Şimdi Ara

Microsoft vites yükseltti; Internet Explorer 10 için birinci platform önizlemesi çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Google Chrome'un hızlı yükselişi karşısında strateji değiştirerek Firefox için uzun süreli aralıklarla büyük güncellemeler yapmak yerine daha kısa aralıklarla daha fazla sayıda sürüm çıkarmaya başlayan Mozilla'dan sonra Microsoft'un da tarayıcı çalışmalarını hızlandırdı. Çok sayıda yeni özelliğe sahip olan Internet Explorer 9'u kısa sayılabilecek bir süre önce kullanıma sunan Microsoft, Las Vegas'daki MIX etkinliğinde Internet Explorer 10 için ilk platform ön-izlemesini yayınladı.

HTML5 için gelişmiş destek, arka plan imajları için CSS3 gradientlere destekleyen tarayıcı, hem x86 hem de ARM platformu (Windows 8 ile) üzerinde çalışacak şekilde geliştiriliyor. Microsoft'un Internet Explorer'dan sorumlu başkan yardımcısı Dean Hachaovitch açıklamasında, "Bugün web üzerinde HTML 5 için tek doğal yol Windows 7 ile Internet Explorer 9'dur. Internet Explorer 9 ile irlikte web siteler i modern donanımların gücünden faydalanır ve modern işletim sistemi bir yıl önce mümkün olmayan deneyimi sağlar. Internet 10 ise geliştiricilerin web üzerinde yaptıklarının sınılarını daha ileriye taşıyacak." dedi.

Internet Explorer 10'un birinci platform önizlemesini indirmek için ilgili adres;http://ie.microsoft.com/testdrive/Info/Downloads/Default.html

• Çaat diye 10 vitese atıyor, sonuç: Başarısız.
  • Vitesi ÇAATT diye 4 e atmış...
  • ie kullanan kaldı mı?
  • Firefox işi batırmaya başladı son zamanlarda. 4-5 sekme açın birisinde de video açın 500 mb ram'e dayanıyor PluginContainer desen %20-35 CPU götürüyor. Sayfa tarama yumuşaklığı desen eser kalmadı. Bence firefox düşüşe geçiyor yavaştan. Sonuç olarak internet explorer tercih edilebilir bir tarayıcı olma yolunda gidiyor ama şu an FF,Opera,Chrome için dişli bir rakip sayılmaz.
  • ben ie9 kullanıyorum mozillayı hiç sevemedim hep dandik gözüktü gözüme onun yerine opera kullandım cghoreme çıkıncada choromeye geçtim ama ie9 kullanmak benim için ayrı bir zevk :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Vitesi ÇAATT diye 4 e atmış...

+1
    ceed :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArdilesS

quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Vitesi ÇAATT diye 4 e atmış...

+1
    ceed :)

Ben yazıcaktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ivoorzwart

ie kullanan kaldı mı?

sen ie9'dan öncesinden kalmasın galiba. ie9 ile herşey değişti kardeş uyan artık. Ben de ff çıkınca ie'ye veda edenlerdenim. ie9 ile internette hız gereken durumların üstesinden geliyorum. Diğer durumlarda ff devam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Behlül

Firefox işi batırmaya başladı son zamanlarda. 4-5 sekme açın birisinde de video açın 500 mb ram'e dayanıyor PluginContainer desen %20-35 CPU götürüyor. Sayfa tarama yumuşaklığı desen eser kalmadı. Bence firefox düşüşe geçiyor yavaştan. Sonuç olarak internet explorer tercih edilebilir bir tarayıcı olma yolunda gidiyor ama şu an FF,Opera,Chrome için dişli bir rakip sayılmaz.

emin misiniz? zira ff4 rc ile optimizasyon sorunu neredeyse kalmadı. hatta d2d sahip platformlarda gpu kullanması muhteşem oldu. eğer windows xp kullanıyorsanız sorun olabilir.
  • webkit yada gecko gibi bir render motoru kullanmayacaksa çıkmasın. kodları İE'ye uyduracam diye bazen meslekten soğuyorum.
  • ne kadar önyargılısınız arkadaşlar daha çıkmadan yok olmaz yok etmez o zmana oldu diğer firmalar çıkarmasın sadece ff chrome opera olsun bu nasıl iş ya o na bakarsanız chromeda ilk çıktığında hiç beğenilmemişti hatta yorumlarını koyabilirim bu yaptığınız fanatiklik

ben ie kullanmıyorum chrome ve ff kullanıyorum bilinsin yani
  • Ie'u geliştirmekten usanmadılar,olmuyor kardeşim tutmuyor işte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu FF fanatiklerinin yorumlarını okudukça kusasım geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ivoorzwart

ie kullanan kaldı mı?

Ben kullanıyorum.
  • Internet Explorer'ın tedavülden kalkması herkes için en iyisi olur.
  • Firefox bilgisayarı gitgide kasmaya başladı ama kullanım kolaylığı açısından ie den çok daha iyi. Chrome hızlı ama kullanışsız bana göre. Herkese selam FF'e devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: caiz2005

Firefox bilgisayarı gitgide kasmaya başladı ama kullanım kolaylığı açısından ie den çok daha iyi. Chrome hızlı ama kullanışsız bana göre. Herkese selam FF'e devam

+1
  • ie microsoft çatısı altındaysa yokolma gibi bi şey olmaz. microsoft ieyi tekrar toparlamak için büyük çaba sarf ediyor,şuanki durumda performans açısından üst sıralarda olan chrome ve operayı yakaladı siz dişli bir rakip olamaz diyorsunuz. ie artık eski ie değil diğerleri kadar sağlamdır ve daha da sağlam olacaktır.

chrome'a gelince google chrome için sistem kaynaklarını biraz daha fazla kullanmaya başlayacak,çok ufak bir arttırım,fakat tarayıcı daha da hızlanacak,hataları hızlı bir şekilde halledip istedikleri stabiliteye ulaşmaya başladılar bile,ayrıca en iyi arabirim chromeda.

apple ise safariyi biraz daha hızlandıracak,safari şuan geride kalmış olabilir fakat onuda ienin yaptığına benzer bir sıçramayla izliycez.

opera ise herzamanki ivmesiyle devam ediyor,ufak hataları düzeltiyorlar,eklenti sayısını arttırıp,arabirimi daha da estetik hale getiriyorlar. opera her zaman sağlam rakip.

ff ise bugün nokianın konumunda,birşeyler için uğraşıyor ama geride kaldı,ff4 hızlandı,sistem gereksimini azalttı fakat hala chrome,ie ya da opera kadar hızlı değil. onlar kadar syabil değil,ayrıca eklentilerle hala problemi var,en popüler eklentiler en çok yavaşlatan eklentiler. ff eğer hemen birşeyler yapmazsa yok olacak isim bellidir,söz konusu mozilla da olunca hızlı birşeyler ortaya çıkarmalarını beklemekse biraz zor gibi :)

• Bence fx57 vites yükseltti bu kaçıncı haber
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.