Şimdi Ara

Mezuna kalıp pişman olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mezuna kalıpta seneye çalışmadan geçiren sene başında kurduğu hedefi tutturamayan veya tutturamayacak olarak düşünen var mı?

• Ben

Çalışmadım değil çalıştım hatta baya iyi çalıştım ama Nisan'da bir patladım daha toparlayamadım Şuan AYT kısmı pert halde 35-40 yapmaya çalışacağım artık.

Eğer kalmayı düşünüyorsan söyleyeyim iraden varsa kal yaparsın, dershaneye gitmem diyorsan ekstra irade lazım ama ona göre.
  • O kişi tam olarak benim geçen sene ham 31k idi obp 33 bine attı. Hukuk gelmiyor diye mezuna kaldım. Bu sene hedefim ciddi ciddi 50k yapıp PDR gitmek. Bütün bir senem bomboş geçti. Dershane kurs vb. gitmedim, geçen sene okul olduğu için az çok disiplini sağlıyordum ama bu sene evde tek başına olmadı hata benim yani çalışamadım.

PDR'ye razıyım şu an :(
  • Jaximus-TR J kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ayt çalışmadım :D sadece TYT çalıştım bu yıl iki sınavada giricem ama son hafta ayt bakıcam kısa o kadar. O yüzden ya 2 yıllık istediğim bir bölüme gidicem öyle çalışıcam ya da mezuna kalıcam. Ama emin değilim. Çok maddi açıdan imkanım yok ve aile ortamı iyi değil. Ondan üniye gidip hem yurtta kalıp hem de 500 TL karşılıklı burstan yararlanıp çalışmak bana mantıklı geliyor.
  • Benim bu.Geçen sene 45k dan mezuna kaldım.Annemin ısrarlarına rağmen dershaneye gitmeyeceğim diye tutturdum. ( sbs sınavından beri dershaneye yazılmadım)SONUÇ: hüsran.Kendi ilimdeki en iyi ikinci liseye bitirdim ve vasat biri de değilim.Anlayacağın çok hırslı ve disiplinli biri değilsen ve annen baban da seni çok takip etmiyorsa tüm yıl benim gibi götünü yayar, sınava daha var yeaa havalarına girersin.Gerçi çıkmadık candan ümit kesilmez tabi ama ben kötümsere yakın gerçekçi biri olduğumdan sınavda tıpı tutturursam bu bana bile sürpriz olacak KENDiMDEN NEFRET EDIYOM muhahahah, bana müstehak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 06madiba06 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi hiç tanımam ama şuan çok üzüldüm. Aynı kendim yaşamış gibi oldum. Gerçekten mezuna kalmanın en kötü tarafı bu galiba. En çokta bundan korkuyorum ben de kendimi biliyorum boş zaman geçiririm diye kalmaktan çekiniyorum. İnşallah iyi kötü bir Hukuk fakültesine yerleşirsiniz hocam hemen umutsuzluğa kapılmayın.
  • Hocam, annem babam takip etmiyor. Yani arada sırada bir şeyler derler ama çokta ders hakkında üstüne düşmüyorlar. Kesinlikle disiplinli ve düzenli biri değilim. Hırsda az var mesela burada 3.yıla kalanlar vs. var o hırs bende yok. O yüzden tercih etmek daha mantıklı. Kesin sizin gibi olurum ben de. Bu yıl bile bir program yapıyorum ilk gününe bile uymuyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir konuya yazmıştım , buraya da yazayım .

''aklımda bir fikir var , bence haftalık veya günlük koyduğun hedefleri kağıda yazıp annene,babana,abine ver. sonra de ki , bu hedeflere uyup uymadığımı haftanın sonunda veya günün sonunda kontrol edin , hedeflediğim konular,s.bler bitmiş mi diye bakın. bu şekilde motivasyonun artar ve hedefine ulaşmak için sıkılsan , bıksan bile çalışmak zorunda hissedersin . bir düşün derim , eğer uygulamayı iyi yaparsan dershanedeki rehber hocanın denetlemesinden farksız olur hatta ailene mahçup olmamak için süpürürsün konuları çatır çatır :D ben de bunu deneyebilirim bu arada''

mezuna kalıp evde çalışacak olan , disiplinli olmadığını düşünen birisi bunu uygulayabilir bence .

yukarıda bir arkadaş yazmış 33k yaptım , şuan 50k yapsam sevineceğim diye . işte ben de böyleyim . disiplinsizim , tembelim , ertelerim falan. bu tipte birisiysen sana disiplin sağlayacak bir şeyler bulman gerek . yazdıklarımı kendine göre uyarlayıp yapabilirsin,seni motive eder.bunları yapamam diyorsan dershaneye gidilebilir ama ben tavsiye etmem , dershane sadece düzen sağlıyor . düzeni sağlayabileceksen tamamen gereksiz masraf diye düşünüyorum. youtube'da her derste 3-4 tane hoca bulabilirsin . o olmadı kimyaözel,behzat rasuli,nejdet kirpi vs. tarzı ders veren hocaların derslerini de alabilirsin dershaneye vereceğin parayla. yapamadığın soruları da de wp grupları , facebook grupları , kunduz , çözenadam vs. tarzı yerlerde çözdürebilirsin, çözümlü kaynakları da tercih edebilirsin . çoğu kaliteli kaynaklar zaten youtubeda çözülüyor .

her neyse işte mezuna kalacak birisi kendini iyi tanımalı yoksa ciddi sıkıntı çekebilir. eğer kalma durumun olursa yazdıklarımı dikkate almanı tavsiye ederim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi how you doin -- 20 Haziran 2018; 18:43:46 >

• Her şey yolundaydı ta ki sistem değişene kadar. Geçen yıl 70 bindeydim hiç mat çalışmamıştım, bu yıl köpek gibi çalıştım. Kendime çok güveniyordum hedefim 10k falandı. Sonra sistem bir değişti mat edb katsayısı eşitlendi benim bütün planlar çöp oldu Pdr gelsin şükredecem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.