Şimdi Ara

Mezuna Kalmak - Tavsiyeler, Sorularınız vs.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
3
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar,

    Uzun süredir Donanım Haber YKS bölümündeyim. Bölümden çok fazla yararlandım. Neredeyse aklımdaki her sorunun cevabını burada buldum.
    Geçen sene aklımda pek bir yer olmadığı için ve gelen sıralamam da iyi olmadığı için mezuna kaldım.
    Amacım bu konuda sizlere mezun senesi konusunda yardımcı olmak.
    Ders konusunda da yardımcı olabilirim elbette ancak çok iyi olduğumu düşünmüyorum. Bu yüzden diğer arkadaşlarımızdan faydalanmanız sizin için daha iyi olacaktır.

    Geçen yıl 11 Temmuz'da sonuçlar açıklandığında hayatımın bittiğini, bir sene daha asla hazırlanamayacağımı düşündüm. O anki psikolojiyle hatta ufak da bir ağlama merasimi oldu ama onu söylemeyeyim. :)
    Tercih çadırlarına gittim, internete sordum, çevremdekilere danıştım... En sonunda İstanbul Üniversitesi Türkçe İşletme benim için en mantıklı sebep gibi göründü ancak işletme okumak istemediğim için ne yapacağımı da bilemedim.
    Matematik benim en büyük nefretimdi, onunla asla barışamayacağımı ve yapamayacağımı düşünüyordum. Bu yüzden mezuna kalma fikri de hoş gelmiyordu ancak babamın desteğiyle ,ki kendisi bu sürecin başlamasının yegane sebebidir, mezuna kalmaya karar verdim.
    En azından denemiş olurum dedim. Madem yapamıyordum, ben de üstüne gitmeliydim. Seneye en azından şu andakinden daha iyi bir yerde olurum diye düşünüyordum.
    Ve böylece mezuna da kalmış oldum.

    Öncelikle birkaç hususa değinmek istiyorum :

    1) Dershaneye gitmedim.
    2) Bütün sene evde çalıştım.
    3) Arkadaşlarımla bir kez bile buluşmadım.

    Mezun senesinin, üniversite sınavının psikolojik yönünün ne olduğunu bildiğimi düşünüyorum. Yaşamış birinden duymak sizi rahatlatır diye düşündüğüm için bu konuyu açtım. Sayısalcı arkadaşlar, sözelci arkadaşlar da yazabilirler fakat en iyi cevapları sadece eşit ağırlık olan arkadaşlara verebileceğimi düşünüyorum. Ders hakkında da sorabilirsiniz ancak dediğim gibi çok daha iyi arkadaşlar var, onlardan faydalanmanız size daha çok fayda sağlayacaktır. Sorularınızı bekliyorum.

    Sonuç Belgelerim :

    Mezuna Kalmak - Tavsiyeler, Sorularınız vs.

    Mezuna Kalmak - Tavsiyeler, Sorularınız vs.







  • İkinci mesajı da ben alayım. Lazım olur.
  • Tebrik ederim hakkınızda hayırlısı olmasını temenni ederim.Soruma gelecek olursak SÖZ ilk 100 hedefliyorum.Edebiyat ve Mat 1 için önerileriniz ne olacaktır.Mat 1 den temelim az çok var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İvan Karamazov -- 3 Ağustos 2018; 12:4:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İvan Karamazov

    Tebrik ederim hakkınızda hayırlısı olmasını temenni ederim.Soruma gelecek olursak SÖZ ilk 100 hedefliyorum.Edebiyat ve Mat 1 için önerileriniz ne olacaktır.Mat 1 den temelim az çok var.
    Teşekkür ederim.

    Öncelikle sevdiğim bir ders olduğu için edebiyatla başlamak istiyorum. Edebiyat için bugüne kadar bütün hocalardan, öğrencilerden duyduğum şey çok soru çözülerek yapılacağıydı. Ben böyle yapmadım. Çok soru çözmek bize bilgiyi ezberletiyor. Ben edebiyata geçen sene de bu sene de 2-3 ay kala başladım. Çok fazla soru çözmedim. Tüm mesele neyin ne olduğunu bilmek ve sürekli tekrar yapmaktı. Tabi ki benim fullemek gibi bir amacım yoktu. Yaptığım netler benim için fazlasıyla yeterli. Harun Ardıç'ı ve Edebiyat Seminerleri'ni öneririm. Harun Ardıç'tan konuları dinlerken yazarak çalışman senin için daha iyi olur.

    Notlarını oluşturduktan sonra haftada bir veya iki kez konuları kendine anlatman gerekiyor. Mümkün olduğunca kağıda bakmadan bunu yapmalısın. Ayrıca edebiyat denemelerini ben az vakit kaldığı gerekçesiyle az çözdüm ama onlar emin ol soru bankalarından çok daha fazla katkı sağlıyor. Limit'in edebiyat denemelerini öneririm. Tam sınav ayarında denemeler çıkartıyorlar.

    Mat-1 konusunda benim temelim vardı. Üstüne sadece binayı inşa etmek gerekiyordu. Hocalara Geldik kanalından konuyu dinleyip, notumu aldıktan sonra hemen notlarımı bir kez tekrar edip Karekök'ten ya da 345'ten çözüyordum. 345 bu iş için çok iyi. İlk testlerinin kolay olduğunu ve çözmememiz gerektiğini söyleyenler de var ancak ben katılmıyorum. O testler bile sana bir şeyler katıyor.
    Matematikte bir soru bankasından sonrası eksiğin olmadıkça gereksizdir. Denemelere yoğunlaşmalısın. Bölüm denemeleri veya genel denemeler senin için çok faydalı olacaktır. Benim netim çok iyi değil ancak 345 gibi denemelerde 32-35 net arasında dolaşırken sınavda 3 dikkat hatası ve panikle buraya düştüm.

    Dediğim gibi ders hakkında başkalarına da danışman senin için çok daha iyi olur. Çünkü ben çok iyi bir öğrenci değilim.




  • nelerde zorlandın mezuna kaldığında? evde çalışmanın dezavantajları oldu mu? veya hiç evdeyken "bugün biraz geç başlarım, geç kalkarım" dediğin oldu mu? mesela ne zaman kalkardın, saat kaçta başlardın derse, kaç saat çalışırdın günlük?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enesbsk

    nelerde zorlandın mezuna kaldığında? evde çalışmanın dezavantajları oldu mu? veya hiç evdeyken "bugün biraz geç başlarım, geç kalkarım" dediğin oldu mu? mesela ne zaman kalkardın, saat kaçta başlardın derse, kaç saat çalışırdın günlük?
    Evde çalışmanın dezavantajları çok oldu. Çünkü sürekli telefona, bilgisayar bakmak istiyorsun.
    Bugün biraz geç başlarım demek değil de çok fazla bugün çalışmayayım dediğim gün oldu.
    Saat 8 gibi kalkardım. Genelde hemen de otururdum derse. Günde 4-5 saat çalışırdım.
    Beni en çok zorlayan şey yalnızlık oldu. Bunaldığın zaman bir şeyler anlatamıyorsun kimseye. Sürekli kendinle bir hesaplaşma yaşıyorsun. Çalışmadığın için vicdan azabı çekiyorsun. Dershane belki bu yüzden mantıklı olabilir ancak gitmediğime de pişman değilim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.