Şimdi Ara

MICROCODE STUDIO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde demo versiyonu var.Belli bir satıra kadar programı derleyebiliyorum.Komple programı derlemek için bir yöntem varmı.Yoksa tam sürümünü satınalmak mı lazım.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.Hayırlı işler.

• benzer soruya daha önce verilmiş cevap.
    http://members.lycos.co.uk/edadown3/bastohex.html
    PicBasicPro çalışmak yada PBP ile program yazıp derlemek için hangi programlara ihtiyacın olduğu. Zaten bunuda sormuşsun. İşin görsel kısmını verilen linklerden göreceksin sanırım. Ben ilave olarak PBP ile çalışmak için gerekli programları tekrardan belirtmek istedim.

1. Öncelikle Micro Code Studio isimli editör programına ihtiyacın olacak.
    BU programın ücretsiz sürümü mevcut veaşağıdaki linkten indirilebilir.
    http://www.mecanique.co.uk/code-studio/index.html
    (Sayfanın alt taraflarına doğru bayraklar göreceksin birine tıklarsan yükleyebilirsin)

2. MCS ile birlikte kullanmak üzere derleyici programa ihtiyacın olacak. Buda PBP2.47 dir. Bu ücretli bir programdır. Ancak biraz araştırırsan free olanlarıda bulabilirsin sanırım. Bulduğunda bir klasör halinde olan ve bir sürü bilgi dosyası içeren bu programı C ana klasöründe bir yere yerleştir.

3. SOn olarak bu iki programı birbiri ile uyumlu hale getirmen gerekiyor.
    Verilen linklerde görsel olarak Sayın F.San tarafından anlatılmış. Ancak ufak farklılıklar var yeni sürümlerde. Yapılacak iş MCS yi çalıştırıp ,
    View menüsünde, Compile and Program Options seçeneğini seçmek.
    Ekranda ilk olarak PBP2.47 nereden kayıtlı olduğunu bulan bir bölüm gelecektir karşına. Manuel'i seç ve daha önce PBP2.47 nereye yerleştirdi isen orayı göster programa.
    BU işlemi yaptıktan sonra derleme işlemini yapabilecek hale gelirsin.
    İLave olarak derlemeden sonra kullandığın programlayıcı (hazırlanan HEX dosyasını Pic'e yazılmasını sağlayan ara devre ve program ) otomatik çağırabilirsin. İstersen işin bu kısmını kafanı karıştırmamak için sonraya bırak.

4. Hazırlanan Programların (HEX dosyalarının) Pic'e yazılması gerekir. Bu işlem için bir ara programa ve birde programlama kartına ihtiyacın var.
    Programlama kartları seri portdan çalışan ve JDM denilen tipteki olanlar 5-10 YTL fiyatla satıldığı gibi yapılmasıda son derece kolaydır. Lap-Top larda sorunlu olarak çalışırlar. Artık Moda USB den çalışan programlayıcılar olduğuna göre sende bir tane bu kartlardan alıver. Bunlar genelde sorunsuz çalışırlar. Kartın yanında ara programı ve sürücü dosyalarınıda verdiklerinden sorunsuz olarak programlamaya geçebilirsin.

İşte hepsi bu kadar buraya kadar anlattıklarım ile hem program yazabilir hem yazdığın programı derleyip HEX dosyasını elde edebilir ve hemde bu dosyayı Pic'e yazıp devreni çalıştırabilirsin.

Kolay Gelsin.
    Ete

• A. ZORBA arkadaşım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.Ben daha önceden PIC programlıyordum.Benim sorunum şuydu.( Buraya yazayımda aynı sorunu yaşayan arkadaşlar da buna dikkat etsinler.)Bu aalar LCD lere merak saldım.Derleyici olarak da PIC BASIC PLUS kullanıyordum.Normal bir işlem yaptığınızda( mesela A0 sinyal geldiğinde B0 yansın vb.)bunu derleyip PIC ın içine atıp kullanabiliyordum.İşin içine LCD tanımlama komutları girince sorunlar başladı.Programı yazıyorsun,derliyorsun hata göstermiyor.Fakat HEX kodlarına çevirirken yanlış kodlama yapıyor(benim tahminim)Bunu PIC e attığımda karşımda boş bir ekran çıkıyordu.Sonradan bu MICROCODE STUDIO u buldum onda sorun çözüldü.Ayny programı derleyip hexe çevirip PIC ın içine attığımda ekranda istediğimi gördüm.Ama buda demo versiyon olduğu için Belirli bir satır yazabiliyorum.3. şıkta yazdıklarını uygulayacağım.Bakalım sonuç alırsam burada belirtirim.Herkese hayırlı işler dilerim.

• A.ZORBA arkadaşım dediğini yaptım ve program normale döndü.Yardımın için sana ve MUSALLİM arkadaşımıza teşekkür ederim.
  • eger lcd lerle ve basıc le bu işi yapacaksan picproton (metalwww.sonsivri.com da bulabilirsin) u tercıh ederım kulanımı mıcracod a çok benzıyor LCD ve GLDC komutları ile lcd ye cok daha rahat kontrol edebılıyorsun. resmi sitesinin lınkı aşagıdahttp://www.picbasic.org/proton_plus.php
    ben 16F877A yı programlicam fakat compile a basınca bu modelin mcs programı ile kullanılamayacağını soyluyor. orjinal sürümü alın fln diyor. siz de böyle bir sorun çıktı mı?yani program çok kısa ama yine de HEX e çevirmeyi başarmadım.
    nası kurtularbilim bu sorundan. bilen varsa yazabilir mi buraya?
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.