Şimdi Ara

Mezuna kalmak hayatımı mahvetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
2
Favori
8.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1 sene mezun
    1 sene hazırlık

Koskoca 2 sene kayıp

Milletin 22 yasinda uni bitirdigi yerde ben 24 bitiricem en erken. Bir de çap hedefim vardı onu da yapsam 25 olucak

Millet 25 yaşında 3 senelik tecrube elde etmiş oluyor

Allah belami verseydi de mezuna kalmasaydim dandik yer de olsa direkt gitmek lazım benden gençlere uyarı olsun. En kötüsü özellerde %75 burslu yazın gidin hayata geç kalmamak için. Para geri gelir zaman gelmez

Pişmanım. Hayatım kaydı hiçbir şey yapmak istemiyorum her şeye geç kaldım

Koskoca 2 sene. Myo baslayan arkadaşlarım mezun oluyor. Lisans okuyanlar 3. Sinifa gececek

Daha ben 1. Sinifa gecicem hazirlik bitecek de...

İnternete kandim herkes mezuna kaliyor iyi bir şey sandım. O kadar dediler kalma diye inat ettim bok yedim. Sonuç kayıp bir hayat.

Mahvoldum. Evet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ohoooo... Ne kadar kisa donemli düsünüyorsunuz.
    Kotu universiteden mezun adam cilginlar gibi ugrasip kendini gelistirmezse is arayacak, maasini yavas yukseltecek. Iyi universitedeki adamin cevresi de iyi olacak, imkanlari da muhtemelen daha iyi olacak, ayni maasla baslasa bile daha hizli maasini yukseltecek ve tepe noktasi da daha yuksek ihtimalle daha fazla olacak. Niye agladiniz bu kadar? Iki yili gozunuzde bu kadar buyuttuyseniz gecmis olsun.
  • Hayatının kayması bölümü hariç hepsini anladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 31 Mayıs 2020; 15:1:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohooo sen daha okula gir bak neler olacak

Ulan kac gundur beyin patlatiyorum daha soruyu anlamadım cevabi yazmam gerek hemde 2 sayfa

• Dostum geleceği iyileştirecek olan şey geçmişte yaptıkların değil, şu anki yapacağın şeylerdir. Bir an önce şimdiki hayatına odaklanmalı ve mezuna kalmanın dezavantajı

olmayuan bir bölüm seçmeni öneririm. Mesela bazı bölümlerde tecrube her şeydir bazıları teorik bilgiyle okulunu okusan yeter senin 2. tip bölüm kazanman lazım bence
  • Hep söylüyoruz zaten, MYO bitip erkenden iş hayatına girenler üniversite okuyanlardan daha avantajlı oluyor. Mezun olur olmaz kimse sana iyi şartlarda bir iş imkanı sağlamayacak. MYO mezunu en azından 2 senelik iş tecrübesi olduğu için daha tercih edilir oluyor. O sırada AÖF üzerinden de lisans diploması alıp 4 senede 2 diploma sahibi oluyor. Çok önemli değil belkide ama 4-5 sene lisans diploması almak için sadece "okuyan" adamdan daha avantajlı olduğu kesin.

Yalnız şöyle bir şey var, bu zamanda salgın sonrası için iş olayı herkes için sıkıntı. Şu an çok iyi kurumsal yerlerde çalışan insanların 1 ay sonra işsiz kalmayacağının garantisi yok. Temmuz ayından işten çıkartma yasağı bitiyor. Sonrasında sağlam bir işsizlik dalgası gelecek ve tahminen sene sonuna kadar 8 milyon kişi daha işsiz kalacak. Yeni mezunların psikolojik olarak uzun süreli işsizliğe kendilerini hazırlamaları lazım. ABD'de yaşanan olaylarda bile etkenin işsizlik olduğu söyleniyor. 40 milyondan fazla işsizlik ödeneğine başvurmuş ABD'de ve nüfus 320 milyon civarı.

• İş hayatına erkenden girip ne yapacaksın . Hayatın en berbat bölümü !

• quote:

Orijinalden alıntı: Hunyadi Matyas

Dostum geleceği iyileştirecek olan şey geçmişte yaptıkların değil, şu anki yapacağın şeylerdir. Bir an önce şimdiki hayatına odaklanmalı ve mezuna kalmanın dezavantajı

olmayuan bir bölüm seçmeni öneririm. Mesela bazı bölümlerde tecrube her şeydir bazıları teorik bilgiyle okulunu okusan yeter senin 2. tip bölüm kazanman lazım bence
    Zaten okuyorum geçen sene yerleştim

Hazirliktayim

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

İş hayatına erkenden girip ne yapacaksın . Hayatın en berbat bölümü !
    İş hayatına girmek istediğimden değil

Ben 20 yasindayken siniftakiler 18 olacak

Çap yaparsam 21de 1. Sinif olucam 2. Bolumumde millet 18 olacak

21 yaşinda mezun olunuyor

Mahvoldum

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Hep söylüyoruz zaten, MYO bitip erkenden iş hayatına girenler üniversite okuyanlardan daha avantajlı oluyor. Mezun olur olmaz kimse sana iyi şartlarda bir iş imkanı sağlamayacak. MYO mezunu en azından 2 senelik iş tecrübesi olduğu için daha tercih edilir oluyor. O sırada AÖF üzerinden de lisans diploması alıp 4 senede 2 diploma sahibi oluyor. Çok önemli değil belkide ama 4-5 sene lisans diploması almak için sadece "okuyan" adamdan daha avantajlı olduğu kesin.

Yalnız şöyle bir şey var, bu zamanda salgın sonrası için iş olayı herkes için sıkıntı. Şu an çok iyi kurumsal yerlerde çalışan insanların 1 ay sonra işsiz kalmayacağının garantisi yok. Temmuz ayından işten çıkartma yasağı bitiyor. Sonrasında sağlam bir işsizlik dalgası gelecek ve tahminen sene sonuna kadar 8 milyon kişi daha işsiz kalacak. Yeni mezunların psikolojik olarak uzun süreli işsizliğe kendilerini hazırlamaları lazım. ABD'de yaşanan olaylarda bile etkenin işsizlik olduğu söyleniyor. 40 milyondan fazla işsizlik ödeneğine başvurmuş ABD'de ve nüfus 320 milyon civarı.
    Ben iş hayatına girmek istedigimden degil

Geç kaldım her şeye

Yoksa ben okumak istiyorum iş bulma derdinde değilim

Ama 24-25 yaşında anca mezun olacağım salak gibi

24-25 yaşında mezun olmak nedir ya

Mezuna kalmayi ozendirmemek lazım ben internetten cok etkilendim. Geri zekaliyim işte

Bu yaştan sonra okusan ne. 20 yaşında 1. Sinif olan salağın tekiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1593E8EC2

İş hayatına girmek istediğimden değil

Ben 20 yasindayken siniftakiler 18 olacak

Çap yaparsam 21de 1. Sinif olucam 2. Bolumumde millet 18 olacak

21 yaşinda mezun olunuyor

Mahvoldum

Alıntıları Göster
    Hocam görende 30 yaşındasın sanacak . Arada 2-3 yaş farkdan dolayı birşey olmaz. Bizim sınıfta 40 yaşında abide var dı ablada gayet iyi geçiniyorlardi. Lütfen artık kendinizi boş yere üzmeyin .

• Cidden dert etmeyin. Rahat rahat, gerilmeden okuyup bitirin. Endişelenecek durum yok, sizin de hayatınız mezuniyetten sonra başlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: #-OldBoy-#

Bu mesaj silindi.
    Allahina kurban. Dediklerinin hepsine katiliyorum. Tip dis harici icin kalinmaz. Ozele git dolu ozel var hepsi burs dagitiyor zaten. Mezuna kalacağına unide ortalama kas ona calis sene kaybetmezsin.

Bire bir ayni durumdayım.

Ailem, arkadaşlarım kalma dedi ben yine kaldim

Dusunmekten uyuyamiyorum

Bittim

20 yasinda 1. Sinif
    20

20...

• quote:

Orijinalden alıntı: Wacom Intuos

Cidden dert etmeyin. Rahat rahat, gerilmeden okuyup bitirin. Endişelenecek durum yok, sizin de hayatınız mezuniyetten sonra başlar.
    Başlamaz işte

Milletin 20-21 de mezun olduğu yerde 25te mezun olan bir salaktan ne olur ki

Ne sosyal ortama ne baska bir seye uyum saglayamayacsgim

Gec kaldim. Caresi de yok. Mahvoldum. Geri kalan hayatimin hepsi çöp oldu. Yaşam liseden sonra bitti benim için lisede her sey süperdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1593E8EC2

Başlamaz işte

Milletin 20-21 de mezun olduğu yerde 25te mezun olan bir salaktan ne olur ki

Ne sosyal ortama ne baska bir seye uyum saglayamayacsgim

Gec kaldim. Caresi de yok. Mahvoldum. Geri kalan hayatimin hepsi çöp oldu. Yaşam liseden sonra bitti benim için lisede her sey süperdi.

Alıntıları Göster
    Ya abicim siz birisi 30 diğeri 32 yaşında iki iş arkadaşına bakıp aha salak 2 yıl geç doğmuş mu diyorsunuz anlamıyorum bu anlayış biçimi nereden geliyor

• Bu ülkede mezun olunsa da insanlar kıvranıyor, kariyerim güzel olsun derken hayatı pipetle çekiliyor, hemen hızlı hızlı yükselir herkes diye düsünmeyin. Kendinize aşırı baskı yapıyorsunuz, hiç gerek yok buna. Güzelce ve keyfini alarak okuyun, yolunuzu çizersiniz, sadece sana değil, bütün böyle düşünen gruba söylüyorum.

• Ohoooo... Ne kadar kisa donemli düsünüyorsunuz.
    Kotu universiteden mezun adam cilginlar gibi ugrasip kendini gelistirmezse is arayacak, maasini yavas yukseltecek. Iyi universitedeki adamin cevresi de iyi olacak, imkanlari da muhtemelen daha iyi olacak, ayni maasla baslasa bile daha hizli maasini yukseltecek ve tepe noktasi da daha yuksek ihtimalle daha fazla olacak. Niye agladiniz bu kadar? Iki yili gozunuzde bu kadar buyuttuyseniz gecmis olsun.

• Sen hayatı çok takıyorsun kardeş ben de aynı yaştayım senle bende üniyi bırakıp tekrar hazırlanmayı düşünüyorum büyük ihtimalde öyle olacak erkenden iş hayatına atılıp napacaksın bu kadar kasma hayatı millet çatır çutur ölüyor o kadar takma

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.