Şimdi Ara

MEZUNA KALMAKTAN KORKMAYIN GENÇLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eğer istediğiniz puanı alamadıysanız, istediğiniz üniversite ve bölüm gelmiyorsa, sırf geleceği iyi diye sevmediğiniz bir bölümü yazmaya maruz bırakılıyorsanız, istediğiniz üniversiteye puanınız yetmediği için özel üniversiteye yönelip yıllık 50.000 TL para vermeyi düşünüyorsanız MEZUNA KALMAKTAN KORKMAYIN.

Bu sandığınız kadar kötü bir şey değil. Eğer ki bu sene umduğunuz kadar iyi çalışamadıysanız, konuları yetiştiremediyseniz, bir dahaki sene bu yaptığınız puana göre gayet güzel bir puan alacağınızı düşünüyorsanız kalın mezuna. Bu seneden farklı olarak bir şey yapamam ben diyorsanız ise direkt yazın gidin.

Mezuna kalmak yerine göre iyi yerine göre kötüdür. Önemli olan hangi sebepten dolayı mezuna bırakmak istediğinizdir.

Ayrıca şunu da eklemek gerekir ki, 18 19 yaşında birisi mezun senesinde hayata dair gerçekten çok farklı şeyler öğreniyor. Yalnızlığı görüyor, arkadaşları üniversitedeyken sen 1 dakikada 2 matematik sorusu çözmeye uğraşırken yaptığın yanlışlardan ders alıyorsun. Neden bu durumda olduğunu sorguluyorsun. Bunlar sana çok tecrübe katıyor. Mezunlar bilir.

Umarım bu sene tercih yapsanız da yapmasanız da sizin için en hayırlısı olur dostlar. Ben sadece hayallerinizi hemen terk etmemeniz taraftarıyım. Herkes hata yapabilir. Önemli olan bu hatalardaki yanlışını görüp, ders çıkarıp, doğru yolu bulabilmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chefarcher -- 4 Temmuz 2017; 17:53:18 >

• bence korkun. arkadaşlarınız patır patır mezun olurken siz hala okuyor olacaksınız. ne kadar kötü bir duygu.
  • İleride bu yaş mevzusuna takılmayacaksın. Kimse sana 1 yaş küçük veya büyük olduğun için bir işi vermez. Ne kadar tecrübeliysen o doğrultuda iş verir.

Şunu da unutma ki, sevdiği içi yapan adam diğerlerinden her zaman 1 adım öndedir ve şanslıdır.
  • peki hocam ikinci defa mezuna kalmaktan korkalım mı bu sene tıp gelmiyor 25 27k gibi bir sıralamadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: cba123

peki hocam ikinci defa mezuna kalmaktan korkalım mı bu sene tıp gelmiyor 25 27k gibi bir sıralamadan

Dediklerimin hepsi senin için de geçerli. Bir dahaki sene elinden gelenin en iyisini yaparak tıp kazanabileceğine inanıyorsan kalmalısın.

Aslında bu olay senin hangi meslekte kendini daha iyi gördüğünle, mesleğini sevmenle, ne amaçla bu mesleği istemenle ilgili bir olay.

Adam der ki ben insanlara yardımım olsun istiyorum. İnsan biyolojisini en ince detaylarına kadar öğrenmek istiyorum. Bu zor mesleği kazanmaktan ve çalışmaktan mutluluk duyacağım. Yeri gelecek iyileştirdiğim bir hastanın yakınlarının gülümsemesi beni doyuracak. O zaman sen gerçekten bir doktor olmak istiyorsun demektir.

Diğer adam da der ki parası güzel doktorluğun, hazır geleceği de var. Ben tıp yazayım en iyisi. Bu şekilde bir düşünceye sahipsen 1 sene daha hayallerinin peşinden gitmene gerek yoktur.

Velhasıl, olayın 2 yönünü de düşünmen gerekir. Ne için mezuna kalacağım? Bu soruya mantıklı cevaplar verebilmen gerekir. Kendini tanıman gerekir. Olay sende bitiyor. İstersen yapabilirsin. İstemezsen yapmazsın.

• 8-18k (ygs58k)arası gelecek ve istediğim tip gelmeyecek.mezuna kalmak istiyorum ama ailen bu duruma karşı onları nasıl ikna edebilirim?Lütfen yardım edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doktoraday_adayi

8-18k (ygs58k)arası gelecek ve istediğim tip gelmeyecek.mezuna kalmak istiyorum ama ailen bu duruma karşı onları nasıl ikna edebilirim?Lütfen yardım edin.

Hocam sizin ne kadar ciddi olduğunuzu ve çok istediğinizi görmelerini sağlayın. Korkmakta ve tedirgin olmakta haklılar çünkü yaptığınız sıralama gayet iyi bir sıralama. Ha eğer siz bir daha ki sene daha iyisini yapıp da istediğiniz tıpa gidebileceğinizi düşünüyorsanız bunu onlara kanıtlayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MEZUNA KALMAK VE ASKERLİK
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • korkma
    geçen sene 150 k olan lys sıralamamı bu sene 2 k bekliyorum otur bir sene adam gibi çalış
  • quote:

Orijinalden alıntı: HedefAnkaraHukuk

korkma
    geçen sene 150 k olan lys sıralamamı bu sene 2 k bekliyorum otur bir sene adam gibi çalış

Konuya binaen güzel bir örnek oldunuz hocam. Sizin gibi niceleri var. Hayallerinin peşinden gidip 1 sene daha dişini sıkarak sonrasında hayallerine kavuşan. İyi ki yazdınız :)
  • chefarcher C kullanıcısına yanıt
    böyle bir konu acacktım ss lerle beraber 20 net olan matematigimi 60 yaptım her sey guzel olacak eyvallah
  • ve ben tıp tutan sıralamama ragmen mezuna kaldım hayallerinizin peşinden gidin
  • Ne kadar boş bi yorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu yukarıda kalsın.
  • Bu arada mezuna kalayım mı kalmayayım mı ikileminde olan arkadaşlar buradan veya özelden PM yoluyla ulaşabilirler. Tecrübelerimi aktarmaya çalışırım.

Mezun arkadaşlar sizler de birkaç kelam etsenize bu konuda mezuna kalmak ile kalmamak arasında kalan arkadaşlarımıza. Ben söyleyince tek yönlü gibi anlaşılabilir. Herkes düşüncelerini yazarsa burada önemli bir konu bırakabiliriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.