Şimdi Ara

## Microsoft DirectX 11 Hakkında Konuşmaya Başlıyor ## (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
4.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oha oha bütün bu firmalara daha ben dx9 dayım dx10 a geçmek kısmet olmadı
  • BU KADAR ACELEYE BENCEDE GEREK YOK AMA DÜŞÜNCESİ BİLE GÜZEL
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnseLmo82

peki DX10 kartlar DX11 e destek verecekmi yada ne bilim kartlar için bios güncellemeyle falan halledilebilirmi

gerçi yakında ruslar çakma 11 çıkarırlar XP için ama bakalım görelim

Directx10 kartları directx11'e destek vermeyecek 2. olarak directx donanımsal bir destektir bios güncellemesi ile alakası yoktur bios'da sadece gpu hızı,ram hızı zamanlamaları fan devri hızı bilgileri yer alır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 9 Temmuz 2008; 18:28:56 >
  • Yeni işletim sistemiyle gelecekse bence hiç gelmesin oda XP karşısında tutunamaz büyük ihtimalle
  • OpenGL tokadı bassa su directX'e iyice de kurtulsak MS bagımlılıgından. Konsollar olmasa zaten OpenGL ölmüstü tekelci MS politikalarından da opangl tüm platformlarda calıstıgından UT3 gibi motorları opengl de yazıyorlar. OpenGL FTW!
  • daha bi yıl dan fazla zaman var teknoloji için fazla bile heyecan yapmayalım daha cook var
  • ben daha dreckx 10 ile oyun oynamadım 11 çıktı valla ne desem bilmiyorum şaşırdım ...
  • bune yaa olcak şeymi millet daha yeni yeni dx 10 a ayak uydurmaya başladı hemen dx 11 patlayı verdi
  • 1 sene içinde 3 tane ekran kartı değiştim ama noldu daha birtane dx 10 oyun oynayamadım inadım inat almıyorum ulan vista mista dx 11 cıkar 20 cıkar 50 cıkar al-mı-yo-rum.
  • Ahhhh ahh! Olsaydı John Carmack gibi 5-10 tane babayiğit OpenGL'e sahip çıkacak, görürdük o zaman MS'i ikide bir yeni bir DX ile karşımıza çıkamayacağını.
  • @yc#1 abi tamamen katılıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: eric13

evet aynen zaten korkmayın pc piyasası ölüyor kimse pc ye özel dx11 üretmez şuan ki koşularda en fazla portları patchlerler

şahane bir yorum "en fazla portları patchlerler"
  • Geçerse geçsin yaaaa nolacak ki?Dx 10'a geçtilerde noldu?
  • Duyurulmasına 1 yıl o arada olsa olsa 1 oyun yapılır sonra oyun cıkması tam performans vercek kartların cıkması bi 2 yılı var
  • open gl yapmıyomu bıseyler yaw..yapsın bıseyler de bıll amcaya rakıp olsun
  • Ortada duyurusu yapılan bir teknoloji var. bu teknolojiyi kullanacağım diyen zaten henüz yok. ati zaten "sivri akıllı bir oyun yazılımcısı oturup Microsoftun aklına uyar da yazar" diyerek her yeni teknolojiyi donanımsal desteğine katıyor, vakti zamanında amdnin de 64 bit diye bir sürü işlemci üretmesi gibi. Nvidia da TWIMTBP programı sayesinde bu konuda daha rahat, zaten oyunların %91'i onun dediği şekilde çıkmak zorunda. Nvidia DX10.1 oyunları 2009 başında çıkacak dedi, mecburen öyle çıkacak.

Sonuçta ortada donanım yoksa microsoft sadece duyuru yaptığıyla kalır. Ortada dx11 yazılımı var, ancak ne atinin ne de nvidianın böyle bir teknolojiye destek vermeye niyeti var, dolayısıyla dx11 oyunu çıkması da teknik olarak pek mümkün değil, dx11 destekli donanımın olmadığı bir pcde dx11 destekli oyun yazamazsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: scaniaperest

Dx 10.1'e destek vermeyen, ancak, ATi yüzünden vermek zorunda kalan ve tekrar dönelik yapan nVidia bu işte ne yapacak, ve nVidia taraftarları bu duruma ne deyecek...

NVIDIA DX10.1 desteği mi sağlamış?Hiç haberim yok!NVIDIA direk DX11 e geçecek arkadaşlar
  • bu durumda yaşasın konsollar ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bulent35220

bu durumda yaşasın konsollar ...

sanırım dx10 dx8 muamelesi görecek şipşak dx11 olacak bence güzel olur teknojojinin hızlı gelişmesi çok güzel
  • DX10'un kullanilamamasinin sebebi zaten butun oyunlarin konsol portu olmasi, konsollar da DX10 desteklemedikleri icin oyunlarin hepsi DX9 icin yazilip DX10'a ozel 1-2 ozellik ekleyip piyasaya suruluyor.

DX11'in cikisi, bir sonraki XboX ve Playstation 4'un cikisina denk gelir de bu platformlar DX11 desteklerse, o zaman gercekten "kullanilacak" bi DX11'den bahsedebiliriz. Yoksa zor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.