Şimdi Ara

Mezuna Kalmaya kara verdim sorularım var !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Kıbrısta YDÜ dişi kazanıyorum şuan MF3 sıralamam 76k ancak ben tıp okumak isityorum gene yazıcam tıp fakültesini oranın ama imkansıza yakın gelmesi. Bu yüzden mezuna kalcam 97liyim yani bu sene ilk senemdi o yüzden mezuna kal diyenlerin sayısı bir hayli fazla.

YGS2de 96kdaydım MF3 76kya çektim. Bu sene gunde 8 saatide buldu çalıstıgım. 1 hafta kitabın yüzünü açmadığım zamanda oldu. Ama genel olarak yeterince çalışmadım diyebiliriz heleki lys dönemi 1 soru çözmedim.

İlk sorum HEDEF TIP bu yüzden ilk 40kya girmem lazım (Özellerden hangisi gelirse giderim allah izin verirse.) Sizce günde 5-6 saatlik verimli çalışma ile bu hedefime kolayca ulaşabilirmiyim ? (İlk senemde 76k yaptıysam 2. senede 40k olma ihtimali nedir yani ?.)

İkinci sorum mezuna kalınca verimli bir yıl geçirmek adına nasıl bir programla çalısmalıyım yani ilk hangi derslere bakayım (Matematik ve fizik zayıf. sizcede en ilk zayıf derslerimi telafi edeyim?)

BEYLER dediğim gibi özelde tıp okuma imkanım var yani hedefim ilk 15k yada ilk 10k değil 35 bine girip bi tane özel tıpı yazıp çıkarım. Sizce bu hedefim ne kadar gerçekçi bunu öğrenmeninde peşindeyim. Yorumlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

EDİT 10.07.2015

ARKADAŞLAR AŞAĞI YUKARI PLANIMI YAPTIM SİZEDE ANLATAYIM YORUMLARINIZI ALAYIM. HEDEF 20K OLARAK ALIRSAK. BAYRAMDAN SONRAKİ İLK GÜN LYS+YGS KONULARINI 1.5 AYDA BİTİRMEYE ÇALIŞACAĞIM (KOMBİNASYON/OLASILIK/PERMÜTASYON HARİÇ PEK EKSİK YOK) BAŞLANGIÇ SORUM GÜNLÜK 150. HER HAFTA 25-50 ARTTIRABİLDİĞİM KADAR ATTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM. 1.5 AY SONRA HER DERSTEN 1 SORU BANKASI BİTİRMEYE ÇALIŞACAĞIM BUDA 1 AY SÜRSE 2.5 AY SONRA PASO DENEMEYE BAŞKA BİŞE YOK. GUNDE KONU+150 YAPCAĞIM İÇİN 3 SAATDA SUREBİLİR 8 SAATDE O YÜZDEN ORT GUNDE 5-6 SAAT ÇALIŞARAK 20K HEDEFİME ULAŞABİLİRMİYİM ? ARTTIRABİLECEĞİM NELER OLABİLİR?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtpathos -- 5 Eylül 2025; 20:51:26 >

• Kardeşim özelde diş,tıpa gerçekten güç yetmez.En doğru kararı vermişin.Altı üstü 1 yıl dişini sıkacaksın.Kıbrısa okumaya falan giden yok.Böyle çalışırsan seneye kazanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apocalypto33 -- 3 Temmuz 2015; 22:12:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kardeş allaha şukur birazcık birikmişimiz felan var yani onları feda ediyorlar beni okutmaya ancak her zaman tıpı istedim bu sene olmadı diş olabilirdi ancak içim rahat etmiyor çabuk pes etmiş gibi hissediyorum. Gerçektende bukadarlık çalısma beni 40kya sokarmı eğer sokmazsa hayatımın travmasını geçiririm allah korusun.

Orijinalden alıntı: lhaykol

Kardeş allaha şukur birazcık birikmişimiz felan var yani onları feda ediyorlar beni okutmaya ancak her zaman tıpı istedim bu sene olmadı diş olabilirdi ancak içim rahat etmiyor çabuk pes etmiş gibi hissediyorum. Gerçektende bukadarlık çalısma beni 40kya sokarmı eğer sokmazsa hayatımın travmasını geçiririm allah korusun.

İnsanın aklı 2.yıl başına geliyor.Eylül ayı falan gelsin boş durduğun zaman için rahat etmeyecek otomatik ders çalışmak isteyeceksin.Böyle birinin başarısız olma şansı yok.

Daha Fazla Göster
  • cerkesh C kullanıcısına yanıt
    hocam böyle plartformlarda soru çzömenin mantıklı oldugunu dusunmuyorum ya sonucta bana kolay gelen sana zor sana kolay gelen bana zor gelebilir buda inancımızı kırar bu yuzden ya çözumlu soru bankası alıcan yada haftada 1 hoca tutup ona çözdüreceksin.
    Sınıfımızdakilerden biri 41 binden 26 bine çekti.
    40binden 23 çeken var
    57 binden 20 bine çeken var
    ve en acısı en son 20 binden 20 bine kalan var

Fakat bu yıl dershaneler olmayacak işin çok zor .

• Hocam geçen yılki çalışman az değilmiş ama 1 hafta kitap açmamazlık yapma sakın. Her gün dersle uğraş 1 saat bile olsa boş burakma çünkü beyin tatil moduna girer hemen. Eksik olduğun konulara yüklen ama iyi bildiğini düşündüklerini de ihmal etme, mutlaka vardır bir eksiğin. Özelde tıp 300bin tl nin altında olmaz bunu da diyim(hazırlıksız). Başarılar umarım kazanırsın :)

Bu sene istanbulda tıp olsaydı ailem yıllık 70bin tl harcamaya hazırdı ancak olmadı hocam sadece 1 kez belki 2 kez 8 saati gördum. ancak 8 saat çalısmaktansa düzenli olarak hergun 4 saat çalısmayı tercih ederim .
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.