Şimdi Ara

Micro Four Thirds İnceleme-Yorumlar-Kullanıcılar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
1
Favori
18.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Olympus Pen E-PL1 sahibi olarak hala ben makinaya ısınamadım. Oğlumu fotoğraflıyim diyorum 10 fotoğraftan 1 yada 2 tanesini doğru düzgün odaklayabilmiş oluyorum. Canon A720 IS'ten sonra oldukça yavaş geldi bunun oto fokus hızı. Hiç bu denli uğraştırabileceğini ummuyordum. Bir de dpreview 'deki incelemesinde yer alan fotoğrafları biraz yanıltıcı diye düşünüyorum. Çünkü o fotoğraflar stüdyo ortamında çekilmiş. Dış çekimlerde makinanın fotoğrafları o incelemedeki gibi olmuyor pek. Tabi ki bir compact'tan her zaman daha iyi fotoğraflar çekiyor... Zannediyorum ki biraz hızlı bir makina olsaymış çok daha zevkle kullanılabilirdi. Şimdi de şöyle ufak gömlek cebinde falan taşıyabileceğim ufak bir makina alsam iyi olur fikri oluşturdu bende ayrıca. Bu makina için compacta yakın ebatlarda falan deniliyor falan ama 14-42 lens ile fotoğraf çekmek için makinayı açtığınızda hiç de öyle bir görüntü vermiyor çevredekilere. Basbaya büyük, ilginç, ihtişamlı bir makina havası veriyor.
    -
    Bir de geçen hafta hava güzeldi. 1 saatlik bir fırsatım oldu da yakındaki bir parka gittim. Şansıma da çiçekleri dolaşan arılar vardı. Dedim olduğu kadar şu 14-42 lens ile bir kaç makro deneyeyim bari... LCD den gördüğüm kadarı ile 30 poz çektim 5-6 tanesi için iyi oldu galiba dedim. Eve geldim bir de baktım ki O-hooo !!! 1 tanesi bile beni tatmin edebilecek netlikte değil. Şimdi düşünüyorum da acaba makina bana büyük mü geldi :) Makinanın kalıbının adamı değil miyim ne yoksa diyorum :) Sonuçta o kadar test okudum ettim dünya çapında. Makinayı inceleyenler öneriyor falan ?! Ne bileyim... biraz daha antreman lazım sanırım :)




  • jiddi dostum, anladığım kadarı ile oto focus sorunu yaşıyorsun, ve bu problem senin makınanın en büyük (hatta tek) handikapı, af hızı çok yavaş ve bu bir süre sonra insanları bezdiriyor, hele ki panasonıc in bazı modellerini kullanmış insanlar çok çabuk bıkıyorlar ep serisinden. Eğer boyut çok önemli değil dersen GF1 bu konuda çok iyi bir makina, yok boyuda küçük olsun dersen LX5 te tam senlik galiba... elindeki makinayı 2 el de satıp biraz ekleyip GF1 veya üste biraz alıp LX-3-5 alabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    Olympus Pen E-PL1 sahibi olarak hala ben makinaya ısınamadım. Oğlumu fotoğraflıyim diyorum 10 fotoğraftan 1 yada 2 tanesini doğru düzgün odaklayabilmiş oluyorum. Canon A720 IS'ten sonra oldukça yavaş geldi bunun oto fokus hızı. Hiç bu denli uğraştırabileceğini ummuyordum. Bir de dpreview 'deki incelemesinde yer alan fotoğrafları biraz yanıltıcı diye düşünüyorum. Çünkü o fotoğraflar stüdyo ortamında çekilmiş. Dış çekimlerde makinanın fotoğrafları o incelemedeki gibi olmuyor pek. Tabi ki bir compact'tan her zaman daha iyi fotoğraflar çekiyor... Zannediyorum ki biraz hızlı bir makina olsaymış çok daha zevkle kullanılabilirdi. Şimdi de şöyle ufak gömlek cebinde falan taşıyabileceğim ufak bir makina alsam iyi olur fikri oluşturdu bende ayrıca. Bu makina için compacta yakın ebatlarda falan deniliyor falan ama 14-42 lens ile fotoğraf çekmek için makinayı açtığınızda hiç de öyle bir görüntü vermiyor çevredekilere. Basbaya büyük, ilginç, ihtişamlı bir makina havası veriyor.
    -
    Bir de geçen hafta hava güzeldi. 1 saatlik bir fırsatım oldu da yakındaki bir parka gittim. Şansıma da çiçekleri dolaşan arılar vardı. Dedim olduğu kadar şu 14-42 lens ile bir kaç makro deneyeyim bari... LCD den gördüğüm kadarı ile 30 poz çektim 5-6 tanesi için iyi oldu galiba dedim. Eve geldim bir de baktım ki O-hooo !!! 1 tanesi bile beni tatmin edebilecek netlikte değil. Şimdi düşünüyorum da acaba makina bana büyük mü geldi :) Makinanın kalıbının adamı değil miyim ne yoksa diyorum :) Sonuçta o kadar test okudum ettim dünya çapında. Makinayı inceleyenler öneriyor falan ?! Ne bileyim... biraz daha antreman lazım sanırım :)


    Kompakt makineden SLR makineye geçen çoğu kimsede buna benzer sorunlar oluyor. Çünkü kompakt makine çoğu ayarı otomatik yaparken SLR makinede manuel yapmak gerekiyor. Biraz temel fotoğrafçılık bilgilerini gözden geçirerek, biraz da pratik yapılarak SLR makineye alışılıyor.
    Ben makinemi satın almadan önce, yaklaşık bir sene araştırdım, bilgi sahibi olmaya çalıştım. Buna rağmen ilk başlarda zorlandım. Şu an da kompakt makine kullanırken zorlanıyorum, makineden daha fazlasını bekliyorum, o da olmuyor tabii.
    :-)


    quote:

    Orijinalden alıntı: ik1971
    jiddi dostum, anladığım kadarı ile oto focus sorunu yaşıyorsun, ve bu problem senin makınanın en büyük (hatta tek) handikapı, af hızı çok yavaş ve bu bir süre sonra insanları bezdiriyor, hele ki panasonıc in bazı modellerini kullanmış insanlar çok çabuk bıkıyorlar ep serisinden. Eğer boyut çok önemli değil dersen GF1 bu konuda çok iyi bir makina, yok boyuda küçük olsun dersen LX5 te tam senlik galiba... elindeki makinayı 2 el de satıp biraz ekleyip GF1 veya üste biraz alıp LX-3-5 alabilirsin.


    Çoğu kimse Olympus'un AF hızından şikayet ediyor. Olympus'un PEN Serisi'nin tüm modellerinin ve Panasonic GF-1'i defalarca inceledim, özellikle AF için denedim. Panasonic daha önde, Olympus daha ağır kalıyor. Yalnız bu ağırlık abartıldığı kadar değil, hele ki iki makineye de aynı lens (Panasonic 20mm pancake) takılıysa fark azalıyor:
    http://www.dpreview.com/news/1004/10042202olypenfirmware.asp

    Olympus E-PL1'yi satıp Panasonic GF-1 veya Panasonic LX-3/LX-5 alma konusuna hiç girmiyorum. Son derece mantıksız bir hamle olur.




  • Valla üste ekleyip daha iyi bir şey alacak olsam D-SLR alırım. Canon D550 düşünüyordum ama o kadar da açılmaya gerek yok demiştim :) Fakat anladım ki bu da Canon D550 de şu an için bana fazla gelebilirlermiş. Bunlar bariz işin keyfini çıkarmak için makinalar (eğer profesyonel anlamda iş yapmıyorsan). Ben ise daha çok ufaklığın büyüyüşünü gün gün fotoğraflayabileceğim, gerektiğinde videoya çekebileceğim(ki en çok olsa olsa 10-15 dakika kayıt yeter) hızlı bir makinaya ihtiyaç duyuyormuşum aslında :) Beni cezbeden şey, büyük sensör, iso başarımı ve d-slr'a yakın imkanlar sunması idi. Gerçi sunuyor da... ben makinaya kendimi sunamıyorum :) 2.el satmaya da kıyamam açıkcası, kaça gider ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 11 Ekim 2010; 22:43:27 >
  • bu hafta panasonic 20mm lens ekledim ep2'ye. artık istediğim seviyeye gelmiş oldu. af hızını umursamıyorum, ayarları manuel yapmak daha hoş oluyor. bence makine ile daha fazla pratik yapmalısınız. mediamarkt'ta epl1 1700 lira civarında, gf1 ise daha ucuzdu. kit lens ile birlikte ep-2'yi ebay'den 1000 liraya almıştım. panasonic 20mm 600 liraya, 16 gb class 10 sd cart 70 liraya mal oldu. ucuza kapattım sanırım

    ayrıca dikkatsiz bir kullanıcı olmama rağmen body'de henüz çizik göremiyorum. metalik renkli olması, daha doğrusu üzerinde boya olmaması avantaj. kesinlikle kolay çizilecek bir şey değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 15 Ekim 2010; 3:05:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marxx

    bu hafta panasonic 20mm lens ekledim ep2'ye. artık istediğim seviyeye gelmiş oldu. af hızını umursamıyorum, ayarları manuel yapmak daha hoş oluyor. bence makine ile daha fazla pratik yapmalısınız. mediamarkt'ta epl1 1700 lira civarında, gf1 ise daha ucuzdu. kit lens ile birlikte ep-2'yi ebay'den 1000 liraya almıştım. panasonic 20mm 600 liraya, 16 gb class 10 sd cart 70 liraya mal oldu. ucuza kapattım sanırım

    ayrıca dikkatsiz bir kullanıcı olmama rağmen body'de henüz çizik göremiyorum. metalik renkli olması, daha doğrusu üzerinde boya olmaması avantaj. kesinlikle kolay çizilecek bir şey değil.


    Örnek fotoğrafları bekliyoruz, özellikle Panasonic 20mm pancake'in f/2.8-3.2 civarındaki keskinliği hoşunuza gidecektir.
    Çizik konusu siyah renkteki gövdelerde var, Olympus gümüş rengi gövdeyle bu sorunu kısmen çözdü.




  • AF hızını ben de umursamamayı çok istiyorum da :) Ne bir kuş ne bir böcek odaklayıp fotoğraflayamaz oldum bununla. Canon A720 IS ile çok daha net fotoğraflar çekiyordum valla ! Manual olarak fokuslamayı da denedim ki hiçbir hayvan o kadar beklemedi beni :) Bir de en önemlisi 11 aylık ufaklığın büyümesine tanıklık etsin diye aldık makinayı, onun da çekebildiğim net fotoğraf adedi 300 de 30'u anca bulur. Feci derecede kendimi başarısız buluyorum. İlla ki makinanın bu denli yavaş olduğundan değildir, benim makinayı öğrenmem lazım diyorum kendi kendime ama bir yandan da bu makina beni aştı diye de düşünüyorum. Zaman geçiyor, 1 ay mı ne oldu alalı kayda değer farkını fark ettirecek bir kaç fotoğraf çektiğimi göremedim makina ile !!! Hatta dönüp bakıyorum da Canon A720 IS ile çok daha güzel fotoğraflar çekmişim diyorum.
  • bende bu aletten duşunuyordum gerçekten o kadar kotumu. focuslama sırasında kontrasta odaklamaya çelışıyormusunuz.
    gerçe ben munel eski lensler ile kullanmayı duşunuyordum ama ilerde bir kit lens yada panasonic 20mm alır herhalde.
  • Bu kadar kötü olduğunu sanmıyorum. Eminim bende de vardır eksiklik. Makinaya karşı çok acemiyim. Doğru düzgün vakit bulup elime alıp kurcalayıp inceleyemiyorum :) Fakat yapabilsem de uçan kaçan kuştu, böcekti, çocuktu v.b. fotoğrafını çekebilmek yine de kolaylıkla mümkün olur mu bilemiyorum ve şüphem de var doğrusu. Bazen oto fokusun nereye odakladığını da umursamayıp, odaklasın da bir yere net bir fotoğraf göreyim diyorum onu bile başaramayınca (makina yada ben) verdiğim onca parayı düşünüp elimdeki bu cihaza bakınca kendimi fena hissediyorum, ama baya fena :) Canımı hayli sıkıyor. Belki de bu yüzden de şu son 1 haftadır makinayı yanımda çıkarıp, dışarıda elime alıp fotoğraf çekesim de gelmiyor, kalmadı. Bir de sitesinde tanıtımında acayip fotoğraflar ve hatta "videolar" çekmişler. Sürekli AF modunda dahi çocuk hareket halinde iken video sürekli netlemeyi ıskalıyor. Videoda 3-5 saniye aralıklarla bulanıklaşan 1-2 saniyelik görüntüler izliyorsun ! Belki abartıyorum şimdi ama bu makinayı elime "Bak bozuk bu" diye verselerdi "Hmm evet" derdim :) Bu makinayı ne fotoğrafı çekmek için yapmışlar acaba diyorum üretim safhasında denememişler mi hiç ? İlle bu makina sahibi bina, sabit obje, rica ile durdurulmuş insanlar :) v.b. fotoğrafları çekilsin diye mi üretmişler diye düşündürdü beni.
    -
    Ayrıca 400 ve hadi belki 800 iso'ya kadar başarılı sayılabilir ama sırf bunun için bu kusurlarına rağmen bu fiyatı kesinlikle hak etmediğini düşünüyorum. Bir başlık açtım ve birkaç fotoğraf koydum, oradan da bakabilirsiniz. DP'de incelemesindeki fotoğraflar 14-42 kit lensten midir nedir fark bilmem acayip farklı geldi bana. Açıkcası bence fotoğraf kalitesinde de öyle aman aman fark edilecek bir kalite farkı da yok önceki makinamla (Canon A720 IS) kıyaslayınca. Hatta aynı yerde çektiğim ördek fotoğrafları var Canon 720 IS gerçekten çok daha net ve güzel fotoğraflamış ! Bakayım bir de paylaşıyim bu resimleri. Manual odaklama diyor arkadaşlar, onu da deniyorum da... Bu manual odaklama yapılırken size doğru gelen bir çocuğu, soldan-sağa doğru yada ileriden üzerinize doğru uçan bir kuşu nasıl yakalayabiliyorsunuz diye sormak istiyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Ekim 2010; 8:36:39 >




  • vala durum ilginç anlattığınız gibi ise otofocus kullanılmaz durumdaymış. bi teknomarkete gidip p1 varsa deneme yapmak lazım pda aynımı diye. panasonike gore daha kotu olduğunu okumuştum ama bu kadar olacağını hiç duşunmedim. sorun varsa bi yandan avantajlısınız olympusun uluslar arası garantisi turkiyede geçerli hatta bu konuda turkiyedeki tek firma.
    ben denk gelirsem deneyip buraya yazarım
  • E-PL1 ile çeklmiş bir fotoğraf.
  • Bende kusur olduğunu söyledim :) Fakat bu fotoğraf 14 megapixelden bu hale geldiği için bu kadar şahane görünüyor olmasın ! :) Bu atı manual fokus ile nasıl yakalayıp fotoladıklarını görmek isterdim. Yok manual fokus değil ise hangi ayarda nasıl fokuslattılar bu makinaya bu sahneyi bilmek isterdim.
    -
    Ben testlere de baktım. Bu otofokus olayı öyle büyük fark yaratmıyordu Panasonic ile kıyaslamışlardı hatta sanıdım DP'de... O kadardan bir şey olmaz diye aldım. marxx 'ın da eklediği bu fotoğraftan sonra makinayı kullanmayı henüz tam olarak kavrayamadığım için bu denli fokus fakiri çekimler yaptığımı düşünerek avunayım ben yine :) Olur ya bir ara ilerde kaparız, öğreniriz şöyle güzel fotoğraflar çekeriz belki...
  • Aşağıdaki siteden eski makinam ile bunu kıyasladım da... görünüyor ki yavaş değil hızlı imiş eski makinamdan !!! Demek ki dediğim gibi bu durumda olay kullanıcıda :) Ben makina ile henüz uyum aşamasındayım da ondan böyle şeyler yaşıyoruz.
    -
    http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=1&ma1=32&mo1=1057&p1=8166&ma2=1&mo2=379&p2=2426&ph=21
  • Ben bu berbat fotoğrafları nasıl çekebildim bu makina ile anlayabilmiş değilim. Bir bilen var ise kusurumu söylesin lütfen !.. Makinayı mı sarsmışım acaba ? Bu şekilde bugün yaklaşık 50 fotoğraf çekmişim !!! Hepsi birbirinden berbat.
    -

    Ördek 1 - Büyük resim için tıklayın
    +
    %100 Croplanmış görüntü

    Ördek 1 / %100 Crop - Büyük resim için tıklayın
    - - - - - - - - - - - - - -

    Ördek 2 - Büyük resim için tıklayın
    +

    Ördek 2 / %100 Crop - Büyük resim için tıklayın
    - - -
    Makina ile farklı modlarda çekimler yaptım fakat makinanın kendi sahne modlarındaki çekimler de dahil bu yukarıdaki örneklerden(ödeklerden) iyi değiller !




  • @ marxx

    Fotoğrafı bizzat kendiniz mi çektiniz? Fotoğraf gerçekten kaliteli duruyor.
  • @ jiddi

    Benim aklıma yanlış alana crop yapmak geldi.
    Mesela düşük aperture değerinde çekilmiş fotoğrafta odaklanan alan haricinde crop yapılırsa bulanık görülür.
  • @ hunlu
    Tüm alan böyle, aynen ben de fotoğrafta netlik alanı mı yanlış diye 1e 1 görüntüde croplayacak net bir yer aradım durdum. Bir de çekerken manual odaklama ile netlenecek alanları genelde merkeze getirerek crop esnasında hata yapmıyim diye de düşündüm. Eğer bakmak isterseniz tam halini de upload edeyim, cropladığım alan haricinde bir yerde netlemiş mi(yim) görebilecek misiniz siz de bakın müsaitseniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 3 Kasım 2010; 17:25:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    Tüm alan böyle, aynen ben de fotoğrafta netlik alanı mı yanlış diye 1e 1 görüntüde croplayacak net bir yer aradım durdum. Bir de çekerken manual odaklama ile netlenecek alanları genelde merkeze getirerek crop esnasında hata yapmıyim diye de düşündüm. Eğer bakmak isterseniz tam halini de upload edeyim, cropladığım alan haricinde bir yerde netlemiş mi(yim) görebilecek misiniz siz de bakın müsaitseniz ?


    Makinede hata olup olmadığını kesinleştirmek için ışık, lens, odaklama konularından emin olmak lazım.
    Odaklamada hatamız yok. Bazı Kuzey Avrupa ülkelerinde hava genellikle bulutlu olduğu için ışık sorunu oluyor ama bizim ışık sorunumuz yok gözüküyor.
    Lens için de en iyi keskinliği 14mm odak mesafesinde ve f/3.5 aperture değerinde veriyor. Bu değerde bir makro denerseniz ve onu crop yaparsanız; karşılaştırırsanız bir sonuca varırız diye düşünüyorum.




  • Gördünüz mü bilmiyorum... Bir başlık açtım 1 hafta önce... Açtığım başlık altında makinanın ve benim çektiğimiz fotoğrafları paylaşmayı düşündüm ve fırsat buldukça çektiğim fotoğrafları ekleyeceğim. Dediğinize yakın fotoğraflar çektim ve koydum o başlık altında. Linki doğru veriyorsam eğer şöyle -http://forum.donanimhaber.com/m_43921546/mpage_1/f_/key_//tm.htm#44101689
  • Panasonic GF-2 yarın sabah basına tanıtılacak, şu an kulislerde şu değişikliklerden söz ediliyor:
    - Panasonic G-2 ile Aynı Sensör (12 MP)
    - Panasonic GF-1'den Daha İnce Boyut
    - Yeni İşlemci
    - 1080p Video Kaydı
    - Dokunmatik Ekran

    Bana sorarsanız hepsi kulağa hoş geliyor ama keşke dokunmatik ekran olmasaydı.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.