Şimdi Ara

Microlab PRO 1 DETAYLI iNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar sonunda 2+1 ses sistemi kararımı Microlab Pro 1 tarafında kullandım...
     Microlab PRO 1 DETAYLI iNCELEME
     Microlab PRO 1 DETAYLI iNCELEME


    Kutu ilk aldığımda beklediğimden büyük çıktıi.Resimlerde hem kontrol seti hemde kolonların bu kadar büyük olduğunu kestiremiyorsunuz.Özellikle kolonların hepsinin MDF'den yapılmıs olması gerçekten büyük avantaj.Keza plastik kutulara nazaran MDF'den alınan ses çok daha kaliteli olduğunu bilmeyen yoktur bu bence artı bir özellik.
     Microlab PRO 1 DETAYLI iNCELEME

    Kontrol ünitesinin ayrı bir pakette olmasıda bence ayrı bir özellik.Benim gibi modifikasyon merkalıları cihaza içine extra ampilifikatör yada extra özellikler kazandırabilirler.Ses sistemini ilk olarak uydu alıcısana bağladım sesi dinlemek adına ancak açıkca söylemek gerekirse sesi beğenmedim.Daha sonra sistemi bilgisayarıma bağladım ve müzikleri dinlemey basladım tiz ses gerçek manada harikaydı hiç bir hazır satılan ses sisteminde duymadığım tiz sesi duydum insanı tatmin eden bir sesdi bu.Bu sesi ne logitech'de ne creative'de nede Philips'de aldım. Simdi bazı arkadaslar inanmıyacak ancak logitech z5500 de dinledim o cihazda bence tiz özürlü tamam sesler gayet yüksek ama tatmin edici tizlerden uzak bence.Neyse konumuza dönelim cihazı kurdum ve tizleri beni gayet mutlu etti ama bas sesler ciddi manada kayıptı medium sesi hakkıyla veriyordu ancak bas sesler nerdeydi?Kumanda üstündeki Loudness tusuna basınca saskınlığım bir kat daha arttı bass sesler bir subwoofer'ı aratmıyacak kadar iyi çıkıyordu ancak bass seslerin yoğunlasmasıyla medium seslerde hafif bir kayıp olduğunu hissettim ancak çoğu insanın fark edemiyeceği bir kayı tabi bu benim kanaatim(Bunun nedeni ses kartındanda olabilir x-fi ses krtı gelince değisklikleri buraya yazacağım).Tabi subwoofer'sız bir aygıtın subwoofer'lı bir aygıtla karsılastıramazsınız diyebilirsiniz ancak elimde eskiden bulunan mms460'ın subwooferını bu sisteme bağlayıp sesi denedim gerçekten subwoofer'ı aratmıyordu.Fakat unutmayın ki kolonların frekans aralığı 45-20 000 Hz arası daha alt sesleri duymak isterseniz subwoofer'a ihtiyaç duyacaksınız.Bir kolonda 5.25" hoparlör ve 1" tiz bulunmakta her ikiside hakkını verdiğini düsünüyorum.Cihaz son sese geldiğinde seste bozulmalar oluyor ancak bunun nedenini ses kartıma bağlıyorum keza satın aldığım x-fi ses kartı yolda henüz gelmedi onun yerine SB-Live! kullanıyorum eski bri ses kartı ancak bence anakartın dahili ses kartından daha iyi.Filimlerde sesler gerçekten ürkütücü eğer cihazın loudness ayarı açıksa ve korku filmi izliyorsanız korkucağınıza emin olun bass seslerin neler yapabileceğini görmek istiyorsanız belki eski ve çocuk filmi diyebilirsiniz ancak kayıp balık nemo filmini izlemenizi tavsiye ederim kendinizi sinemada gibi hisedeceksiniz.Dalgaların vurduğu o gümbürtüler sizi kendinizden geçirecek aman dikkat edin komsunuz evinize gelmesin Son söz olarak herkese bu seti tavsiye ediyorum 2.0 set deyip burun kıvırmayın bir çok 2.1 den( benim simdiye dek denediklerimden) çok daha iyi sesler verebiliyor. Bir özellik olarakta cihazda dip gürültüsü minimum seviyeye indirilmis ses son seviyeye çekildiğinde bostayken dip gürültüsünü ancak duyuyabiliyorsunuz Zaten cihazın kumandasının olması baslı basına bir güzellik.Bu arada negatif yön olarak ses sitemine yaptığınız ayarlar cihazı kapattığımızda hafızasından siliniyor bunu unutmayın. Ancak ayar yapmak kumandadan oldukça kolay.

    Teknik Özellikler
    Output power: 60W RMS(30W+30W)
    Speaker: 5.25 inch+1 inch
    Frequency response: 45Hz-20KHz
    S/N ratio:>65dB
    Separation:>40dB
    Production size: (DxWxH)
    amplifier :315x90x252mm
    speaker: 215x185x290mm

    Dip not: Cihazı Mecidiyeköyden BERLİN BİLGİSAYARDAN pesin fiyatına 6 ay taksitle 140 ytl aldım ilgilenelere duyrulur

    Cihazın karakteristlik eğrisi
     Microlab PRO 1 DETAYLI iNCELEME


    Kumanda
     Microlab PRO 1 DETAYLI iNCELEME


    Cihazın arkasında 2 adet ses girisi bulunmakta yanında gelen kablolarla isterseniz ses sistemini 2. bir kaynağa bağlayabilirsiniz.
     Microlab PRO 1 DETAYLI iNCELEME


    Cihazın Önden Görünüsü
     Microlab PRO 1 DETAYLI iNCELEME


    Alaattin_nuri TAVSİYE EDER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alattin_nuri -- 5 Ağustos 2007; 10:34:46 >







  • güzel bi inceleme olmuş eline sağlık. ben de microlab x23 kullanıyorum. gayet memnunum. bişeyi merak ettim Loudness tuşu tam olarak ne iş yapıyor biraz açıklar mısın.
  • Loudness bass seslerin açığa çıkmasını sağlayan bir özellik.Kaliteli Araba radyolarının hepsinde bu özellik bulunur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alattin_nuri -- 5 Ağustos 2007; 10:30:46 >
  • Alaattin_nuri TAVSİYE EDER
    allatin tavsiye diyorsa dogrudur tecrübelerine herzaman güvenmişim dir ellerine saglık kardeş gercekden yararlı olmuş
  • Alaatin bey öncelikle güzel bir inceleme olmuş teşekkür ederiz.
    Fakat benim görüşlerimide bir düşününüz.

    hihi
  • Güzel inceleme teşekkürler.Bende pro1 kullanıyorum ve gayet memnunum alacak olan herkese tafsiye ederim.Bir de @alattin_nuri ses kartı gelince aradaki farkı yazarsan memnun olurum belki bende alırım ilerde bir tane



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John PHILIPS -- 5 Ağustos 2007; 11:58:20 >
  • tavsiye olarak yazsak.Yanlış kullanmışsın ve daha önce de dikkatimi çekti.Amacım yardımcı olmak yanlış anlamazsın umarım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nighteen

    tavsiye olarak yazsak.Yanlış kullanmışsın ve daha önce de dikkatimi çekti.Amacım yardımcı olmak yanlış anlamazsın umarım.

    Yanlış anlamadım hatta memnun oldum uyarın için sağol ben hep böyle yazıyordum galiba bundan sonra dikkat ederim
  • hoş bir çalışma olmuş gerçekten ben de bu sistemden almak istiyorum. ama subwoofer çıkışı olmaması dez avantaj zaten müzik dediğin x530,z5500 da değil böyle bir 2.0 sistemde dinlenir teşekkürler
  • microlab kaliteli bir marka bendede microlab m500II 5+1 var oldukça kaliteli bass ve tiz veriyor çok memnunum
  • yanlış anlamadığından ve hoşgöründen dolayı teşekkürler amacım bilgilendirmek bilinçsiz yaptığın bariz.Ses sistemi için ise iyi bir set 2 3 modellerinde woofer daha büyük ve ses daha tatmin edici.
  • bu microlablar iyi iş çıkarıyor bendede 2+1 m820 modeli var 56 ytl fiyatı ile logitech x230 dan daha iyi hem bas hemde tizlerde bu arada 2 yıldan beri x230 kulanıcısıyım ve bu mikrolabı aldıktan sonra tv ye taktım müzik ve oyunlarda m820 daha iyi
  • gercekten kaliteli gorunuyor sesi nasıl tabi bilemiyorum ama bence biraz abartı var sonucta microlab bu technics değil değil mi?
  • tamam da fiyatı bazında konuşuyor insanlar.Model olarak nasıl her markanın ürünü bir olmuyor bu da öyle birşey.Bose ile karşılaştırmıyor ki olsa da o muadil bir ürün olmalı.
  • evet bu çok karıştırılıyo. microlab diyoruz bose, jbl ile karşılaştırılıyo. bu ürünü kendi sınıfına yakın ürünlerle mukayese etmek doğru olur.
  • bendede micrrolab m500II var gayet mennunum
  • SONUNDA X-fi ses kartım geldi testleri onlarla yapıp görüslerimi buraya yazacağım
  • evet ürünü bende incelemiştim ve malzeme kalitesini ilk bakışta anlamıştım özellikle dome tiviteri hoşuma gitmişti daha iri bir bas yada 3 yollo olsaydı eminim çok daha güzel bir sistem olurdu saygılar çalışman için hem fikirim seninle
  • sevgili arkadaşlar bende microlab almayı düşünüyorum özellikle pro 1 ama benim bilgisayarda ses kartı yok acaba tam performans almam için ses kartımı almam gerekir??bende şuan creative t3030 var anlayan arkadaşlar bir kıyaslama yaparsa sevinirim eğer ses olarak pek bir fark olmaz isi boşuna microlaba para vermeyeyim. teşekkürler...
  • ses çok farketmez ama sana tavsiyem creativenin 30 ytl lik bir kartını al ama bence gerek yok al dinle beğenmezsen alırsın ses kartı.Şimdi onboard ses kartları da çok farklı oluyor kimi anakartların ses kartları creativenin 30 40 ytl lik modellerini aratmazken kimileri berbat şekilde bozulma yapıyor.Bir ses sistemi en iyi ses bir cd playerda verir.O neden le bir cd playera bağlarsın bir de bilgisayarına seste fark çok yoksa ses kartına gerek yok on board işini görür.ama 30 ytl de çok bir para değil.Sen de olan creative çok berbat bir set pro 1 i dinleyince anlarsın farkı.En azından fiyatına göre çok düşük performans veren bir set.Pro 1 hatta 2 alabilirsin.Ayrıca x23(180ytl)fc861(200ytl) fc361(2+1 100ytl) h500(300ytl) ü de araştırabilirsin bu setler de pro 1 gibi fiyatına göre çok iyi ses veren sistemlerdir
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.