Şimdi Ara

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
54
Favori
145.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Dün Ankara Panora Teknosa'dan 437 tl ye ELECTROLUX ULTRA SILENCER USORIGINDB 437 tl ye aldık. teşhir haricinde kutulu son makineyi aldık sanırım. Teşhir mi acaba diye gel git yaşadık ama inceledik temizdi makine.
    Miele almadığım için umarım pişman olmam çünkü bu makineyi alırken bile aklımda hala miele vardı. Fakat fiyat/performans olarak bizi üzmez diye düşünüyorum. Bebek de geliyor o nedenle sessiz çalışması avantaj olacak.

    İyi günler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekimozkan

    Merhaba,
    Dün Ankara Panora Teknosa'dan 437 tl ye ELECTROLUX ULTRA SILENCER USORIGINDB 437 tl ye aldık. teşhir haricinde kutulu son makineyi aldık sanırım. Teşhir mi acaba diye gel git yaşadık ama inceledik temizdi makine.
    Miele almadığım için umarım pişman olmam çünkü bu makineyi alırken bile aklımda hala miele vardı. Fakat fiyat/performans olarak bizi üzmez diye düşünüyorum. Bebek de geliyor o nedenle sessiz çalışması avantaj olacak.

    İyi günler.

    Makine çok sessiz, yan odada tam güçte çalışırken sesi duyulmuyor, sadece başlık ucundan az hava emiş sesi geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fırsatım olursa deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. teşekkürler.
  • 2 yıla yaklaştı; Allah nazardan saklasın canavar gibi çalışıyor. Acaip memnunum miele 8310 aldığıma...
  • Miele s5222 nasıldır b8kgisi olan var mı 8310 trenini kaçırdık? Ya da emiş gucu iyi tavsiye edeceğiniz bir ürün? electrolux ultraone zuoquattro aklimda ama onun emiş gücünü bilmiyorum ve motoru güçsüz? Yardım edebilirseniz sevinirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni hareket:
    63 yaşındaki Annem bir sürü toz torbasız süpürge kullandıktan,
    Ankara Media Mark'taki tüm Dyson, Nilfisk, Electrolux ve Philips süpürgeleri test ettikten
    ve bendeki süpürgeyi 2 yıldır gözlemledikten sonra; o da toz torbalı miele istedi.

    Yeni motorların elektriksel gücü AB kısıtlamaları yüzünden düşürülmüştü bildiğiniz gibi. Ben de yeniden tüm mieleleri araştırdım; annemle mağazalarda tek tek çekişini, sesini v.s. denedik.

    Sonuçta Miele nin kendi sitesinde çok ciddi indirimde olan;

    Miele Complete C3 Limited Edition Powerline Elektrik Süpürgesi 890W - SGSF3 modelini ( 699 TL ! )

    (link:https://shop.miele.com.tr/miele-complete-c3-limited-edition-powerline-890w-elektrik-supurgesi)

    almaya karar verdik. Makine 8310 un kasasında, 890 W lık motora sahip; 8310 gibi bunun da hepa filtresi olmayıp yerine bez filtreleri olan en ucuz model (yanlış bilgi: gelince gördük ki 80 liraya satılan air clean plus filtre içeriyor. bedava bez filtre kullanımı opsiyonu açıklamaları ilerleyen yazılarımda). Tutma yerinde ek bir tutamaç var ki en ucuz model için güzel bir ekleme olmuş.

    Klasik olarak haricen Turbo başlık ve 4 lü kutulu toz setini de aldım. (Ancak eskisi gibi toz torbasına garanti uzatımı yok! Bizimkiler Adıyaman'da torba için uğraşmasın diye azıcık indirimle toptan aldım.)

    Bendeki hepa filtreyi 2 yıldır hala kullanmadığımızdan annem de istemedi. Torbanın toz tutma yeteneği çok çok yüksek. Motor giriş ve çıkışındaki basit bez filtreler yetiyor. Her bir 4 lü torba kutusunda 1 er adet motor giriş ve çıkış filtre bezi oluyor...

    Miele: Süpürge +Turbo başlık + 4x4 (=16 lı) torba kutusu seti = 1,191 TL ye mal oldu.

    1) ​Complete C3 Limited Edition Powerline Elektrik Süpürgesi 890W - SGSF3 = 699 TL
    2) STB 205-3 Turbo Yer Fırçası = 298 TL
    3) HyClean 3D Toz Torbası GN-XXL Set = 194 TL

    (An itibarı ile sitede GN serisi 4X4 lü toz torbası seti kalmamış sanırım; tekli (4 adet toz torbası ve 1'er motor giriş-çıkış çıkış filtre bezi içeren tekli kutudan olanı satılıyor ve fiyatı 56 TL)

    Taksitle alıp Adıyaman'a baba evine yolladık. Annem hava çekişi yönünden hiç bir koşulda eksiklik görmediğini, benim efsane 8310 a çok yakın temizlik performansı gösterdiğini söyledi. Çekişinin yeterli güçte olmasının yanı sıra Miele tercih etmemizdeki en büyük sebeplerden biri olan; max. güçte dahi süpürge başlığının halıyı tutmayıp kolaylıkla halı üzerinde kayabildiğini ve kendisini çok yormadığını ekledi. Aynı şekilde daha güçlü halı temizliği için aldığımız turbo başlık da hem iyi temizliyor hem de düşük kayma direnci gösteriyor...

    Sözün özü; Annem açısından bendeki 8310 'un sarısı... (Çekiş gücü bence efsane 8310'un 2,200 W lık motoruna göre daha düşük ama temizlik düşkünü annem açısından; turbo başlıkla halı temizleme dahil yetersiz olduğu bir durumla karşılaşmamış. Çok beğendi...)

    Almak isteyenler bu fiyatı kaçırmasın.

    Tek handikap renginin sarı-Köri Sarısı- olması olur diye düşünmüştüm; ama o kadar da kötü değildi. Sarıyı hiç sevmeyen Annem bile fena değil, kaliteli görünüyor dedi ama en önemlisi miele mağazalarında eski 8310 'un kasasındaki modellerde 1,000 TL nin altında süpürge satılmazken indirim rakipsiz.

    İyi ve mutlu günler dileklerimle.....

    Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge TestiMiele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge TestiMiele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 15 Nisan 2018; 11:48:18 >




  • Hocam selamlar. 1300 tl civarinda toz torbasiz bir elektrik supurgesi ariyorum. Hepa 13 veya 14, ayrica borusu saglam olmali. Yardimlarinizi rica edecegim. Ev diziyorum en son bu urun kaldi. Max 1500 e kadar da cikabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalionur kullanıcısına yanıt
    Bana sorduysanız; toz torbalı üst ürünler dışında ciddi bir bilgim yok. Ancak annemle Mediamarkt süpürge denemelerimizde şunu gördük; toz torbalı veya torbasız neredeyse tüm markalarda 2 durumla karşılaştık halıda:

    Ya çekiş yetersizdi, ya da çekiş güçlüydü ama halıya yapışıyordu resmen. Sadece Miele'nin yeterli çekiş gücü yanında halıda rahatça kayması benim tercihlerimde asıl rol oynadı.

    Başka arkadaşlar biliyorlarsa cevap verirler, bunun yanında benim tavsiyem; mümkün olan en çok ürünü görebileceğiniz bir yerde ürünleri halı üzerinde test etmenizdir.

    Denemeden aldığınız üründe sıkıntı yaşamanız büyük olasılık...

    daha fazla yardımcı olamadığım için üzgünüm.
  • Bu cevapla bile yeterinde yardımcı oldunuz. Çok teşekkür ediyorum. Bu arada Annenize almış olduğunuz kampanyalı miele'yi inceleyeceğim.
  • yalionur kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Ben ve Ailem de yıllarca toz torbasız süpürge kullandık. benim ikiz çocuklar doğunca daha hijyenik bir çözüm aradım. Torbasız süpürgelerin, dyson dahil, toz boşaltımı bir felaket. Hele apartman dairesinde yapılacak iş değil. O yüzden önce ben, sonra annem torbalı süpürgeye geçtik.

    Miele'nin şu an kampanyadaki ürününü düşünürsen ve Hepa 13 filtre olsun istersen ; hepa filtreyi ayrıca alman gerekecek.
    https://shop.miele.com.tr/U35,26,sf-ha-50-supurge-aksesuarlari-miele.htm

    Şu an 136 TL. Ben aldım ancak 2 yıldır takma gereği hissetmedik çocuklara rağmen. Miele'nin toz torbası sanırım şu anda piyasadaki en iyi ve en yüksek toz tutma kabiliyeti olan torba. 11 katmandan oluşuyor. ayrıca içerisinde tozun eşit dağılması için gergin duran elastik bantlar var; toz bunlara çarpıp torba duvarına rastgele dağılıyor. Torbanın kendisi tozun %99.9 unu tutuyor ki bu torbanın bile Hepa 11 seviyesinde olması demek*.(* Bu bilginin yanlış olduğunu, toz torbalarının hepa 11 değil; tam adıyla EPA 12 seviyesinde olduğunu, hatta Hepa 13 ün toz tutma yüzdesi olan %99,95'ten sadece Onbinde 5 düzeyinde aşağıda olduğunu - %99,90 - öğrendim; düzeltilir...)
    https://www.youtube.com/watch?v=PmfxcQE2Vi8

    Motor giriş ve çıkıştaki bez filtrelerin toz tutma değerlerini bulamadım. Ancak hepa 11 den yüksek olduğunu sanmıyorum yoksa özellikle belirtirlerdi. (* Düzeltme; toz torbası dahil EPA 12 seviyesinde; Hepa 13 ten sadece Onbinde 5 oranında geride)
    Benim açımdan her bir 4lü toz torbası kutusunda bu giriş çıkış filtrelerinin de bulunuyor olması ekonomik bir durum. Özellikle yazın evi bol bol havalandıracağınız düşünülürse yeterli olabilir. Kışın veya sürekli daha iyi hijyen ararsanız Hepa 13'ün mielede 136 TL maliyeti var.

    Ben çocuklar yüzünden Daiken ın muazzam hava temizleme cihazını(MC70L) aldığımdan (%99,6 Alerjen yoketme, %99,99 Havadaki virüs ve bakterileri yoketme, %95 Koku giderme-ozon üretiyor-) süpürge hepa filtresini unuttuk gibi...

    4x4 lük (16 toz torbası + 4 motor giriş filtresi-bez- + 4 motor çıkış filtresi-bez-) olan torba seti yine stokta ve satıştaymış
    https://shop.miele.com.tr/miele-hyclean-3d-gn-xxl-elektrik-supurgesi-toz-torbasi-seti

    Hesaplı olduğundan ve sürekli torba almak istemediğimden bunu alıyorum. İlk aldığım zamanki setin son toz torbasını daha bitiremedik. 2 yılın sonunda hala 5 adet kullanılmamış torba duruyor. Evin kirlilik durumuna göre sarfiyat değişir tabi ki...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 31 Ocak 2018; 11:29:40 >




  • ferhatas kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Aşağıdaki ürünleri aldım. Destekleriniz ve detaylı açıklamalarınız için çok teşekkür ediyorum. Çok yardımcı oldunuz. Ürünleri ancak yaza doğru kullanacağım. Artık kullanım yaptıkça incelemelerimi paylaşırım..

    Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi
  • yalionur kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun,

    SMC 20 Micro Set 'i merak ettim doğrusu.
    Mikro Set kullanım deneyimini, süpürge malzeme kalitesi + çekiş + başlık + filtre performansları yorumlarınızla birlikte ileride paylaşırsanız sevinirim.

    Mielede 2 yıldır gördüğüm durum sürekli aynı;

    * Ürün hep çok kaliteli.
    * En baz modeli alıp; turbo başlığı ve hepa filtreyi ayrı alarak üst modelleri ucuza mal etmiş oluyorsunuz.
    * Toz torbasının kalitesinin ve performansının hala rakibi yok.

    Şu an Miele'nin merkezi Almanya'da sadece 2 farklı motorla üretiliyor:

    550 W lık ( A+ enerji sınıfı) modeller:
    Egsoz çıkış hava temizliği: A
    Sert zemin temizlik performansı: A
    Halı temizlik performansı (eski tip standart başlıkla): D

    890W lık (C enerji sınıfı) modeller:
    Egsoz çıkış hava temizliği: A
    Sert zemin temizlik performansı: A
    Halı temizlik performansı (eski tip standart başlıkla): C

    Türkiye Miele'nin internet sitesinde bu 550W ve 890W'lık modellerin yanı sıra 800W'lık modeller de var. Eski üretim motorlar değilse Almanya dışında üretilen motorlardır diye tahmin ediyorum.

    Bunlar göz önüne alındığında Miele alınacaksa en ucuz 890 W'lık motorlu model alınmalıdır diye düşündüm.

    Motor güçleri elektriksel olarak düşürülünce başlıktaki basınç da doğal olarak azalmış.
    Bunu tolere etmek için hava akışını arttırma üzerine odaklanıyor AB firmaları. Miele de motor dizaynı dışında; standart başlık modellerini 550W lık modellerden başlayarak, daha fazla hava akışı sağlayacak dizayna sahip modellerle değiştiriyor yavaş yavaş.

    Almanyadaki A+ sınıfındaki 550W lık modellerde modellerde standart başlık yerini aşağıdaki modele (EcoTeQ Plus) bırakıyor ve halı temizleme performansı D den B ye çıkıyor.:

    Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

    Türkiyede satılan süpürgelerin bazılarında bu başlık geliyor. Benim önerdiğim 699 TL lik modelde, efsane 8310 daki eski başlıktan var (890W lık motorda halı performansı:C). Annem günlük kullanım için fazlasıyla yeterli olduğunu; derin halı temizliği için zaten turbo başlığı kullandığını söyledi.

    Zamanla tüm modellerde standart olarak daha düşük basınçta daha yüksek hava akışı sağlamaya yönelik dizayn edilmiş bu yeni başlıkların kullanılacağını düşünüyorum. Şu an bizde satılan 890W lık hiç bir modelde bu başlık yok. Öncelikle 550 W'lık modellerle satıyorlar.


    Türkiyede B sınıfı halı temizliği elde edebileceğiniz yeni tip (EcoTeQ Plus) standart başlıklı 550W'lık tek model:
    https://shop.miele.com.tr/complete-c3-ecoline-550-w-elektrikli-supurge-sgsp3

    Bunun da fiyatı: 1,290 TL ( Üstelik Hepa filtresi de yokken, tavsiye ettiğim en ucuz 890W'lık modelden yaklaşık 600 TL daha pahalı).
    Kesinlikle değmez !!. Halıyı istediğiniz zaman A sınıfı temizlemek için Turbo Başlık alın diyorum.
    Tertemiz yapar. Günlük kullanımda halıyı B yerine C ile temizlersiniz, Sert zemin zaten hep A sınıfı... 600 TL cebinizde kalır.

    Özeti:
    Yeni standart başlık için 550W lık model alınmaz.
    Ayrıca Turbo başlık; 890W'lık motorda, 550W'lık motora göre daha iyi performansla halılarınızı temizler.


    saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 18 Ocak 2018; 16:30:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferhatas

    Rica ederim. Ben ve Ailem de yıllarca toz torbasız süpürge kullandık. benim ikiz çocuklar doğunca daha hijyenik bir çözüm aradım. Torbasız süpürgelerin, dyson dahil, toz boşaltımı bir felaket. Hele apartman dairesinde yapılacak iş değil. O yüzden önce ben, sonra annem torbalı süpürgeye geçtik.

    Miele'nin şu an kampanyadaki ürününü düşünürsen ve Hepa 13 filtre olsun istersen ; hepa filtreyi ayrıca alman gerekecek.
    https://shop.miele.com.tr/U35,26,sf-ha-50-supurge-aksesuarlari-miele.htm

    Şu an 136 TL. Ben aldım ancak 2 yıldır takma gereği hissetmedik çocuklara rağmen. Miele'nin toz torbası sanırım şu anda piyasadaki en iyi ve en yüksek toz tutma kabiliyeti olan torba. 11 katmandan oluşuyor. ayrıca içerisinde tozun eşit dağılması için gergin duran elastik bantlar var; toz bunlara çarpıp torba duvarına rastgele dağılıyor. Torbanın kendisi tozun %99.9 unu tutuyor ki bu torbanın bile Hepa 11 seviyesinde olması demek.
    https://www.youtube.com/watch?v=PmfxcQE2Vi8

    Motor giriş ve çıkıştaki bez filtrelerin toz tutma değerlerini bulamadım. Ancak hepa 11 den yüksek olduğunu sanmıyorum yoksa özellikle belirtirlerdi. Benim açımdan her bir 4lü toz torbası kutusunda bu giriş çıkış filtrelerinin de bulunuyor olması ekonomik bir durum. Özellikle yazın evi bol bol havalandıracağınız düşünülürse yeterli olabilir. Kışın veya sürekli daha iyi hijyen ararsanız Hepa 13'ün mielede 136 TL maliyeti var.

    Ben çocuklar yüzünden Daiken ın muazzam hava temizleme cihazını(MC70L) aldığımdan (%99,6 Alerjen yoketme, %99,99 Havadaki virus ve bakterileri yoketme, %95 Koku giderme-ozon üretiyor-) süpürge hepa filtresini unnuttuk gibi...

    4x4 lük (16 toz torbası + 4 motor giriş filtresi-bez- + 4 motor çıkış filtresi-bez-) olan torba seti yine stokta ve satıştaymış
    https://shop.miele.com.tr/miele-hyclean-3d-gn-xxl-elektrik-supurgesi-toz-torbasi-seti

    Hesaplı olduğundan ve sürekli torba almak istemediğimden bunu alıyorum. İlk aldığım zamanki setin son toz torbasını daha bitiremedik. 2 yılın sonunda hala 1 tane kullanılmamış torba duruyor. Evin kirlilik durumuna göre sarfiyat değişir tabi ki...

    Yıllardır söylerim süpürge toz torbalı olamlı ,marka olarakda miele nilfiks elektrolük sırasıyla seçim yapılmalı diye,
    Mielede en aşt model makina alınıp,birde turbo başlık eklendimi en berimli süpürgeye iyi fiyata sahip oluyorsunuz,
    Dyson dahi süpürme esnasında toz sızdırırken ve bunu birçok kullanıcı farkında dahi değilken ayrıca dyson gibi dünya para verip o toplanan tozu boşaltma ayrıca eziyetken,neden torbalı bilindik markalar seçilmez iken dyson gibi dünya para verilip torbasız süpürge alınır ,ve süpürme esnasında dyson derki şunları süpürmeyin makinaya zarar verir uyarısıyla karşılaşcan,koltun altında vida varmı yokmu önce bakıcan detay detay sonra temizlicen,
    Siz ve sizin gibi arkadaşlar başta miele ve diğer işini iyi yapan torbalı makinalara yöneldikçe seviniyorum.
    Eski seri mavi cat and dog annemde bendede 2200 lük bordo cat and dog mevcut,her iki süpürgenin toz haznesine haka toz sızmadı nazar değmesin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • ferhatas kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,

    Açtığım başlıkta hepa filtre ile ilgili bir soru sordum. Bilginiz varsa cevap verirseniz sevinirim. iyi akşamlar.

    https://forum.donanimhaber.com/hepa-13-filtre-hakkinda-bir-soru-ve-supurge-tavsiyesi--130981912
  • ofamof kullanıcısına yanıt
    Hepa filtre; tahmin edileceği üzere süpürge hava çıkış filtresinin hepa özelliğinde olmasıdır.
    Toz tutma yüzdelerine göre 13 ve 14 diye 2 seviyesi var. Bu seviyenin altındakilere EPA, üstündekilere ULPA deniyormuş, ben de demin öğrendim.

    Tüketici sınıfı süpürgelerde henüz ULPA yok diye biliyorum.
    Üzerindeki filtre HEPA olmayan her süpürgenin filtresi de EPA lardan biri; muhtemelen EPA 12.

    Sonuçta filtrenin toz tutma yüzdesi değerinden başka bir şey değil.

    Ancak Hepa 13 ve Nilfisk te olan Hepa 14; çıkış havasının çok daha temiz olmasının garantisi oluyor.

    Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi


    Filtrenin hepa 13 veya 14 seviyesinde olması; süpürgenin altyapısı ile ilgili değildir.
    Her firma kendi makinesi için hepa filtre üretebilir/ürettirebilir, satabilir.
    Teknolojisi yeterli ise yan sanayi de bunları imal edebilir.

    Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

    Siemens süpürgeleri bilmiyorum ama başka cihazdan hepa filtre getirdi taktı dediğinize göre;
    Siemens-Bosch gurubundan bi süpürgeden veya uyumlu bir modelden getirmiştir ve filtre yuvası ve şekilleri aynı olmalıdır diye tahmin ediyorum.
    Bu soruyu satıcıya sormanız daha doğru olur.

    Yoksa nilfisk in hepa filtresini gidipi philipse takamazsınız. Öncelikle şekli farklı olacağından filtre yuvasına tam oturmaz.
    Varsa uyumlu filtre, satıcıya sorun. Herkesin bilebileceği şeyler değil.

    Üst model toz torbalı ürünler dışında diğer süpürge modelleri hakkında bilgim; tavsiye verebilecek düzeyden çok uzak.

    Ancak "mükemmel süpürge"yi 400 tl ye bulabileceğinizi de pek sanmıyorum. Ya aradığınız özelliklerden bazılarında bir miktar taviz vermelisiniz
    ya da fiyatı arttırmalısınız diye düşünüyorum.

    Bu bölümde arkadaşların yazdıkları; konu hakkında değerli bilgiler içeriyor; okumadıysanız, okumanızı öneririm.

    Ben ise geldiğim noktada Miele dışında hiç bir süpürgeyi eşe, dosta, akrabaya tavsiye edemiyorum...

    Not: Hepa listesindeki değerleri net olarak görünce şunu düzelteyim istedim:

    Daha önce Miele'nin standart toz torbası ve filtresinin hepa 11 seviyesinde olabileceğini söylemiştim. Yanlışmış !

    Önceki mesajımda linkini vermiş olduğum you tube toz bezi videosunda; Miele toz bezinin toz tutma seviyesi: %99.9 olarak belirtilmişti.

    Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

    Bu değer EPA 12 nin %99,5 değerinden yüksek
    HEPA 13 ün %99,95 değerinden düşük.

    Yani Miele toz torbası EPA 12; hem de HEPA 13'e çok yakın bir EPA 12 ! Bu yüzden muazzam toz tutuyor.

    Miele'nin baz model süpürgelerindeki, motor girişinde ve çıkışında bulunan standart bez filtrelerinin de EPA 12 olduğunu tahmin ediyorum (Çünkü EPA 11 % 95,00 )

    Yani Miele daha toz torbasında % 99,90 oranında filtrasyonla ( Epa 12: % 99,50 - Hepa 13: % 99,95 )

    neredeyse Hepa 13 değerini yakalıyor.

    Süpürgeyi alırken hepa 13 filtreyi ayrıca almış olmama rağmen;
    2 yıldır toz torbalarından çıkan standart filtreler yerine kullanma gereksinimi hissetmeyişimiz bundanmış.

    O zaman şu yorumu da yapalım:

    Hepa filtresi olmayan bir miele süpürge sahibi iseniz;

    En az % 99,90 olan toz tutma yeteneğinizi,

    % 0,05 ( On binde 5 ) arttırarak

    %99,95 'e çıkarmak ve HEPA 13 seviyesine çıkmak için

    136 TL 'ye ekstra HEPA 13 filtresi almanız gerekiyor. (Miele Hepa filtresinin %99,95 den fazla toz tuttuğunu söylüyor ama ne kadar fazla olduğunu belirtmiyor sitesinde...)

    Böyle söyleyince iyice gereksiz göründü :)

    Tabii bu durum diğer makineler için pek geçerli olmasa gerek. Onların toz torbalarının bu seviyelerde olduğunu hiç düşünmüyorum. Dolayısı ile Miele harici makinalarda, toz torbası özelliklerinen dolayı, hava çıkışında Hepa 13 filtre kullanmak yararlı olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 22 Ocak 2018; 5:15:8 >




  • ferhatas kullanıcısına yanıt
    Detaylı açıklamanız için cok teşekkürler. Miele C3 890w 699TL olan makineden almayı düşünüyorum.

    Normalde bütçem 400-500 TL fakat bu başlık altında okuduklarımdan sonra Miele'ye karar verdim.

    Bütçe 700'e çıktı doğal olarak. 290 TL turbo başlık ile yaklaşık 1000 TL olur. Bu çok fazla benim için.

    Bir sorum olacak halı temizliği için baz modeldeki standart başlık yeterli olur mu?

    Turbo başlık almasam max. güç ayarında halıda temizlik kolay ve yeterli olur mu? Halıya yapışıp kalırsa çok fazla yorar diye düşünüyorum.

    Not: Evde kedimiz var. Çok fazla olmasa da tüyleri dökülüyor.

    Not2: Bir önceki yorumda açıklamışsınız ama annem astım hastası olduğu için ekstradan Hepa13 filtreye ihtiyaç olur mu?

    Not3: Yarın akşam almam gerekiyor. Yani bugün karar vermem gerek.

    Miele dışında şu süpürgelere de baktım biraz kafam karıştı.

    Rowenta RO5911 Silence Force Extreme A,B,A - 850TL
    Rowenta RO6821 X Trem Power A,B,A – 530TL
    Rowenta RO6886EA Trem Power A,A,A – 750TL
    Profilo PSU7A330 Pluris Plusg A,C,A - 550TL
    ELECTROLUX EUS8X2DBT ULTRA SILENCER A+BAA 650TL
    Electrolux ZSPPARKETR Silent Performer Parketto A,B,A 450TL

    Şimdiden teşekkür ederim.




  • ofamof kullanıcısına yanıt
    Bi kere bu fiyata Miele varken hemen satın alın derim.

    Diğer alınabilecek şeyleri sıraya koyarsak;

    1) 1 kutu 56 TL (4 adet torba, 1 set filtre; 4 ay ile 1 sene arası gidebilir) veya
    4 kutu 194 TL (16 adet torba, 4 set filtre;1,5 yıl ile 3 sene arası gidebilir) toz torbasını mecburen alacaksınız.

    2) Evde hayvan varsa hepa 13 den daha önce ve muhakkak turbo başlığı alın; tüyleri anca o tam olarak alır. Normal başlık ve turbo başlık mielede max. güçde bile halıya yapışmaz. (Turbo da fırça darbeleri biraz sürtünme yapar o kadar.) Diğer markaların turbo başlıklarına göre çok daha rahat kullanabilirsiniz.

    3) Bunları bir kullanın; zaten torbası bile hepa 13 e Onbinde 5 oranında yakın toz tutarken; üstüne motor giriş ve motor çıkış filtreleriyle, tıpkı benim gibi rahat edebilme olasılığınız var. Baktınız ki olmuyor; 1 ay sonra hepa 13 filtreyi yine alırsınız. Turbo başlığı bile hemen hemen şu anki fiyatlara daha sonra da alabilirsiniz.

    Aksesuar fiyatlarında enflasyon dışında pek bir değişim olmaz. Siz süpürgeyi kaçırmayın.

    Yeniden ifade edersek; hayvan beslenen evde Onbinde 5 toz tutma artışını sonraya bırakıp,
    önceliği tüyleri halıdan tam olarak toplayabilecek tek şey olan turbo başlığa verin derim.


    Min. maliyet önerisi; Süpürge + 1 kutu toz bezi seti (56 TL) ( basit birer adet motor giriş ve çıkış filtrelerini içerir) : 755 TL olur, taksitle alırsınız

    2. maliyet önerisi; Süpürge + 1 kutu toz bezi seti (56 TL) + Turbo başlık : An itibarı ile benim ve annemin kullandığı STB 205 turbo başlık satışta görünmüyor. Eğer daha sonra gelirse, yine şimdiki gibi 300 TL ye yakın bir fiyata, o zaman da alabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

    Şu an satışta cat&dog serilerinde standart gelen STB 305-3 Turbo Yer Fırçası var ve fiyatı 405 TL.
    https://shop.miele.com.tr/miele-kullanisli-turbo-yer-fircasi-stb-305-3
    Biraz daha iyi bir başlık olabilir. ama toplam maliyetiniz 1,160 TL olur, diğer turbo başlığa göre 100 TL fazla vermiş olursunuz.

    3. maliyet önerisi; Süpürge + 1 toz torbası seti + hepa 13 filtre: 890 TL olur.

    Şu an 205 turbo başlık satışta olmadığından;

    1. paketi (755 TL) veya hepa konusunda içiniz rahat etmeyecekse;3. paketi (890TL) alın derim.

    Turbo başlığa daha sonraki müsait olduğunuz ilk fırsatta (evde tüy döken hayvan var çünkü) karar verebilirsiniz bence. Hem ödeme planınızı da bir miktar esnetir. Şahsen ben Miele de Hepa 13 filtreyi ihtiyaç listemin sonuna koyuyorum ve evde 2 yıldır durmasına rağmen hala kullanmadım.

    Toz bezini satın almak zaruret olduğuna göre, süpürgenin yanında;

    Hepa filtre mi ? {136 TL, hepasız toz tutuş: min %99,90, hepalı: min %99,95}

    Turbo başlık mı ? ( Şu an 300 TL'lik STB 205-3 modeli satışta yok; 400 TL'lik STB 305-3 var)

    alacaksınız; ona karar verin.

    Halihazırda satıştaki tek normal ebat turbo başlığının ( STB 305-3 ) 400 TL lik fiyatının yüksek olduğunun farkındayım;

    bu durumda en iyi seçenek:

    Süpürge ile 1 kutu toz bezi almak olur ve maliyeti 755 TL tutar.

    Zaten bizim gündelik kullandığımız süpürge ve başlık modeli bu.

    Turbo başlığı sanırım 1 ya da 2 haftada bir yapılan detaylı temizlikte veya anlık yoğun kirlilikte kullanıyor hanım.
    Tabi bizde hayvan yok, tüy problemi yaşamıyoruz.

    İlk müsait olduğunuz durumda veya 300 TL fiyatı ile STB 205-3 tekrar satışa çıktığında turbo başlığı edinirsiniz...

    Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

    Miele kendi sitesinden kredi kartına taksit yapıyor; tekrar belirteyim.

    İyi geceler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 24 Ocak 2018; 15:53:13 >




  • ferhatas kullanıcısına yanıt
    Hocam ayrıntılı açıklama için teşekkür ederim. Beni yeterince aydınlattınız. Şuan benim için en mantıklısı turbo başlığı daha sonra almak.

    İyi günler.
  • ofamof kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Miele 2 kutu toz torbası alna +1 yıl ek garanti promosyonu başlatmış.

    Süpürgesini son 1 haftada alanlar; Miele call center ı arayıp başlarında boza pişirirlerse;

    bu kapmanyadan yararlanabilme olasılıkları olabilir.

    2 sene önce 4x4 e toplam 5 yıl garanti kampanyasında yapan arkadaşlar olmuştu.

    Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi




  • Merhaba, değerli bilgilerini paylaşan tüm üyelere teşekkür ederim. Günlerdir toz torbalı elektrikli süpürge arayışı içerisindeyim ve tabiri caizse forumdaki başlıkları yalayıp yuttum.
    Benim için önemli olan halıda toz/tüy çekişi ve tozu dışarı yayma sınıfı. Zaten genel olarak baktığım tüm makineler sert zeminde A sınıfı toz çekiyor ve genelde A sınıfı toz yayma etiketine sahip. Bu noktada benim için önemli olan ve halıdaki toz çekişi yönünden ayrılıyorlar.

    Aklıma takılan ve cevap bulamadığım bir soru var: Bosch ve rowenta gibi 4a sınıfına sahip ( örnekler çoğaltılabilir ama f/p açısından ro 6477,ro6481 ya da BGL8PERF7 gibi) makinelerin kağıt üzerinde halıdaki çekiş gücü a görünürken miele-nilfisk genelde c-d sınıfına sahip. Buna rağmen özellikle miele ciddi şekilde övgüler almış.

    Acaba kağıt üzerindeki verilerin pratikte pek geçerliliği olmuyor mu? Ya da miele in c sınıfı çekiş performansı rowenta ya da başka bir makinenin a sınıfına eşdeğer performans mı gösteriyor?

    Bu konuda beni aydınlatabilecek olan varsa çok memnun olacağım zira bu durum ciddi şekilde kafamı karıştırıyor ve sanki yaptığım tüm araştırmalarda başa dönüyorum.




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.