Şimdi Ara

MF bölümünde en iyi para kazandıran ve rahat meslekler (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
3
Favori
30.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Simdi herkes belki dalga gececek madem bu kadar kazaniyor millet mal mi da gitmiyor siralamso 60 70 binde diyecek ama su kadar soyluyorum gemi makineleri isletme muhendisligi ve deniz ulastirma muhendisligi evet bu iki meslek parasi doktordan falan coktur ise baslar baslamaz 15bin tl falandir abartmiyorum 15bin derken bu arada ben bilgisayar okuyorum ama bilgisayardan daha cok gemi makine istemistim sartlar sebebiyle bilgisayar yazdim icimde kaldi tum denizcilere selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük bir grupta çalışıyorum. Mühendisim ve YTU'dan Bahçeşehir'e geçiş yapmıştım. Şuan doktora yapıyorum ve cümlemin başında da belirttiğim gibi çalışıyorum. Öncelikle ingilizce seviyenizi ilerletin yoksa ciddi maaşları unutun derim.
    Diğer yandan mühendislik iyidir ama bize her sene gelen Boğaziçili , İTÜlü çocuklar sıkılıp kaçıyorlar. Çünkü okulda onlara mühendis ol sonra hemen müdür ol sen diğerlerinden farklısın özelsin gibi duygular aşılanmış oluyor. Sonra gelen arkadaş çabuk sıkılıp ve maaşıda beğenmeyip kaçıyor.
    Öncelikle başlangıç maaşı öyle 4000-5000 olmaz hele büyük firmalarda fiks 3000 TL'dir. Ama iyi para kazanmak için mühendis olmanıza gerek yok bunu gönülden söylüyorum neye hevesin varsa bence onu okumalısın. Mesela şuan imkanım olsa bir sn düşünmez hukuk okurdum ve avukat olurdum. Bir yandan çalışır bir yandan hakimlik sınavına hazırlanırdım. Şuan iyi bir pozisyonda olmama rağmen benimde hayalim buydu ve hala unutamadım.

    Özetle maaş için bölüm yazmayın, bide mühendislik sıkıcı meslek , bunu her ortamda dile getiririm bilg. mühendisi olsan günde 8 saat bilgisayar monitörüne bakarak kod yazacaksın yada firewall konfigure edeceksin.
    Makineci oldun , bakın 2 kuzenim makine mühendisidir. (Biri YL yapıyor yurt dışında , diğeri de o saydığınız 4 büyükte çap yapıyor, derece almış bir çocuk) ikisi de mutlu olamadılar. Sektörde tanıdıklarım var zaten onların hepsi büyük firmalarda ama biri daha yine okusam mühendis olurdum demiyor nerede amele işi var nerede gereksiz hesaplar var bunların peşindeler. Hepside mutsuz hep tatile ihtiyacım var modundalar. Çünkü işlerini sevmiyorlar.

    Sonuca gelirse diğer mühendislik dallarından da onlarca örnek verebileceğim arkadaşım var ve benim hayatta çıkarttığım ders , "ne yaparsan yap aşk ile yap dedikleri gibi - severek yada sevebileceğiniz bir iş yapın" yoksa fazladan aldığınız 3.000 TL size misliyle dönecektir.
    Yazım hataları varsa kusura bakmayın. Daha fazla yorum yapabileceğim konu değil. Hayatta başarılar..
    Tşk.




  • Dur aklıma gelen bir meslek tavsiyesinde bulunayım Pilot olabiliyorsan ol ama , hem genç işi hem parası iyi :) TL
    İkinci kaptan 10.000-15.000 alır mezun olduğu gibi , 1. kaptan 20.000 TL min alıyor ve
    30.0000 TL kadar çıkıyor. Derdin paraysa ya özel uçuş okuluna 50.000 EU vereceksin yada THY gibi ücretsiz kurslara katılıp 10 yıl sözleşme imzalayacaksın.
  • Rahat meslek diye bisey yok...calisinca anlarsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

    quote:

    Orijinalden alıntı: karatecrube

    Muhendislik.

    Birileri itiraz etmeden once: Dandik, kotu bir anadolu universitesi, apartman universitesi, yeni acilmis sisirilmis bir ozel universite gibi yerlerden olmayacak ama. Tabi bu da geriye 4 universite birakiyor.

    Yani, sinavi iyi yapip da ilk 4 universiteye girersen muhendislikte iyi para var. O asgari ucretle calisan dayinizin oglunun yegeni Van'dan mezun, e bi zahmet 10k maas almasin.


    Teyzeminoğlu Fırat inşaat mezunu.Altında 2012 Model Passat var ayrıca 4-5 tane de evi var.Üniversite verilen eğitim önemlidir ama öyle çok abartılmasının da anlamı yok.Sen Eskişehirde okumuşsan Dil biliyorsan tecrüben varsa her türlü İTÜ'lüden önce işi kaparsın.Mühim olan tecrübe ve dildir.Gerisi sadece etiket..

    Halamın oğlu fırat inşaat mezunu gel gör ki iş bulamadığından başka bir iş yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • herkesin bir tanıdıgı bir akrabası parayı götürmüş herkes farklı bölüm çok iyi diyor bölüm ile de ünv ile de alakası yok para kazanmaya meraklı adam her alanda kazanır.
    evet bölümünüzü bitirin direk 5 bin tl maaşla başlarsınız
  • Arkadaşlar ODTÜ İTÜ Boğaziçi Bilkent mezunu olmak büyük bir avantaj ama şart değil. Piyasa çok karmaşık işleyen bir sistem ve dolayısı ile olayın dinamikleri de çok karmaşık.

    Bu 4 okuldan mezun olmanın avantajı büyük şirketlere girmenizi kolaylaştırması. Yani yeni mezunken. Büyük şirketlere girince de tecrübeye ulaşması kolay oluyor.

    Mühendislik tecrübe ile para kazanılan bir meslek olduğu için, tecrübeye ulaştığınız sürece hangi okuldan mezun olduğunuzun bir anlamı yok.

    Bilkent mezunu olunca muhakkak büyük şirkete gireceksin diye bir şey de yok. Sadece ihtimal biraz daha yüksek.

    Bu 4 okula giremiyorsanız bile, ankara istanbul ve izmir deki köklü devlet okullarına gidin. Anadolu'daki ufak şehirlerdeki üniversitelerde okumayın. Benden size bir abi tavsiyesi.

    Ufak bir şirkette de tecrübe kazanılabilir. Bu ufak şirketler genelde devlete ya da büyük şirketlere hizmet sunan şirketlerdir. Buralarda tecrübe edinip büyük şirketlere zıplamak mümkündür.

    Ama tabi ufak şirketlerde çalışmak biraz işkencedir. Mesleğin ilk yıllarında biraz sürünmek kaçınılmaz.

    Aslında şu anda en çok para sağlık sektöründe. Mühendislik seçenleri zor koşullar bekliyor. Özel sektör çok acımasız. Özel sektörde bir yere gelmek çok zor. O yerde tutunmak da zor. Emeklilik yaşı da 60 oldu. Yani o yaşa kadar bir mühendisin çalışabilmesi çok zor. Çünkü teknik meslek yaştan etkileniyor.

    Devlet sağlık sektörüne oluk oluk para akıtıyor çünkü halk için çok önemli. Direkt oy olarak geri dönüyor.

    Mühendislerin diğer bir iş alanı da devlet. Bunun için KPSS sınavına girmek ve kazanmak gerekiyor. Ama çok zor bir sınav bu. Devlette maaşlar standarttır. Tecrübesiz ve vasıfsız olsan da maaşını tıkır tıkır alırsın. Özel sektör gibi değildir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karakorsan95

    Simdi herkes belki dalga gececek madem bu kadar kazaniyor millet mal mi da gitmiyor siralamso 60 70 binde diyecek ama su kadar soyluyorum gemi makineleri isletme muhendisligi ve deniz ulastirma muhendisligi evet bu iki meslek parasi doktordan falan coktur ise baslar baslamaz 15bin tl falandir abartmiyorum 15bin derken bu arada ben bilgisayar okuyorum ama bilgisayardan daha cok gemi makine istemistim sartlar sebebiyle bilgisayar yazdim icimde kaldi tum denizcilere selamlar

    o iki bolum yanlıs politkalar yuzunde dustu yoksa tıpla esit alıyordu bir zamanlar itü

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firat insaat muhendisligi okuyorum. Bizim universite egitimi gayet iyi muhendislik dalinda. Turkiye 9.su. Daha iyi veya daha kotu. Elinde imkanlarin varsa erasmus gibi mesela. Kesinlikle faydasi olacaktir. Staj yapmak onemlidir. Yaz tatillerinde insaat sektorunde gidip calisabilir isin uygulama yonunu ogrenebilirsin. Mezun oluncaya dek ne kadar hazirlansan o kadar iyi olur. Ozelde senin nasil biri oldugunu anlarlar. Iyi ve kotu sen calisinca gorurler. Saglam is cikarirsan adam seni kaybetmek istemez. Alacagin maasini artirir. Yukselmek icin uygun meslek insaat muhendisligi. Santiye sefligi. Proje mudurlugu. Sana cok iyi para kazandirebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  MF bölümünde en iyi para kazandıran ve rahat  meslekler

    hocam gercekten hayat cok kısa ama elden ne gelir

    Link_____İtiraf




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.