Şimdi Ara

Microsoft’tan Windows 11 için ikinci acil güncelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft’tan Windows 11 için ikinci acil güncelleme
    Microsoft, Ocak 2026 güvenlik güncellemeleri sonrasında Windows 11 kullanıcılarını etkileyen ciddi hatalar nedeniyle ikinci kez acil durum güncellemesi yayımladı. Dağıtılan yeni yama özellikle Outlook’un çökmesine ve bulut tabanlı dosyalarla çalışan uygulamaların kullanılamaz hale gelmesine neden olan kritik bir sorunu hedef alıyor.

Outlook ve bulut dosyalarında kritik hata

Şirketin paylaştığı bilgilere göre KB5078127 kodlu güncelleme, OneDrive, Dropbox gibi bulut destekli depolama alanlarında bulunan dosyaların açılması veya kaydedilmesi sırasında uygulamaların yanıt vermemesi ya da hata vermesi sorununu ortadan kaldırıyor. Bu hatadan en çok etkilenen uygulamalardan biri ise Outlook oldu. Özellikle PST dosyalarını OneDrive üzerinde saklayan Outlook yapılandırmalarında, uygulamanın açılmadığı, kilitlendiği veya yalnızca görev yöneticisinden kapatıldıktan ya da sistem yeniden başlatıldıktan sonra çalışabildiği bildirildi.

Bu sorunlar için geçici çözüm olarak kullanıcıların güvenlik güncellemelerini kaldırması öneriliyordu. Ancak KB5078127 ile birlikte bu geçici yönteme artık gerek kalmadığı belirtiliyor. Microsoft, güncellemenin Windows 11 24H2 ve 25H2 sürümleri başta olmak üzere Windows 11 23H2, bazı Windows Server sürümleri ve diğer desteklenen Windows varyantlarına da kademeli olarak sunulduğunu doğruladı.

Ayrıca Bkz.Microsoft, milyonlarca PC kullanıcısını uyardı: Güncellemeyi kaldırın!

Hatırlanacağı üzere, 13 Ocak 2026’da yayımlanan güvenlik güncellemesi, Windows 11’in 23H2 sürümünü kullanan bazı sistemlerde bilgisayarın kapanmaması veya hazırda bekletilememesi ve ayrıca Uzak Masaüstü bağlantılarıyla oturum açılamaması gibi ciddi problemlere neden olmuştu. Microsoft, bu hataları 17 Ocak’ta yayımladığı ilk acil güncelleme ile gidermişti.

Ancak söz konusu ilk düzeltme bu kez de Outlook ve bulut tabanlı uygulamalarda yeni sorunların ortaya çıkmasına yol açtı. Son yayımlanan KB5078127, hem 13 Ocak güvenlik güncellemesindeki tüm korumaları, hem de 17 Ocak’ta yayımlanan ilk acil yamadaki düzeltmeleri tek bir paket altında birleştirerek sunuyor.

Kaynak:https://www.engadget.com/computing/microsoft-releases-second-emergency-windows-11-update-to-fix-outlook-crashes-192012812.html
    Kaynak:https://www.windowscentral.com/microsoft/windows-11/windows-11-second-emergency-out-of-band-update-kb5078127-released-address-outlook-bugs

• Winzort 12’nin stabil olacağının garantisi yok. Hatta çok fazla yapay zeka odaklı olacağı için daha kötü olacağını belirtenler bile var. 11’i 12’yi geçtim neden Winzort çöpü yerine Linux kullanmıyorsunuz? Winzort XP-7-8.1 haricinde tamamen çöplük sistem. Geçin Linux’a Winzort 12’yi beklemekle uğraşmayın
  • Şu Windows 12 yi artık çıkarın. Huylu huyundan vazgeçmiyor. Adamlar her zaman bir iyi bir kötü işletim sistemi çıkarıyor. W11 tam bir fiyasko. Windows 11 kullanıp eğer anlamsız hatalarla karşılaşıyorsanız bilin ki windows 11’den kaynaklıdır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    +G435+G305+Apex 3 TKL /Asus VG258QR+Samsung 4K M70D
    Windows 10Pro-Custom Full Edit/Xbox Series S /game pass ultimate /
    hepsini boşver ..."Creative THX 550"...
  • cavo444 kullanıcısına yanıt
    Winzort 12’nin stabil olacağının garantisi yok. Hatta çok fazla yapay zeka odaklı olacağı için daha kötü olacağını belirtenler bile var. 11’i 12’yi geçtim neden Winzort çöpü yerine Linux kullanmıyorsunuz? Winzort XP-7-8.1 haricinde tamamen çöplük sistem. Geçin Linux’a Winzort 12’yi beklemekle uğraşmayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Symbianist S kullanıcısına yanıt
    Ben XP Windows hastasıyım. Bende XP Windows tutan bir masa üstü PC'im var. onu hayata döndürmek için ne yapaliyim? Windows 11'den XP'e (yok daha neler sistem kuracaksın... Mesale mesale.)

Abi, bu nasıl bir masa üstü? Apple ios bilgisayar gibi duruyor. Kaç bu? Apple veya Windows?

Linux kardeşim.

Arch Linux'la birlikte Hyprland ve İİ kullanıyorum

• vs77 kullanıcısına yanıt
    Karışık sürüm mu?

Karışık sürüm mü? derken neyi kastediyorsun tam olarak? eğer hiç bilgin yoksa Arch'a bulaşman hiç akıl kaarı olmaz. Arch tabanlı cachyOS veya EndeavourOS deneyebilirsin kurulumu daha basittir. ama hiç deneyimin yoksa Ubuntu veya Mint gibi dağıtımlar daha iyi olacaktır senin için. ayrıca burada gördüğün varsayılan bir masaüstü ortamıyla gelen birşey değil onu baştan belirteyim. Bu .dot dosyalarını kullanabilmen için Hyprland veya Niri gibi WM gerekir kullanmayı hatta ne olduğunu bilmiyor olabilirsin o yüzden bilgin olsun kurulumu, kullanımı teknik bilgi gerektirir.

• Bozuk işte bozuk. Her güncelleme de sorun çıkaran bir işletim sistemi mi olurmuş.

• ozanbey86 O kullanıcısına yanıt
    ITRAIL DESTEKCISI WINDOZE DEĞİL LINUX VE HATTA YERLİ VE MİLLİ PARDUS VE PİSİMİZ!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinoeis -- 26 Ocak 2026; 16:21:37 >
  • vs77 kullanıcısına yanıt

Bence de ilk deneyim için Mint en iyisi...

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.