< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Micro SD kart çıkmazı



-
-
SD kartın üzerinde baskı hatası olmuş olabilir. Bilgisayara takınca kaç görüyor mesela? Ayrıca telefonun hafızasını uygulamaların datasıyla, fotoğraflarla ve videolarla doldurmuş olabilirsiniz. En güzeli telefonu pcye taktığınızda dahili-harici bütün verileri pcye yedekleyip telefonu bir resetlemek. Pcye taktığımda önceden gm8 görüyordu, şimdi samsung evo diyorsanız muhtemelen usb tanımlayıcının otomatik olmasından kaynaklıdır. Usb bağlantı ayarı olur telefonda onu uygun bir seçeneğe getirirseniz hem dahili hafızayı hem de sd kartı görürsünüz. Direkt telefonu kurcalamadan anca bu kadar yorum yapabiliyorum.
-
Adam dosyaları SD karta attım diyor sonra da,
'' Ayrıca çeşit çeşit sorunla karşılaşıyorum. Mesela SD kartı telefondan çıkardığım anda telefondaki bütün dosyalar gidiyor. Müzikler fotoğraflar açılmıyor. Sd kartı takınca düzeliyor. ''
Acaba niye SD kart çıkınca dosyalar gidiyor, cevabı çok zor bir soru ve gerçekten çeşit çeşit bir sorun çıkmış, sen şimdi nasıl halledeceksin bu sorunları vah işin çok zor.
-
Hocam kartı başka cihaza taktigimda 64 olarak görüyor sadece benim cihazda 128 durumunda. Sizin en sonda bahsettiğiniz şeyi biraz daha açma olanağınız var mı ? Geliştirici seçeneklerini biraz kurcaladım ama bulamadim pek bişi. Halen samsung evo gösteriyor eskiden gm 8 yazardı şimdi o yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam ben de dediğim şeyi tam açıklayayım diye telefonu pcye bağladım ama pcde telefonun esamesi bile okunmadı. Olmadı şimdi bu
. Demek istediğim telefonu pcye bağlayınca bildirim ekranında usb bağlantı seçenekleri çıkıyordu sanki. Oradan mtp, sadece şarj cart curt birkaç seçenek seçilebiliyordu diye hatırlıyorum.
-
Hocam sd kartın ikonunun mor renk olarak görünmesinden anladığım kadarıyla Android'in adoptable storage özelliğini kullanarak kartı sistem hafızası ile birleştirmişsiniz. Bu durumda telefon çalışırken kartı çıkarırsanız alet kafayı yiyor, dosyalar kayboluyor ve uygulamalar force close hatası vermeye başlıyor.
Düzeltmenin yolu var tabii ki ama zahmetli bayağı. Ss attığınız yerden karta girip sağ üstteki üç noktaya dokunup verileri taşı gibi bir seçenek var onu seçmeniz gerekiyor fakat sizin dahili hafızada yer kalmamış hiç. Sd kartın boyutu da bayağı büyük muhtemelen her şeyi yedekleyip telefonu formatlamanız gerekecek. Kartı telefona taktığınızda kurulum ekranında taşınabilir hafıza seçeneğini seçin mutlaka. Adoptable storage özelliği teoride çok güzel 16gb telefonlar için hayat kurtarıcı gibi duruyor ama pratikte pek bir işe yaramıyor çünkü sd kartların okuma yazma hızları çok iyi olmadığı için bu özellik bütün aleti yavaşlatıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 25 Mayıs 2021; 12:4:12 >
-
64 gb karta 73 gb veri yazmakta iyiymiş. Siz sistem hafızasıyla telefonu birleştirmişsiniz. Bu durumda sd kartı çıkarıp başka cihaza taksanız zaten tanımaz. Çünkü şifrelenmiş oluyor. En mantıklısı başka bir yere yedekleyip komple formatlamak telefonla birlikte.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sorunun büyük bir kısmını çözdüm sanırım. SD tamamen biçimlendirdim. Artık sd karti çıkarınca dosyalarım gitmiyor hiçbir dosyamda silinmedi. Ama tek sorun var şimdilik kartı takınca dahili olarak biçimlendirdigimde 128 taşınabilir olarak biçimlendirdigimde 64 gözüküyor gerçekten tuhaf bir durum. Sizin tavsiyeniz nedir sizce taşınabilir olarak kullanıyim gitsin mi yoksa bir şekilde dahiliyi 64 olarak gormesini sağlayıp dahiliyi mi kullansam ? İkisinin arasındaki artı eksiler nedir ? Galiba dahilide güvenlik artısı var başka bir durumu yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
@Unstoppable.. Hocam dahili olarak biçimlendirirseniz telefonun hafızasını genişletmiş oluyorsunuz. Sd kart 32gblık telefon hafızanının bir parçası oluyor ve telefondaki total alan artmış oluyor fakat sd kart telefonun depolamasına göre çok daha yavaş olduğu için performans sorunları yaşıyorsunuz. Ben eski telefonumda bu şekilde kullanıyordum mesela ama telefon bir yere düştüğünde sd kart yerinden çıktığı için kafayı yiyordu alet. Hatta bazen masaya vs koyduğumda bile sd kart çıkartıldı deyip kilitlenip kalıyordu. Pek mantıklı bir seçenek değil bence.
Harici depolama olarak biçimlendirirseniz karta sadece fotoğraf, video ve müzik türü şeyleri atabiliyorsunuz ve 32gblik dahili depolamaya dahil sayılmıyor.
Sizin kartı anlayamadım ben 128 mi 64 mü çok garip. Benim eski telefonumda adoptable storage yapınca alan 32gb+32gb şeklinde oluyordu. Telefon 32gb kart 32gb ve bütün her yerde telefonun kendi hafızası 64gb gibi görünüyordu. Sd kart tamamen telefonun kendisiyle bütünleşiyordu yani.
-
Teşekürler cevabınız için. Aslında kartta sıkıntı yok çünkü diğer cihazlarda 64 görüyor ama benim gm 8 telefona gelince 64 luk kart 128 oluyor ;) neyse şuan halletim galiba. Taşınabilir olarak biçimlendirip dahili hafızadaki tüm dosyaları sd karta taşıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X