Şimdi Ara

Micro SD kart çıkmazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, gm8 telefonumun hafızası dolmaktaydi ben de Samsung evo micro sd kart aldım telefona taktım. 64 luk kartı 128 olarak gördü telefon ama sorun etmedim üzerine veri taşıdım. Neyse birtakım verileri oraya taşıdım ama dahili hafıza bugün nerdeyse fullendi yani sd kart almamın hiçbir anlamı kalmadı. Ne yapmalıyım ? Ayrıca çeşit çeşit sorunla karşılaşıyorum. Mesela SD kartı telefondan çıkardığım anda telefondaki bütün dosyalar gidiyor. Müzikler fotoğraflar açılmıyor. Sd kartı takınca düzeliyor. Aynı zamanda eskiden telefonumu pc ye bagladigimda gm8 olarak görünürdü şimdi sadece samsung evo micro sd yazıyor. Aynı zamanda kart 64 olarak görünmediği için veri miktarı hesaplamalarıda yanlış oluyor. Benim amacım şu bu sd karttaki verileri telefonun dahili hafızasına alıp kartı biçimlendirmek böylece 64 olarak görür belki. Alıp derken de aslında kartın içindeki veriler zaten telefonda var diye düşünüyorum. Çünkü dahili hafıza fotoda da olduğu gibi 32 gb olmuş ama sd yi çıkarınca hiçbir veriyi goruntuleyemiyorum telefonda. Bana bir yol gösterirseniz çok iyi olur arkadaşlar. Micro SD kart çıkmazı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• SD kartın üzerinde baskı hatası olmuş olabilir. Bilgisayara takınca kaç görüyor mesela? Ayrıca telefonun hafızasını uygulamaların datasıyla, fotoğraflarla ve videolarla doldurmuş olabilirsiniz. En güzeli telefonu pcye taktığınızda dahili-harici bütün verileri pcye yedekleyip telefonu bir resetlemek. Pcye taktığımda önceden gm8 görüyordu, şimdi samsung evo diyorsanız muhtemelen usb tanımlayıcının otomatik olmasından kaynaklıdır. Usb bağlantı ayarı olur telefonda onu uygun bir seçeneğe getirirseniz hem dahili hafızayı hem de sd kartı görürsünüz. Direkt telefonu kurcalamadan anca bu kadar yorum yapabiliyorum.

• Adam dosyaları SD karta attım diyor sonra da,

'' Ayrıca çeşit çeşit sorunla karşılaşıyorum. Mesela SD kartı telefondan çıkardığım anda telefondaki bütün dosyalar gidiyor. Müzikler fotoğraflar açılmıyor. Sd kartı takınca düzeliyor. ''

Acaba niye SD kart çıkınca dosyalar gidiyor, cevabı çok zor bir soru ve gerçekten çeşit çeşit bir sorun çıkmış, sen şimdi nasıl halledeceksin bu sorunları vah işin çok zor.

• trkgncr kullanıcısına yanıt
    Hocam kartı başka cihaza taktigimda 64 olarak görüyor sadece benim cihazda 128 durumunda. Sizin en sonda bahsettiğiniz şeyi biraz daha açma olanağınız var mı ? Geliştirici seçeneklerini biraz kurcaladım ama bulamadim pek bişi. Halen samsung evo gösteriyor eskiden gm 8 yazardı şimdi o yok

• Unstoppable.. U kullanıcısına yanıt

Hocam ben de dediğim şeyi tam açıklayayım diye telefonu pcye bağladım ama pcde telefonun esamesi bile okunmadı. Olmadı şimdi bu Micro SD kart çıkmazı . Demek istediğim telefonu pcye bağlayınca bildirim ekranında usb bağlantı seçenekleri çıkıyordu sanki. Oradan mtp, sadece şarj cart curt birkaç seçenek seçilebiliyordu diye hatırlıyorum.

• Hocam sd kartın ikonunun mor renk olarak görünmesinden anladığım kadarıyla Android'in adoptable storage özelliğini kullanarak kartı sistem hafızası ile birleştirmişsiniz. Bu durumda telefon çalışırken kartı çıkarırsanız alet kafayı yiyor, dosyalar kayboluyor ve uygulamalar force close hatası vermeye başlıyor.

Düzeltmenin yolu var tabii ki ama zahmetli bayağı. Ss attığınız yerden karta girip sağ üstteki üç noktaya dokunup verileri taşı gibi bir seçenek var onu seçmeniz gerekiyor fakat sizin dahili hafızada yer kalmamış hiç. Sd kartın boyutu da bayağı büyük muhtemelen her şeyi yedekleyip telefonu formatlamanız gerekecek. Kartı telefona taktığınızda kurulum ekranında taşınabilir hafıza seçeneğini seçin mutlaka. Adoptable storage özelliği teoride çok güzel 16gb telefonlar için hayat kurtarıcı gibi duruyor ama pratikte pek bir işe yaramıyor çünkü sd kartların okuma yazma hızları çok iyi olmadığı için bu özellik bütün aleti yavaşlatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 25 Mayıs 2021; 12:4:12 >

• 64 gb karta 73 gb veri yazmakta iyiymiş. Siz sistem hafızasıyla telefonu birleştirmişsiniz. Bu durumda sd kartı çıkarıp başka cihaza taksanız zaten tanımaz. Çünkü şifrelenmiş oluyor. En mantıklısı başka bir yere yedekleyip komple formatlamak telefonla birlikte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Micro SD kart aldım sahte mi?
    10 yıl önce açıldı
    SD Kart Fat 32 Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt
    Hocam sorunun büyük bir kısmını çözdüm sanırım. SD tamamen biçimlendirdim. Artık sd karti çıkarınca dosyalarım gitmiyor hiçbir dosyamda silinmedi. Ama tek sorun var şimdilik kartı takınca dahili olarak biçimlendirdigimde 128 taşınabilir olarak biçimlendirdigimde 64 gözüküyor gerçekten tuhaf bir durum. Sizin tavsiyeniz nedir sizce taşınabilir olarak kullanıyim gitsin mi yoksa bir şekilde dahiliyi 64 olarak gormesini sağlayıp dahiliyi mi kullansam ? İkisinin arasındaki artı eksiler nedir ? Galiba dahilide güvenlik artısı var başka bir durumu yok

• Micro SD kart çıkmazı

Kartı dahili olarak yaptığımda ortaya çıkan ilginç sonuç ;)

• @Unstoppable.. Hocam dahili olarak biçimlendirirseniz telefonun hafızasını genişletmiş oluyorsunuz. Sd kart 32gblık telefon hafızanının bir parçası oluyor ve telefondaki total alan artmış oluyor fakat sd kart telefonun depolamasına göre çok daha yavaş olduğu için performans sorunları yaşıyorsunuz. Ben eski telefonumda bu şekilde kullanıyordum mesela ama telefon bir yere düştüğünde sd kart yerinden çıktığı için kafayı yiyordu alet. Hatta bazen masaya vs koyduğumda bile sd kart çıkartıldı deyip kilitlenip kalıyordu. Pek mantıklı bir seçenek değil bence.

Harici depolama olarak biçimlendirirseniz karta sadece fotoğraf, video ve müzik türü şeyleri atabiliyorsunuz ve 32gblik dahili depolamaya dahil sayılmıyor.

Sizin kartı anlayamadım ben 128 mi 64 mü çok garip. Benim eski telefonumda adoptable storage yapınca alan 32gb+32gb şeklinde oluyordu. Telefon 32gb kart 32gb ve bütün her yerde telefonun kendi hafızası 64gb gibi görünüyordu. Sd kart tamamen telefonun kendisiyle bütünleşiyordu yani.

• açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt
    Teşekürler cevabınız için. Aslında kartta sıkıntı yok çünkü diğer cihazlarda 64 görüyor ama benim gm 8 telefona gelince 64 luk kart 128 oluyor ;) neyse şuan halletim galiba. Taşınabilir olarak biçimlendirip dahili hafızadaki tüm dosyaları sd karta taşıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.