Bildirim
Mezuna Kalanlar Hatalarınız Neydi ?


Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

4 Misafir - 4 Masaüstü

Giriş
Mesaj
-
-
çok uzak yere dershaneye gitmek, saatlerimi yollarda harcamak, yorulmak -
Benim hatam öğrencilik hayatımda bilinçli olmamaktı. Sürekli cs, knight, metin2, dota, silkroad, wow gibi oyunlar oynayıp, elektro gitar ve metal gruplarına sarmamdı. Böyle olunca ders çalışmadım ve SBS de berbat geldi.
Meslek lisesine el mecbur gittim ve 3 yıl boyunca süründüm. 2 yıl Matematik ve Geometri görmedim. Demem o ki, çok büyük ahmaklıklar yaptım. Son sene temel liseye geçmem bir işe yaramadı. Şu an temelden aldım, kendi çapımda çalışıyorum, bakalım Eylülde mezun kursu açılacak. Ama bu sene tokatlamaya geliyorum sınavı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
12 ye yeni geçtiysen sana tavsiyem şimdiden başla kardeşim, eğer TM isen benim gibi işin kolay Matematiğe yüklen, ha eğer MF isen her dese hatrı sayılır zaman ayırman gerekiyor. LYS Fizik zulümmüş duyduğuma göre, Matematik ve Geometriden zormuç.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ertelemek en büyük sorun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sınıfta millet ders çalışırken konuşan tayfadan olma.Ben o tayfadaydım.Deneme sınavının ortasında çıkar giderdik. Böyle bir ortam vardı sonuç çoğumuz mezuna kaldı.
-
Benim öğretmenlerim okulum mükemmeldi ama bizi yeterince uyardıklarını düşünmüyorum. Suçu başkalarına atmak çözüm yolu degil ama bi nebze rahatlatiyor... neyse... Benim okulum evime uzakti ve yorucu bir otobus yolculugu geciriyordum dinlenene kadar saat 8 oluyordu ve sonra calisasim gelmiyordu (ara siniflarda cok kavga etmedim annemle son yil biraz duzeldi).. Ben derse calisamazdim.. 2 test ust uste cozdugumu goren annem beni alkislamisti 11. Sinifta 😂😂 sonra duzenli bir program yapamam yapinca da uygulayamam uygulayamamin en buyuk sebebi ise YAVAS olmamdir. Kendime hiz kazandiramadim bu konuda cok keskelerim var. Kitap almakta bir dert. Bir kaynaktan cozmemelisin ama fazla kaynak olunca da ust uste yigiliyor ve cozemiyorsun . Bu da motivasyonda dusukluge sebep oluyor. Bir kaynak al iyi kaynak al vaktin yeterse 2. Kaynaga gec yok yetmedi farkli yayinlarin denemelerini coz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geometri çalışmamak,problemler için fasikül çözmemek ve matta çok zaman harcadığım için feni hızlı çözüp 5-6yanlış dikkatsizlik yapmam -
Yoktu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Lys matematik ve geometri çalışmamak.50 edebiyat yaptım hiçbir işe yaramadı.Üstelik istediğim bölüm tm3 olmasına rağmen.Gerçi Ygs kötü gelmişti ama o biraz şans işi.Lys çalışsaydım karşılığını alırdım. -
HEDEFİMİ GEREKTİREN ÇALIŞMAYI YAPMAMAM!!! -
mezuna kalmak -
Mezuna kalmak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
takıldığın arkaşlarının sınav gayesi olmaması, arkadaşların sınava girecek olan hedefi yüksek kişiler olsun
ortamlara batmak
bilgisayar oyunları
hep bi bahane bulmak
belirli sürede az soru çözmek
yarına bırakmak
çalışma proğramı yapmamak
ajanda tutmamak
dışarı çağırılınca arkadaşlarım kırılmasın diye dışarı çıkmak
büyük resmi görememek
yılmak
takvime bakmayı unutmak
kaç tane konu kaldı bu sürede bitirebilirmiyim, bi taslak oluşturmamak
kız arkadaş
akşamları dışarı çıkmak
mezuna kalmayı bi şey sanmak -
quote:
Orijinalden alıntı: serdarwtf
12 ye yeni geçtiysen sana tavsiyem şimdiden başla kardeşim, eğer TM isen benim gibi işin kolay Matematiğe yüklen, ha eğer MF isen her dese hatrı sayılır zaman ayırman gerekiyor. LYS Fizik zulümmüş duyduğuma göre, Matematik ve Geometriden zormuç.
LYS-1'in eline fiziğin feriştahı gelse su dökemez bence
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Hedeflerini daima üst düzeyde tut AMA sakın karşındaki insanların beklentilerini yükseltme..Stres ve baskı olarak geri dönüyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeni_hayatt -- 5 Ağustos 2017; 0:46:56 > -
Lys fenleri ygs den sonraya bırakmak
Ygs yi küçümsemek ve ygsde sürenin içine etmek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
12. sınıfta hatam, okulumdaki hocalara fazla güvenmek oldu. Dershanelerin kaldırıldığı sene, gittiğim kolej beni sınava hazırlayabileceğini, ne dershaneye ne de özel derse ihtiyacım olduğunu söyledi. Ben de kendime de güvendiğim için ne özel ders aldım ne de dershane aradım.
Tabii ki konuları yetiştiremediler. Çünkü okul olmakla sınava hazırlamak çok farklı şeyler. YGS'ye girdiğimde YGS konuları yetişmemişti, LYS'ye kadar da evde kendim çalışmayı denedim. Ancak YGS temeli olmayınca LYS'nin de yapılamayacağını çok güzel öğrendim. Sonuç olarak YGS'de 44 bin, LYS'de ise 47 bin gibi bir sıralamam oldu.
Ben tercih yapıp gidecektim çünkü bu kadar acıya bir daha katlanmak istemiyordum. Ailem beni mezuna kalmaya ikna etti. Şansını bir kere daha dene, yine olmazsa gidersin dediler. Tamam dedim, deneyeyim.
İlkokulda gittiğim dershanem temel liseye dönmüştü. Eskiden de butik dershaneydi. Maksimum 14 kişilik sınıflar falan. Bu sene oranın mezun kursuna gittim. Fiyatı tuzluydu ama en azından kalitesini bildiğim bir yerdi.
Bu sene yaptığım hata da kendimi çok zorlamamam oldu. Atıyorum çember konusunun sadece YGS testlerini çözüp, LYS kısmına pek bakmıyordum. Nasıl olsa bu kadarı bana YGS'de yeter, LYS kısmını sonra hallederim dedim. Hallettim halletmesine de bu benim dershaneden kopmama neden oldu ve yeterince soru çözemedim. Bu yüzden de hedeflediğim olmadı. Sonuçta bu sene YGS 2400, LYS 3100 oldu. Aslında hedefim ilk 100'dü. En azından yıldızları hedefle, en azından gökyüzüne ulaşırsın kısmını doğrulamış oldum.
Bence en güzel çalışma şekli şudur:
Kaliteli olduğuna emin olduğunuz bir dershaneye gideceksiniz. Ya da özel ders de alabilirsiniz, o sizin bilebileceğiniz bir şey. Eve gittiğiniz zaman da dershanede anlatılan konuyu anladığınızdan emin olarak anlatılan yere kadar fasikülden çalışacaksınız. Haftasonu olduğunda da konuyla alakalı test çözeceksiniz. Zaten iyi bir yer size her haftasonu deneme çözdürecektir. Bu şekilde kalıcılığın çok daha fazla artacağını düşünüyorum. Her haftasonu yapılan denemeler de konuları pekiştirecek ve unutmanızı engelleyecektir.
Kolay gelsin.
-
Şimdi sınavlar nasıl bilmiyorum ama 2013 yılından 2015 dahil, bizim zamanımızda belirleyici olan hep matematik olurdu. Matematik geo zor,diğerleri orta şeker tabi lys için konuşuyorum. Onun içinde karekökün soru bankaları harikaydı. Mat-Geo ygs de bir şey yok zaten,temelinizi atın gerisi denemeler ile gelir.
Deneme netlerinize çok takılmayın. 472 ile ege derecesiyle başlayan ben sınavda 2k oldum, 398 ile başlayan arkadaşım ilk 100 e girdi. Belli olmuyor bu işler.
Hepinizi zorlu ve yıpratıcı bir süreç bekliyor. Pes etmeyin demeyeceğim, sık sık pes edeceksiniz. Toparlanma sürenizin kısa olmasını diliyorum. Bol sabırlar -
hocam mezunken ne zaman basladiniz tam calismaya
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- 2008 öncesi lise diploması e devlete nasıl işlenir
- güneş özel isim mi
- tanecik çapı nedir
- buspon 5 mg kullanıcı yorumları
- efüzyon nedir kimya
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X