Üstadim o siemens makine benimde radarim da yanliz 50 bine ciktiktan sonra 10 15 daha cikip sanki miele almak bana mantikli geliyor, plastik press kazan simens te bosch ta arçelikte , aege deki benim, Benim.eski.makinem.aeg lavamaati 12 sene kullandim artik yok electrolux var yerine fakat begenmedim , Yinede siemens i alirsaniz gorusunuzu merak ediyorum ,bu model makine icin , yikama.performsnsi nasil ve camasiri dengeleme si. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 22 Temmuz 2024; 8:6:14 > |
Miele Çamaşır Makineleri ##ANA KONU## (70. sayfa)
-
-
İyi günler. Uzun süredir donanımhabere yazmıyorum. Ama arada bakıyorum. . Eskiden daha çok markalar hakkında yorumlar vardı. Candoğan’ dan, Taşkafa’ dan tavsiyelerle çok kaliteli ürünler aldım. Çamaşır makinamın kazanı değişecek. Elektrolux. 11 bin lira dediler. Ve stoklarda yokmuş kazan. Birkaç yıllık makina. Kurutmamda elektrolux. Ondanda çok kafam ağrıdı. Servisi yavaş. Çok bekletiyorlar. Miele almak istiyorum ama birkaç yorumdan okuduğum kadarıyla miele kalitesini bozmuş olarak anladım. Ne yapacağımı da şaşırdım şimdi. Gidip dolaşmayada vaktim yok. Burdaki yorumları bekliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhas -- 22 Temmuz 2024; 14:19:10 > -
Yikama olarak gercekten en iyi yikayan makine miele mi gercekten, bayisinde calisanlar yer yüzunde en iyi yikayan makine.miele dir dediler ,bir siemens bosch vs onun kadar iyi yikiyamazmi gercekten ,dogruluk payi varmi ? -
Miele bulaşık makinası var bende. Sanırım 15. Yılına yaklaşıyor. Maşallah, bozulmadı . Sadece pompası tıkandı. Onu da ben videolara bakarak temizledim. Süpürge de 10 yıllık vardır. O da bozulmadı şükür. Ve mükemmel bir süpürge. Bu iki makinada miele sağlamlığını gördüm. Sadece, bu forumdaydı sanırım, miele eskisi kadar kaliteli üretmiyor yazmıştı biri. O aklımı kurcaladı. Bir de mielefe gidip görüp inceleyeceğim miele satıcısı bulamadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhas -- 24 Temmuz 2024; 20:9:25 > -
Gerçekten uzun zamandır merak ettiğim ve sevdiğim bir markaydı sonunda bankkartın beyaz eşya kampanyası sayesinde ulaşabildim bende o kadar doğru bir karar vermişim ki hem maddi açıdan hem de marka konusunda içim çok rahatladı bence herkes bu kampanyaları bu zamanda özellikle takip etmeli
-
Hocam ev tipi çamaşır makinelerinin genelinde, kazanı merkezdeki mile ve rulmana bağlayan yani kazanı tutan alüminyum alaşımın, beklenenden daha kısa sürede çürüyerek arızaya sebebiyet verme şikayetleri var.
Eski, 30-40 senelik meşhur markaların çamaşır makinelerinde paslanmaz çelikten üretilen bu parça yeni makinelerde genel olarak ZAMAK(Zinc, Aluminum, Magnesium, Kupfer) alaşımdan üretiliyor. Görebildiğim kadarıyla çürümeyi/oksidasyonu geciktirmek amacıyla bu parça galvanizleniyor. İşte tam bu noktada uygulanan işlemin kalitesi, bu parça kırıldığı zaman tamirinin oldukça zor bir süreç olmasından ötürü tabiri caizse makinenin ekonomik ömrünü belirliyor. Bu parça aluminyum alaşım olduğu sürece eninde sonunda(markadan bağımsız) tutyalanma durumuna bağlı olarak çürümeye mahkum. Birçok markanıb değişimi ile ilgili videolar ise miyamoto hocamın youtube kanalında(Dedex 55 easy) mevcut.
Görebildiğimiz kadarıyla mielede bir süredir ev tipi çamaşır makinelerinde diğer markalar gibi bu tip bir alaşımı kullanıyor. Birçok markada plastik kaynak kazan varken, mielenin bazı modellerinde sökülebilir çelik kazan bulunuyor. Yani arıza durumunda tamiri daha mümkün. Lakin bu parçanın bulunabilirliğinin ne kadar mümkün olduğunu bilmiyorum. Türkiye değişim fiyatının ortlama bir yerli makineden aşağı olacağını sanmam.
Ancak miele, profesyonel seri / little giants tipi makinelerinde bu parça kendi sitesinde de belirttiği üzere meşhur eski mieleler gibi paslanmaz çelik.
Örn.www.miele.com.trMiele PWM 508 Mop Star 80 [EL DP] Profesyonel çamaşır makinesi, Küçük dev, elektrik ısıtmalı, tahliye pompalı, Beyaz boyalıhttps://www.miele.com.tr/p/pwm-508-mop-star-80-el-dp-11947470-pp
Profesyonel seri 9-30kg arası makineler almanya lehrte fabrikası üretimi.
Ev tipi makineler polonya üretimi. Polonyadan bugüne kadar her sene 400bin makine satıldığını yazmışlar.
Diğer üretim sahaları bkz.
m.miele.comProduction siteshttps://m.miele.com/en/com/production-sites-2157.htm#referrer=https%3A%2F%2Fduckduckgo.com%2F
Bilinen eski alman makine kalitesini profesyonel seri makinelerde bulabilirsiniz.
Bunun harici arıza durumunda insanlar eski makinelere ait eski tip çelik flanş arayışına giriyor.
Örn parçalar bkz.useful&rareMiele W 2652 WPS washing machine stainless steel drum spider 04264766https://usefulrare.com/products/miele-w2652-wps-washing-machine-stainless-steel-drum-spider
Normalde bu aluminyum alaşım flanşın/spiderın ev tipi makinelerde tutyalanma/galvaniz durumuna göre en azından 10 sene dayanması beklenir. Ancak markadan bağımsız bazı (Yerli veya yabancı üretim) makinelerde bu sürenin beklenmedik oranda kısaldığı söyleniyor(3-5yıl). Bunuda deterjan kullanımına bağlıyorlar. Halbuki deterjanların içerikleri senelerdir aynı.
Sodyum perkarbonat(katı hidrojen peroksitte denir), hem bulaşık hem çamaşır makinelerinde senelerdir kullanılan oksidan deterjan hammaddesi. Aynı zamanda sodyum hipoklorit/çanaşır suyu, sodyum perborat, borik asit, sitrik asit vb kimyasallarda deterjanlarda bulunabiliyor. Üstelik 30-40 senelik ev tipi, mekanik kartlı, çelik flanşlı makineler halen daha gayet güzel çalışıyor.
Ancak yeni ev tipi makinelerin genelinden bu performansı beklemek hata olur. Benzer performans için profesyonel/yarı profesyonel denilen çelik flanşlı makineleri tercih etmek gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 25 Temmuz 2024; 21:23:0 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Yalçın EklemciGerçekten uzun zamandır merak ettiğim ve sevdiğim bir markaydı sonunda bankkartın beyaz eşya kampanyası sayesinde ulaşabildim bende o kadar doğru bir karar vermişim ki hem maddi açıdan hem de marka konusunda içim çok rahatladı bence herkes bu kampanyaları bu zamanda özellikle takip etmeli
Hayirli olsun ,hangi model aldiniz ? Yikama yaptinizmi hiç ,son durum nedir
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ebbx41siemens WG54B2AXTR modelini almayı netleştirdim. 46k bu fiyata siemens almak mı yoksa aynı kilo devir özellik olarak santisantimine aynı olan arçelikteki karşılığı mı oda 30k larda. sizce ithal mı almalıyız yoksa servis ağı ve yedek parça sebebi ile arçelik beko vestel grubuna mı yonelmeliyiz? suan camasır makinası arçelik 11yıllık ve arçelik buzdolabımız vardı 11.yılında arızalandı vestel alındı. evdekiler arçelikten çok memnun banada o yönde press yapıyorlar ama bende fiyat listeme baktıgımda 160k siemens aynı özelliklerde arçelikler 140-145k bandlarındaydı. o kadar vermişken siemens alırım diyorum olursa alman olsun. sizde deneyim ve tecrübelerinize dayanarak bir seçim yapsanız hangi marka grubuna yönelirsiniz?
Merhaba hocam siemens makineyi aldinizmi. Durum nedir ?
-
yok hocam daha almadım. tatildeydim bugün geldim. 30-40gün daha araştırıp alırım diye düşünüyorum. alırsam kullanmıcam ya depoda bekleticem ya da kendi depoma kaldırıcam evlendiğimde kurdurucam. siemens alıp almamakta hala kararsızım arçelik s tier alıp yedek parça ve servis ağı cezbediyor. detaylı oturup sikayetvar ve kullanıcı yorumlarına göre ilerlicem umarım cok zorlanmam
-
Bende Siemens var. Kazan ve kasa kalitesi başarılı fakat yazılım, yükleme girişinin küçüklüğü ve kazanın 9kg ya göre diğer markalara kıyasla daha minik olması eksi yönleri. Çamaşır yıkamada gerçekten sıkıntı yaşatıyor kazanda bir karış kadar boşluk olan çamaşır yükünü ıslatıp çitilemede hiç başarılı değil. Çok mıymıy. 10 saniye dönüyor 10 saniye bekliyor. Diğer markalar böyle değil. Örneğin daha ülkemizde satışı yok fakat Hotpoint ler 30 saniye dönüyor 2 saniye bekliyor ve gayet ayarında su kullanıyor. Ben 4 sene evvel Eski makinem Hotpoint ten siemens e geçmiştim. Gerçekten fark var. Gelen gideni aratır derler ya, mumla arıyorum. Siemens'i çamaşır yıkarken izliyorum çamaşır kazana sadece sürtüyor. Sanki masadaki kıyafeti birisi eline alıp 10 santim yükseklikten tekrar bırakmış gibi. Çitileme yok. Bu yüzden bir çok kıyafetim lekeli kaldı leke kumaşın üstünde pişti artık çıkmıyor. Durdurup su seviyesine baktığımda su palet hizasının yarısı. Gerçekten çok saçma geliyor bana. Hele ki yorgan yıkamalarını saymıyorum. Durulamalarda gelince. Körük hizasına kadar alıyor kazan döndükçe çamaşırlar suyu emiyor su seviyesi daha çok düşüyor. Ve ek takviyede yok suyu bir kere istediği kadar aldıysa ve su aldığı seviyenin çok aşağısındaysa inat ediyor kesinlikle üstüne su eklemiyor. Diğer makinem su biraz azalsın mutlaka üstüne takviye ederdi. Bir sonraki makinemi Electrolux olarak düşünüyorum. En azından çamaşırlarım ve yorganlarım su görür.
-
Sizin makineniz hangi model di hocam ,
-
Şuan kullandığım WG42A1X0TR
-
@serkan1216 bu gidişle siemensle yolları ayırıcaz heralde. negatif basan kullanıcıları gördükçe insanın eli gitmiyor
-
Yeni makinleri iyi gibi Yurtdisi kayanalarindan arastirdim, iyi makine, videolar falan izledim , iyi yikiyor , bolca duruluyor , iq700 icin gecerli bu dedigim ama
-
Iq300 giris seviyesi bu makine yerli uretim galiba, ucuz model yani, ust seriler de memNun yabanci ulkelerde kullananlar ,arastiridgim kadari ile.
-
Birçok video izledim IQ serileri ile ilgili. Örneğin Almanya'da WG yani sizin dediğniz gibi giriş segmente sahip birisi sentetik programının videosunu çekiyordu. Aldığı su ve yıkama biçimi benimkinden çok farklı. Halbuki aynı makine sadece paneldeki yazılar Almanca. Onun makinesi neredeyse körük hizasında suyla yıkıyor durulama hakkında bir fikrim yok onu çekmemiş. Bendeki daha önce dediğim gibi yine palet hizası suyla yıkıyor. Ben anlamadım bu işten birşey ülkeden ülkeye alttan alttan yazılımda mı değişiyor? Zaten deterjanlarımızda yurt dışına kıyasla vasat. Birçok ülkede toz deterjanların arkasında örneğin Ariel toz deterjanları 170gr dozaj önerisinde bulunurken bizdeki 640gr öneriyor. O derece yetersiz olduğunu düşünüyorum. Milletin deterjanı yıllar geçtikçe dozaj azaltır bizdekiler 640 500 bilmem ne. Neyse Siemens e gelecek olursak bence jetli modellerde aynı dağın yandan fotoğrafı. Alt segmentler kadar aldığını devir daim yaparak ön taraftaki çamaşırlara ulaştırıyor. Durulamalarda jet kullanmazlardı. Yeni çıkan WGB lerde kullanıyorlar fakat pekte değişen birşey görmedim. Yine aynı suyla (klasik körük hizası seviye) de jetle öne atıyor su doğal olarak emildikçe azalıyor. Üstüne takviye olmadıktan sonra ne anladım jetten.
-
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Yeğenimin düğün telaşı vardı. Bu yüzden foruma giremedim. Ama hızlı bir şekilde makina almam lazım. Endüstriyel makina almak hiç aklıma gelmemişti. Normal ev yipi kullanım makinalarıyla arasında kullanımda ve deterjan çeşidi olarak fark var mıdır? Varsa açıklayabilir misiniz size zahmet. Çok teşekkür ederim.
-
Hocam sizin makine elektroluxdu sanırım. Flanşı/spider ı parçaçacılarda bulunur muhtemelen, özel bir servise tamir ettirmeniz mümkündür. Makine modeli neydi? Baktınız mı hiç parça için?
Endüstriyel tip makine derken semi-professional olarak geçen evde kullanıma uygun daha sağlam makinelerden bahsettiğinizi düşünüyorum (electrolux mypro, miele little giants/ pwm 508-908, lg giant c, vb). Diğerleri eve girmez çünkü. Ağırlıkları evde kullanılmaya uygun değil.
Bu semi pro makinelerde ağırlığı 100-150kg arası, nispeten daha uygun. Fiyatlarıda 4k eurodan başlıyor. Miele pwm 508 ler sanırım 6k euro civarı. Yani ne kadar çanaşır yıkama ihtiyacınız var bilmiyorum ancak bireysel kullanıcı için pek mantıklı olmayabilir fiyatlar.
Fikir vermesi açısından
Bkz.www.miele.com.trMiele PWM 908 [EL DP] Profesyonel çamaşır makinesi, Küçük dev, elektrik ısıtmalı, tahliye pompalı, Çelikhttps://www.miele.com.tr/p/pwm-908-el-dp-11114800-pp
Bkz.2www.miele.com.trMiele PWM 511 [EL DP] Profesyonel çamaşır makinesi, elektrik ısıtmalı, tahliye pompalı , Toz boya kaplı, demir grisihttps://www.miele.com.tr/p/pwm-511-el-dp-11923460-pp
Bkz.3www.permakonline.comPermak Model LM65 | Permak Onlinehttps://www.permakonline.com/urun/permak-model-lm65
(Asko professional üretim)
Bkz4www.permakonline.comPermak//LG F1069FD3PS ''Giant C'' (10kg) Yıkama Makinesi, Yarı Endüstriyel | Permak Onlinehttps://www.permakonline.com/urun/permak-model-f1069fd3ps-giant-c
(LG giant c)
Vs.
Ek: ev tipi makinelerde kullanılan deterjanları bunlarda da kullanabilirsiniz. Hammadde olarak endüstriyel deterjanlardan çok farklı değiller. Ev tipi deterjanların farkı, daha standardize gramajı içerik% leri belli deterjanlar. Endüstriyel yıkamada da aynı aktif maddeler kullanılır.
Ek 2: fikir vermesi açısından bkz.https://vistamakine.com/sanayi-tipi-camasir-makinesi/
Endüstriyel ürün satan firmalar tolkar, tolon, inoksan, ruşen vb firmalar var ancak bunlarda eve girecek makine pek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 11 Ağustos 2024; 11:44:46 >
-
Bunlar 380-400V gerilim isteyen cihazlar. 😄😄
Forumda son günlerde bir profesyonel cihaz merakı başladı gitti.
-
240v a çevrilebiliniyor isteğe göre. Sitesinde speclerde yazıyor.
Merakın sebebi bu zamak flanşlarda kopma dağılma şikayetleri var global ölçekte, ondan kaynaklandı.
Eski makineler gibi 20-30 sene sorunsuz yada az sorunlu çalışacak makinelerden biri bu mielenin çelik flanşlı little giants makineleri.
Bu seriler hem tek fazlı hem 3 fazlıya uygun. 3 fazlı bağlantı varsa suyu çabuk ısıtır program çabuk biter. Yoksa makine tek fazda da çalışıyor.
Bkz. Pwm 908
Ek: Konu ile ilgili redditte bir entry bkz.www.reddit.comReddit - Dive into anythinghttps://www.reddit.com/r/BuyItForLife/comments/pu0l4k/psa_front_load_washing_machine_shaft_spider/?rdt=56960
Global ölçekte sorun olmuş vaziyette.
("Marka") + washing machine spider problem diye aratınca zaten dökülüyor hepsi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 11 Ağustos 2024; 18:32:3 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X