Arabama 4 yeni lastik alacağım.Uzun zamandır araştırıyorum.Büyük ihtimalle Goodyear alacaktım ama bugün bir Michelin Bayiisine girince kafam epey bir karıştı.
Energy Saver diye bir lastikten bahsettiler.Yağışlı havalarda zemini kedi gibi tuttuğunu iddia ettiler.Önceki serilere göre , yağışlı havalarda 3 metre daha önce duruyormuş araba.
Bir de yakıt tasarrufundan bahsettiler.Şahsen o olaya pek inanmadım... Böyle birşey var mı gerçekten...
Aslına bakarsanız Michelin alacağım en son lastik markasıydı.Neden derseniz , 5 sene önce Megane ıma 4 tane Michelin almıştım.Fakat araba durmuyordu.Lasikler sahte olabilir diye ana bayiine götürüp inceletmiştim , lastikler orjinal Michelin demişlerdi bana.Sonra anladım ki , Michelin ler Türkiye şartlarına uygun bir lastik değilmiş.Avrupai yolların , temiz ve pürüzsüz yolların en iyi lastiğiymiş...
Sonuç olarak , Türkiye şartlarına uygun , yumuşak , kedi gibi durmamı sağlayacak bir lastik almak istiyorum arkadaşlar.
Michelin Energy Saver bana gider mi ?
Bu lastiğin avantajlarından ve dezavantajlarından bahsederseniz sevinirim...
Doğru söylemişler zemini çok iyi tutuyor. Başka bir lastik almamalısın.
Lastik ebatınızı yazarsanız daha kolay yardımcı olabilirim. Energysaver´ın yakıt tasarrufu sağladığı doğrudur ama diğer markalarında bu tipte lastikleri vardır.
quote:
Orjinalden alıntı: VGroove
Merhaba arkadaşlar...
Arabama 4 yeni lastik alacağım.Uzun zamandır araştırıyorum.Büyük ihtimalle Goodyear alacaktım ama bugün bir Michelin Bayiisine girince kafam epey bir karıştı.
Energy Saver diye bir lastikten bahsettiler.Yağışlı havalarda zemini kedi gibi tuttuğunu iddia ettiler.Önceki serilere göre , yağışlı havalarda 3 metre daha önce duruyormuş araba.
Bir de yakıt tasarrufundan bahsettiler.Şahsen o olaya pek inanmadım... Böyle birşey var mı gerçekten...
Aslına bakarsanız Michelin alacağım en son lastik markasıydı.Neden derseniz , 5 sene önce Megane ıma 4 tane Michelin almıştım.Fakat araba durmuyordu.Lasikler sahte olabilir diye ana bayiine götürüp inceletmiştim , lastikler orjinal Michelin demişlerdi bana.Sonra anladım ki , Michelin ler Türkiye şartlarına uygun bir lastik değilmiş.Avrupai yolların , temiz ve pürüzsüz yolların en iyi lastiğiymiş...
Sonuç olarak , Türkiye şartlarına uygun , yumuşak , kedi gibi durmamı sağlayacak bir lastik almak istiyorum arkadaşlar.
Michelin Energy Saver bana gider mi ?
Bu lastiğin avantajlarından ve dezavantajlarından bahsederseniz sevinirim...
Merhabalar,
Size anlatım esnasında kullanılan deyimler ve benzetmeler hakikaten çok güzel... Piyasanın sıkıntısı meslektaşlarımın diline vurmuş artık...:-)))
Michelin Energy Saver, öne çıkan en önemli özelliği yakıt ekonomisidir. Michelin in iddiasına göe yuvarlanma direncinde sağlanan yeni gelişmeler den dolayı lastik ömrü boyunca kat ettiği mesafe sonunda 1 lastiğin bedavaya geldiği yönündedir. Bunun haricinde Michelin in karakteristik yumuşaklığından dolayı konforlu bir lastik olması ve kendi sınıfında iyi bir ıslak zemin kaabiliyeti olmasıda ayrıca artı özelliklerinden dir.
Güvenilerek alınacak bir üründür... Buna mukabil eşdeğer anlamda diğer bir alternatif ise Finlandiyalı Nokian markasıdır. Forumda arattırır sanız geniş bir bilgiye sahip olabilir siniz.
energy serisi michelinin en alt serisi diye biliyorum. ona o kadar para vereceğinize başka bir markanın daha iyi bir serisini tercih edebilirsiniz,
lassa impetus revo yokohama nokian h goodyear hydragrip toyo proxess gibi...
Michelin Energy Saver ile ilgili hep olumlu yorumlar okudum ama Türkiye şartlarına uyumu tartışılır..
Michelin Energy serisi ile karıştırılmasın..Energy saver, düşük yuvarlanma direnci ve uzun ömür baz alınarak geliştirilmiş bir model
quote:
Orjinalden alıntı: C.McRae
Michelin Energy Saver ile ilgili hep olumlu yorumlar okudum ama Türkiye şartlarına uyumu tartışılır..
Michelin Energy serisi ile karıştırılmasın..Energy saver, düşük yuvarlanma direnci ve uzun ömür baz alınarak geliştirilmiş bir model
Energy serisi ile karıştırılsın... Serisi ENERGY model adı Saver
energy saver ıslak performansı çok kötüdür arkadaşlar testlerde bu şekilde çıkıyor nasıl ıslak yola kedi gibi tutunacakmış....
arkadaşım ben bu lastiği aldım ve yaklaşık 6ayı geçkindir kullanıyorum acayip memnunum maşallahı var ne çukurlara girdim cıktım arabayı yarım metre havalandıracak kadar :) ve sonuç lastiklerde tık yok :) al ve bin çok güzel bir lastik
aracım tipo. önden çekişli ve önlerde michelin energy var. kışın hiç zincir vurmadım, ki zatende vurmam... çok iyi yol tutuşu var karda da hiç canımı sıkmadı
yalnız bu lastikler çok yumşak, yolların pürüssüz londra asfaltı gibi olması lazım. bizim bu tarafların yolları çok kalitesiz ve çakıllı olduğu için lastik içten dıştan yemeye başladı. daha doğrusu aşırı taş yırtıkları var
daha yeni rot balasçıya gittim ve usta bu içten dıştan taş yırtmalarının rotla kesinlikle alakası olmadğını ve lastiğin yumşaklığından kaynaklandığını söyledi
yani iyi lastik ama pürüssüz yolda kullanırsan iyi...
Arkadaşlar hepinizden çok çok özür diliyorum...O kadar dalgınım ki açtığım konuyu unutmuşum
Yazdığınız yorumlar için hepinize teşekkürler...
Lastiği yaklaşık 2 hafta önce aldım.Beklentilerimin üstünde çıktı diyebilirim. Daha evvel de bahsettiğim gibi , Michelin ile ilgili kötü izlenimlerim olmuştu.O yüzden baya bir çekimserdim Michelin'e karşı...
İlk izlenimlerime gelirsek ,
Yumuşak bir lastik olduğundan dolayı ıslak zemin performansı beklentimin üzerinde çıktı. Virajlardaki yol tutuşu ve ani ivmelenmelerdeki performansından da gayet memnunum..
Fakat yumuşak bir lastik olmanın getirdiği dezavantajları var tabi.Çakıllı ve bozuk zeminlerde yavaş kullanılmasında fayda var..
bende dün aldım ve kısa bir test yaptım güzele benziyor zaman gösterecek .ama tanıdıgım güvendigim lastikçilere ve servis arkadaşlara sordum testlerini inceledim ve sonunda mıchelin energy saver almaya karar verdim aldım.pişman olacagımıda zannetmiyorum.çünkü daha öncedende 4-5 yıl mıchelin kullanmıştım hiçbir şikayetim olmamıştı.
bu lastiği alan arkadaşlar, neredeyse 1 sene geçmiş hala memnun musunuz?
Energysaver ise çok sert hamurdan olması gerekmez mi bu lastiklerin? Çok sert olunca da soğuk havalarda ve kaygan zeminde iğrenç bir yol tutuşu olmaz mı? Bence ya energysaver olur yada ıslak zeminde iyi yol tutuş sağlar.İkisini aynı anda iyi yapması mümkün değil.Zaten asla bir kış lastiği kadar iyi yol tutamaz.ee kış lastikleri de inanılmaz yüksek yuvarlanma direncine sahip.Yani ekstra yakıt tüketimi.
quote:
Orijinalden alıntı: madmax82
bu lastiği alan arkadaşlar, neredeyse 1 sene geçmiş hala memnun musunuz?
ben nerdeyse 6 aydır kullanıyorum. (180/60/14) Artıları -Asfalt sesini azaltıyor -Kuru havada tutuşu makul düzeyde -Kuru havada frenleme güzel
Eksileri -Kışı yoğun yağışlı geçiren yerlere uygun değil(karda denemedim) -Yağışlı havalarda virajlarda aracın arkasını bırakma eğilimi yüksek ve frenlemede temkinli olmak lazım
Sonuç: yakıt tüketimine etkisini gözle görülür bir biçimde hissetmedim. Bu arada ıslak havalardaki performansını çok eskiden kullandığım goodyear hydra grip e göre yaptım. O lastik gerçekten yağmurda iyiydi. Sonuç olarak alınabilirliği yüksek bir lastik fakat şu anda içinde bulunduğumuz mevsimin kış olmasından ötürü diğer seçenekleri de iyi araştırmak lazım.
2008 Caddy'e bunun 195/65/15 ebatlısını takmayı düşünüyoruz. Tavsiye edermisiniz ?
Lastik ebatlarınızı yazsanız size daha çok yardımcı oluruz.Ama şunu söyleyeyim energysaverların ıslak zemin fren mesafesi pek iyi değildir.Goodyear alacaksanız efficientgrip,Michelin derseniz primacy hp,birigstone derseniz er300.
Şu ana kadar2 takım (4 er adet değiştirerek kullandım) Michelin energy saver lastik kullandım. İlk değişimden sonra yola çıktım ve 10 km sonra lastikleri geri vermek için geri döndüm. arabamın fren mesafesi düşmüştü. bir kaç yıl sonra sıfır araba aldım ve maalesef üzerinde michelin enr. vardı. değiştirmeyi teklif ettim ilgilenmediler. arabam ankarada ağustosun göbeğinde (yani asfalt çok sıcakken demek istiyorum) abs açıyor (yani lastikler kayıyor). bir kere de arabam spin ata yazdı. konfor kısmına gelince yolda ne arıza varsa içeride. araba sıfır olunca haliyle askı donanımı (amortisör ön takım vs) da yeni oluyor. buna rağmen michelin ile kötü sesler duyuyorum. kar lastiklerimi (205*55*16 goodyear extreme) takınca dünya varmış dedim. eski michelin lastiklerle yaptığım frenleme alışkanlığı ile frene bastım ve ön camdan çıkayazdım. ve biliyor musunuz? acaba aracımın çekişi mi düştü acaba sorusunun cevabını goodyear lastiklerime geçince anladım. arabam artık daha çabuk hızlanıyor. kabul ediyorum kar lastiklerinin deseni gürültüye neden oluyor. ama yoldaki kasisler artık bana pek ulaşamıyor. yani pek hissetmiyorum artık kasisleri. "arabanın askı donanımında problem yokmuş" dedirtti bana goodyear lastiklerim. gerçi kar lastiği ile yaz lastiğini karşılaştırıyorum ama yaz lastiklerimde (michelin) problem olduğu kesin. Hiç ısınamadım şu micheline. meraklısı varsa 4 adet 205*55*16 satılık 2 yaz kullandım. arkadaşlar karlı zeminde lastiklerin geniş olması iyi birşey değil. yapabiliyorsanız kar lastikleriniz (tabiiki cantlar) 175 olsun. senelerce ağrıda yaşadım oradan biliyorum. pahalı ama Good year efficient grip iyidir.
Arkadaşlar bir de Michelin'in "yumuşak lastik" namını pek anlamış değilim. lastiğin sertliğini tırnağınızı batırarak anlayabilirsiniz. bir de özellikle kapalı mekan ve temiz zeminlerde çıkardığı sesten anlayabilirsiniz. benim michelin'lerimden hiçbir alışveriş merkezi otoparkında "gıcır" sesleri duymak nasip olmadı. zira bu ses lastiğin sert olmadığının zemini daha iyi yakaladığının sesidir. ayrıca ya lastik yumuşaktır az km yaparsınız, ya da serttir ve çok km yaparsınız. hem yumuşak hem uzun ömür olmaz. benim michelin'lerimin tırnakları ilk günkü gibi duruyor maşallah (30.000-kışın katettiğim yol). yazın geniş ebatlı lastik ve daha büyük jant çapı yol tutuşu ile konforu arttırıyor. ancak ince yanak havalı durmasına rağmen konfordan çok kaybettiriyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme