Şimdi Ara

mezuna kalanlar (psikolojik boyut)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mezuna kalmak hakkında birçok konu var aslında ama tekrar hazırlananlar arasında şu 1 yılın nasıl geçtiğini anlatacak yeni kişiler de çıkacaktır. özellikle evde hazırlanan arkadaşlar, mezuna kalmanın olumlu olumsuz yanlarından, vakitlerini nasıl değerlendirdiklerinden bahsedebilirler mi?

• Acaip rahattım iatediğim zaman yattım istediğim zaman kalktım 45>8 çektim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

• Digerlerini bilmem ama bende psikolojik bir yikim yaratti. Gecen seneyle ayni yaptim sinavin azizligine ugrayip.

Simdi ki aklim olsa istrdigim bolumun turkcesine girip toefl/ielts ugrasip ingilizcesine gecmeye calisirdim. Hata yapmisim mezuna kalmakla. En acisi da okuyan arkadaslarinin sana anlattiklari, istanbul siyasalda okuyan arkadasimla gorustum gecen gun, cok samimi arkadasimdi lisede, simdi o fakulteyi vs anlatirken senin dersane yollari tutman uzucu oluyor. Haklisin o kadar bossun ki hayati sorgulamaya basliyorsun. Karamsarliga kapilip hep boyle mi olacak diyorsun, git gide karamsarlasiyorsun. En basitinden devlet bile sana ayda 150 lira gss borcu yaziyor. Zor kardes, biz de sizin donemlerinizden gectik, sinava 2 ay kala biraktik. Oysa +10 matematik yapsaydik girecektik istedigimiz yerlere. 2 ay sagda solda gecirdik. Aman diyeyim mezuna kalacaksan bile lys sonucun onune gelene kadar calis. Erken pes edersen bedelini odersin.

Evet cok bos vaktin kaliyor kalmasina da bunu herkes avantaja donusturemiyor. Karar senin.

• ygs aşırı kötü değilse sakın kalma.(200 bin filan).Zira seneye de çok çalışmana rağmen aynı sonucu alabilirsin.Lys çalış puanın yettiği yere gir
  • Üniversiteyle eş zamanlı hazırlanan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: hacıGandaLf

Acaip rahattım iatediğim zaman yattım istediğim zaman kalktım 45>8 çektim

SORULARInı kime sordun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7. mezuna kalmak?
    2 yıl önce açıldı
    10 binden mezuna kalmak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zor psikolojik olarak. benim tek kimya dersim var ama gezip tozmak istesen gezip tozamıyorsun, yapıyorsun da vicdan yapabiliyorsun. Arkadaşların ünide kafaları rahat falan şehirdeki tüm arkadaşların gitmiş oluyor özellikle evde hazirlananlar icin neredeyse kimsen kalmıyor o kadar sıkılıyorsun ki ders çalışamıyorsun. Idealist degilsen kalma kalacaksan da dershaneye git insan görmek için ders için bile değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vena Portae

quote:

SORULARInı kime sordun

Soru bankadı fwm çözüyorum cevapları nette var,onun dışında arkadaşlara falan sorarım

• quote:

quote:

quote:

SORULARInı kime sordun

Soru bankadı fwm çözüyorum cevapları nette var,onun dışında arkadaşlara falan sorarım

sadece fem çözerek 8k olmaz diğerleri arkadaşlarına soracak kadar az mı oluyo hocam tebrikler
  • Bence şuan alacağın cevaplar pek sağlıklı olmaz.ygs de en iyi yapanlar bile sıkkın yorgun bitmiş durumda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

SORULARInı kime sordun

sadece fem çözerek 8k olmaz diğerleri arkadaşlarına soracak kadar az mı oluyo hocam tebrikler

La fem iyidir ya . 😀😅

• BluePage B kullanıcısına yanıt
    aldığım puanla gitmek istediğim bölümün puanı arasında çok fark var, yani ben ''+10 mat yapsam giderim'' diyemiyorum maalesef. mezuna kalmaktan başka çarem yok, çalışasım da gelmiyor bu yüzden. tek sıkıntım gelecek sene arkadaşlarımın yanımda olmaması. en yakın arkadaşlarım üniversiteyi anlatırken ygs-lys kasacak olmak cidden kötü.
  • YesilliksizTantuni kullanıcısına yanıt
    açıkçası şu ygs sonucundan sonra ''idealistim'' demeye utanıyorum ama en azından bir hedefim var hala. dershane gibi bir şey de kalmadı artık, evde hazırlanmak zorundayım. en fazla kütüphaneye giderim.
  • Mezun biri olarak deneyimlerimi söyleyeyim. İdealist biri olduğum için kaldım. Hedefine ulaştın mı ulaşacak mısın dersen bilmiyorum muamma. Ama psikolojik durumu şöyle açıklayabilirim. Öncelikle ev ve çevre durumun çok önemli. Aile tepkisi ne olacak onlarla arandaki iletişim sosyal yaşamın. Ben kendime güveniyordum mezuna kaldım ama hiçbir şey düşündüğüm gibi gitmedi. Evde kütüphanede çalışmak yalnız olmak çok zor. Okul yok rahatım kavramını unut en azından bende öyle bir şey olmadı. Üstünde aşırı psikolojik baskı hissediyorsun. Ne yaparsan yap vicdanın rahatlayamıyor. Çalışmayı sevmeyen biriysen işler daha da karışır. Hele YGS hakikaten iyi de gelse ygs sonrası artık sinirden stresten saç baş kalmıyor insanda. Ben çok kilo verdim tam tersim insanlarda git gide kilo alıyor. Kolay iş değil pişman olmamak için kalabilirsin ama işin psikolojik yükü çok fazla.

• ikarusun kanatları İ kullanıcısına yanıt
    Ygs sonucun, istediğin bölüm ve sıralaması nedir? Lys temelin ne durumda

Okul yok evet rahatsın ama okul varken erkenden gidip ilk dersten oturup kendimi kapatıp çalışırdım, mezundayken rahatlık daha da rahatlığı getiriyor aklında bulunsun.
  • quote:

lys ne alemde ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mevlana torunu

quote:

lys ne alemde ?

Kimya biyo kasıyorum onlar sıkıntı azcık

• Benimde hedef 30k yetiyodu mf3 ygs2 120k geldi bende mezuna kaldım gibi hic calisasim gelmiyo matematikten nefret ediyorum bana bir seyler önerin netlerim ;
    Mat 20 ile 30 arasi
    geometri hic calismiyorum mf3 oldugu icin +10 geliyo
    Fizik baya eksik ama calisirsam yapiyorum 10/12 civari
    Kimya 10/12
    Biyoloji +15

• quote:

Orijinalden alıntı: FirariAdam

Mezun biri olarak deneyimlerimi söyleyeyim. İdealist biri olduğum için kaldım. Hedefine ulaştın mı ulaşacak mısın dersen bilmiyorum muamma. Ama psikolojik durumu şöyle açıklayabilirim. Öncelikle ev ve çevre durumun çok önemli. Aile tepkisi ne olacak onlarla arandaki iletişim sosyal yaşamın. Ben kendime güveniyordum mezuna kaldım ama hiçbir şey düşündüğüm gibi gitmedi. Evde kütüphanede çalışmak yalnız olmak çok zor. Okul yok rahatım kavramını unut en azından bende öyle bir şey olmadı. Üstünde aşırı psikolojik baskı hissediyorsun. Ne yaparsan yap vicdanın rahatlayamıyor. Çalışmayı sevmeyen biriysen işler daha da karışır. Hele YGS hakikaten iyi de gelse ygs sonrası artık sinirden stresten saç baş kalmıyor insanda. Ben çok kilo verdim tam tersim insanlarda git gide kilo alıyor. Kolay iş değil pişman olmamak için kalabilirsin ama işin psikolojik yükü çok fazla.

aileme mezuna kalmanın konusunu açtım, çok fena karşılamadılar durumu. bu konuda içim rahat şimdilik. çevrem dediğim gibi pek olmayacak. en yakın arkadaşlarım bu sene kazanacak üniversiteyi. yapacak bir şey yok, daha sonra pişman olmak istemiyorum.
    psikolojik baskı lazım bana aslında. bu sene vicdan yapmadım, kotayı doldurmadım, seneye kullanırım artık :d

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.