Şimdi Ara

Microlab SOLO7 1+1... nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kendime müzik dinlemek için bir sistem araştırıyorum, ilk önce logitech-x540 düşünüyordum ama daha çok film ve oyunlarda daha iyi performans sergilediği söyleniyor, benim asıl amacım müzik dinlemek, müzik ve ses kalitesi önemli benim için, bu yüzden 1+1 bir sisteme yönelmeye karar verdim, araştırdığım kadarıyla Microlab SOLO7 modelini çok övüyorlar, Microlab SOLO7 alıp bir süre onboard ses kartıyla kullanıp daha sonra kaliteli bir ses kartı alacağım, Bu sistem almaya değermi, siz nedersiniz ? değerli yorumlarınızı bekliyorum

• Öncelikle müzik dinlemek istiyorsan 5.1 sistemleri aklından çıkar, onlarla müzik dinlenmez. Hatta şahsi kanaatim, 2.1'leri de unut. Müzik stereo'da dinlenir. Ben sana Audioengine öneriyorum, A5 serisi 700 TL, A2 serisi 400 TL civarında Mavihifi'da (Türkiye'deki ithalatçısı). İnternette ararsan ne kadar iyi hoparlörler olduklarını görürsün, kendi içlerinde ampli var. A2 bana ufak gelir ama 700 liram yok diyorsan, M-Audio Studiophile AV 40'a bakmanı öneririm. Ama şahsi fikrim Audioengine'lerin sesinin daha güzel olduğu yönünde, ama tabii kişiden kişiye de değişir AV 40 da çok başarılı hoparlörler.

Solo7 ise fiyatına göre iyi deniyor, dinlemedim. Ama Audioengine kadar iyi olması imkansız.

Ses kartı olarak Creative vs.'dense müzik dinlemeye uygun birşey al. Mesela freedom36 nick'li arkadaşımız Nuforce Udac'tan çok memnun. Kargo dahil USD.120'e geliyormuş Türkiye'ye, ben de düşünüyorum almayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

Öncelikle müzik dinlemek istiyorsan 5.1 sistemleri aklından çıkar, onlarla müzik dinlenmez. Hatta şahsi kanaatim, 2.1'leri de unut. Müzik stereo'da dinlenir. Ben sana Audioengine öneriyorum, A5 serisi 700 TL, A2 serisi 400 TL civarında Mavihifi'da (Türkiye'deki ithalatçısı). İnternette ararsan ne kadar iyi hoparlörler olduklarını görürsün, kendi içlerinde ampli var. A2 bana ufak gelir ama 700 liram yok diyorsan, M-Audio Studiophile AV 40'a bakmanı öneririm. Ama şahsi fikrim Audioengine'lerin sesinin daha güzel olduğu yönünde, ama tabii kişiden kişiye de değişir AV 40 da çok başarılı hoparlörler.

Solo7 ise fiyatına göre iyi deniyor, dinlemedim. Ama Audioengine kadar iyi olması imkansız.

Ses kartı olarak Creative vs.'dense müzik dinlemeye uygun birşey al. Mesela freedom36 nick'li arkadaşımız Nuforce Udac'tan çok memnun. Kargo dahil USD.120'e geliyormuş Türkiye'ye, ben de düşünüyorum almayı.

Yorumunuz için teşekkür ederim fakat bütçem biraz kısıtlı, en fazla 250 tl'ye kadar çıkabilirim, zaten bu yüzden Solo7 ye yöneldim, sizinde söylediğiniz gibi fiyatına göre kaliteli bir ses verdiği hakkında çok yorum okudum, fakat hala bir karar veremedim, Audioengine kalitesinden kuşkum yok fakat bana biraz tuzlu geliyor Sizce 250 tl'ye kadar Solo7 ye alternatif olabilecek başka 1+1 tavsiyeleriniz olabilirmi? Ayrıca belirteyim çoğunlukla rock,metal,blues bazen klasik tarzda müzikler dinliyorum, pop tarzı fazla dinlemem,yani çok yüksek bass olması önemli değil yeterki ses kalitesi olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mundt -- 25 Nisan 2010; 12:11:57 >

• Aslında Obsidian arkadaşım gereken birçok şeyi söylemiş.

Microlab Solo 7'dense, Solo 6'ya bir bakın derim. Kulağına ve zevkine güvendiğim bir arkadaş 6'yı yeğleyeceğini söylemişti, çünkü daha müzikal ve canlı olduğunu düşünüyordu.

Amazon'da M Audio AV40 stereo aktif hoparlörler 135$. Gönderi aracılığı yapan sitelerden veya kişilerden satın alırsanız sizin bahsettiğiniz limit civarında bir miktara gelir. Bu yolu seçerseniz, pm yoluyla sizi bazı yerlere/kişilere yönlendirebilirim yahut kendiniz internet üzerinde arama yapabilirsiniz. Kanaatimce en güzel tercih bu olurdu.

Bir alternatifiniz de Creative Gigaworks T3. Fiyatını tam olarak hatırlamıyorum, ancak tizleriyle sizi tatmin eder diye düşünüyorum. 2.1 sistem kendisi. Yalnız hemen her 2.1'de olduğu gibi onda da "mid bass hump" denilen olay var, yani bass ile mid arasındaki frekansın baskın çıkması ve rahatsız eden bir uğuldamaya neden olması. Eğer onu aşabilecek bir ses kartınız ve de T3'ün eq ayarına iyi tepki veren bir yapısı varsa almayı ciddi olarak düşünün derim. Keza benim sistemimde de aynı şey söz konusu idi, ama ben biraz eq kurcalaması ve dac ile bu sorunu aştım, en azından apartmanda dinleyebileceğim düzeyi çok çok aşan ses şiddeti seviyelerine kadar sıkıntı yok.

Anlatabilmişimdir derdimi umarım.

• Cevaplarınız ve vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar, gerçekten fikir edinmemi sağladınız önerilerinizi değerlendireceğim, hayırlı günler dilerim..
  • Aslında en güzeli bunları dinleyerek karar verebilmek ama içlerinden belki T3 ve Solo 7 ile karşılaşırsınız. Solo 6 da belki bir yerlerde denk gelebilir. Audioengine, M Audio gibi markaları ise eğer İstanbul'da değilseniz dinlemeniz neredeyse imkansız.

Size de hayırlı günler, her şey gönlünüze göre olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeckarD27

Yorumunuz için teşekkür ederim fakat bütçem biraz kısıtlı, en fazla 250 tl'ye kadar çıkabilirim, zaten bu yüzden Solo7 ye yöneldim, sizinde söylediğiniz gibi fiyatına göre kaliteli bir ses verdiği hakkında çok yorum okudum, fakat hala bir karar veremedim, Audioengine kalitesinden kuşkum yok fakat bana biraz tuzlu geliyor Sizce 250 tl'ye kadar Solo7 ye alternatif olabilecek başka 1+1 tavsiyeleriniz olabilirmi? Ayrıca belirteyim çoğunlukla rock,metal,blues bazen klasik tarzda müzikler dinliyorum, pop tarzı fazla dinlemem,yani çok yüksek bass olması önemli değil yeterki ses kalitesi olsun

Yani kaliteli müzik dinlemek için biraz parayı gözden çıkarmak gerekiyor, belki biraz daha bekleyip para biriktirmek iyi bir fikir olabilir? Çünkü Audioengine'ler tabiri caizse evladiyelik hoparlörler bence. Ama yine de Solo7-6'ya karşı önyargılı da olmak istemem, sizin beklentilerinizi karşılayan her hoparlör, iyi hoparlördür. Ta ki daha iyisini duyana dek... Bu müzik işi biraz nankör bir iş, bir yerde sınırı çizmek lazım çünkü sınırı yok. Şunu da alayım bunu da yapayım derken bakıyorsunuz banka hesabınız boşalmış.

Freedom36 arkadaşımızın tavsiyesi gibi yurtdışından alma şansınız varsa Türkiye'den daha uygun fiyatlara alabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.