Şimdi Ara

MHz nedir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
43.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: artariel

    aynı olmak zorunda değil. en az frekanslı olana göre ikisi de otomatik ayarlanır.

    Sonucta Yine Zarada
  • benimde ddr 2 ana kart war 4 gb ram almam lazım ama ddr 2 galba olmuyo ama ana kartta 8 gb of system memory falan yazıyo bide 1066 mhz memory modules falan yazıyo ve ana kart gıgabyte supports amd phenom x4 falan yazıyo ddr 2 4 gb ram olurmu şimdi buna ?
  • benim anakart msi p4m900m2-l 2 adet soket var 1'inde 1 gb ram var. Kutusunda 533/667 mhz destekler yazıyo . birde ram channel : single yazıyo bu nedir ben buna nasıl bi ram alcam Acill
  • Arkadaşlar takviye olarak ram alıcam ve ne alıcagımı bilmiyorum 400m 800 mü 300 mü ne almam lazım anakart adı : Gigabyte GA-G31M-ES2L v2
     MHz nedir ektede var bilgiler :)
     MHz nedir




  • Peki arkadaşlar diyelimki 400 mhz 512 mb ram mi? 200 mhz 1 gb ram mi?
  • KiritoTr K kullanıcısına yanıt
    Iyi de 1 GB 200 MHz ram var mi?
  • RAM, bir diğer adıyla Random Access Memory, sabit diskler veya SSD'lerden çok daha hızlı olan bir depolama birimidir.

    MHZ (Megahertz bir frekans birimidir) ise RAM belleklerin hızını ifade eden birimdir. Ne kadar yüksek olursa o kadar hızlıdır.

    Değeri bir milyon hertz olan frekans birimidir. Hertz = hz, MegaHertz= Mhz. Hertz bir frekans birimidir. 1 hz bir işlemcinin saniyede 1 işlem yapabilmesi olarak tanımlanabilir.

    MEGA ise 10^6 demektir. yani 1.000.000 . Böylece 1 Mhz lik işlem kapasitesine sahip bir işlemci saniyede 1 milyon işlem yapabilmektedir. kısaca mhz işlem süresidir.

    Yani bir işlem yapılırken bekleriz. İşte o bekleme süresi ne kadar azaltılmak isteniyorsa MHZ süresini o kadar yükseltlmelidir. Ancak ve ancak hız aşırtma yapacaksanız işlemcinizin desteklediğinden daha yüksek frekanslı bellekler alabilirsiniz ki burada da MHz yerine CL yani CAS Latency değerine bakılmalıdır.

    Column Address Strobe Latency olarak da bilinen bu değer, bellek kontrolcünün, bellek modülüne belirli bir kolondaki adrese erişerek buradaki veriyi alıp getirmesini emretmesinden sonra belleğin söz konusu veriyi alıp pinlere iletmesine kadar geçen süreyi belirler.

    Bu süre ne kadar kısa ise bilgisayarınızdaki işlem de o kadar hızlı ve kısa sürede gerçekleşir. Bu bağlamda CL değeri ne kadar düşük olursa, monitörlerin tepki süresinde olduğu gibi, bellek o kadar hızlıdır.

    Yine CL değerini artırarak belleğin çalışma temposunu düşürebilirsiniz Bu da belleğin daha yüksek frekanslarda çalışmasını mümkün kılar. Örneğin 1066 Mhz CL7 bir bellek modülünü 1333 MHz CL9 hızlarına yükseltmeniz mümkündür.




  • Arkadaşlar,

    Bu MHz' de eski Yen'i versiyon harfleri oluyormuş sanırım, Netmaster MH ile bir konuda görüşürken N serisi eski versiyon pc niz gözüküyor gibi birşey dedi, diğer modem e bağlı cihazlarım G serisi idi, sıralaması ile B,N,G serisi nin açılımı nedir? Kaç MHz ye tekabül eder bilginiz varmı? Yanlış anlamadıysam G 433 MHz .



    Sorun ise, bir satıcıdan duvar ışık anahtarı ( ledli anahtar) aldığım ve ürün 433 MHz diyordu, şimdi onun 315 MHz olma durumu söz konusu, bu olayı aydınlatmak ve satıcıya bunu anlayabileceği dilden anlatmak istiyorum.





     MHz nedir



    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.