E

Onbaşı
20 Temmuz 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 66 (Bu ay: 0)
Gönderileri
İyi günler. Monster Abra A7 V7.1 model laptopumda birkaç aydır işlemci sıcaklık sorunu bulunmakta.

Sorunu kısaca şöyle anlatayım: Bilgisayarı ilk açtığımda, işlemci fanı sürekli çalışmaya başlıyor. Başlarda normal bir durum gibi geliyordu. Fakat işlemci kısmına elimi koyduğumda yüksek sıcaklık vardı ve bunun normal olmadığını fark ettim. Intel Extreme Tuning Utility üzerinden herhangi bir işlem yapmadan, sadece sıcaklığa baktığımda ise 97-98 dereceleri görmekteyim. Yani bilgisayarı sabah kalkıp ilk defa açtığımda işlemci fanı sürekli çalışmakta ve işlemci sıcaklığı sürekli 97-98 derecelerde gözükmekte.

Bunun nedeni ne olabilir? İşlemci fanında kısa devre olmuş olabilir mi? Çözüm önerileriniz neler? Laptopun garantisi bulunmamakta, zaten Monster servisi de şu anda kapalı bulunmakta bildiğim kadarıyla. Herhangi bir bilgisayarcıya götürsem halledebilir mi bu sorunu?

Merhabalar. Bir proje için kendimi motor kalibrasyonu konusunda geliştirmek istiyorum fakat nereden başlayabilirim onu pek bilmiyorum. Bu konuda bana yazılı-görsel kaynak tavsiyesi yapabilecek üyeler var mıdır acaba?
Merhabalar. Bursada Solidworks, Catia, Ansys eğitimi veren firmaları arıyorum da, internete yazdığımda fayasoft ve formaksanı gördüm, başka bildiğiniz, tavsiye ettiğiniz veya hakkında iyi şeyler duyduğunuz kurs var mı Bursa'da?
Merhabalar, araçlardaki final drive oranı hakkında aklımda birkaç soru var fakat kaç tane kaynaktan baktıysam da basit bir anlatıma denk gelemedim, kafamı çok kurcalıyor, zaten yerli sitelerde final drive oranı nasıl bulunur herhangi bir bilgiye rast gelemedim.
Aklıma takılan soru şu: araçlarda final drive oranı küçüldükçe ivmelenme artması gerekmiyor mu? fakat internetten baktığımda final drive oranı büyüdükçe ivmelenme artar demişler, çok garip geldi bana. bu konu hakkında siz değerli donanımhaber sakinlerinin yorumlarını bekliyorum.
İyi günler. Laptopumu aldığımda yanından herhangi bir çanta çıkmadı. Ben de okula falan götüreceğim için çanta almayı planlıyorum ama kararsız kaldım. Herhangi bir çanta bu işi görür mü yoksa laptop çantası mı almam lazım? Bir de laptop sırt çantası önerebilir misiniz?
İnternette bir sürü yol buldum ama hiçbiri işe yaramadı. Mikrofona erişim izni verdim, ses sürücüsü güncellemeyi denedim ama zaten güncel sürümmüş, services.msc'den Windwos ses ve Windows ses bitiş noktasını kapatıp açtım ama hala mikrofonum çalışmıyor. Bu sorunun herhangi bir çözümü yok mu acaba?
Bilgisayarıma herhangi bir indirme, yükleme yaparken disk kullanımı %100 oluyor ve neredeyse hiçbir şey yapılamıyor. Bunu internette araştırdım yabancı kaynaklar, Türkçe kaynaklar vb. ama hiçbir faydalı sonuç elde edemedim. Mesela Steam'dan oyun indirirken tarayıcıda dolaşamıyorum ama gariptir ki arkada indirme olurken oyun oynayabiliyorum ve herhangi bir kasma oluyor sadece arada anlık FPS düşüşleri oluyor o kadar. Bu sorunun sadece bana denk gelmediğini biliyorum, en faydalı çözümün de ssd olduğunu biliyorum fakat bu sorunu ssd takmadan çözmenin bir yolu var mıdır?
bu sene otomotiv mühendisliği kazandım, derslere baktığımda sadece "bilgisayar programlama" diye bir ders görebildim, onda da ders içeriği olarak C öğretiyorlar galiba, sizce şimdiden C ye başlamalı mıyım yoksa gereksiz mi olur çünkü sadece 1 dersi var. Kararsız kaldım :(
2018 yerleştirme istatistikleri ne zaman açıklanır?
evet sevgili pingçi arkadaşlar, son kontrolleri alalım 1 saat kaldı, hiç ümidim kalmadı artık ama bir ihtimal belki açıklanır diye ümit ediyorum. 1 saat sonra forumda açıklandı diye postlar görmek istiyorum. sitede bir hareketlilik var mı?
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 214
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 12.611 (Bu ay: 338)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 82 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.