Şimdi Ara

Mi Band 4 Güzellemesi Olmayan İncelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş

Biliyorsunuz böyle ürünleri genelde fanlar alır ve incelemeler yaparlar, forumda da bu tarz inceleme yazıları bolca var. Fakat bu incelemeler genelde gerçeklikten uzaktır ve sadece güzellemeler içerir.
    Mi Band 1 ilk çıktığı zaman almış sadece 3 gün kullanabilmiştim.
    Mi band 4'e de bir şans vermek istedim ve sadece 4 günlük kullanımım sonrası sizlerle görüşlerimi sunmak istedim.

Tane tane ve tarafsız.

Olumlu yönleri;

1- Tabiki fiyatı. HB'den 199 TL ye aldım.

2- Ekran parlaklığı. Yazılımcı arkadaşlar bu cihaza full beyaz ekran açtıracak bir uygulama yazarsa el feneri gibi kullanılabilir.

3- Kayış kilit sistemi gayet başarılı ve min. max açıklık seviyesi çok iyi 1,5 yaşındaki oğlumun bileğine göre dahi ayarlayabildim.

4- Şarj süresi müthiş. 4 günde sadece %20-21 düştü buda 18-20 gün toplam süre vereceği anlamına geliyor.

5- Su geçirmezlik. havuzda denizde denemedim ama duşta sıkıntı çıkartmadı buda bana yetiyor zaten. (Olumsuz kısmında buraya değineceğim)

Olumsuz yönleri;

Bir açıklama yapayım bu olumsuz yönler belki diğer muadil cihazlarda daha kötü durumdadır ve Xiaomi bunları mükemmelştirip bu seviyeye getirmiş olabilir.
    Ama ben rahatsız olduğum olumsuz yönleri kıyaslama yapmadan yazacağım.

1- Ekran dokunmatiği; Normal kuru kullanım için yorum yapmak istemiyorum ekran çok küçük zaten ve işimi görüyorum fakat duş esnasında bileklik kolumdayken su damlaları ekranda menülere giriyor, koşu vs programlarını açama kısmına kadar ilerliyor. 6 sensör var ama hiç biri duş aldığınızı algılayamıyor.

2- Uyku takibi; en büyük hayal kırıklığı bu oldu. Akşam eve gelip saat telefon cüzdan vs bir kenara bırakırım. Bu bileklik içinde geçerli. Dün akşam gece yatarken uyku takibi yapsın diye bileğime taktığımda 3.5 saatir uyduğuma dair uyarı geldi. Uygulamadan kontrol ettiğimde evet 8,30 -12,00 arasını uyumuşum olarak kaydetmiş. Yani bu sırada hiç mi nabız kontrolü yapmadın? 0 olması gerekirdi ve uyuyor değil ölmüş olmam gerekirdi.

Ayrıca arabada uyuduğunuzu da fark edemiyor. Aracın sallantısını hareket olarak algılıyor.

3- Adım sayar, yukarıda da belirttiğim gibi aracın sallantısını adım olarak algılıyor. Bu sabah 6,40 da servise bindim ve 8 de indim. Bu sırada 1 saat kadar uyudum. Bilekliğie göre uyumamamış yaklaşık 300 adım yürümüşüm.

4- Resmi uygulama Mi Fit; hiç birşey ifade etmeyen boş bir uygulama. Xiaomi uygulamalarının geneli böyle. Alternatif çok güzel bir uygulama var. "Notify & Fitness for Mi Band" Çok daha detaylı bir uygulama, hem bilekliğin topladığı verileri daha iyi analizlerle sizlere sunuyor. Hemde bileklik üstünde daha fazla hakimiyet sağlıyor.

5- Kalınlık; malesef zarif bir ürün değil, biraz daha geniş olup biraz daha ince olabilirdi. Birazdan kastım 2-3mm sadece. Onu geçtim ürün gövdesi bileğe göre biraz kavisli olabilirdi. Bilekte pek sevimli duramıyor malesef. Beni rahatsız ediyor.

6- Gövde kordon birleşimi; Mi band 1 i neden sadece 3 gün kullandım biliyor musunuz? Çünkü bilekkliğin kordunu kolumda doruyorken gövde klozete düştü. Gövde dışarıya doğru hafif bir güç uygulandığında pıt diye düşüyordu ve o esnada düştü. Elimi sokup almak yerine sifona bastım.

Mi Band 4 de de gövde dışarıya doğru çıkıyor. Bu o kadar gereksiz bir durum ki. Kimse kordu kolunda tutup gövdeyi çıkartıp şarj etmez. Gövde şarj olurken boş kordon ola gezmek çok saçma olur. Haliyle o kordunu çözüp gövdeyi içeriye doğru iterek çıkartıyor olsak güvenlik açısından çok iyi olacak.

Şuan wc ye gittiğimde bilekliği komple çıkartıyorum.

Günlük kullanım için alınacak bir ürün değil, ben tekrar yürüyüşe başladığım ve iyi fiyata yakaladığım için aldım. Akşam yürüyüş programını açıp yürüdüğümde sıkıntı yok. Ama iş günlük kullanıma gelince çok içime sinen bir ürün değil. Ürün zaten günlük kullanım için değil sporcu bilekliği diyecek olanlar olabilir. Evet haklısınız.

• O bileklik olsa olsa günlük kullanım için olur. Sporda kullanacak için daha amaca yönelik ürünler tercih edilmelidir. Spor için gidin Amazfit Stratos vs. alın. Ürünü günlük kullanıma uygun yapamamışlarsa Xiaomi'nin garipliği. Üstelik dördüncü model, hala mı öğrenememişler işi. İlginç.

Dokunmmatik ekranlar ne yazık ki suda sıkıntı çıkarıyor. Bundan dolayı Garmin 15 bin liralık saatinde bile dokunmatik ekran kullanmıyor. Ha kullandığı Epix modeli var ve dokunmatiği kapatmak mümkün ama, kullanıcılar saatin içini açıp dokunmatik ekran pinlerini sökmeyi tercih ediyor. Sensörle vs. bunu algılamak da istediğiniz anda kullanamama ile sonuçlandığından tercih edilmemiş demek ki.
    Uyku takibini tamamen işe yarar yapan pek cihaz yok. Nabzı algılamasa da uyuyor sayabiliyor. Benim de uyku düzenim yok denecek kadar bozuk. Ondan da saatler saymıyor uykularımı.
    Adımsayar da bir genel mesele. Adım sayması için en mantıklısı bele takılan pedometreler. Saatler ya otobüste adım sayıyor, ya da kolu sallamadan yapılan çok yavaş yürüyüşleri hiç saymıyor.

• Çok güzel bir inceleme olmuş. Elinize sağlık. Olumsuz yanlara bakalım.

1) Su kilidi modu varsa onu denemelisiniz duş alırken. Apple Watch bile kullansanız su iletken bir madde olduğundan saat onu dokunma sanıyor.

2) Uyku takibini en pahalı Garmin saatler bile yarım yamalak yapıyor. Sanırım uyku takibinden tatmin olan yok. Bazen saatler onu boşta bıraksanız bile uyuyorsunuz sanıyor. Kalp sensöründe leke var mı bakın. Varsa temizleyin. Bazen kalp sensörünü DERİ olarak algılayabiliyor.

3) Eğer Apple Watch kullansaydınız ana ekranda adım saymadığını görürdünüz. Apple göstermez adımı. Ara menülerde görürsünüz. Apple'ın adım sayma olayı daha çılgın. Önemli olan toplam HAREKETLİ DAKİKA'dır. Hiçbir zaman hiçbir saatte adım sayma olayına inanmayın. 3 tane akıllı saat kullandım. Hiçbiri adam gibi adım ölçemiyor. Ayağınıza pedometre bağlamanız lazım.

4) Bu konuda haklısınız. Samsung'un Samsung Health uygulaması bana göre en kaliteli ve kapsamlı uygulama sağlık konusunda.

5) Kullanmadığım için bilemem :)

6) Kullanmadığım için bilemem :)

Verdiğiniz paranın tamamını hakettiğini düşünmediğiniz bir ürüne sahipsiniz ama inanın ki hiçbir saat hiçbir şeyi doğru ölçmüyor. Sadece BİLGİLENDİRME AMAÇLI bir takım matematiksel işlemler yani. Üzülecek bir durum göremedim ben. Bunu kafadan atmıyorum. Apple Watch Series 3, Samsung Gear Sport, Xiaomi Mi Band 2, Samsung Gear Fit 2 kullanmış biriyim. Bana göre en iyisi Gear Sport şuanda ama onun da kalp sensörü sapıtıyor arada. Garmin Forerunner 945 Bundle almak istiyorum borcumu harcımı kapattıktan sonra :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.