Şimdi Ara

Microsoft BlueTrack Mouse'lardaki HATA (Dikkat)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
8.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 1 yıl kadar önce laptop ile kullanmak için Hepsiburada sitesinden Microsoft BlueTrack Wireless Mobile Mouse 6000 aldım. Bu seride bildiğiniz gibi NANO VERİCİ denen minicik bir USB vericisi var. Ergonomi olarak mükemmel. Hatta BlueTrack teknolojisi sayesinde kumaş dahil çeşitli yüzeylerde kullanabiliyorsunuz, ancak benim de başıma gelen bu seri ile ilgili sıkıntılı bir hususu bilginize sunmak isterim.

Yaklaşık birkaç ay önce kullanmakta olduğum Wireless Mobile Mouse 6000 çalışmamaya başladı. Dell Inspiron marka laptopumun USB portunda takılı bulunan NANO vericiyi çıkarmak istediğimde elimi yakacak kadar ısındığını farkettim. Öyleki USB vericiyi elinizde tutamazsınız. Bundan sonra soğutup tekrar farklı bir USB portuna taktığımda Windows tanımlanamayan USB Aygıtı hatası verdi. Ve aynı şekilde birkaç dakika içinde Nano verici inanılmaz derecede ısındı.

Bu konuda yaptığım araştırmada özellikle ABD, Canada ve Avrupa'da daha yaygın kullanılan Wireless Mobile Mouse 3000, 4000 ve 6000 serilerinde bu NANO vericideki aşırı ısınma (overheating) ve kullanılamaz duruma gelme probleminin kronik bir probleme dönüştüğünü ve Microsoft North America ile Microsoft UK tarafından bu sorunla karşılaşan kullanıcılara ücretsiz değişim hakkı tanıdıklarını gördüm.

Microsoft Türkiye ile yaptığım görüşmede ise Microsoft TR'de doğrudan satış yapmadığı için aldığınız yerle veya yetkili servis / distribütörle görüşmemi tavsite ettiler. Bahsettiğim problemle ilgili bir bilgileri olduğunu da zannetmiyorum, bu konuda bir cevap vermediler. Ancak Microsoft North America (Kuzey America) sitesine yazdığım email'e gelen yanıtta 4000 ve 6000 serilerinde bu aşırı ısınma probleminin görüldüğünü ve sıkça karşılaşılmaya başlandığı için ürüne tam değişim desteği verdiklerini belirttiler. Ancak malum şekilde Türkiye'de muhattabınız Logosoft ve Koyuncu Bilişim gibi distribütör firmalar.

Elimdeki Mouse garanti aşamasında Hepsiburada sitesine gönderdim. Bu arada bu siteden alışveriş yapacak arkadaşlara önemli bir NOT olarak donanım ürünleri ile gelen fatura haricindeki minik GARANTİ BELGENİZİ saklayın. Çünki hepsiburada.com garanti belgesi olmadan ürünü fatura ile garanti kapsamına almıyor. kargo ile cihazınızı geri yolluyorlar.

Netice olarak MICROSOFT WIRELESS MOBILE MOUSE serisi alacaklara tavsiyem Google üzerinden belirlediğiniz modeli girerek küçük bir araştırma yapın. özellikle bu küçük NANO USB VERİCİ ile çalışan serilerdeki bu AŞIRI ISINMA problemini dikkate alın.

Microsoft BlueTrack Mouse'lardaki HATA (Dikkat)

• tam da alacağım mouse du bu Allah senden razı olsun hocam almaktan vazgeçtim...

Peki bu bluetooth olan mouselar var onlar hakkında bir yorum yapabilir misiniz acaba....?
  • bende microsoft wireless mouse 8000 vardı bozulunca garantiye verdim o sürede de arkadaşımdan idareten Wireless Mobile Mouse 4000 aldım. Arkadaşım aleti hiç kullanmamıştı ilk ben kullandım ancak ısınma ya da algılama gibi sorunlar yaşamadım hiç.. geçen hafta garantiye verdiğim bluetooth mouse.un klavyeli setini buldum kaçırmadım tabi.. 1.5 senedir kullandığım mouse.un yenisini kullanmaya başladım 1.5 senedir memnundum yine de memnunum..
  • Aynı mouse bende de var ve kullanamıyorum şu anda öylece duruyor çekmecede.
    Elimi yakacak şekilde ısınıyor ve usb aygıtı tanınmadı diyor. Aksi gibi ne garanti belgesi ne de faturası var..
    Ancak ayıplı mal olduğu için microsoft tarafından toplatılması gerekiyor diye düşünüyorum.
    Yazık aynı firmanın farklı ülkelere ve insanlarına farklı muamele yapması, bizi ne kadar aşağı görmelerinin bir kanıtıdır.
    Atalarımızın kemikleri sızlıyor yazık..
  • Çok faydalı bir bilgi olmuş, Teşekkürler paylaşımın için..
  • Microsoft Wireless Mobile Nano Alıcılı Mouse T4F-00003
    Bu mouseda da acaba sizin dediğiniz gibi aşırı ısınma sorunu var mı???
  • Logitech M705 Marathon mouse aldım arkadaşlar 4 - 5 ay olmuştur hala içinde kutudan çıkan Duracell marka pil var ve hiç daha birşey olmadı mousede taş gibi kesinlikle öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VMware Keyboard ve Mouse Sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Apple benzeri klavye
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de de 4000 var ,alıcısı kucağımdagarantisi var;koyuncu ya mail attık,bekliyoruz bakalım....

"Firma yenisi ile değiştirdi,burdan teşekkür ediyorum."

Düzeltme :sonuç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evver -- 19 Mayıs 2011; 11:22:48 >
  • aynı ısınma sorunu şimdi başıma geldi.
    Servis yolu göründü bizim 6000 serisi microsoft a.
  • aynısı başıma geldi hepsiburadaya geri göndereceğim.
    bilgiler için teşekkürler..
  • Ben bir teknoloji mağazasında çalışıyorum. Microsoftun tek sorunlu ürünü bu mouse değil. 6000 serisi klavye setlerininde klavyesi hemen bozulma şikayeti ile geri geldi. Garanti belgesi konusuna gelince kesinlikle saklayın. Çünkü aynı ürünü farklı tedarikçiler getiriyor. Birbirlerinin getirdikleri ürünlere bakmıyorlar.
  • cok saol bu mouseyi almayı düsünüyordum
  • Merhaba arkadaşlar,

Sadece bu mesajı yazabilmek ve insanları uyarmak için foruma üye oldum. Yukarıda, başlığı hazırlayıp başlatan arkadaşında dediği gibi Microsoft'un bluetrack serisi mouse'ları inanılmaz problemlidir. Bende 4-5 ay kadar önce "5000" modelini satın aldım. Kutusundan çıkan duracell marka piller bitene kadar "vay be ne kadar güzel" diyordum. Piller değiştikten sonra inanılmaz bir gecikme üstüne algılama problemi oluşmaya başladı, sonra pillerin kalitesinden şüphelendim ve başta duracell turbo olmak üzere en yüksek değer ve kaliteye sahip bütün piller ile denedim. Halen mouse kafasına göre bazen düzgün çalışıyor bazen inanılmaz sorun yaratıyor. Bu süre içerisinde internet üzerinden yaptığım araştırma sonucunda da bunun sadece Türkiye'de ki ürünlere has bir problem olmadığını gördüm. Yurtdışında da bu durumdan muzdarip olmuş birçok kullanıcı mevcut, lütfen bu mouse'un görüntü ve özelliklerinin sizi yanıltmasına izin vermeyiniz. Yukarıda da çok kez yazıldığı gibi bu seri problemli ve hatta direkt toplatılması, microsoft ve/veya distribütör firma tarafından değiştirilmesi gereken bir üründür.

Özet: Bende de 5000 serisi vardır ve gecikme/algılama problemi yaşatmaktadır. Bu mouse'u satın almayınız.

• Arkadaşlar geçen yıl GOLD BİLGİSAYAR dan Microsoft'un Kablosuz Blue Track her yüzeyde çalışan ürününü almıştım,alıcısı nano değil büyük,alt taraftan mavi otantik bir ışığı yanıyordu ilk çalıştığında,herne olduysa mause alıcısını görmemeye başladı,bende GOLD BİLGİSAYARa telefon ettim ve durumu izah ettim garanti belgesiyle UPS le ücretsiz yollayın dediler..Bende evralara baktım Fatura var satış geri iade prosedür kağıdı var ama garanti belgesi yok,fatura yolladıkları için kaşeli imzalı üstüne gitmemeşim bende ve bana O'nun artık Mayıstan itibaren faturaların geçerli olmadığını söylediler,bende ürününüzün arkasında durmuyor musunuz?Faturanız bende dedim,Microsoft garanti belgesini istiyor dediler,her neyse bende bir daha ne GOLD BİLGİSAYAR'ı kullanırım nede Microsoftu dedim kapadım..
    1-GOLD BİLGİSAYARDAN uzak durun derim ben bir hata yapmışım aldım.
    2-Bir dahada Microsoft ürünü almam..zira halı üzerinde ve camda berbat bir alet sadece masada ve kanepede güzel..camda hiçmi çalışmaz ya malesef çalışmıyordu belkide bozulması iyi oldu kurtuldum birde pil canavarı idi ben alırken on off tuşu olmadığını bilmiyordum duracell'i zengin ettik bu microsoft mause sayesinde
    Şuan Logitech M-707 Maraton siparişi verdim hepsiburada.comdan 3 yılmış pil ömrü gerek yok 1 yıl gitsin bana yeter.kargo dahil 62.33 hayırlısı bakalım..Umarım bu mause Padsiz çalışıyordur ..masa üstünde falan yani.

• Gecmis olsun. Gold bilgisayarin urunleri TR garantili olmuyor diye biliyorum, garanti belgesi diye tutturmalari garip.
    Ayrica blue track mouselarin camda calistigina dair microsoftun bir iddiasi yok; camda calisan istiyorsaniz logitech darkfield alacaksiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginco06

Gecmis olsun. Gold bilgisayarin urunleri TR garantili olmuyor diye biliyorum, garanti belgesi diye tutturmalari garip.
    Ayrica blue track mouselarin camda calistigina dair microsoftun bir iddiasi yok; camda calisan istiyorsaniz logitech darkfield alacaksiniz..

Teşekkürler....Yok hocam camda çalışması önemli değil,masa üzerinde pad siz çalışsın kanepe üzerinde çalışsın kafi benim için o yüzden Logitech Maraton 705 siparişi verdim kargo dahil 62.33 TL güzel fiyat bence..
    Darkfield baktım Logitech any mause var kargo dahil 100 TL idi ama öncekide Blu track olduğundna randıman alamadığımdan yanaşmadım açıkcası ve birde çok ufak görünüyor yumurta kadar mause kullanmayı sevmiyorum..
  • evet ufak olmasi hos degil bence de, mouse dedigin ele gelecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

evet ufak olmasi hos degil bence de, mouse dedigin ele gelecek

Aynen hocam,mesela bu Logitech 705 maraton ağır falan demişler ama bu benim için sorun değil açıkcası sürdüğümü hissedeyim daha güzel benim için.. Ergonomiklik önemli bence değerli hocam mause de..Canımı sıkan GOLD bilgisayarın ürününün arkasında durmaması oldu..Microsoft ta bitmiştir benim için asla çevre birimi vs.almam..çok pahalı değil 75 TL idi 1 yıl kullandım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KMLSNY -- 28 Eylül 2011; 18:49:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KMLSNY

quote:

evet ufak olmasi hos degil bence de, mouse dedigin ele gelecek

Aynen hocam,mesela bu Logitech 705 maraton ağır falan demişler ama bu benim için sorun değil açıkcası sürdüğümü hissedeyim daha güzel benim için.. Ergonomiklik önemli bence değerli hocam mause de..Canımı sıkan GOLD bilgisayarın ürününün arkasında durmaması oldu..Microsoft ta bitmiştir benim için asla çevre birimi vs.almam..çok pahalı değil 75 TL idi 1 yıl kullandım..

Bluetrack mouseların hatalı olduğu söyleniyor ancak arkadaşıma da aldık bunlardan yaklaşık 8 aydır sorunsuz kullanıyor. Elektronikte şans önemli ancak fazla şikayetin olması da insanı işkillendiriyor tabi.. Yine de bu olayı Microsoft'un tüm ürünlerine mal etmek pek doğru değil bence. Wireless Entertainment Desktop 8000'imden asla vazgeçmem

• Bugün Logitech Maraton 705 Mause'me ulaştım...şunu söyliyim Driver'ini mutlaka ama mutlaka sitesine girip,yükleyin kurun.Diğer türlü bu ne ya 5 TL lik mauselerden farkı yok diyorsunuz malzeme kalitesi hariç....Driverlerini kurunca istediğiniz ayarları yapınca mause'yi tanıyamayacaksınız manyak bişey oluyorsanki canlanıp gidiverecek hissine kapılıyorsunuz elinizin altında o ne sürat,o ne hız,o ne fonksiyonellik öyle daha önceki Microsoft Blue Treak denilen her yüzeyde çalışan mause kullandım 5 para etmez ben 5 basar O'na halıda ve camda çalıştıramadım GOLD bilgisayardan almıştım,Gold bilgisayardan da ürün almayın zira garantisi olmasına rağmen bozulan Microsoft'un bir sürü bahane öne sürdüler yapmadılar mausemi,GOLD Gruptan uzak durun arkadaşlar,hızlıal.com gibi vs baya bir sanal alışverişte işlekler ben çizdim GOLDu Microsoft mause her ay 1 duracell pil takıyordum ki;705 te batarya ömrü 3 yıl,bana 1 yılda gitse yeter,+mause büyükle orta arası ufak değil,sevmiyorum ufak mauseleri zaten bunu almamdaki en önemli faktörlerden birisiydi bu.Scroll tuşu diye bişey var ilk defa tanışıyorum çeviriyorsun pıııır sayfanın en başındasın,itiyorsun pııır sayfanın diğer başındasın manyak birşey ya,bazılarının bu özellik yok diye mause lerini değiştirdiklerini okumuştum haksız sayılmazlar,mause ağır gibi ama ben seviyorum hissediyorum mausu hoşuma gidiyor,renk çok ama çok tatlı siyaha yakın füme gibi,kenarlar kauçuk,yumuşak çok hoş..On of tuşu var,microsoftta yoktu,kargo dahil 62 TL ye mal oldu..Logitech VX almadım aklım VX modelinde kalır mı dedim ama şimdi iyiki almış diyorum 705'i.. 5 üzerinden 4.5 veriyorum 0.5 i henüz alışamadığımdan kırıyorumve Pad'siz kullanıyorum..Pad deki performansını henüz bilmiyorum..dizayn çok hoş ne abartı ne sadelik var ve tam sağ el için tasarlanmış.Şimdi fiyatına baktım hepsiburada.da 92 TL yapmışlar fiyatı o kadar vermeyin ama bekleyin kampanyaya girsin veya daha ucuza bir yerden alın,60 küsürlere satan yerler var..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.