Şimdi Ara

Mi 9 Lite Varken Niye Note 8 Pro?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
5.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu biraz uzun. O yüzden okumadan yorum yapmayın lütfen. Herkeste bir note 8 pro çılgınlığı var gibi. Bunun sebebi nedir? 2 telefonu uzun uzun karşılaştırdım ve Mi 9 lite daha mantıklı gözüküyor.

+++++

1) Mesela kamerayla başlayalım. Çok web sitesinden ve forumlardan da baktığım üzere Mi 9 Lite kamera kalitesi olarak önde. Karşılaştırma kolay olması açısından için Gsmarena incelemelerinden alıntı yapacağım.

### Geniş açılı kameralara bakalım önce. Mesela aşağıdaki fotoğraflarda Note 8'inki çok daha bulanık, detaysız. Karşıdaki binaya veya çimenlere bakmak yeterli, arada büyük fark var.

https://fdn.gsmarena.com/imgroot/reviews/19/xiaomi-redmi-note-8-pro/camera/gsmarena_048.jpg

https://fdn.gsmarena.com/imgroot/reviews/19/xiaomi-mi-9-lite/camera/gsmarena_031.jpg

### Ana kameralarda da durum farklı değil. Gsmarena testinde Note 8 çok kötü çekmiş. Hem yüksek hem de düşük ışıkta aralarında yine çok fark var.

Yüksek ışık:

Mi 9 Lite Varken Niye Note 8 Pro? Mi 9 Lite Varken Niye Note 8 Pro?

Düşük ışık:

### Video testinde de aynı sonuç var. Mi 9 Lite yine ezip geçmiş:

Yüksek ışık:

Düşük ışık:

Kısacası kameralar yönünden Mi 9 Lite açık ara önde gözüküyor. Artık telefonların kameraları güncellemelerle pek ilerletilmiyor. Eskiden kötü bile çıksa düzeltirlerdi fakat şimdi durum değişti. O yüzden Note 8'in kamera durumu düzeltildi mi bilmiyorum ama bir değişiklik yoksa Note 8 Pro kamera olarak çok geride.

+++++

Ekrandan parmak izi okuma özelliği de bir artı olarak sayılabilir herhalde. İkisi de aynı işi yapıyor ama yenilikçi bir özellik olduğu için daha iyi bence.

+++++

Super Amoled ekranların ne kadar başarılı olduğunu bilmeyen yoktur. LCD mi Amoled mi denince çoğu kişi Amoled seçer galiba. Bunu da bir artı olarak sayabiliriz.

+++++

Note 8'deki MEDIATEK G90T daha güçlü bir çipset ve bu bir artıdır ama arada devasa bir fark yok tabi. Olumsuz yanı ise Google camera yüklemeyi zorlaştırması ve belki de güncelleme konusunda ilerde sorun çıkarabilecek olması. Bir de biraz daha fazla ısınması ve bu yüzden daha fazla throotle olması var.

+++++

Şarjları aynı seviyede, birinde LCD'den ötürü web dolaşımı daha avantajlı iken diğerinde video izlemek daha avantajlı. Mi 9 Lite'ın daha hızlı şarj olma avantajı var. Note 8 Pro'nun pilinin daha büyük olduğunu biliyorum ama şarj performansları çok benzer olduğu için daha yüksek % daha yüksek şarj demek oluyor.

Bu da şarj karşılaştırması:

+++++

Yani İki telefon %80 aynı ama Mi 9 Lite'ın önemli ekstraları var, Note 8 Pro'nun ise herhangi önemli bir artısı yok. En azından benim bildiğim bir artısı yok.

Durum buyken niye herkes Note 8 Pro alıyor? Benim bilmediğim bir artısı mı var acaba? 9 Lite yurtdışında daha pahalı. Orada Note 8 tercihini anlarım ama bizde fiyatlar aynı. 2 telefona da nötr durumdayım çünkü ikisine de sahip değilim ama ikisinden birini almak istiyorum. Acaba atladığım bir şey mi var diye bu konuyu açmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhySoEvil -- 13 Kasım 2019; 5:36:7 >

• Çipset hariç hiç bir üstünlüğü olmayan telefon nasıl her açıdan üstün oluyor? Bir insanın bunu diyebilmesi için aptal olması lazım.

Ayrıca şarj olarak da önde değil. Biri video kullanımında önde, diğeri ise LCD ekran sayesinde web kullanımında önde. Tarayıcılardaki gece/karanlık modlarını kullanırsanız o süreyi çok daha fazla uzatabilirsiniz ayrıca. LCD'de böyle bir seçenek yok.

Aziz nesin Türk milletinin yüzde atmışı aptaldır dedi diye kızmışlardı. Ne kadar haklı olduğu gözüküyor.

Mi 9 Lite 9T'den daha iyi diyen varmış gibi saçma sapan mesajlarla konuyu doldurmuşlar. Adam diyor ki yakın fiyatlardaysa tabii ki 9T alınır ama üstüne bir sürü para vermeyi gerektirecek bir şey yok. Bu tamamen doğru zaten. Zaten mesele 9T falan değil. Aylar önce birbiriyle aynı fiyatta olan ve 9T'den oldukça ucuz olan 2 telefonun karşılaştırması yapılmış. Şu anki fiyatta bile bu telefon alınır falan da dememiş.

İnsanlar ya kıt akıllı ya da okumayı bilmiyorlar.
  • Bir arkadas var forumda.note 8 pro nun İphone x , xr dan daha iyi oldugunu iddia eden.ona sormak lazim :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technoB -- 13 Kasım 2019; 10:5:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir paylaşım olmuş,
    Elinize sağlık
  • İşlemci ve grafik işlemcisi daha iyi olduğundan,oyun oynayan ve performans isteyenler için daha mantıklı.
  • alperhan52 kullanıcısına yanıt
    Aralarında %11 cpu, %14 de gpu farkı var. Fark çok az yani, farkedilebilir bir durum değil. Kaldı ki Note 8 Pro daha sıcak çalıştığı için throttle oluyor ve aynı performansa düşüyor sonuçta.

Aralarında 2 kat falan fark olsa anlarım da %10 fark için insanlar amoledden, ekrandan parmak izi okumadan ve kamera kalitesinden mi vazgeçiyorlar? :)
  • Bende ikisi arasında kalmıştım hocam .
    Gerçekten çok faydalı bir konu olmuş
    Teşekkürler.
    Aslında kızılötesi, USB standartı gibi özellikler de karşılaştırmaya eklenebilir.

• ffrisby kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. İlk mesajda yazdıklarımdan başka pek farkları yok da o yüzden yazmadım.

Note 8 Pro'nun makro kamerasından bahsetmemişsin diyenler olabilir ama makroları ana kamerayla çekmek çok daha mantıklı aslında, pek kullanılacak bir kamera değil diye söylemeye gerek duymadım. 2mp'lik hiç detay vermeyen bir kamera.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İki telefonun güzel bir inceleme videosuna denk geldim, burada da paylaşayım. Ön kamerada da Mi 9 Lite resmen eziyor. Ayrıca ses kaydı da çok daha kaliteli.

Hala anlamıyorum bu Note 8 Pro'nun ne mantığı var?

Hangi özelliğine baksam geride. Bir tek çipsette daha iyi ve oyun performansı daha yüksek. Herkes telefon oyuncusu mu oldu? Ufacık ekranda ne zevk verir anlamıyorum.

• WhySoEvil W kullanıcısına yanıt
    Hocam bende note 8 pro alacağım ama annem kullanacağı için ve suya ve toza karşı dayanıklılığı ile cam/metal olmamasından dolayı. Oyun oynamayacak sonuçta, ısınma yaşayacağını sanmam ve 4-5 yıl götürsün istiyorum mantıklı geliyor yorumunuz varsa açığım yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OssuranFil O kullanıcısına yanıt
    Suya ve toza karşı dayanıklılığı sadece IP52. Belli bir açıdan gelen su sıçramalarına karşı dayanıklılık yani. Hiç yoktan iyidir fakat suya dayanıklı değil kesinlikle. Yağmur yağarken bile koruma garantisi yok yani. Ya da masada dururken üstüne su dökülürse kesinlikle IP52 buna karşı korumaz. Cebinizde denize, havuza girme durumlarını zaten saymıyorum. Suya dayanıklılık dendiği zaman IP67 veya 68 olmalı. Onlarda bile %100 garanti yok, %99.9 denebilir. Zaten bu testler laboratuvar ortamlarında yapılıyor ve tam o açıdan bir su sıçratıyorlar. Siz 1 derece farklı şekilde su sıçratırsanız su geçirebilir.

Mi 9 Lite'ın diğer üstünlükleri de sizin için önemli değilse Note 8 Pro tercih edilebilir tabi.

Bu arada Note 8'in de önü ve arkası cam, sadece çerçevesi plastik. Metal olunca düşme durumunda en fazla ezik oluşabilir ama plastik çatlayabilir, kırılabilir. O yüzden telefonu düşürme gibi durumlarda Note 8 daha iyi denemez, hatta daha kötü denebilir. Çerçevenin üstüne düşürünce plastik çatlayıp da daha fazla darbe emebilir ama o cama bitişik olan sert bir çerçeve darbeyi ne kadar emer bilemem. Büyük oranda cama aktaracak yine.

Kısacası sağlamlığı bir tercih sebebi saymayın bence. Diğer özelliklere göre karar verin.

• Henüz almadım ama ben de n8p'nin +larını yazayım.

note8pro'nun kamera sensörü daha büyük: 1/1.7 . (Mi9L'nin ve hatta Mi9'unki 1/2)

4500mah.lık batarya.

2cm'lik macro çekim.

SAR değeri daha düşük.

Parmak izi okuyucunun arkada olması bana göre kolaylık. Çünkü baş parmağı ekrana uzatmak bana zor geliyor. Hele şimdi kullandığım
    LG G5 gibi açma-kapama tuşu da parmak izi okuyucu ile arkada tümleşik olsaydı daha iy olurdu. Ama neyse knock-on-display var.
  • Şayet ben Mediatek işlemcisine pek güvenmiyorum. Yazılım konusundaki desteği Snapdragon işlemci kadar olmayacaktır. Mediatek işlemcisinin geçmişi zaten pek hayırlı değil. Ayrıca işlemci testinde throotle seviyesi daha iyi olabilirdi. Çünkü telefonda sıvı soğutma desteği var.

• barsoy kullanıcısına yanıt
    Teknik özellikler değil de performans üzerinden konuşmak lazım. Bu konuyu okursanız öyle yaptığımı görebilirsiniz. Gsmarena'yı veya Epey.com'u açıp farklı özelliklerini yazmak en kolay şey. Önemli olan nasıl performansı verdikleri.

Kamera sensörü isterse 10 katı olsun. Mi 9 Lite'ın kamerası çok daha iyi işte. Zaten piksel boyutları aynı. Çözünürlüğü artırınca sensörü büyütmenin bir avantajı kalmıyor.

Pil daha büyük ama işlemci daha fazla şarj harcıyor ve ekran daha büyük, o yüzden şarj süreleri çok yakın.

Makro çekim tam komedi zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • WhySoEvil W kullanıcısına yanıt
    şöyle bir yorum gördüm doğru çıkar mı bilmiyorum: "note 8 pro almayı düşünen kişiler bence biraz daha beklesin çünkü note 8 pro nun Snapdragon 730G işlemcili olarak yeni bir telefon çıkaracağı duyuruldu. Yeni model Türkiye ye giriş yaparsa şuan ki MediaTek kullanan 8 pro lar baya değer kaybedecek"

O yüzden bekleyelim bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

şöyle bir yorum gördüm doğru çıkar mı bilmiyorum: "note 8 pro almayı düşünen kişiler bence biraz daha beklesin çünkü note 8 pro nun Snapdragon 730G işlemcili olarak yeni bir telefon çıkaracağı duyuruldu. Yeni model Türkiye ye giriş yaparsa şuan ki MediaTek kullanan 8 pro lar baya değer kaybedecek"

O olay yalan çıktı diye okudum ama bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

O bildiğim 8T , Türkiye'ye gelmeyecek diye biliyorum.
    Konu çok güzel, takipteyim, efsane cumayla birlikte ikisinden birini alacağım, benim açımdan Rn8 pronun artıları ekranın büyüklüğü ve güncel model olduğu için ve ana model olduğu için güncelleme alacak olması ,discovery elite alırken atıp tuttular kitkatı zor aldık hala aynı çoğu yerde hata veriyor artık, bildiğim kadarıyla android 10u alacak telefonlardan biri Rn8 pro.
    9lite ın avantajları daha çok, kamerası daha güzel deniyor onu araştıramadım ama genel olarak öyle sanırım birkaç yerde daha duydum ,ekran parmak izi, hiç kullanmadım ama önde daha kullanışlı gibi, daha ince ve hafif. arada kaldım ben de aslında biraz daha bekleme imkanım olsa bütçeyi biraz daha artırıp mi note 10u beklerdim piyasaya girip ucuzlamasını ama artık bildirim çubuğu bile bir açılıyor bir açılmıyor ekran kırık falan

• Şu ince uzun telefon modasına da gıcık oluyorum. Ekranı dar olduktan sonra naapayım ben 6,5 inç telefonu? Yazılar gene küçük olacak. çubuk gibi telefon, sadece elde tutması kolay,küçük elliler de alsın diye yapılmış herhalde:)

Benim eskiden samsung note 2 vardı. 5,5 inç olmasına rağmen genişliği 80,5mm. Ama mi note 8 pro 6,5inç olmasına rağmen eni 76,4mm.
  • Hocam karşılaştırma güzel olmuş elinize emeğinize sağlık.

Ben de hediye olarak mi9 lite almayı düşünüyorum. Oyun vs yok telefon özellikleri kullanılacak.

En önemli konu ise kamera ve fotoğraf kalitesi. 2000 TL civarındaki telefonların kamera olarak en iyisi bu mudur sizce?
    Arka kamera kadar selfie kamerası da çok önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidddd -- 20 Kasım 2019; 16:26:45 >
  • davidddd kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Selfie kamerası çoğu telefona göre harika diyebilirim. Gcam ile çok daha iyi oluyor bu arada.

2000 liraya daha iyisi yok şu anda. Sadece fotoğraf değil, video kalitesi de çok iyi. Videoda ois yok tabi ama 1080p çekerken eis gayet iyi iş görüyor.
  • mi 9 lite için amoled ekran bi avantaj. ön kamera da daha iyi. note 8 inki de çok kötü değil o da 20 mpx.
    parmak izinin arkada fiziksel veya önde ekranda olması kişiden kişiye göre değişir. ben önde sürekli aramaktansa arkada olmasını tercih ederim fiziksel olarak. note 8 pro arkada 3 yerine 4 kamerayla bataryasını daha iyi olmasıyla daha büyük ekranıyla daha az sar değeriyle tercih sebebi. bir de 150 lira kadar daha ucuza sanırım. mi 9 lite'dan daha çok tercih edilmesinde ve epey.com gibi sitelerde ondan daha fazla puan almasında da bunlar etkilidir.

ayrıca işlemci olarak antutu vb. testlerde mi 9 lite'dan daha güçlü ve evet herkesin mediateke önyargısı var ancak daha telefon çok yeni. yani kimse yıllarca kullanıp uzun kullanım testini yapmadı bu telefonun. hal böyleyken daha birkaç ay olmuşken 90 t mediatek işlemcisidir çöptür, sıkıntı çıkartır demek saçma olur. şu zamanlarda alınacak en iyi telefonlardan biri note 8 pro. mi 9 lite da gayet iyi bi telefon.https://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/202956-307616/redmi-note-8-pro_xiaomi-mi-9-lite/farklari/

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.