liselilerin ya da mezun olmaya yakın olmayan üniversitelilerin girmemesini istiyorum.
mezun olduk da kafamda binbir düşünce var, daha karar veremedim ne yapacağıma. öncelikle 7 temmuza kadar sadece kpss'yi bekleyeceğim. herhangi bir hazırlığım ya da beklentim yok, çözdüğüm bir denemede 80 puan almıştım, o kadar. iyi bir puan alır da 3 büyük şehirde bir yerde mühendislik yapabilirsem ne ala, tabi o da yüksek lisans süresince. ondan sonra özel sektörde devam.
yüksek lisans yapmayı istiyorum, ancak öncelik işte. para kazanmaya başlamam gerekiyor.
kpss'de aradığımı bulamazsam Türkiye'de mi kalmalıyım yoksa yurtdışı iş olanaklarını mı değerlendirmeliyim? işte burada takılıp kalıyorum. inşaat mühendisliğinin yurtdışı için iş olanakları iyiymiş. ne yapsam bilemedim.
benzer durumu yaşayanlar, yaşamış olanlar tecrübelerini aktarırsa memnun olurum.
yaş kaç? ona göre cevap vereceğim...
KPSS'yi geçebiliyorsan hiç macera arama derim.
yaş 23.
Bende bu sene mezun oldum bölümüm mimari restorasyon ne bok yiceğimi bende bilmiyorum. Mimarlığa geçiş yapıcaktım seneye kıbrısda özel okula gidicektim ama bazı manevi sorunlar çıktı gitmicem. İşe giriyim dedim ondada yok askerliği yapmış olucaksın , ehliyetin olucak bilmem ne diye diretiyolar sanki belediyede ömürlük kadrolu işe giricem altı üstü özel sektör birbirimizden memnun kaldığımız sürece çalışırız araba sürsem ne sürmesem ne şöför olarak işe girmiyorum ki işim gereği bir yere gitmem gerekse biner taksiye giderim. Neyse bende düşündüm düşündüm gittim pat diye ehliyete yazıldım 2 hafta önce yaz sonunda biticek. Eylülde autocad ve 3dmax kursuna gidicem 3 ay sürücek ondan sonrada ocak ayında ya işe girip çalışıcam yada dersaneye gidip DGS ile mimarlığa geçiş için hazırlanıcam daha karar vermedim.
Benim durumum böyle kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş aslında ama neyse. Yurtdışı aslında çok mantıklı 1 yıl çalışsan en az 50 tl para biriktirip gelirsin Türkiyeye. Şöyle ki sınıf arkadaşlarımdan biri Irakda bir restorasyon işene alındı ayda 5.500 bin tl maaşı olucak diğer bir arkadaşımda gene Irakda başka bir şirkette 7 bin tlden maaş alıcak ki bu restoratör maaşı şantiyedeki inşaat mühendisleri heralde en az bir 12-13 bin rahat alıyolardır tahminimce. Ama yurtdışı sıkıntı bana göre genede herkezin düşüncesi farklı tabi. Bence işe girmeden önce kendini geliştir biraz cvne yazabiliceğin şeyler olsun ki işe daha rahat alınabilesin hiç tecruben yok sanırım kapılardan dönersin valla benim gibi en az 1-2 yıl tecrube arıyor çoğu iş yeri. Sanki millet anasının karnında 2 yıl şirkette çalışmış doğuyor. O almıyo bu almıyo e bu insanlar nerde çalışıp tecrube kazanacak. Neyse bende o işe çözüm buldum ya ücretsiz 3-5 ay çalışıp tecrube kazanıcaksın ki ondada pek sorumluluk vermiyolar kıçını yırtsan işi ne kadar öğrenebilirsin ki yada dışarıdan işi kurslarla öğrenip gidiceksin ben 2. yolu seçtim. Bakalım işe yaricak mı yararsa Ocak gibi pm atarım unutmazsam. Hevesini kaçırmak istemem ama ben kpssyi kazananı görmedim bu kazananlar marsda mı yaşıyo nerde bunlar anlamadım kuzenim 3 yıl önce 82 aldı giremedi ondan sonra zaten kpssi batsın dedim direk özel sektöre yöneldim gerçi o zamanlar liseye gidiyodum tabi düşsel olarak yöneldim gerçi reeldede yönelsem bir şey olmicakmış 3 yıl sonra yöneldim gördüm. Bilemiyorum birde askerlik var hayat zor gerçektende.
Bende şu anda aynı konuyu arkadaşla konuşmaktaydım. Master mı? İş mi? Yurt dışında maaşlar iyi. Bir şekilde gitmek lazım.
@ .:: NEJ@T ::.
teşekkürler cevap için. öncelikle, tecrübe konusu eksik olabilir. ama stajlarıma tam manasıyla önem verdim. eğitim hayatım boyunca da kendimi geliştirmeye çalıştım büyük oranda. tecrübe biraz sıkıntı olabilir, ama bilgisizlik konusunda olmayacaktır benim için.
kpss konusu için ise, biraz çalışmam gerekiyor. inşaat mühendisliğinde atanmak öğretmen gibi mevkilere nazaran daha kolay, çünkü bizim için özel sektör devletten daha geniş bir iş sahası oluşturuyor, talep diğer meslekler kadar değil mühendislikte.
Hocam meslektaşız:)Ben de yeni mezun oldum kpss ye bütün sene çalıştım puanlarım 85-90 arası.1 temmuzda işe başlıcam bir yapı denetim firmasında atanana kadar orda çalışayım diyorum.Aslında şu an özel sektörde çok güzel işler var ama işte ben devlette çalışmak istiyorum,pek zahmete gelemiyorum))
quote:
Orijinalden alıntı: hashus1099
liselilerin ya da mezun olmaya yakın olmayan üniversitelilerin girmemesini istiyorum.
mezun olduk da kafamda binbir düşünce var, daha karar veremedim ne yapacağıma. öncelikle 7 temmuza kadar sadece kpss'yi bekleyeceğim. herhangi bir hazırlığım ya da beklentim yok, çözdüğüm bir denemede 80 puan almıştım, o kadar. iyi bir puan alır da 3 büyük şehirde bir yerde mühendislik yapabilirsem ne ala, tabi o da yüksek lisans süresince. ondan sonra özel sektörde devam.
yüksek lisans yapmayı istiyorum, ancak öncelik işte. para kazanmaya başlamam gerekiyor.
kpss'de aradığımı bulamazsam Türkiye'de mi kalmalıyım yoksa yurtdışı iş olanaklarını mı değerlendirmeliyim? işte burada takılıp kalıyorum. inşaat mühendisliğinin yurtdışı için iş olanakları iyiymiş. ne yapsam bilemedim.
benzer durumu yaşayanlar, yaşamış olanlar tecrübelerini aktarırsa memnun olurum.
Bir arkadaşım Umman'a gitti iyi bir ücret alıyor,Enka'da çalışan arkadaşım Rusya'da şu an,diğeri İstanbul 3. köprü projesinde çlışacak 3000 tl maaşı..dediğim gibi özel sektörde çok güzel işler var hocam yalnız biraz tecrübe edinmek gerekiyor
quote:
Orijinalden alıntı: metalgearx24
quote:
Bir arkadaşım Umman'a gitti iyi bir ücret alıyor,Enka'da çalışan arkadaşım Rusya'da şu an,diğeri İstanbul 3. köprü projesinde çlışacak 3000 tl maaşı..dediğim gibi özel sektörde çok güzel işler var hocam yalnız biraz tecrübe edinmek gerekiyor
Çevre çok önemli bi faktör çevren yoksa tatlı dilin güler yüzün hoş sohbetin olacak insanları etkileyip takılacaksın sonra ufaktan kapak atcaksın bi yere.
Türkiye'de inşaat sektöründe maalesef iyi bir maaş imkanı yok . Kuzenim ODTU İnşaat Mühendisi.3 yabancı dili var.Master'ını da yaptı ve şuan 5 milyar maaşla bir şirkette çalışıyor.Öncesinde Lübnan'da , İrlanda'da çalıştı.Burada çektiği eziyeti çekmemiş.İzmir'de oturuyor ama her hafta uçakla İstanbul'a gidiyormuş.
Senin kafanda kazanmak istediğin ücret ne bence onu belirle.3-5 milyar paraysa master yaparak bir şirkete kapak atabilirsin.KPSS'yi 2. adıma da atabilirsin.Özel şirketlerde yükselmen daha kolay malum. Eğer beklentin büyükse yurtdışında master yap.Kendini geliştir ve birkaç yıl yurtdışında çalışmayı dene.Türkiye'den yüksek paralarla arap ülkeleri birçok inşaat mühendisi alıyor günümüzde.
Son seçenek kendin kendi ofisinde başarılı olabilirsin.Burada kuzenimden yaşça büyük bir abi,Fethiye'de iyi tutturdu.Bu birazda şans ve konumla ilgili tabiki.Sanırım serbest meslekte çok daha iyi para var.İstanbul'da falansan o biraz zor tabi ki ama Bodrum,Fethiye,Datça,Dalaman bu tarz yerlerde inşaat çok ileride şuan.
quote:
Orijinalden alıntı: metalgearx24
quote:
valla şuan için özel sektörü kpss'den sonraya atma nedenim yüksek lisans. yüksek lisans yaparken özel sektörde çalışmak beni çok yıpratır, bunu göze alamıyorum.
aslında okulda bilimsel projede kalıp yüksek lisans yapma şansım da var, para da alıyorsun böylece ama özel sektörde bile o kadar yıpranmazsın. bu sene birkaç ay çalıştım, öğrenciyken bile kaldırılmayacak bir temposu vardı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme