Şimdi Ara

MEZUNA KALMAK İYİ MİDİR ? MEZUN ANLATIYOR..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
5
Favori
25.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben Adolf.Başlıkta da gördüğünüz gibi mezunum..Mezuna kalma hikayesi geçen sene bu dönemlerde başladı.yapamayacağımı anladım ve ygs sıralamamda über kötü gelmişti mezuna kalmamak aptallık olurdu.Sıralamanız sonuç açıklandı tercih yapmadım .mezun yolculuğu başlamış oldu.Aileme de dedim onlar da başta sen yapamazsın bu seneden daha kötü yaparsın dediler.Ama dedim hiç çalışmadan girdim bundan kötüsünü yapmam için Bakırköy'de 1-2 ay yatmam lazım ki daha kötüsünü yapayım.Neyse onlarla da bir süre sonra anlaştık durumu kabullendiler.Yazın hiç ders çalışmadım son son hayatımı yaşadım çünkü sancılı bir sürecin başlayacağını biliyordum ve psikolojimi buna hazırlıyordum.Ygs çalışmaya Ekim ayında başladım.O sıralar kendi isteğimle işte de çalışıyordum evde canım sıkıldığı için.Ekimden Aralığa kadar Konularımın %80i bitirdim .Ygs maratonunda da sona yaklaşıldığı için işi de bıraktım.Ocak-Mart arasında Soru bankası + deneme + lys den ufak tefek konulara çalışmaya başladım.Martta full ygs denemesi gittim.Daha sonra lys çalışıyorum işte şu an. Toparlayacak olursak mezuna kalmanın avantajları : 1-Eğer gerçekten kazanmak istiyorsanız ve iradenize sahip çıkabiliyorsanız mezuna kalmak bir nimettir.Çünkü bütün gününüz boş,eğlenmeye de vakit var derse de vakit var uykuya da vakit var.Gününüzü iyi planlarsanız ne sıkılırsınız ne dersten geri kalırsınız. 2-İlk sene neyin ne olduğunu farkında vardığınız için artık tecrübelisiniz ilk girdiğiniz gibi heyecan artık yok.Şöyle bir heyecan var bu son şansım kesin olmalı gibi şartlandırma yaparsanız hafiften heyecan olur ama çalışan adam durumun farkındadır ve yapacağından emindir o yüzden sorun yaşamazsınız.Mezuna kalmanın en önemli avantajı gerçekten çalışmak isterseniz istediğiniz sıralamayı yaparsınız. Dez avantajları haliyle avantaja göre çoktur onlara da bakalım ve hazırlıklı olmanız durumları paylaşayım : 1-Psikolojiniz hassassa sizi bayağı zorlar.Arkadaşlarınız üni.ye giderken sizin ders çalışmanız adama koyar yani bu açık.O yüzden benim yaptığım gibi yazdan derse başlamak yerine 3 ay hızlı yaşayın daha sonra zaten ben yazın yaşadığımı yaşadım mantığıyla toparlarsınız.2-Psikolojiden sonra fiziksel olarak da bozulmalar olur.Yani evden pek çıkmayan biriyseniz çok kilo alırsınız veya stresliyseniz kilo verirsiniz(tabii ki kişinin vücuduna,metabolizmasına vs. ye göre değişir).Bu 2nci madde sadece genel olduğu için yazdım ben sporcu olduğum için ikinci maddenin benimle alakası yok o yüzden size tavsiyem spor yapın hem fiziğinizi koruyun hem negatif düşüncelerinizden sıyrılın.3-1 seneniz gider.Hatta 12.sınıfı da katarsak 2 seneniz gider.Ama şöyle düşünün istemediğiniz bölüme gidip 2 yılınızı kurtarmak mı yoksa 2 yıl çile çekerek istediğiniz bölüme gidip önünüzdeki 40-50 yılı kurtarmak mı ? Unutmayın geleceğiniz sadece sizin değil evleneceğiniz eşinizin,çocuklarınızın da geleceği.Karar vermekten ve risk almaktan korkmayın.Ben hayatımdaki en büyük riski aldım mf den mezuna kalınca tm ye geçtim ve tek kulvarda yarışmaya başladım yani hedefim olan hukuk.Düşünün mf de bir sürü mühendislik vs. varken ben tm den idealim olan hukuku seçtim yeterince büyük bir risk değil mi ? :) . Mezuna kalınca haliyle sosyal yaşantınızda azalmalar oluyor onu da göz önünde bulundurun ama merak etmeyin hiçbir sosyal aktiviteden zevk alamayacaksınız o yüzden az diye dert etmeyin . Mezuna kalanların yaptığı şeylerden biri de hemen dershaneye yazılmak.Gerek yok arkadaşlar dershaneye.İnternette ders anlatan bir sürü değerli hocalarımız var onlardan faydalanın boşuna paranızı çöpe atmayın.Hem dershaneye yazılınca gitmeyeceksiniz boşuna yazılmayın(Genel durum bu ). Benim aklıma gelen bunlar eğer sorunuz olursa cevaplarım.Kısaca kendine inanıyosan mezuna kalmak veli nimettir ama çalışacağından emin değilsen hiç gelme bu taraflara burda su derin

• Tebrikler güzel yazı, ygs kaç k?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• UP Güzel yazı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Büyümek biraz da ziyan olmak demekmiş .
  • omryrlmz kullanıcısına yanıt
    300bindi 265 puan :D

Büyümek biraz da ziyan olmak demekmiş .
  • haftanın hitleri adolf kullanıcısına yanıt
    Hocam tm misin mf mi kaçta kaca çektin 265 puan 300k mi 200k flndir diye düşünüyordum :D

Whatsapp gruplarından
  • Rica ederim.Sorunuz varsa cevaplayabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-737509612 -- 3 Mayıs 2016; 17:00:02 >

Orijinalden alıntı: haftanın hitleri adolf

Bu sene icin soruyosan 35 net yaptim(gecen sene 8di :D) kaynak olarak da ygs karekok mat s.b vardi ama ona pek bakmadim genel olarak branş denemesi +denemelerle gitti diyebilirim

Cevap verdiğiniz için teşekkürler hocam :) Tebrikler bu arada.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.