Şimdi Ara

Mf4 111k yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mf4 111k dayim 15 tercih konyadan yapacagim. elektrik elektronik makina bilgisayar mekatronik istiyorum 89k olan bolumu yazsam gelirmi ? sehir disina ciksam nereler iyidir ? lutfen yardim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selam ben 112k
  • O sıralamayla okuyacağın her yer aşağı yukarı aynı.Hatta Konya eğitim olarak gideceğin yerlerden çok çok iyi.Konya dururken Yozgat,Kayseri,Aksaraya falan gitmeyi düşünmüyorsun heralde.İstanbul,Ankara falan olur git derim ama diğerleri için değmez,daha kötü eğitimle rezillik çekersin.Tabi 111 k ile okuyacağın mühendislikten ne hayır gelir orası ayrı konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apocalypto33

O sıralamayla okuyacağın her yer aşağı yukarı aynı.Hatta Konya eğitim olarak gideceğin yerlerden çok çok iyi.Konya dururken Yozgat,Kayseri,Aksaraya falan gitmeyi düşünmüyorsun heralde.İstanbul,Ankara falan olur git derim ama diğerleri için değmez,daha kötü eğitimle rezillik çekersin.Tabi 111 k ile okuyacağın mühendislikten ne hayır gelir orası ayrı konu.

Hocam kac binle muhendislik girmeyi onerirsiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AngryGamer

quote:

Orijinalden alıntı: Apocalypto33

O sıralamayla okuyacağın her yer aşağı yukarı aynı.Hatta Konya eğitim olarak gideceğin yerlerden çok çok iyi.Konya dururken Yozgat,Kayseri,Aksaraya falan gitmeyi düşünmüyorsun heralde.İstanbul,Ankara falan olur git derim ama diğerleri için değmez,daha kötü eğitimle rezillik çekersin.Tabi 111 k ile okuyacağın mühendislikten ne hayır gelir orası ayrı konu.

Hocam kac binle muhendislik girmeyi onerirsiniz?

Maximum 50-60k iyidir.Sonrası için potansiyel işsizsin,işin şansa kalıyor.100 bin civarı olsaydım hemşirelik seçerim garanti iş yine mühendislik yapmam.

• Arkadaşlar şuan konuyu görünce güncelleme isteği geldi.

Ben Necmettin Erbakan Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümünü tutturdum ve 4 senede mezun oldum.

Mezun olduktan sonra staj yaptığım firma iş teklifi yaptı ve 3 ay sonrasında orada çalışmaya başladım. Şimdi şirketteki bilgisayardan yazıyorum bu mesajı.

Yaptığım görev gömülü sistem tasarımı ve yazılımı.

Okuduğunuz okul gelecekteki işinizi etkiler sözü benim için çok da doğru bir söz değil.
    Okuduğunuz okul gelecekteki işe girişinizi garantiler daha doğru. Yani çok yüksek puanlı üniversiteler dışında iş bulma garantiniz olmaz. Ama o üniversitelerden mezun olduğunuzda da girdiğiniz işten kovulmama garantiniz olmaz. Diplomada yazan okul sadece ilk ay için yararlı olur.

Olay klasik ve monoton hale gelmiş olan kendini geliştirme tavsiyesi üzerine gidiyor. Okurken ne kadar kendini geliştirirsen o kadar işe alınma oranın artıyor. Hatta benim gibi mezuniyet sonrası iş teklifi bile alıyorsun.

Şuan yaptığım iş derslerde gösterilmedi. Hatta okuldaki derslerle alakası bile yok. Ben inat edip internetten öğrendim ve 4 senelik okul da benim bu öğrenme sürecimde ailemin beni başka işlere girmeye zorlamasını engelledi. Bir de işe girerken sorulan diploma kağıdını verdi. Şuanki hedefim yüksek lisans yapmak.

• emrelio kullanıcısına yanıt
    hocam maaşınız nasıl
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • isimsizkullanici7 kullanıcısına yanıt
    Asgari ücretin biraz üstü. Ahım şahım bi ücreti yok. Ama ilk iş olarak yeterli görüyorum. Burada yaptığım işler Cv dosyasını kabartacağı gibi gelecekteki maaşımı da arttıracaktır.

Bu yüzden girdiğiniz ilk işte (özellikle mühendislik) maaşı önemsemeyin. Kendi başınıza bir projeyi yapacak kadar geliştiğinizi hissettiğinizde ya zam istersiniz ya da başka işyeri arayamaya başlayıp yüksek maaş istersiniz.

Bu fikrim yüzünden fazlasıyla olumsuz dönüşler alıyorum ama bu meslek bu ülkede böyle yürüyor.

Ayrıca bi alanda kendinizi geliştirdiğinizde o işi yaparken zevk alırsınız. Mesela ben şuan çalışıyor olmasaydım aynı konular hakkında evde sıkılmadan çalışacaktım. Yani hobi olarak yaptığım şeyi sadece ek olarak patronun belirlediği bir yerde yaparak para kazanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.