Şimdi Ara

mıknatısın çekim gücü nasıl hesaplanır? Aaaaaaaaaacil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
12.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar mıknatıslar hakkında teknik bilgi arıyorum. mıknatıslarla ilgili bi projem var. Neodyum mıknatıs aldım. Neodyum mıknatısların çekim kuvvetlerini hesaplamam gerekiyor. Bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.

• arkadaşlar bu hesaplamalar banada lazım upp
  • 2 tane neodyum mıknatısı birbirine yapıştır. Üstteki mıknatısı bir yere sabitle. Alttaki mıknatısa da ağırlık bağla. Alttakine mıknatına bağladığın ağırlığı yavaş yavaş artır. Ne zaman mıknatıslar birbirinden ayrılıyorsa, 2 mıknatıs birbirini o kuvvetle çekiyor demektir.

Bir yerden de formul bulup birşeyler hesaplarsın sonra.
  • hall effect sensor al 3 tl. oradan pic biliyorsan adc sini kullanarak gauss karsılıgını bulursun
  • Merhaba
    Manyetik alan şiddetinin birimi Gauss'tur ve Gaussmetre olarak adlandırılan ölçü aletleri ile ölçülmektedir. Mıknatıslıarn kataloglarında da bu birim ile verilir.
  • Konuyu hortlatacağım ama anlayamadığım bir yer var,şimdi kütle çekimi kütleye ve uzaklığın karesiyle ters orantılı ya işte bunun gibi bir orantı var mı? yani hani demişler mıknatıs ayrılınca yoktur diye böyle mi yoksa kütle çekimi gibi her yerde var ancak etkisi mi yok?
    Bir şey daha ekliyim, bir mıknatısı kestik 4 kutup 2 mıknatıs oldui, bunların aynı kutuplarını dokundursak (verimli olmasada) yine 2 kutuplu tek mıknatıs olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hesher -- 16 Şubat 2014; 15:14:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.