Şimdi Ara

Microsoft neden 32 bit isletim sistemlerini kaldirmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 32 bitler 4GB ve ustu ram desteklemiyor. Belli ilk cikan isletim sistemlerinin hepsi 32 bitti ama simdi neden 32 bitlik versiyonlar kalkmiyor?

Demek istedigin tek cekirdekli islemciye de 64 bit yukleyebiliyoruz sonucta, neden 32 bit yuklemek istesin bir kullanici?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 6 Ağustos 2012; 15:10:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence cevabı çok basit. Arz talep meselesi:

Günümüzde çıkan birçok uygulama, program, yazılım, oyun vs. hâlen 32 bit işletim sistemlerinde çalışacak şekilde yayınlanıyor. Ha mesela büyük alanlar ve işlem gücü gerektiren grafik düzenleme programları (Adobe Photoshop, Premiere gibi) her iki sürüm için de çıkıyor, hatta Premiere sadece 64 bit için var, çünkü bu tarz "ağır" grafik programları fazla RAM'de çok daha verimli çalışır, bu yüzden onlar istisna. Ama dediğim gibi çoğu oyun hala 32 bitte çalışıyor.

Ha şimdi dersin ki Microsoft kaldırsın 32 bit'i, diğer tüm firmalar eli mahkum, sadece 64 bit'e uygun çıkarsın. Dersin dersin ama kolay değil o iş o kadar bence. Sonuçta 64 bitlerin verimli çalışması için en az 4 gb ram'e ihtiyaç var ve bir de işlemcinin 64 bit'i desteklemesi lâzım. E haliyle herkeste 64 bit'i destekleyen işlemci ve 4 gb ram olmayabilir. İşte bence bu yüzden kalkmıyor hala, çünkü 32 bit kullanıcısı hala var. Ama işlemciniz destekliyorsa ve en az 4 gb belleğiniz varsa hiç durmayın, geçin ve geçirin 64 bit'e...

Ama tamamen ortadan kalkması çok uzak değildir, yıl veremem ama bu kadar hızlı gelişen bir sektörde 32 bit'lerin çok yakında kalkacağını kestirmek zor olmasa gerek.

• 64 bit isletim sisteminde 32 bit uygulamalar sorunsuz calisiyor bildigim kadari ile hatta program files x86 klasorune kuruluyor. 4,5 yildir 64 bit kullaniyorum indirdigim programlarin hic biri isletim sistemimin 64 bit oldugu icin calismamazlik yapmadi. Sadece donanimlarin driverlari seciyor. En azindan gozlemim bu yani:))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ki çalıştırıyor, biliyorum hali hazırda ben de 64 bit kullanıyorum zaten. Uyumsuzluk diye bir olay yok, şöyle bir olay yani: A kümesini 64 bit olarak, B kümesini de 32 bit olarak düşünelim, B kümesi A kümesinin elemanıdır, yani onun herşeyini kapsar; ama A kümesi B kümesinin elemanı değildir, bunun gibi.

Dediğim şey şuydu, adamın 64 bit işletim sistemini destekleyen işlemcisi yoksa ve en az 4 gb ram'i yoksa, ne yapacak 64 bit'i?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch
    Demek istedigin tek cekirdekli islemciye de 64 bit yukleyebiliyoruz sonucta

????
    32 bit uyumlu LGA 775 soket uyumlu bir P4 3.0 Win7 kaldırır ve EMT64 öncesi Intel'lerin herhangi bir şekilde 64 bit desteği yoktur (yamuluyorsam düzeltiniz).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _memet -- 11 Ağustos 2012; 19:55:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

64 bit isletim sisteminde 32 bit uygulamalar sorunsuz calisiyor bildigim kadari ile hatta program files x86 klasorune kuruluyor. 4,5 yildir 64 bit kullaniyorum indirdigim programlarin hic biri isletim sistemimin 64 bit oldugu icin calismamazlik yapmadi. Sadece donanimlarin driverlari seciyor. En azindan gozlemim bu yani:))

Katılıyorum ama acaba bir performans farkı oluyor mudur acaba?32bit sistemdeki gibi o programlar da en fazla 4 gb mı kullanabiliyor 32bit olmalarından dolayı?
  • Evet, yapılarından dolayı 32 bit uygulamalar, 64 bit işletim sistemlerinde de sanki 32 bit işletim sisteminde çalışırmışçasına çalışıyor, 32 bit uygulamalar için bir fark yok yani. Yapıları gereği maksium 4 gb kullanabiliyorlar, hatta tam 4 değil de 3,50 gb civarı olması lâzım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kısaca demek istediğim şu;

32 bit uygulamalar 32 bit işletim sisteminde daha mı hızlı çalışıyor da Cleron PC ler bile 64bit e geçmiyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.