Şimdi Ara

MF öğrencilerinin daha zeki sanılması (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
4
Favori
8.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DEVIDBEKIM

Eğer zeki olmayan iyi bir matematik öğrencisi varsa emin ol gözlüklü ve ön sırada oturuyordur ve senin 2 kerede anladığını o evde 20 kere okuyordur...
    Tm ye ideali için geçenler %5 falandır millet genelde sayısalı beceremediğinden geçiyor yada benim yaptığım gibi son sene toparlayamayacağını anlayıp tm ye geçiyor üzgünüm ama gerçek bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEVIDBEKIM

Eğer zeki olmayan iyi bir matematik öğrencisi varsa emin ol gözlüklü ve ön sırada oturuyordur ve senin 2 kerede anladığını o evde 20 kere okuyordur...
    Matematikçiler demeyelim de sayısalcılar diyelim. Zeki insanların sayısalda başarılı olma oranları yüksektir. Zira beyin normal şartlarda sözel olarak çalışır. Yani tüm insanlar aslında sözeli çalıştıkları taktirde yapabilirler ancak sayısal böyle değildir. İşin içine sayılar girdiğinde orada zeka ön plana çıkıyor. Ancak burada bahsettiğim tüm herkes için geçerli değildir. Sonuçta geri zekalı birisi de sayısal okuyabilir ama iki adımdan ileriye gidemez. Ben burada gerçek sayısalcılardan bahsediyorum. Ayrıca sayısal da çok başarılı insanlar sözelde müthiş işler ortaya koyarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sast

Ygs lys gibi sinavlarin zekayı ölçmeyen sınavlar olduğunu ileride daha iyi idrak edersiniz.

Konuya dönersek ülkemizde böyle bir algı var mesela rektörleri tıpçılardan seçiyorlar ondan sonra üniversitelerimizin durumu belli ilk 500e 2 3 tane okulu zor sokuyoruz
    sözellerin işi kolay değil konuları çok sıkıcı bir kere. fiziğin en sıkıcı konusu bile türkçenin en zevkli konusundan 10 kat zevklidir. (tarih coğrafya hariç. )
  • Edebiyat-Coğrafya bilmeden,tek sayfa çalışmadan hukuk bitiriyorum.Sayısaldım.Sen düşün EA tayfasının ekseriyetinin halini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size bir şey diyeyim. O övündüğünüz tm ve mf leri piyasada umursayan yok. Aptal aptal alan seçene kadar mesleki eğiliminizi gidin bir rehber öğretmene belirletim ve ona göre masanın başına oturun. Mf ci de tm ci de sırf mf veya tm okuduğu için hava yapmasın. Ben tm seçmiştim hukuk kazandım şu an tm olduğumu hatırlayan yok. Lisede birkaç akraba salak muamelesi yapardı ama süper zeka sayısal arkadaşlar dandik yerlerde mühendislik kazanabildi. Demem o ki bu muhabbetler klasiktir,iyidir hoştur ama bu muhabbetlerin havasına kapılıp hayatınızı yakmayın. Allah vergisi yeteneğiniz ne ve bu yetenekle hangi meslek size uygun ölçtürün ve bir ömür işinizi severek yapın, paranızı kazanın ve mutlu olun. Hayata bir kere geliyorsunuz bedava çile çekmeyin. Ben sayısal okusam kafayı yerdim. Lisenin ilk yılında çok baskı oldu sayısal için ama kendimi biliyordum. Üniversitede şu an son seneme giriyorum ve kararımdan mükemmel derecede memnunum.

Bir dipnot : Zamanında üç beş salak akrabasının ya da arkadaşının gazına gelip de sayısal seçen ve şu anda iç anadolunun saçmasapan bi yerinde gıda mühendisliği okuyan süper zeka sayısalcılar burda ego kasmasın. Sayısalla hava atılan günler unutuldu. Ben de şu an İstanbul Hukuk apoletiyle geziyorum. Cerrahpaşa ve Çapa' dan arkadaşlarla kafa kafaya çalışıyoruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: çengelliiğne

Beyler böyle düşünen insanlardan nefret ediyorum. Matematik yapabilen adam zeki değildir, kafası matematiğe çalışıyordur.
    Ben matematik yapamıyorum ama türkçem çok iyi aptal mı oluyorum şimdi?

Bence genç biraz içerlemiş ama sana durumu şu şekilde anlatıyım. Bariz bir şekilde hiç bir mesleğin hiç bir yeteneğin bir diğer yeteneğe üstünlüğü yoktur. Matematiği iyi yapmakla Türkçeyi iyi yapmak ''zeki'' kavramı altında incelenemez. Kendimden örnek vereyim bundan 10 sene önce lise başladığımda okula 6. olarak girmiştim. 4 Senenin sonunda 162. olarak mezun oldum. 2 Defa okuldan atılma ile burun buruna geldim. Aynı lise üniversite sınavında toplam 40 kişi üniversiteye yerleştirebildi. Bunun 12 si dil tek sınıftı 12 kişiydi. 60 kişilik tm sınıfından 21 kişi üniversiteye yerleşebildi. Geri kalan 90 kişilik sayısal grubundan da toplam 7 kişi üniversiteye yerleşti, ki o 7 kişiden biride bendim. Bu tabloya baktığın zaman mf olarak ifade edilen grup sana zeki olarak gözükebiliyor mu?. Şunu unutma her sayısalcı gerçekten sayısalcı değildir. 3 tip sayısal öğrencisi vardır. Sayısalın bölümlerini iyi zannedip seçen, herkes seçiyor diye seçen, gerçekten sayısal yeteneği olan. Bunların 3/4 'ü hadi yanıldım diyelim 2/4 ü başarısız olacaktır. Ben kendimi şu kategoriye koyarım sayısalın bölümlerini iyi zannedip seçtim. İnşaat mühendisliği son sınıfım aynı hatayı burdada yaptım 2-3 tane zibidi mühendisi gördüm babaları mütahit bmw x5 audi q7 ye biniyor, afedersiniz ama bir .... dan haberi yok takım elbise ile şantiye gezerek mühendis olduğunu zanneden adamları görünce imrendim, ama işin içine girince ne halt olduğunu anlıyorsunuz. Bu sene en başarılı arkadaşım diplomasını 1250 ye yapı denetim gibi bir yere vermek zorunda kalıyor, boş durduğu için üzerinde işsizlik baskısı olduğu için. Bak bakalım son 10 senesini matematikle geçirmiş biri olarak ben başarılı bile değilim. Eğer zeki olsaydım bunlara düşer miydim??

• Matematik sadece azim ve çalışma gerektiren bir ders. Sözelciyim diyen adam da matematik yapabilir yapan arkadaşım var antrenmanlarla matematik sayesinde. Biraz daha çalışırsa gerçekten mat yapar. Ama en ironisi de kendilerini sayısalcı diye nitelendirenlerin 3.5 bin lirayla işe başlayacaklarını düşünmeleri ve okul bittikten sonra işe girince teknikerden işi öğrenmeleridir. Büyütmeyin kendinizi fazla. Sayısalcılar zeki falan değil, sadece çalışıyorlar. Sayısalcı-sözelci diye bir kavram da çok saçma aslında. Çalışan ve çalışmayan vardır

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

Orijinalden alıntı: çengelliiğne

Beyler böyle düşünen insanlardan nefret ediyorum. Matematik yapabilen adam zeki değildir, kafası matematiğe çalışıyordur.
    Ben matematik yapamıyorum ama türkçem çok iyi aptal mı oluyorum şimdi?

Ygs'de derece yapanlara bak. Hepsi sayısalcı. Lys'ye bak. TM'de TS'de derece yapanlar bile hep sayısalcı. Ilk 100 bursu için öylesine edebiyat çalışıp da sizin önünüze geçen sayısalcılar var.

Mantıken de öyle olması lazım zaten. Feni bilmeyen biri genel kültürle 20 30 net çıkaramaz çünkü salt bilgi keza matematik de öyle ama bi türkçe sosyal öyle değil dışardan bi amca çevirip onlara sorsan bile belli bi ortalama yapar e hal böyleyken bu adamların sizle rekabete girmesi pek mümkün değil. Siz 4 alandan puan alabilecekken, tmci 3 alandan tsci ise 2 alandan puan alıyor bu şartlar altında da zahmet olmazsa geç onun önüne yani

• Zeki olup olmamak lisedeki okudugun bölümle anlaşılmaz

Ama matematigi kolaylıkla yapabilen bir insan toplumda zeki görülmesi normaldir.
    Neden dersen;
    Matematik insana bakış açısı kazandıran bir bilimdir.
    Hayatta bir çok bakış açısı olan insanların problem çözme yetenekleri gelişmiş oluyor ve bu çoğunluk arasında onların bir adım önde olmalarına sebeb oluyor.

• Zekilik bana göre sadece matematikle vs şeyler ile ölçülebilen birşey değil.Ders konusuna indirgememek lazım orda işin içine çalışkanlık ve azimde giriyor.Etrafınızdada belki rastlamışsınızdır adam sayısal derslerden full çeker sınavda ama adamla oturup iki kelime bile konuşamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 25 Ekim 2015; 9:03:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen saçmalık ben sayısal okudum fakat şunu söyleyebilirim sayısal seçmeyen insanların çoğu çalışmaktan üşendiği için seçmiyor .Yani. Mantık şu ,ne uğraşacağım fizikle kimyayla edebiyat yaparım ezber yaparım sadece matematikle uğraşırım , gibi .

Adam mf seçmiyor diye gerizekalı olmuyor yani .Ortalama zekaya sahip olan herkes yapabilir lisede öğrenilen fen derslerini öyle üstün bi zekaya gerek yok.Ha kuantum fiziği ,ileri derecede matematik falan görülse diyeceğim ki tamam daha zekiyiz :)

Diyorlar ki mf öğrencileri Türkçe de yapabiliyor .Çalışırsan yaparsın kardeşim bunda şaşıracak birşey yok.Mf okuyan öğrenci daha çalışkandır daha disiplinlidir bunun zekayla alakası yok.

17-18 yaşındaki çocuklar daha hayatı sınavdan ibaret görüyorlar tabiki bi havalar var ,bende de oldu zamanında .Şöyle bi 7-8 sene sonra hayatı daha iyi anlarsınız .

Özet olarak fen matematik bölümü sadece daha fazla çalışmayı gerektirir ,bu yüzden çoğu öğrenci de korkar .Zekayla herhangi bi ilişkisi yok,ÖSYM sınavları zeka değil bilgiyi ölçen sınavlar yapıyor .

• Tamamen saçmalık ben sayısal okudum fakat şunu söyleyebilirim sayısal seçmeyen insanların çoğu çalışmaktan üşendiği için seçmiyor .Yani. Mantık şu ,ne uğraşacağım fizikle kimyayla edebiyat yaparım ezber yaparım sadece matematikle uğraşırım , gibi .

Adam mf seçmiyor diye gerizekalı olmuyor yani .Ortalama zekaya sahip olan herkes yapabilir lisede öğrenilen fen derslerini öyle üstün bi zekaya gerek yok.Ha kuantum fiziği ,ileri derecede matematik falan görülse diyeceğim ki tamam daha zekiyiz :)

Diyorlar ki mf öğrencileri Türkçe de yapabiliyor .Çalışırsan yaparsın kardeşim bunda şaşıracak birşey yok.Mf okuyan öğrenci daha çalışkandır daha disiplinlidir bunun zekayla alakası yok.

17-18 yaşındaki çocuklar daha hayatı sınavdan ibaret görüyorlar tabiki bi havalar var ,bende de oldu zamanında .Şöyle bi 7-8 sene sonra hayatı daha iyi anlarsınız .

Özet olarak fen matematik bölümü sadece daha fazla çalışmayı gerektirir ,bu yüzden çoğu öğrenci de korkar .Zekayla herhangi bi ilişkisi yok,ÖSYM sınavları zeka değil bilgiyi ölçen sınavlar yapıyor .Tıp kazanan bir öğrenci sadece çok daha fazla çalışmıştır çoğu sayısalcı gibi , olay bu .
    @T Swiftiee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 26 Ekim 2015; 2:34:05 >

• quote:

Ygs lys gibi sinavlarin zekayı ölçmeyen sınavlar olduğunu ileride daha iyi idrak edersiniz.

Konuya dönersek ülkemizde böyle bir algı var mesela rektörleri tıpçılardan seçiyorlar ondan sonra üniversitelerimizin durumu belli ilk 500e 2 3 tane okulu zor sokuyoruz
    kimisi güzeldir kimisi çok zekidir kimisi insan ilişkilerinde çok başarılıdır falan filan zekası düşük olan toplumda alay konusu oluyor ne yazık ki hepsi Allah vergisi aslında
    önemli olan insanın yeteneklerini bilip onlardan maksimum fayda almasıdır.
  • MF ciydim orta seviye bir öğrenciydim. Dersanede 250 puan aldığımda oldu 360 lara çıktığımda. Şuan son sınıf Kimya Mühendisliğindeyim. Üniversiteye gelince herşey değişiyor. Keza lisedekiler sil baştan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onsos1100

Dünya kadar aklınız olsun, isterse matematik yada fizik dahisi olun eğer sosyal alanda yetenekleriniz yoksa ot gibi yaşarsınız. Steve Jobs sayısal zekası sayesinde bu günlere gelmedi. Önemli olan elindeki mühendisliği insanlara satabilmek ise orada sosyal zeka devreye girer. Tesla ile Edison kıyasında ki temel farkta budur.
    Bizde iyi matematik sorusu çözen çok zeki kabul ediliyor.

Not: Sayısalcıların özellikle mühendislik okuyanların bilgi yarışmalarındaki halleri gerçekten içler acısı iyi sayısal yapıyor sözelcilerden de iyi paragraf çözüyorlar(mıs) ama ineğin yavrusuna ne denir deyince boş boş bakıyorlar

Bilgi yarışmalarında ineğin ne yavrusu nedir diye mi soruyorlar?

• ardelis A kullanıcısına yanıt
    Bu sene ilk giricem hocam kusura bakmayın

• Konu sahibi kim daha çok net yapar dememiş zaten biz aptal değiliz demiş haklı tabiki sözelci adam aptal neden olsun sonuçta büyük şirket ceoları tm çıkışlı yine gazeteciler falan sözel çıkışlı gayet zekileri var sayısalım diyipte fen edebiyatta kimya okumuyolar

• quote:

Valla MF tanıdıklarımın neredeyse hepsi tabiri caizse derslerde zeki, sosyal yaşamda sınıfta kalan tipler. Genel kültür yok, zevkleri anlatmam mümkün değil rezil ötesi.
  • Ülkelerin vr şirketlerin çoğunun başında ea eğitimi almış insanlar bulunuyor

• Sınavın zeka ile alakası yok. Olsa idi ülke silikon vadisine dönerdi

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.