Şimdi Ara

Microsoft SQL Server

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu mesaj benim ilk mesajım benim sizlere bir sorum olacaktı Microsoft SQL Server yani SQL ne demek anlamı ne ve nelerde işe yarıyor hemen cevaplarınızı bekliyorum görüşek üzere hoşçakalın :)

• Sql - Structured Query Language demektir...

Sql Server sa başka bişey bir database türüdür...
  • mssql server bir VERİTABANI YÖNETİM PROGRAMIDIR. mysql v.b. gibi.istediğin bir veritabanını oluşturabilir ve ona istediğin bir dil (asp,php) ile ulaşıp işlem yapabilirsin.
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle soruma cevap verdiğiniz için sizlere teşekkür ederim ben tam olarak anlamadım anladığım kadarıyla Microsoft SQL server herhangi bir veritabanını oluşturmak için ve programları istediğimiz dile çevirmemize yarıyor sanırım doğru anladım cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim görüşmek üzere hoşçakalın :)
  • ilk cümle doğru ama "programları istediğimiz dile çevirmemize" kısmı yanlış.sql server öyle birşey yapmaz.sadece içindeki bilgilerin (yani veritabanı) güvenirliliği sağlar.ayrıca ona erişmemizi.şöyle diyelim,
    NO ADI YAŞI
    --- --- ----
    01 Ali 20
    02 Ayşe 19
    .
    .

şeklindeki bilgileri düzenli olarak tutar ve sql sorguları ile ona erişmemizi sağlar.Sql sorgusuna örnek olarak; yaşı 20 olanları listele denir ve mssql server bu kişilerden yaşı 20 olanlar size geri gönderir.anlıycan sadece bilginin eklenmesi,alınması,düzeltilmesi işlemlerini yapar.
  • Tekrar merhaba yani kısaca bu bir program ismi ve bilgilerimizi yüklüyoruz program sayesinde saklayabiliyoruz bu sefer sanırım anladım görüşmek üzere hoşçakalın :)
  • veritabanındda bilgi girişi,silme,güncelleme ve sıklıkla listeleme için kullanılan (ve bazı artı özellikler de var) bir programlama dilidir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Local Network Loglama Çözümleri
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • programlama dili değildir.
  • Merhaba arkadaşlar kısaca benim dediğim gibi bilgilerimizi yüklüyoruz ve saklayabiliyoruz sanırım kısaca tanımı bu sizlere bir sorum daha olacak peki bu SQL bir program ise neden Microsoft SQL server diyorlar ben onu bir türlü anlayamadım bana bunun ne demek olduğunu söylermisiniz yani Microsft Server diyorlar neden sadece SQL demiyorlar hemen cevaplarınızı bekliyorum görüşmek üzere hoşçakalın :)
  • Programlama dili değildir.
    Veritabanı türüdür ama bozonunda dediği gibi başka veritabanlarınada çevrilebilir...

Sql genel olrak türkçeye çevririrsek bir sorgulama dilidir veri tabanını belli kriterlere göre sorgulayıp gerekli kayıtları alır bu bakımdan microsoft isim verirken sql server demiş aslındada o veri tabanı bir server şeklinde çalışır...
  • Merhaba arkadaşlar;
    SQL (Structured Query Language) ilişkisel veritabanı teknolojisidir. "Teknoloji" dememin nedeni ise, kendi içinde Transact-SQL adını verdiğimiz ve kendisine has bir sorgulama / programlama diline sahip olması, veriyi saklamak için SQL Server dediğimiz bir veritabanı olması, ve bunun gibi birçok aracı kendi içinde bulundurmasıdır.
    Bununla birlikte SQL sorgulama dili artık bir endüstri standardı konumuna gelmiş, birçok farklı veritabanı teknolojileri kendi veritabanları üzerinde SQL komutları ve dili ile işlem yapılması desteğini kendi yazılımlarına eklemişlerdir.
  • Herkese gösterdiği ilgiden ve yardımlarından dolayı teşekkür ederim arkadaşlar görüşmek üzere hoşçakalın :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.