Merhaba arkadaşlar Microlab M820 2.1 SES SİSTEMİMİN SORUNU ŞU SAĞ KANALDAN SES GELMİYOR:S ve enteresan olanı bilgisayardan sağ sol dengesinden tüm sesi sağ kanala verdiğimde subwoferin seside gidiyor yani tümüyle kesiliyor normalde subdan ses gelmesi lazım içini açtım ve tda2030a ses çıkış entegresini değiştirdim sağ kanala ait olanını ancak sonuç yine aynı başka bir devre elemanında arıza var hngisi olabilir sizce yardım edebilirmisiniz aşağıya devrenin fotoğraflarını ekliyorum ...
Devrenin üsten görünüşü
Alttan görünüş ne kadr lazım olur bilmem ama
Buda ses çıkış entegrelerinin biraz daha yakından görünüşü
Benzer bi cihazı kısa zaman önce tamir ettim 5+1 kendinden amfili cihazın 2 kanalında ses yoktu sahibi tanıdıgım, ses çıkışlarını kendisi değiştirmiş oda olammıştı. çıkışların önündeki dirençleri değiştirdiğimde sorunu çözdüm. yani sigorta direçler var orada ölçtüğün zaman kısadevre göstermesi gereken, resmde gördüğüm kadarı ile JR1 olan dirençlerin sigorta direnç ölçü aleti ile o direnöler başta olmak üzere hepsini ölç, çıkışın önünde fazla malzeme yok zaten. ama bence o dirençlerdendir. Bu tip cihazlarda genelde oluyor bu dirençlerden çıkışı koruma amaçlı