Şimdi Ara

Microsoft Linux'e destek veriyor !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft, kendisine ait 20 bin satırdan oluşan sanal makina sürücü kodlarını
    Linux dağıtımları için kullanılan GPL v2 lisanslama modeliyle genel kullanıma açtı.

Bütün Linux dağıtımları bundan böyle Windows Server 2008 Hyper-V ve
    Windows Server 2008 R2 Hyper-V altında doğal ortamlarında ve yüksek performansla çalışacak.

Bu kodlar sayesinde Linux işletim sistemi dağıtımları ve açık kaynak uygulamaları
    Windows Server Hyper-V ve Windows Server R2 Hyper-V üzerinde performanslı ve
    yüksek verimle çalışacak. Microsoft müşterilerine önemli bir kazanç yaratan
    bu güçlü atağıyla sürücü kodlarının Linux işletim sistemi çekirdeğine doğrudan
    entegre edilmesini sağlıyor..

Müşterilerinin yatırımlarını koruyor
    Windows Server 2008 Hyper-V sanallaştırma platformu üzerinde farklı işletim
    sistemlerini kullanan işletmelerin yatırımlarını koruyan Microsoft, kendi kodlarını
    Linux GPLv2 modeliyle lisanslayarak açık kaynak topluluklarıyla birlikte büyüme iradesini
    bir kez daha kanıtlamış oldu.

Microsoft’un sürücü kodlarını GPLv2 ile lisanslamasını değerlendiren Microsoft
    Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan şunları söyledi:

“Son yılların en zorlu ekonomik koşullarının yaşandığı günümüzde,
    maliyetleri azaltan ve verimliliği artıran Microsoft teknolojileri, büyümeye odaklanan şirketlere
    tartışılmaz yararlar sunuyor. Microsoft’un açık kaynak dünyasıyla yaptığı işbirliğini
    bu çerçevede çok olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Sanal makina sürücü kodlarının
    Linux dünyasının en çok tercih edilen lisanslama modeli GPLv2 ile genel kullanıma
    açılması tarihi bir adımdır. Özellikle heterojen platformlara sahip olan müşterilerimizin
    bu açılımla ciddi bir kazanım elde edeceğine inanıyorum.
    Windows Server 2008’in Hyper-V sanallaştırması ve Microsoft System Center yönetim özellikleri,
    farklı platformları başarıyla yönetebiliyordu. Şimdi ise açık kaynaklı uygulamalar tarafında
    inanılmaz bir verimlilik ve performans artışı sağlanacaktır.
    Bu açılım iş ortaklarımıza da birlikte çalışabilirlik (interoperability) ve çoklu platformlar
    alanında deneyimlerini artırma fırsatı verecektir”.

http://cnetturkiye.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 30 Temmuz 2009; 17:37:46 >

• Bunu yapacağına, donanım üreticileri ve oyun geliştiricileri üstündeki baskısını çekse daha da mantıklı olmaz mı? Biliyorum çok şey istiyorum
  • Microsoft'u GNU / Linux'ten uzak tutmak lazım pek güvenilir gelmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAĞATUR

Microsoft'u GNU / Linux'ten uzak tutmak lazım pek güvenilir gelmiyor

"Kaşıkla verdi, kepçeyle alır" diyosun yani?
  • Kaşıkla verdi , kepçeyle alır evet , zaten bir " L(in)UX " ümüz var, Linux keyfimiz kaçmaz umarım...
    Güzel ortaklıklar , projeler üretilecekse çok iyi
  • Bu hamlenin tek amaci var: Linux'a ihtiyac duyanlar komple Linux'a goc etmesin onun yerine Windows Server 2008 satin alsinlar onun uzerinde Virtual Linux kullansinlar.
    Zaten VM'ler veya WINE gibi projeler Microsoft'u rahatsiz etmez. Kullanicilarin ve yazilim ureticilerinin MS'e bagimliligini tehdit etmiyor cunku.
  • Aynen katılıyorum.Windows kullananlar yine windows kullansın, linux isteyenlerin ihtiyacını windows aracılığı ilede karşılasın diyorlar.

Yalnız Windows 2008 Hyper-V nin fazla performanslı olacağını sanmıyorum.
    Çünkü ,büyük ihtimal Microsoftun dandik Virtual PC si üstüne kuruludur.(Win7 altında verilecek olan halinin ,"donanımsal sanalaştırma desteği olmazsa çalışmam abi" dediğini benzer haberlerden hatırlayalım)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • terminalleri linux olanlar neden servera windows kursun utanmadan uyumlu olabilmek için sanal linux kullansın
  • Ya bırakın ya microsoft tek rakibini güçlendiricek Allah bilir linux sistemli pc lere girip nasıl çökertirim peşindedir sizde inanıyosunuz tek rakipi ve hızlı bir şekilde ilerliyo tüm firmalar yazılımsal destek vermeye başladı ve mc yardım edicek puhahahaha
  • Arkadaşlar bu işe neden rakip olarak bakıyorsunuz ki ? İşletim sistemleri, tarayıcılar...Hepsi diğerinin iyi yaptığı şeyleri alıp güçlendiriyor.Böylece biz daha kaliteli şeylerle karşılaşıyoruz.

dünya kültürü gibi linux ve windows ta zaman zaman harmanlanarak daha iyi olacaktır.Microsoft ve linux un kaybı olmaz.İkiside kazanır.Mutual mi ne deniyordu biyolojide parazit ve ev sahibinin mutlu olması.

açık kaynak neden microsofttan daha kaliteli deniyor ? Çünkü en basiitinden explorer ın kodlarını kaç kişi inceler ? 50-100-200 ? bin diyelim.Peki linuxçu ( buradaki linuxçudan kastım linux için programlama yapan, işin uzmanı adamlar ) kaç kişi var dünyada ? bir kaç milyon ... Sistemde bir hata, açık şu bu varsa milyonlarca kişilik bir güç var linuxun elinde.microsoftun elinde o kadar yok.

Yani microsoft burdan karlı çıkmayı hedeflese bile linuxta bir şekilde karlı çıkacatır.Ama ikisininde karlı çıkacağınada inanıyorum.

---

Peki nasıl yaraya bilir ? Serverların hepsinde linux windowstan daha fazladır.Peki ya bedava ve güvenilir olan linux aspyide desteklese ? İşte size sanal makina :)

İyidir bunlar iyidir...

• Hadi leyyyn böyle bişi olurmu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.