki kendilerini sabit diskten sökmüştüm, neodyum mıknatıstı) ve teli öyle ya da böyle tutturmuştum. Amma ve lakin az evvelki canavar parçası mıknatıs, şimdi ne üdüğü belirsiz bir taş gibi hiçbir şeye yapışmaz etmez olmuştu. Burada öğrendim ki mıknatısı ısıtınca özelliğini kaybediyor...
  • manyetik motorla ilgili pekcok denemem oldu bürsürü model üzerinde calıştım bende eksik olan bilgiyi bulamadım bu tür deney yapan arkadaşlar varmı nasıl sonuçlar elde edildi üstünde calışılan mudel nasıl.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi botan034 -- 24 Temmuz 2006; 16:19:29 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: botan034

    manyetik motorla ilgili pekcok denemem oldu bürsürü model üzerinde calıştım bende eksik olan bilgiyi bulamadım bu tür deney yapan arkadaşlar varmı nasıl sonuçlar elde edildi üstünde calışılan mudel nasıl.




    burayı incele

    http://www.americanantigravity.com/perendev.shtml




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar ben bir şey soracağım: Elektrik motorlarının içinde genelde bir tane sabit mıknatıs bir tane de elektromıknatıs oluyor.Ben düşündüm ki acaba bu iki mıknatıs da sabit mıknatıs olsa sürekli bir hareket sağlanabilir mi? Bu soruma cevap verebilirseniz sevinirim.Demek istediğim şey tam olarak hiçbir enerji harcamadan uygun mıknatıslar kullanılarak sürekli bir hareket sağlanabilir mi?Bu düşünceye şurdan vardım bildiğime göre mıknatısların manyetik etkisi bitmiyor ben de düşündüm ki elektrik motorlarında hiç elektromıknatıs kullanılmadan bu şekilde hareket elde edilebilir.Ama duyduğuma göre teorik olarak mümkün olan bu şey deneysel olarak olmuyormuş işin içine kütle çekimi vs. şeyler giriyormuş. ŞİMDİDEN SAĞOLUN.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alper.y

    Ben yaklaşık 100-150 yıl diye biliyorum.Ama elimizdekiler yapay mıknatıslardır.Doğal mıknatıslar sanırım hard disklerin içinde ama olmayabilir de daha fazla manyetik alan üretebilir.

    Doğal mıknatıs dediğiniz manyetit taşıdır.

    Sabit disklerde sadece motorda ve kafa hareketini sınırlayan bölümde mıknatıslar bulunmaktadır.

    Kafa hareketini sınırlayan mıknatıslar ise neodyum mıknatıslardır. Güçlü mıknatıslardır.

    Onun dışında sabit diskin içinde çalışmasını etkileyecek bir parça bulamazsınız.

    Vidaları bile ferromanyetik özelliğe sahip değillerdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azad112

    Arkadaşlar ben bir şey soracağım: Elektrik motorlarının içinde genelde bir tane sabit mıknatıs bir tane de elektromıknatıs oluyor.Ben düşündüm ki acaba bu iki mıknatıs da sabit mıknatıs olsa sürekli bir hareket sağlanabilir mi? Bu soruma cevap verebilirseniz sevinirim.Demek istediğim şey tam olarak hiçbir enerji harcamadan uygun mıknatıslar kullanılarak sürekli bir hareket sağlanabilir mi?Bu düşünceye şurdan vardım bildiğime göre mıknatısların manyetik etkisi bitmiyor ben de düşündüm ki elektrik motorlarında hiç elektromıknatıs kullanılmadan bu şekilde hareket elde edilebilir.Ama duyduğuma göre teorik olarak mümkün olan bu şey deneysel olarak olmuyormuş işin içine kütle çekimi vs. şeyler giriyormuş. ŞİMDİDEN SAĞOLUN.

    Merhaba, evet miknatisiyet özellikleri uzun süre kalıcıdır. Hele ferrit çeşitlerinin bir ömür boyu özelliği gitmez.
    Ama aradığınız cevap burada değil. Cevap; karşılıklı dizilen kutuplarin bir tarafının devamlı yön degistirebilmesinde saklıdır. Örneğin DC motorlari ele alalım. Rotor dönerken sabit mik.lar sırası ile bir N bir S olurlarki donmenin devamı olussun. Işte sizde bir tarafın kutup sırasını istediğiniz dönme sayısı hızında degistirebilirseniz basardiniz demektir ki, isminiz tarihe altın harflerle yazılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • malisert32 kullanıcısına yanıt
    Selamün aleyküm Bu soru uzun zamandır kafamı meşgul ediyordu çok sağolun.Bir de geçenlerde denk gelmişti de Türk birisi dediğim düzeneği yapmış hatta bundan birkaç yıl önce de haberlere çıkmıştı galiba.Ama benim asıl merak ettiğim şey şu: madem ki böyle bir şey mümkün e o zaman dünyada bunu niye kimse kullanmıyor?Bu sorumu cevaplayabilirseniz sevinirim şimdiden sağolun Allah razı olsun.
  • Aleyküm selam
    Bahsettiğiniz mucidin tekniğini gormedigimden ve bu icat'da kendimi yetersiz gordugumden yorum yapamıyorum. Kim bilir belki doğrudur belki hokus pokus işidir. Hayırlı günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet hepsi yapay miktatistir dogal miknatis dunyanin kendisidir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ısıtınca kaybediyor mıknatıs özelliğini.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meco

    750 derecenin üstüne cıkarsan bütün mıktaslar cekim gücünü kaybeder.. bazı yapay mıknatıslar haric sogudugunda hepsi tekrar eski haline döner..

    eski haline dönmez sobanın içine attığım mıknatıs artık cekmiyor ?
  • meco M kullanıcısına yanıt
    peki -10 ile +40 derece arasında oynama olur mu mıknatısta?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azad112

    Selamün aleyküm Bu soru uzun zamandır kafamı meşgul ediyordu çok sağolun.Bir de geçenlerde denk gelmişti de Türk birisi dediğim düzeneği yapmış hatta bundan birkaç yıl önce de haberlere çıkmıştı galiba.Ama benim asıl merak ettiğim şey şu: madem ki böyle bir şey mümkün e o zaman dünyada bunu niye kimse kullanmıyor?Bu sorumu cevaplayabilirseniz sevinirim şimdiden sağolun Allah razı olsun.

    "madem ki böyle bir şey mümkün"

    hayır malesef mümkün değil.
    malisert arkadaş ancak böyle bir şey yapılabilirse çalışacağını söylemiş. bunun mümkün olduğunu söylememiş. ki zaten mümkün değil.

    mesela 200 km ile giden bir araçtan atlarsanız ölürsünüz. fakat atladığınız anda ayağınız yere değer değmez aracın gidiş yönüne doğru 200 km hızla koşabilirseniz ölmezsiniz. peki bunu başarabilen var mı? bence yoktur. :)

    "o zaman dünyada bunu niye kimse kullanmıyor" sorunuzun cevabı da böylece verilmiş oldu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ters yönde bi H uygularsan coercivity pointe kadar mıknatıs özelliğini kaybeder.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Norsk

    peki -10 ile +40 derece arasında oynama olur mu mıknatısta?

    olmaz
  • Mıknatıs enerjiye sahip değildir. Mıknatıs ile elektrik üretmek için dışarıdan enerjiye ihtiyaç vardır. Mıknatıs EM yayar ama 0 Hz frekanslıdır. Enerji frekans arttıkça artacağı için frekans sıfır ise enerji de sıfırdır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.