Şimdi Ara

Microsoft beklenen duyuruyu yaptı: Windows 11 tanıtıldı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
2
Favori
11.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TPM 2.0 olayı saçma tamamen yeni makinalara yönelik bir Windows 5 sene önceki makinalar çok mu eskidi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

İyi veya kötünün ülke ile ne alakası var. Esas herşeyde seni gibi tutucu, muhafazakar ülke insanı vs. diyip ülkesindeki insanları küçük görünlerden gına geldi. İnsanların alışkanlıkları ile muhafazakarlığın alakası nedir? Vistadamı ileri gitti Windows ondan kendileri de apar topar kısa süre sonra Windows 7'yi geliştirdiler. Tarihin heleki XP gibi nerdeyse sorunsuz efsanesinden sonra gelen her dakika hata veren veya crash atan kağanı gibi sürümle ileri gitmişler öylemi kullanmasak belki inanırdık.

Yenisi iyidir demek tamamen yanlış heleki günümüzde işçiliğin ucuzlatıldığı şu seri üretim halinde. Doğru düzgün test edilmeden üretilip piyasaya sürülen ürünler, yangın çıkaran akıllı telefonlar vs. Kalite geçmişte kaldı teknoloji ne kadar gelişse de o eskilerdeki sağlamlık ve sadelik artık neredeyse yok. Bunları yazınca şimdi romantik mi oluyorum?

• Benim imzamdaki 5900X'li sistem de çalıştıramaz diyor. :D

• Entel Maganda kullanıcısına yanıt
    Aero bitti, tarihe karıştı. Asıl siz neden aero diretiyorsunuz, onu anlaşmış değilim.

• Performans olarak önemli bir fark olmadıktan sonra çubuk ortadaymış diye işletim sistemi değiştirilmez ki. Mesela 3500mb/s ve üzeri okuma yazmalı ssd'lerin gerçek performansta çalışmasını sağlayacak olsa hani bir işe yarıyor denebilir. 500mb/s lik ssd'de aynı hızda açılıyor, 3500'de öyle. Oyunlarda fark sağlamıyor. Android uygulamaları senelerdir emulatör ile gayet güzel çalışıyor zaten win 7 de bile çalışıyordu. İkon sola bakmış sağa bakmış, zaten ikon tema seçeneklerini bence kullanıcıya seçenek olarak bırakmalılar, isteyen istediği tasarımlarda özelleştirebilmeli. Hani yine iş olsun diye orada 10 yerine 11 yazacaksa, yine 2 seneye yalvarma moduna ya da zorlama moduna dönerler. Çünkü yine çoğunluk aynı şey için komple pc formatlayıp, verilerini, işini kaybetmek istemez. Ortada cezbedecek bir şey olması gerekli. Onu da son zamanlarda pek sunamıyor microsoft.

• Haberini bir kaç gün önce kuzenimden duyduğumda inanmamıştım. Geçenlerde DH'nin, "Lansman resmen duyuruldu" haberini görünce oldukça heyecanlanmıştım. Bununla birlikte Windows 10'da uzun zamandır olması gereken özellikler üzerinde çalışmış gibi görünüyorlar. Tema ve grafikleri daha geleceğe uygun hale getirmişler. Ben şahsen, Microsoft tarafından daha önce defalarca yalanlanmasına rağmen Windows 11'in çıkacağını biliyordum. Ancak köklü bir değişim ile bekliyordum bunu. Anladığımız kadarıyla, Windows çekirdeğinde büyük değişiklikler uygulanmamış. Sağlık olsun, en azından umut ederiz ki Windows 11 adı altında, daha sağlam güncellemeler görürüz.

Bence mesele işletim sistemlerinin oturmasıyla alakalı. Windows 95'ten beri tüm Windows sürümlerini kullandım. Şunu diyebilirim: Bir işletim sistemi çıktıktan sonra oturması en az bir sene sürüyor. Windows 95 oturmuş denebilirdi, ancak bilgisayar teknolojisinde devrim zamanına denk geldi. USB, AGP gibi kavramlarla tanıştık. 3D hızlandırıcıyla tanıştık. Ek bir kart olmaktan çıkıp ekran kartımızla geldi. NVidia ile tanıştık. Windows 95'in üstüne Service Pack'lere rağmen Windows 98 ile tam oturdu.

XP çıktığında oyun performansı 98 ile karşılaştırıldığında hafif gerideydi. Fakat bu da NT'nin kendisiyle alakalıydı. Ama bir yerden sonra bu fark bu kadar da önemli olmamaya başladı. Yine de eksikleri vardı. Service Pack 2 ile XP oturdu.

Vista, XP ile karşılaştırıldığında yüzde 20 daha yavaştı. Hatta çoğu kişi, aynı anda çıkan serverlar için işletim sistemini kullanıp giden yüzde 20 performansı geri aldı. Vista, Vista olarak oturmadı ama Windows 7 olarak oturdu.

Windows 8 ayrı bir konu. Performans açısından Windows 7'den daha iyiydi ve daha az RAM yiyordu. Başlat menüsünü geçtik, doğru düzgün kapama tuşu yoktu. Kapama tuşu, sağ üstte Windows 8.1 ile geldi. İşte o zaman Windows 8 oturdu, ama 8.1 olarak.

Windows 10 çıkar çıkmaz upgrade ettim. İyi ki de etmişim. Uyumluluk sorunları yaşadım ama kısa sürede çözdüler bunu. Yeni güncellemelerle bir sürü yeni özellik geldi, çoğunu çoğu kişi bilmese de.

Windows 11'e gelince: Windows 10 ile teknik temel olarak çok büyük bir fark olacağını sanmıyorum, yani kernel, sürücüler vs. eskisi gibi çalışmaya devam edecek. Daha performanslı olacaksa varsın olsun. Ortadaki başlat menüsü de sola alınır ve enfes olur. Sizleri bilmem ama ben çıkar çıkmaz upgrade düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Söylenene göre Windows 7, 8.1 ve 10 sürümlerine sahip olanlar ücretsiz yükseltme yapabilecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 24 Haziran 2021; 20:58:40 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

Bir ev kullanıcısı olarak emülatörleri ücretsiz kullanabilirsin, ancak ticari amaçla emülatör kullanacaksan paralı. Elinde en az 20-25 android geliştiricisi ya da android uygulama kullanıcısı olan şirketler için bulunmaz bir nimet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Benim imzamdaki 5900X'li sistem de çalıştıramaz diyor. :D

saçmalık bu ya anakart yüzünden böyle bir şey olmaz yani

herkesin buna tepki göstermesi lazım

donanımcılarla anlaşıp böyle saçma şeyler türetiyorlar

tpm 2.0 mış sorsan çok işime yarıyordu benim

böyle bir saçmalık olamaz..

gerçekten bir b.kluk bekliyordum ama bu kadar saçması ve acımasızını görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: manesnuc

Söylenene göre Windows 7, 8.1 ve 10 sürümlerine sahip olanlar ücretsiz yükseltme yapabilecekler.

gerek kalmadı

sistem kaldırmıyormuş muş

saçmalığın daniskası

• snapsh0t. S kullanıcısına yanıt

Bakın siz bile muhafazakarlığın, tutuculuğun aşağılama olduğunu düşünüyorsunuz. Sadece ülke değil tüm insanların büyük çoğunluğu diye de devam etmiştim ama sanırım bir anda sinirlenip devamını okumamışsınız.

Ayrıca Vista ile çok ileri gitti. Son 20 yılda en büyük atılım Vista ile oldu. Hâlâ Vista'nın güncellenmiş sürümlerini kullandığımızın farkında mısınız?

Bu arada o günleri yaşadık. Sanki 1950 yılından bahseder gibi yazmayın. Vista'dan 3 yıl sonra 7 çıktı. 7'den 3 yıl sonra 8. 7 çok kötü olduğu için apar topar 8 çıkmış diyor musunuz? Bakıyım. Demiyorsunuz sanırım.

Ben Vista ile çok güzel günler geçirdim. 2008'de 7'nin deneme sürümü çıktığında geçtim, 2011'de 8'in dememe sürümüne geçtim, 8.1 ve 10 da aynı şekilde deneme sürümü çıktı geçtim.

Kastınız hız ise 3310 ile yarışacak hızda bir akıllı telefon yok şu anda. 10 saniyede kapatıp açabilirsiniz. Iphone 12 Pro bile onun kadar hızlı değil. Bu 3310'u en hızlı yapabilir ama özellikler?

• Güzel şeyler eklenmiş, sistem yenilenmiş ama hala windows 7 diye geveliyor. Hayır kullan yani ne bekliyorsun o zaman. Android uygulamaları çalışacakmış, çoklu masaüstleri çalışma alanı olarak özelleştirilecekmiş (oyun, iş, okul için farklı masaüstlerini ayarlayabilececeğimiz söylendi). Başlat menüsünde widgetları seviyorum ki windows 8 ve 8.1'i de sevmiştim ama fazla tablete kaçıldığı da aşikardı. Windows 10 ve şuan 11 ile en iyi haline geldi, sistemimdeki her parça net desteklemediğinde bile windows 8, 8.1 ve 10 sürümleri kullanmıştım ve memnundum. Sistemimi güncelledim daha da zevk alarak kullandım bu sistemleri ama hala kafa eskisi en iyisinde kalmış bir kesimde.

Technopat'ın canlı yayınında şöyle bir şey söylendi, steam'de windows 10 kullanım oranı %90 küsür olmuş gayet yüksek bir oran ancak hala anketlerde eski sistemleri özleyen ve yenisini beğenmeyenlerin olduğu söylendi.
    Ben dahil çoğu kişi zaten bu eski sistemleri arayanlar kadar bağırıp çağırmadığımız için ortalıkta memnunsuzluğun uğultusu var. Sisteminiz yetmiyorsa sorunsuz kullanmaya artık bütçenize göre de ya sisteminizi upgrade etmek zorundasınız (ki bir sistem alıp 20 yıl kullanmak diye bir şey keşke olsa ama yok öyle bir şey ve normal olarak yenilenen her ne olursa olsun ihtiyaçlar artmakta) ya da en stabil sürümde kalıp daha dikkatli kullanmalısınız.

En güncelini kullanmak her zaman iyidir, beğenmiyorsanız da özgürsünüz.

• iyi kötü diye duygusal yorumlarla değilde
    bilimsel benchmark testleriyle + ve - leri konuşmak gerekli

• Sisteminizin bileşenleri tam olarak nedir?

Windows 10 destekliyorsa eğer 11'de destekler büyük ihtimalle. Hatta desteklemese bile çalışır diye düşünüyorum çünkü zamanında ekran kartım desteklemediği halde windows 8, 8.1 ve w10 kullanmıştım. Şuan eski iş yerinde kullandığım 2gb ramli exper laptopta bile windows 10 kurulu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 24 Haziran 2021; 21:20:13 >
  • Ben beğendim. Başlat yana alınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: manesnuc

Sisteminizin bileşenleri tam olarak nedir?

Windows 10 destekliyorsa eğer 11'de destekler büyük ihtimalle. Hatta desteklemese bile çalışır diye düşünüyorum çünkü zamanında ekran kartım desteklemediği halde windows 8, 8.1 ve w10 kullanmıştım. Şuan eski iş yerinde kullandığım 2gb ramli exper laptopta bile windows 10 kurulu.

hocam üstte yazmıştım

Ryzen 1600

Asus TUF B350m anakart

16gb ram

Asus TUF 1660 süper ekran kartı

çalıştırmamasının sebebi

TPM 2.0 olmaması

yani bitlocker gibi güvenlik şifreleme işlerinde kullanılan bir parça

anakartta header oluyormuş bunun için sonra parçayı satın alıyorsun oraya takıyorsun donanım bios dan yükleniyormuş

ama sorun her anakartta yok bu header yani takılacağı yer yok. bunun için olması çok acaip bir şey yani.

umuyorum pro sürüm filan için geçerli olur yada bir değişikliğe giderler.

• Şu başlat menüsüne bir yer bulamadılar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hızla ilgili günümüz telefonlarını yada hız ile ilgili söz etmişmiyim? Ben sana o günleri yaşamamışsın yada 1950li yıllardan gibi konuşmuşmuyum? Verdiğim en eski örnek XP onunda tarihi belli 2000'ler sonrası. Vista ile atılım nasıl oldu ev kullanıcıların çoğunun kullanmayacağı saçma sapan gereçlerle mi? Bence sen XP kullanmamışsın. Eğer xp sp2'den sonra vista'ya geçsen böyle konuşmazdın. 3310 hızlı değildi sağlamdı. Düşse kırılmazdı. Eski kullandığım çok ürün var evde köşede duran sorunları yok. Ancak günümüz üretimi yüksek teknoloji yani yeni her zaman iyidir ürünlerin çoğu sıkıntılı ve sorunlu.

Basit örneklendirip konuyu uzatmayim benim anlatmak istediğim zaman ne kadar geçse ve teknoloji gelişse de o XP'deki hatasızlık, sorunsuzluk ne Windows 7'de ne 8'de ne 10'da nede 11'de olacak. Peki ama neden? Bunu sorgulamak lazım herşey gelişiyorken, yıllarca XP kullanıp 1 kere bile mavi ekran almamışken, harddisk ile akıcı çalışan Win 7'den Win 10'a yükseltme yapınca sistemin kıvranması neden? Kaynak kullanımının azaltılması gerekirken her sürümde arttırılması neden? Gereksiz bir ton hizmetin arttırılması neden? Anlamsız hataların artıyor olması neden?

• GoldPunch kullanıcısına yanıt
    TPM firmware desteğini aktifleştirmen gerek biosdan

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.