Şimdi Ara

Microsoft’u sanki bir köpeciği tekmeler gibi kenara ittirdik! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Football Mania İlk olarak bi daha yazmayın gibi bir laf olmamış burası açık bir forum herkes ne düşündüğünü söyleyebilir.
    İkincisi bende ubuntu kullanıyorum ve şunu söyleyebilirim ki ayrı bir dünya. Artık benim için SL kullanmaktan bile daha ilgi çekici. Audi benzetmesi yerinde olmuş. Bu iş ciddi yasal yaptırımlara dayatılsa, mesela illegal bir program kullandığınızda polis kapınızı çalıp hakkınızda soruşturma başlatılsa nolur? Sonuçta yine açık kaynak yada ücretsiz prog. yönelecek insanlar. İşte o zaman GIMP in gelişimi bugün ki gibi olmayacak. Kaç ev kullanıcısı Photoshop u lisanlı kullanabilir? Dönüp baktığınızda lisanssız programlarınızı silin bakalım ne işinize yarayacak o pc. O zaman hala GIMP işe yaramaz, Blender bilmem neyin yerini tutmaz diyebilecekmisiniz. Bugün bu durum mümkün değil ki gelecekte de mümkün olmayacak gibi görünüyor. Microsoft istese bu işi çok sıkı tutabilir. Ancak bu onun ne işine yarar? Millet Linuxa dönünce işin rengide değişecektir. Oyun yapan firmalar ne kadar windowsa tahammül eder ozaman? Gün gelir Linux için paralı oyunları görmeye başlarız. Ancak bu bahsettiğim mümkün olamayacak birşey. Herkes windows kullanmaya devam edecek, ilacını araştıracak google amcadan.(Ben win7 yi orjinal kullanıyorum bu arada)
    @2smoke Tek işletim sistemi kullanmak gibi bi mantık olurmu? Şuan Ubuntu her ihtiyacımı karşılamıyor ancak tüm işletim sistemleri gelişim gösteriyor, yani bunu göğüsünü gere gere kullanmaya bağlamak ne kadar mantıklı? Macbook sahibi ark.larım var ikinci işletim sist. Win7. ne yani SL yetmiyormu onlara? win7 SL den daha mı iyi? Tabiki hayır!. Yani o laptop olsaydı ve arkasında pardus logosu bulunsaydı göğsünü gere gere mi kullanmış olcaktı? O mühendislerin böyle bir detayı düşünemedğine gerçekten inanıyormusun? Son olarak hemfikir olduğum şey benimde gönlümden bahsettiğim şekilde bir Laptop getirmeleri geçerdi ancak bunu Göğsünü gere gere kullanmakla bağıntılamak yanlış.
    Bazen akılda kalabilmek insanlara yön verebilmek adına da böyle şeyler yapılır. Zaten pc kullanıcısı bunu kullanacak eğer istiyorsa ama orda mac kullanmak, 10 mac kullanıcısından 1inin denemesini sağlamak bile başarıdır.

• @Football Mania, tekrar ediyorum sen benim yazdığımla aynı şeyi konuşmuyorsun.

Sana kendimin de linux (ubuntu) kullanıcısı olduğumu en az 5-6 kere yazdım bu konu içinde, bana hala windowstan ekmek yiyiyorsun diyebiliyosun. Tamam çalıştığım yerde mecburi windows kullanıyorum ama, evimde windows yok, bunu kaç kere söyleyecem daha.

Ya arkadaşlar benim yazdığım ve sizin anlattığınız şeyler çok farklı. Ben diyorum bunu geliştirip öve öve bitiremeyen adamlar bile günlük kullanımda başka işletim sistemi kullanıyorlar, siz diyosunuz benimki senden kara....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 16 Nisan 2011; 10:23:21 >
  • @2smoke
    Bahsettiğin videoyu ben de izledim ve o arkadaşın Pardus'u Mac üzerinde tanıtmasını açıkcası ben de yadırgadım. Kararına karışmam elbette ama benim kişisel fikrim imaj zedeleyici bir durum o yüzden onun yerinde olsam ben yapmazdım. Kullanabilir ama en azından kameralar karşısında biraz daha dikkatli olması gerekirdi.

Bununla beraber Macbook üzerine Linux kurulabilir. En detaylı anlatım da Debian'nın websitesinde var.
    http://wiki.debian.org/MacBook
    Macbook üzerinden Linux'un artılarına gelince en mantıklı açıklamaları Windows tabanlı bazı uygulamarın Mac ortamında doğal haliyle çalışabilmesi ve bununla beraber yine elinin altında Unix tabanlı bir işletim sistemi olması ve konsolun gücü. Tercihim olmazdı ama çok mantıksız bir açıklama da değil.

Linux aslında sadece süper bilgisayarlarla sınırlı değil. Mainframe bilgisayarlar, sunucuların %60-70 oranı, Unix-benzeri işletim sistemine sahip. Gömülü yazılımlarda ise çoğu yerde var. Uydu alıcısı, video oynatıcı, ağ cihazları (switch, router) üzerinde, Linux, Free BSD var. İstatiksel olarak son kullanıcı seviyesinde hala %90-92 oranında Windows, %7 Mac OS ve %1 oranında da Unix-benzeri işletim sistemleri var. Bunu kimsenin inkar edeceğini zannetmiyorum. Bunun en başta sebebi bilgisayar kullanıcı popülasyonunun büyük bir çoğunluğu pramitin altını oluşturuyor ve bilgisayardan, işletim sisteminden anlamıyorlar. Dolayısıyla bir problem karşısında kurumsal destek arıyorlar. Ubuntu, Mandriva gibi özellikle masaüstü kullanıcısına hitap eden dağıtımlar Linux'un yayılmasına sebep oldular ama hala problemler olduğu kesin. Kullanıcıyı sadece işletim sisteminin kendisi değil kullanmak istediği programlar da bağlıyor ve Linux'tan farklı işletim sistemlerine yönelmelerine sebep olabiliyor.

Ben de Linux kullanıyorum ama farklı birşeyi söylüyorum siz bunu anlamıyorsunuz diyorsunuz ama senin de anlamadığını birşey var. "a, b, c programlarının sadece X, Y işletim sistemlerine kurulması onları Z'ye üstün kılmaz. İşletim sistemlerini, mimarilerini, performanslarını karşılaştırmak başka alandır. Farklı bilgi birikimlerini de gerektirir." O yüzden kullanılabilen programlar ya da kullanıcı sayısıyla doğru orantılı olarak işletim sistemlerini karşılaştırmak doğru olmaz. Israrla yazmama rağmen hala ayı hataya düşüyorsun. Bazı şeylere itiraz ederken kurduğun cümleler, kelimeler farklı olsa da dayanağı yine aynı şeyler oluyor. O sebeple bakış açını değiştirmen gerekiyor.

Bir de şunu iyi anlaman gerekiyor "Linux ortamında ben herşeyi rahatlıkla yapabiliyorum" demek çok uçmak olarak algılanmasın. Bir kullanıcı olmadık bir donanıma Linux kurar çalıştırır. Gerekirse sürücüler için yama yazar. GIMP kurar harika tasarımlar yapar. Senin onbinlerce dolar vererek aldığın bir yazılımla yapabildiklerini açık kaynak kodlu bir yazılımla hatta gerekirse biraz da müdahale ederek yapar beklemediğin bir işi başarır. Ancak her eline Linux alan bunları yapabilecek demek değildir. Bu bilgi birikimi, zaman gerektirir. Kolayca yapılabilecek şeyler de var, zaman ve bilgi gerektiren şeyler de.. Önemli olan diğer işletim sistemleri sana bunu sağlayamazken Linux ortamının sana sağlayabilmesidir. Aslında son cümle bence kesinlikle yanlış oldu. Özellikle yanlış yazdım çünkü bunu bize Linux değil GNU sağlıyor. Özgür yazılım lisansı altında yayınlanan Linux çekirdeği ve diğerleriyle beraber elinin altında müthiş bir hazine oluyor. Bu hazineyi dilediğin gibi kullanıp daha fazlasını yapmak tamamen senin elinde. Bence bunun farkına var.

• @Hoobastank, ben linux kullanıyorum lafını @Football Mania rumuzlu arkadaşın beni israrla windows'çu yapmasına karşılık yazdım. Ben OS X kullanıyorum, esas işletim sistemim ve zevk aldığım işletim sistemim bu. PC'ye de windows kurmak yerine ubuntu kurdum. Hiç bir iddiam yok, sadece kullanıyorum.

Şimdi ben ubuntunun işime gelen herşeyini kullanıyorum, netini, filmini, müziğini, torentini vs.. Windows a tercih ettim bunu çünkü uç noktada ihtiyaç duyacağım hiç birşey yok windows'a, ama neden bağrıyım burda uff ubuntu süper windows neymiş diye. Çünkü biliyorum ki Windows'ta sanıldığının aksine çok sağlam bir sistem. İşeri sadece nette gezinip 3-5 virüs yiyince linux a geçip de windows u kötüleyen milyon tane kullanıcı var.

Onlar gibi olmayalım derdindeyim başka bişey değil.. Kalın sağlıcakla..
  • açık kaynak programlara yazılımlara destek olalım.
  • @2smoke
    Yine niteliğe değil de niceliğe bakarak ürettiğin argümanlarla boş yere Windows'u kötülediğine inandığın yeni yetme Linux kullanıcıları üzerinden işletim sistemi karşılaştırması yapma derim. Nacizane önerimdir. Hatta tanımladığın o grubu hiç dikkate bile alma derim. Linux nedir bilen, felsefesini anlamış kullanıcı zaten bahsettiğin grubu referans alarak Linux kullanmakla gurur duymuyor. Önce bir kere bu konuda anlaşalım. Linux'u Ubuntu ile eşdeğer gören kitle zaten gerçek topluluğu endişelendirmektedir. Farkındalık olsun, insanlar bu durumu fark etsin diye diyorum yoksa niyetin insanların kırmak, üzmek değildir.

Konu Windows'un kötü olup olmaması değil. Doğru kullanırsan yıllarca format atmadan XP de kullanabilirsin. Pek tabi çoğu şey kullanıcı da bitiyor. Windows masaüstü kullanıcısı için yeter bir işletim sistemidir. Ancak işletim sistemi mimarilerinin arkasında bir de işletim sistemlerini meydana getiren felsefeleri var. Linux topluluğunun her demecinde Windows'u hedef alması bundan ileri geliyor. Richard Stallman neyi savunmuş GNU neden var diye biraz araştırırsan bunu görürsün.

Elimizde belli başlı 3 tane işletim sistemi var. Mac OS, Windows ve GNU/Linux artı BSD türevleri. Bunların hepsi teorik olarak masaüstünde birbirinin yerini alabilir. Ancak herkesin tercihine farklı şeyler sebep oluyor. Kimisi felsefeye kimisi mimariye kimisi virüse, kimisi ise parasına göre seçim yapıyor. O yüzden doğru yanlışı ayırt etmek çok zor. İhtiyaçlar neyse bana göre en doğrusu odur. Ama tartışma bu argumanlardan soyutlanır, üzerine kurulabilen programlar saf dışına bırakılır mimarileri donanımı kullanma performsları vs tartışılırsa o zaman işin rengi değişir. Çeşitli karşılaştırmalara göre bu aynı işi daha iyi yapabiliyor denilebilir. Bunun dışındaki tartışmaların hepsi özneldir.

• arkadaşlar bende linux kullanmak isterim ama fazla bilgim yok açıkcası linux hakkında sağlam download linki verebilirmisiniz
  • @2smoke
    Yazmayı unuttum buarada herkes sana yüklendi ama sakın kendi üzerine alınma. İnandığın doğru bulduğun şeyleri elbette yazacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hoobastank

@2smoke
    Yazmayı unuttum buarada herkes sana yüklendi ama sakın kendi üzerine alınma. İnandığın doğru bulduğun şeyleri elbette yazacaksın.

Estafurullah, herşeyi doğru biliyorum diye bir iddiam da yok, az çok tanırsınız beni, bu ilk sohbetimiz değil neticede. Sevmem öyle tartışmaları kavgaları. Terbiye sınırları için de herkesin istediği eleştiriyi yapma/fikrini paylaşma hakkına sahip olduğuna inanıyorum.

Geceniz iyi olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS
    Javaya gelince, müşterim ne kullanıyorsa ona göre geliştiririm dediğiniz için örnek verdim. Bildiğiniz veya bilmediğiniz üzere Java ile yazdığınız programlar Windows'a özel değil, Java sanal makinesi kurulu herhangibir işletim sistemi üzerinde çalışabilir.

Linux kullanıcı sayısı arttıkça daha fazla sayıda yazılımın geliştirileceğini düşünüyorum.

Onu ben demedim :), yazılımcı arkadaşlarımdan duydum. Yani demek istiyorlarki müşterilerimizn alayı windows kullanıyor, 5 kişi linux kullanıyor diye kalkıpta yılların emeği ve arge sini linuxa yatırmam diyorlar... Onların fikridir... Sonra java ile ne geliştireceksiniz,ticari bir paket programmı, biraz zor olmaz mı ? Henüz ben windows'ta bile görmedim böyle birşey bırakın linux'u..

Macbook mevzusuna dönersek, ben yanlış anlaşılıyorum galiba. Tekrar edeyim. Şimdi bu adamlar PARDUS grubunun yöneticileri, PARDUSU uyarlayanların başındaki adamlar doğrumu. Şimdi bu adamların bu işe gönül vermesi gerekir. Ben kendi adım yazdığım bir programı evladım gibi sahiplenirim. Uğraşırım geliştirim vs.vs. Helelki mevzu KOCMAN BİR İŞLETİM SİSTEMİ ise. Bunu tanıtacağım zaman da sıradan bir PC ile yaparım, kalkıpta KARŞI DURDUĞUM BİR FİRMANIN(ha APPLE, ha MS) ÜRÜNÜ VE ÜZERİNDE MECBURİ BULUNAN BİR İŞLETİM SİSTEMİN YANINA KURARAK DEĞİL. Bu nasıl özgürlük anlayışı ? Madem yaptın göğsünü gere gere kullansana kardeşim. Ne işin var başka işletim sistemiyle. Ben bunu yaptım ama kullanmıyorum, tercihim OS X. Ondan sonra bekle linux kullanıcısı artar.

Şunu da denemedim, Linux CD si, MAC i boot edebiliyormu acaba, çünkü MAC te bios yok, EFı denen firmware ile yapıyor başlangıcı. E bu linux Cd leri x86 PC lere göre hazırlanıyorsa sanırım direk bir kurulum da mümkün değil, ancak OS X içinden VM aracılığı ile sanal olarak kurması gerekir.

Burdan da şu çıkıyor işte, bunu geliştiren adam bile ilk tercihini başka işletim sisteminden yana kullanıyorsa başkasını nasıl suçlarız ?

Başka bir konu;

Super bilgisayarı biz kullanmadığımıza göre bizi ilgilendiren bir durum söz konusu değil, her linux konusunda da bu mahbet geçer illaki. Alayımız evimizde veya işimizde sırandan masaüstleri/dizüstleri kullanıyoruz bize ne süper bilgisayardan.. Sonuçta onlar bişeyleri ölçmek/biçmek/hesaplamak için çalışıyorlar. Yoksa tornet ten mp3 yapıp müzik dinlemiyorlardır herhalde başında duran mühendisler.

Son olarak linux kullanıcı sayısı arttıkça yazılım gelişmez, yazılımcının artması önemli bence. Onun dışında yazılımcıların gerçekten bişeyleri geliştirmesi gerek, icat etmesi gerek, mp3 playerlar veya hesap makinesi gibi şeyleri geliştirmek linux'a bişey kazandırmaz. Veya zırt pırt yeni dağıtım çıkarmak. Araştırsak kaç tane vardır acaba :)

Konu acı ama gerçektir ki, evinde korsan kullananları geçin, bugün BSA nın yaptırımlarını bile bile, işyerlerinde bile korsan MS ürünleri kullananlar Linux kullananların 100 belki daha fazla katıdır. Bunun nedeni nedir bence bu tartışılmalı.

Linux seminerleri vs. oluyor da öyle olmuyor işte, oraya bilen gidiyor sadece, bişeyi yapmak var gerçekten yapmak var, gruplar oluşup çalınsın bütün işyerlerinin kapısı, anlatılsın avantajı, burdan klavye artisi gibi linux şöyle böyle demekle olmaz bu işler. (Bu sözüm burdaki arkadaşlarıma değildir, genel olarak yazdım)

Neyse, benden bukadar.. Kalın sağlıcakla..

Sanırım anlaşamıyoruz. Linux ile ve sadece Java ile yapılabilenlerden haberiniz yok anlaşılan.
    Bu arada ben Pardus'un veya Pardus ekibinin savunucusu olmadım hiçbir zaman. Söylediğiniz şeylere katılıyorum Pardus ekibi konusunda. Pardus ekibinden ayrılan Doruk Fişek gibi insanlar "özgürlük" konusunda yeterli hassasiyet olunmaması nedeniyle bu ekipten ayrılmıştır. Pardus ekibi güzel işler çıkarabilir ama bence de (aralarında gerçekten gönül verenler vardır) birçoğu Linux'cu olmaktan ziyade devlet memuru gibiler.

Linux en başından da söylediğim gibi sadece PC uyumlu değil, playstation, xbox gibi oyun konsollarına dahi kurulabiliyor, macbookta kurulması da bence gayet normal. Linux sadece x86 ailesi işlemcilerle çalışmıyor.

Süper bilgisayarlarda kullandıklarına göre bir bildikleri de vardır değilmi? Oyun oynamak için Windows, xbox, ps3 kullanabilirsiniz Linux yerine veya sizin için olmazsa olmaz bir program için kullanıyor olabilirsiniz ama Linux'un yeterli olmaması gibi bir durumdan değildir sadece Linux için geliştirilmediğindir. Ben kimseye Windows kullanma demiyorum ama yiğidi öldür hakkını ver derler ya Linux'u Pardus'tan ibaret bir şey gibi algılanmasına kızıyorum.

Bugün Iphone kullanıcılarının sayısı yeterince olmasaydı Iphone yazılımcılarının sayısı bu kadar fazla olmazdı. Yaygınlık önemlidir.

Korsan Windows kullanılması normal bir durum. Çoğu insan (ben dahil) bilgisayarlarımızı ilk olarak Windows ile kullandık. Alışkanlıkları kırmak kolay değil. Windows basit kullanımı ve yaygınlığı yüzünden kullanıcıları tarafından kolayca terkedilemiyor. Oyun oynamak için Windows lisansına para vereceğine ekran kartına parasını yatıranlar az değil. Bilgisayarı sırf oyun oynamak için kullananlar Windows kullanmaya devam edeceklerdir muhtemelen. Bugün herkesin bildiği android işletim sistemi Linux tabanlı değilmi? Telefonlardaki Microsoft ve Symbian hakimiyetinin yıkılmasında en başta Linux'un payı var.

Çok yüzeysel yazıyorum çünkü Linux gerçekten büyük bir dünya. Akdeniz'den başka bir deniz görmeyenin Okyanus ne kadar büyük olabilir demesi gibi. Ev kullanıcıları arasında özellikle Ubuntu'nun sayesinde çok hızlı şekilde de yayılıyor.

• arkadaşlar olaylar birbirine çok girmiş.

öncelikle 92 de Amiga (a500+ sonrasında a1200( 030 ve 040 işlemciler)) ile bilgisayarla tanışmış 99 yılında pc ye geçiş yapmış 2000 delinuxla tanışmış biri olarak ( mac i de bilirim ancak hiç macim olmadı)

mobile platformunda şuan linux ve unix türevleri pazar lideri cep telefon android ve iphone netbook larda ise çeşitli dağıtımlar. server zaten ayrı bir dünya.
    yazıdada görünen desktop haiç tutmuş ve linux dünyası için hedef konulmuş.

baktığınız zaman insanlar istesede istemesede cep telefonu net book tablet, dreambox uygu alıcısı vs kullanaraktan linux yada unix türevlerini kullanmaya başladılar, bu bir geçiş evresi olarak düşünülüyor, şu an desktop kullanıcıları ise bu geçiş kısa vadeli değil.

çünkü işletim sisteminin yaygınlığı sistemin yapısından ziyade üzerinde kullanabildiğiniz yazılımlarla sağlanmakta, ben her iki işletim sistemini kullansam da grafik programları için windowsu tercih ediyorum, uzun vadede yaygınlığın artması yazılım üreten firmların linuxa destek vermesi ile desktop ta da linux bir alternatif haline gelecektir. aslına bakarsanız bu öyle çok da zor bir geçiş değil çünkü Adobe gibi firmalar mac platformunda bu yazılımları ürettiklerinden çok az bir gayret ile linux sürümlerini istedikleri an ortaya çıkarabilirler.

ancak firmaların bunu yapmaları için bende 4 5 sene daha geçmesi gerekiyor.

linux mu iyi windows mu iyi muhabbeti yapılacak olursa kullanıcı açısından yaygın olan iyidir çünkü desteği eşinden dostundan akrabasından alabileceği yapıyı tercih etme eyilimi her zaman baskın gelir. hiç sinirlerinizi yıpratmayın. genel akışta zaten herşey kendiliğinden oluşacaktır.

işletim sistemi fanatik olmak için değil bilgisayarı daha iyi kullanabilmek içindir.

• @SPETNAS, siz windows'u sadece oyun oynanan bir işletim sistemi olarak mı görüyorsunuz. Tek + sı bu mudur yani sizce ?, Oyun olmasa kimse kullanmayacak yani, bunu anladım ben.

Java ile yapılanlardan haberim fazlasıyla var, ama java ile yazılan bir ticari program henüz duymadım. Varsa da bilmiyorum.. Zaten farklı da bişey yazmamıştım. (Pardon K9 diye bişey varmış herhalde ama nedir tam bilmiyorum. Ama o da java değil sanırım)

@OnTEC , doğru diyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 20 Nisan 2011; 11:29:01 >
  • microsoft yüksek fiyattan satıyordu ürünlerini çok acımasızdı bu konuda yakında tarihe karışsa herkesin cebi için iyi olacak.
  • burada bir kaç nokta var her iki işletim sistemini savunan arkadaşlar için.

genel olarak linux kullanıcıları
    "şimdi bizde her yazılımın bir karşılğı var bak gimp,blender,inkscape v.s." diyor
    karşılık olarak da bu yazılımları bilmeyen yada ucundan görmüş bir kişide o programlarla yeterli değil gelişmiş değil v.s. diyor. ama burda esas konu.

3bilgisayar kullanıcısı kişi için adam 10 yıldır photoshop kullanıyorsa photoshop photoshoptur, corel, painshop, gimp v.s. değildir adam onun her tür kısa yolunu bilir menüleri ezbere bilir okumaz bile ne var diye direkt eli alışıktır tıklar. sen bu adama tutup neden linux kullanmıyor bak gimp var desende adam windowsa bile gimpi kurduğunda ne lan bu der kapar iş yapamaz. bu Gimp yetersiz olduğu için değil gimp photoshop özelliklerinde bir program olması karşın photoshop değildir.

bu gimp özgür bir yazılım olduğu için değil ben 5 senedir profesyonel olarak corel draw kullanıyordum, illustratöor kullanmam gerekti öğrenmem bir hayli zman aldı hala daha illustratörde zorunlu değilsem iş yapmam çünkü ben corel kullanmayı ai den çok daha iyi biliyorum çok daha rahat kullanıyorum. şimdi bu birbirine göre farklı +ları ve- olan aynı işi yapan programlar gimpte aynı photoshopta aynı işlevi görüyor ama aynı program değil.

ben macos u açtığımda kendimi rahat hissetmiyorum çünkü kde gnome ve windows arayüzlerini ezbere bilirken macos da menüleri aradığımdam kullanmak istemiyorum.

oyun bir işletim sisteminin yagınlaşmasında kaldıraç vazifesi gören bir şey, eğer ki direct x den çok daha başarılı flex bir platform oluşturulup oyunların linux ortamında ps3 kalitesinde veya üzerinde çalışmasını sağlayacak bir platform oluşutulursa firmalar linux cephesine çekilebilinir, çünkü bu görselliğe ulaşmak isteyen kullanıcılarda linux kuracaktırlar, zaten kullanıcı sayısının artması ile birlikte yazılım firmaları kendileri gelecektir. ama ortada bir eşik varo eşik geçildiği andan itibaren firmaların gelmesi başlayacaktır. sadece adobenin geçişi bile linuxun destop piyasasındaki durumunu çok etkileyecektir.

linux bundle sistemlerin kernel yüklerinin azaltılması macintosh ta olduğu gibi faha iyi hız ve stabilite kazandıracağından bu tip sistemlerde beraberinde gelecektir.
    düşünün hp linux için ürettiği donanıma özel linux verecek ve kernelde ekstra donanım özellikleri olmadığı için küçük bir kernel taşıyacak ve bu bilgisayarda adobe yazılımı kullanmanız durumunda zaten başarım oranı windowsun üzerine çıkacaktır. ama bundle linux olmassa linuxun kayda değer bir performans kazandırması çok mümkün değil.

neticede Linus Towardsın da dediği gibi fethedilecek kale desktop pcler ama bırakın kaleyi çevirmeyi daha kaleye yaklaştığımızı bile söyleyemem.

• quote:

@SPETNAS, siz windows'u sadece oyun oynanan bir işletim sistemi olarak mı görüyorsunuz. Tek + sı bu mudur yani sizce ?, Oyun olmasa kimse kullanmayacak yani, bunu anladım ben.

Java ile yapılanlardan haberim fazlasıyla var, ama java ile yazılan bir ticari program henüz duymadım. Varsa da bilmiyorum.. Zaten farklı da bişey yazmamıştım. (Pardon K9 diye bişey varmış herhalde ama nedir tam bilmiyorum. Ama o da java değil sanırım)

@OnTEC , doğru diyorsun.

Windows oyun oynamak dışında (ki artık oyun konsolları da Windows'a olan bağımlılığı kaldırmak üzere) bir işe yaramaz demiyorum ama bir tercih sebebi olabilir kullanılmasında. Oyun dünyası için ideal bir işletim sistemidir verilen destek yüzünden.

Şaka mı yapıyorsunuz? java ile yazılan programların haddi hesabı varmı k9 dediğiniz program inanılmaz basit bir program baktığım kadarıyla. size nasıl cevap vereceğimi şaşırıyorum. Staj yaptığım şirkette 3 yıldır geliştirilmekte olan ERP programı, Türkiye'nin en büyük hastane yazılım üreticilerinin kullandığı ERP dahil birçok yazılım Java ile yazılıyor mesela. Bu örnekler denizde kum tanesi kadar kalıyor. Kusura bakmayın ben anlatmakta zorlanıyorum galiba. Nasıl cevap vereceğimi şaşırıyorum size açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 20 Nisan 2011; 17:05:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

quote:

@SPETNAS, siz windows'u sadece oyun oynanan bir işletim sistemi olarak mı görüyorsunuz. Tek + sı bu mudur yani sizce ?, Oyun olmasa kimse kullanmayacak yani, bunu anladım ben.

@OnTEC , doğru diyorsun.

Windows oyun oynamak dışında (ki artık oyun konsolları da Windows'a olan bağımlılığı kaldırmak üzere) bir işe yaramaz demiyorum ama bir tercih sebebi olabilir kullanılmasında. Oyun dünyası için ideal bir işletim sistemidir verilen destek yüzünden.

Şaka mı yapıyorsunuz? java ile yazılan programların haddi hesabı varmı k9 dediğiniz program inanılmaz basit bir program baktığım kadarıyla. size nasıl cevap vereceğimi şaşırıyorum. Staj yaptığım şirkette 3 yıldır geliştirilmekte olan ERP programı, Türkiye'nin en büyük hastane yazılım üreticilerinin kullandığı ERP dahil birçok yazılım Java ile yazılıyor mesela. Bu örnekler denizde kum tanesi kadar kalıyor. Kusura bakmayın ben anlatmakta zorlanıyorum galiba. Nasıl cevap vereceğimi şaşırıyorum size açıkçası.

Cevap vermenize gerek yok, ben açıkca bilmiyorum diyorum zaten, Sadece linux altında java ile yazılmış ticari bir program varmı demiştim örneğin logo gibi. Sonra SUDO dergisine bakarken bu K9 denen dalgayı gördüm, ama o da java değildi her halde. Tam bilmiyorum. Zaten onu görünce mesajıma ekleme yaptım K9 diye.

Ayrıca mevzu JAVA değil, kendinizin belirttiği üzere JAVA diğer işletim sistemlerinde de çalışır, bunun linux ile ne alakası varda biz bunu tartışıyoruz onu da anlayabilmiş değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Football Mania

Driver konusunda da yetersiz bilginizle konuşuyorsunuz. Özellikle Intel linuxu sonuna kadar destekliyor. Ben bilgisayarıma kurduktan sonra hiçbir driverımı tanımama sorunum olmadı. Hatta HP Photosmart All-in-One yazıcım vardı ve kara kara düşünüyordum nasıl bunu bağlayacağım diye. Sonra şok oldum, çünkü bilgisayarıma takar takmaz yazıcımı tanıdı. Oysaki ben Windows Xp, Vista, 7'de de tek tek driver kurmuştum.

Son olarak RockForLive'in sözlerinede de kelimesi kelimesine değil, harfi harfine katılıyorum.

merhabalar, sırf football mania arkadaşımıza cvp vermek için üye oldum foruma, ne zamandır bi indireyim deneyeyim diyordum üşendiğimden indirmemiştim. chip dergisinin mart sayısında dvd den jolocloud 1.1 sürümü cıktı, dergide çoğu şeyin netten yapıldığı söyleniyordu asıl korkumda buydu çünkü vodafone mobil modem kullanıyorum ve nasıl linux e tanıtacağımı bilememiştim. neyse uzatmayayım linuxun kurulumu 10 dk sürdü update yapmadım. internet bağlantısı istedi nasıl yapacağım diye düşünürken bağlantılara bi tıkladım baktım direk modemi görmüş bana sadece kontorlumu faturalımı diye sordu birde hattımın ne olduğunu sordu sadece 2 soru ve direk internete bağlandım. win7 de bile driverini kurarken daha cok uğraşıyordum bir sürü sorular ayarlar vs.
    aslında sistem çok hızlı ve hoşuma gitti ama gözüme pek hitap etmedi. onuda dergide okyunca 3d yapabildiğimi falan öğrendim ama şu an linux un en stabil en kararlı hata vermeyen sürümünü arıyorum onu indirip onun üzerinde çalışmak istiyorum önerileriniz varsa tecrübelerinizden yararlanmak isterim. bir arkadaşımız pardus önermiş (türk malı olduğu için özellikle denemek istiyorum) bir arkadaşımız 28 nisanı bekleyin ubuntunun yeni sürümü çıkacak demiş kararsız kaldım.

birde bu vodafone mobil modemde ki en büyük sıkıntıyı biliyorsunuzdur kota. linuxte kotayı nasıl kontrol edeceğimi çözemedim bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

iyi günler..,

• linux kullananlar siz insanların linux kullanmasını mı istiyorsunuz? kusura bakmayın ama inanın ne microsoftun ne de linux'un bir taraftarı olmadığımı belirterek yazayım çook fırın dolusu ekmek ister. kendini windows'a benzetmediği müddetçe son kullanıcı (professional olmayan) kişilerin linux vb işletim sistemlerini bırakın kullanmayı, merak edip kurmayı bile isteyeceklerini sanmıyorum.

Ben linux kullanmak isterdim ama oyunlar vazgeçilmez iş kaynağım olduğu için sanal pc olarak birkaç defa kullanmaktan öteye geçemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arakzid

quote:

Driver konusunda da yetersiz bilginizle konuşuyorsunuz. Özellikle Intel linuxu sonuna kadar destekliyor. Ben bilgisayarıma kurduktan sonra hiçbir driverımı tanımama sorunum olmadı. Hatta HP Photosmart All-in-One yazıcım vardı ve kara kara düşünüyordum nasıl bunu bağlayacağım diye. Sonra şok oldum, çünkü bilgisayarıma takar takmaz yazıcımı tanıdı. Oysaki ben Windows Xp, Vista, 7'de de tek tek driver kurmuştum.

Son olarak RockForLive'in sözlerinede de kelimesi kelimesine değil, harfi harfine katılıyorum.

merhabalar, sırf football mania arkadaşımıza cvp vermek için üye oldum foruma, ne zamandır bi indireyim deneyeyim diyordum üşendiğimden indirmemiştim. chip dergisinin mart sayısında dvd den jolocloud 1.1 sürümü cıktı, dergide çoğu şeyin netten yapıldığı söyleniyordu asıl korkumda buydu çünkü vodafone mobil modem kullanıyorum ve nasıl linux e tanıtacağımı bilememiştim. neyse uzatmayayım linuxun kurulumu 10 dk sürdü update yapmadım. internet bağlantısı istedi nasıl yapacağım diye düşünürken bağlantılara bi tıkladım baktım direk modemi görmüş bana sadece kontorlumu faturalımı diye sordu birde hattımın ne olduğunu sordu sadece 2 soru ve direk internete bağlandım. win7 de bile driverini kurarken daha cok uğraşıyordum bir sürü sorular ayarlar vs.
    aslında sistem çok hızlı ve hoşuma gitti ama gözüme pek hitap etmedi. onuda dergide okyunca 3d yapabildiğimi falan öğrendim ama şu an linux un en stabil en kararlı hata vermeyen sürümünü arıyorum onu indirip onun üzerinde çalışmak istiyorum önerileriniz varsa tecrübelerinizden yararlanmak isterim. bir arkadaşımız pardus önermiş (türk malı olduğu için özellikle denemek istiyorum) bir arkadaşımız 28 nisanı bekleyin ubuntunun yeni sürümü çıkacak demiş kararsız kaldım.

birde bu vodafone mobil modemde ki en büyük sıkıntıyı biliyorsunuzdur kota. linuxte kotayı nasıl kontrol edeceğimi çözemedim bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

iyi günler..,

merhabalar yazdıklarınız için teşekkür ederim, evet sizin bu usb mobil modem konusunda yaşadığınızın benzerini bende hp c3180 yazıcımda yaşamıştım. tabiki çok şaşırmıştım. linux'un en stabil dağıtımı ubuntu'dur hatta yeni başlayanlara da genellikle ubuntu önerilir. en çok kullanılan linux dağıtımı ubuntu'dur, arkasından ise linux mint gelmektedir. ubuntu'nun yeni sürümü 11.04'dir ve içerisinde yenilik olarak (default olarak) unity gelmektedir ama gnome'u da seçebilmekteyiz. Ayrıca daha önceden de belirttiğim gibi Ubuntu 11.04 sürümü 28 nisan 2011 tarihinde çıkıyor.
    Bu da kaynağım:https://wiki.ubuntu.com/NattyReleaseSchedule
    Bunun dışında size söyleyebileceğim, jolicloud denemişsiniz ve bu google chrome os'ye çok benziyor. Ancak daha çok sürekli internet bağlantısına sahip olanlar için yapılmış bir dağıtım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arakzid

quote:

iyi günler..,

merhabalar yazdıklarınız için teşekkür ederim, evet sizin bu usb mobil modem konusunda yaşadığınızın benzerini bende hp c3180 yazıcımda yaşamıştım. tabiki çok şaşırmıştım. linux'un en stabil dağıtımı ubuntu'dur hatta yeni başlayanlara da genellikle ubuntu önerilir. en çok kullanılan linux dağıtımı ubuntu'dur, arkasından ise linux mint gelmektedir. ubuntu'nun yeni sürümü 11.04'dir ve içerisinde yenilik olarak (default olarak) unity gelmektedir ama gnome'u da seçebilmekteyiz. Ayrıca daha önceden de belirttiğim gibi Ubuntu 11.04 sürümü 28 nisan 2011 tarihinde çıkıyor.
    Bu da kaynağım:https://wiki.ubuntu.com/NattyReleaseSchedule
    Bunun dışında size söyleyebileceğim, jolicloud denemişsiniz ve bu google chrome os'ye çok benziyor. Ancak daha çok sürekli internet bağlantısına sahip olanlar için yapılmış bir dağıtım.

ewet hocam aynen dediğiniz gibi devamlı netten bişeyler yüklüyor. aslında ben çok severim netten devamlı güncel olan bi sistemi ama kota mahvediyo adamı. şu an mobil modemin kotasını ayarlayabileceğim bişey bulmaya çalışıyorum bulabilirsem direk geçicem bu viruslerden bıktım, yurtta kalıyorum kendim ne kadar korunursam korunayım biri geliyo şu flasha şunu yap bunu bana ver bilmem ne, virussuz flash hiç mi kimsede olmaz yaa, deep freeze alıyorum o da biryere kadar baştan başlatmak artık sıkıyo bir yerden sonra. antivirus programlarıda malum herşeyi bulamıyo bana gore virus yazanlar antiviruslerden her zaman bir adım önde.(tabiki viruslerle ilgili düşüncelerim tamamen kendi amatör düşüncelerim, belkide windows altında %100 temiz sistemlerle uzun zaman boyunca virusten korunabilen arkadaşlar vardır ama açıkçası zannetmiyorum) 28 nisanda arkadaşlara gideceğim sınırsız net :) kurup bakacağım ne var ne yok. inşallah mobil modemide hallederimde bende katılırım size ama halledemesem bile 2 sistem devam ederim seven ve ubuntu. :=)
    teşekkürler,
    sağlıcakla..,

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.