Şimdi Ara

Mezuna kalacağım edebiyatı seneye bırakıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ygsden beri hiç edebiyat kasmasım. 80/15-20 zor yaptigim matematiğimi hayatimda hic calismadigim polinomdan başlayıp tüm lys konularına ilkdefa calistim. 2-3 aydir mattan baska ders calismiyorum ve geodan. Edebiyata mezun senemde eylülde baslamayi düsünüyorum. Obp 75 hedef lysde ham5k. Bu sene ygs 200k geldigi icin seneye kalmam kesin yani. Şuan bile sabaha kadar mat calisiyorum aşırı hoşuma gitmeye başladı trigonometri kafamda birim cember döndürmek mattan birşey ögrendigimde a4 lere yazıp dosyama koymak falan. Bu gidisle insallah seneye 80/70 görürüm. Bu konuyuda acmamın nedeni bu sene hic edebiyat calısmyarak yanlismi yapiyorum. Edebiyatın en azından 1 bölümünü falan bitireyimmi yoksa mati bitirip seneye matin en zor sorularını cözerken edebiyata zaten eylül ekim gibi basliyimmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• her gün 20 soru edebiyat çözsen seneye edebiyatı fullersin neredeyse.

Günde yarım saat ayır edebiyat sonrasında 23 saat matematiğin olsun, ama komple bırakma
  • q0x Q kullanıcısına yanıt
    Hocam edebiyat 0 bende. Ama seneye eylülde başlasamda halledilir rahat yani. Ama şuan calistiklarimi unuturum falan diye boşa yatırım olmasın diyorum. Matta bu sene temelini attığım ögrendip unuttuğum parabolün bile mesela seneye kısa tekrarda aklıma geleceğini daha iyi pekişeceğini biliyorum. Ama edebiyat icin bilemedim cok. En azından 1 dönem falanmi bitirsem?

• Edebiyatta sürekli tekrar yapmayacaksan başlama

• valla kardeş mfyim ama bu söylediğin saçmalık. birlikte götüremeyeceksen hiç mezun hayalleri kurma. günde yarım saat bile olsa başla edebiyata.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macella -- 4 Mayıs 2017; 4:17:53 >
  • Macella kullanıcısına yanıt
    Olayı anlamadın galiba. Mezuna kalacağım zaten niye matematikte mükemmelleşmek varken şuandan edebiyat kasayım? Seneye matematiği gene cok calisicam ama suan trigo limit türev int cok saglam temel atma , prolaşma aşamasındayım işte :p

• +1

durumlarımız çok yakın zaten. ygs felan da. Bende öyle düşünüyorum. Bakalım artık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YKS MEZUNA KALMAK MANTIKLIMI
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence ne olursa olsun birakma dostum insan beyni bi cok seyi ayni anda yapabilir.tek bir derse yuklenme ikisini de beraber yurut.beyni dinlendirmenin en guxel yolu o derse calismaktan yoruldugunu sıkıldigini hissettiginde farkli bir dersle mesgul olmaktir.tecrubeyle sabit bu şekilde saatlerce hic kalkmadan ders çalıştığimi bilirim

• bak eğer kesin mezunum diyorsan.Ve hedefin 5k.Ve diyorsan bu sene olmayacak

Seneye bırak edebiyatı çünkü temellik bir şey yok hocam.

Matematiği hallet derim sana.
    Geometriyi de sakın ihmal etme

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5k olunca ne yapacaksın

• Seneye edebiyatı çalışmadığına pişman olursun.Benim gecen sene mezuna kalacağım garanti gibiydi ama yinede edebiyatı tamamen çalıstım bu sene onun meyvelerini yiyorum.Tabi yarısını unuttum ama yinede tamamen sıfır olmaktan kat kat iyidir.Ilk edb denemesinin 30 net gelmesiyle 43-45 gelmesinin morali bir olmaz.Sen ne olursa olsun çalış.

• Hocam durumlarımız çok benzer. Benim de ygs 167k geldi sağlık sorunları baş gösterince mezuna kalmaya karar verdim. Başvuru yapıp yapmayacağım kesinleşmediği için lys mat çalışmayı bırakmadım ve hiç sıkılmadım. Edebiyata şu an başlamanın cidden hiç gereği yok. Eylülün başında başlayıp ygs ile birlikte götürürsen herhangi bir sıkıntı çıkmaz bence. Ben şu an edebiyat defteri oluşturuyorum kendime yazarken aklımda bir şeyler kalır diye, ağustosta da ordan çalışmaya başlayacağım sana da tavsiye ederim.

• Bence edebiyatta temel şeylere çalışıp bırakmalısın. Ben de mezuna kaldım ve yıl içerisinde edebiyatı sürekli tekrar etmek zorunda kaldım unutmamak için. Bu da bir süre sonra sıkıntı oluyor o kadar çalıştığın şeye tekrar tekrar çalışıyorsun, unutuyorsun tekrar ezberliyorsun falan. Eğer gerçekten mezuna kalacaksan Eylül-ekim gibi çalışmaya başlarsın, ygs ile birlikte götürürsün Matematiği de ilerlettiğin için bayağı da avantajın olur (bence)
  • Matematik ve Geometriden 1-2 saatlik vakit ayır Edebiyata. Şu 1 ayda güzel bir temel oluşturabilirsin.Kimileri edebiyatı kendisi yapamıyor diye zor ders deyip kafanı karıştırıp zor ders olarak görmene neden olabilir. Şuan lise son musun ya da mezun musun bilmiyorum da bence ne olursa olsun böyle yap.
  • dcq.234 D kullanıcısına yanıt
    Mezun olsam neden edebiyat calismiyim. Lise sonum

• quote:

Orijinalden alıntı: helixSNAA

Mezun olsam neden edebiyat calismiyim. Lise sonum

Mezun olup da Edebiyat çalışmayanlar da var ondan böyle dedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.