Şimdi Ara

MEZUN TAYFA İÇERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
5
Favori
1.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar mezuna kalan arkadaslar burada toplanalım, sene içinde neyi yanlış yaptık, bu sene nasıl bir strateji ile devam edicez diye konusabiliriz.

ANA BAŞLIKLAR

-Öğrendiğimiz önemli doğrular neler?
    -Tecrübe ettiğimiz yanlışlarımız neler?
    -Keşfettiğimiz iyi konu anlatım, soru bankası, denemeler neler?
    -Dershanesiz bu olur mu?
    -Yeni bi yıl ne kadar çalışacağız, nasıl bi plan uygulayacağız?
    -İnternet üzerinden keşfettiğimiz iyi hocalar kimler?
    -Psikolojik olarak hazır mıyız?
    -Çevreniz nasıl?

• up
  • valla birşey öğrendiysem o da hayvan gibi çalışmadan bu iş olmuyor. herşey yalan tek gerçek çalışmak bu kadar basit. bahane isterlerse bahane çok ama mezuna kalmamın esas nedeni çalışmamamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Donanım -- 19 Temmuz 2017; 18:46:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

valla birşey öğrendiysem o da hayvan gibi çalışmadan bu iş olmuyor. herşey yalan tek gerçek çalışmak bu kadar basit. bahane isterlerse bahane çok ama mezuna kalmamım esas nedeni çalışmamamdır.

Asıl denge bence çok çalışmakla verimli çalışmanın arasında bi yerlerde gezinmek. O zaman başarı kaçınılmaz oluyor, lys sınavından cıkıp söyle bi düşününce ben daha yeni çalışmayı öğrendim diyorum.
  • Öğrendiğim en büyük doğru zamanında sana en çok değer verenin bile bir gün seni görmezden geleceğidir
    onun dısında 85 bınden 35 bıne cektım bakalım hayırlı tercıh olur umarım
  • keşke soruları sende cevaplasaydın konu sahibi
  • Taktik yöntem vs. uydurmadan tekrarlı bir şekilde sıkılmadan ders çalışmak. Göz ucuyla bakıp anladım triplerine girmek oldukça yanlış, sorular özellikle zihnine kazımış insanları ayırt etmek üzere hazırlanıyor diye düşünüyorum.

Hız ve pratiklik kazanmak önemli,
    Sıkılmadan sürekli olarak konu çalışıp notlar çıkarmak ve ince ince işlemek,
    Konular için önem sıralaması yapmak;
    Her konuya aynı şekilde çalışmak yerine, o konuya ait tarama testlerini önüne koyup çözüm yöntemi geliştirmek kafa çatlatmak.

ve benim için EN önemlisi
    *Sonucu ne kadar can sıkıcı olsa da düzenli olarak deneme yapmak ve hatalarını görmekten kaçmamak, inada inat o hataları eksikleri yüzünüze yüzünüze vurup ''BU BİR DAHA YAPILMAMALI'' diye zihne yerleştirilmeli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cityofstars

Sorular zor, keske klasik olmasaydi

hocam klasik sorular kolaydı bence?
  • David Belle kullanıcısına yanıt
    hocam şimdilik sadece aklımdaki soru başlıklarını yazdım. kendi fikirlerimi de yazmayı düşünüyorum
  • Ne Kadar Çok Çalışırsan Şansında O Kadar Çok Olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: cityofstars

Sizin sordugunuz sorular

ahahah hocam aklıma gelen bunlardı. bence herkesin söylediği kalıpların dışında kendi tecrübelerimiz doğrultusunda bi plan yapmamız lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreatSunTzu99

Taktik yöntem vs. uydurmadan tekrarlı bir şekilde sıkılmadan ders çalışmak. Göz ucuyla bakıp anladım triplerine girmek oldukça yanlış, sorular özellikle zihnine kazımış insanları ayırt etmek üzere hazırlanıyor diye düşünüyorum.

Hız ve pratiklik kazanmak önemli,
    Sıkılmadan sürekli olarak konu çalışıp notlar çıkarmak ve ince ince işlemek,
    Konular için önem sıralaması yapmak;
    Her konuya aynı şekilde çalışmak yerine, o konuya ait tarama testlerini önüne koyup çözüm yöntemi geliştirmek kafa çatlatmak.

ve benim için EN önemlisi
    *Sonucu ne kadar can sıkıcı olsa da düzenli olarak deneme yapmak ve hatalarını görmekten kaçmamak, inada inat o hataları eksikleri yüzünüze yüzünüze vurup ''BU BİR DAHA YAPILMAMALI'' diye zihne yerleştirilmeli.

''Her konuya aynı şekilde çalışmak yerine, o konuya ait tarama testlerini önüne koyup çözüm yöntemi geliştirmek kafa çatlatmak. ''
    Burada ne demek istediniz hocam?

• Öğrendiğimiz önemli doğrular neler?

-Tecrübe ettiğimiz yanlışlarımız neler? Akliniza takilacak her seyi en aza indirin. Kafaya cok takmayin. Kendinizi iyice elestirin ve yanlislarinizi bulun. Sevgili yapmayin duygusal iliskileriniz olmasin.

-Keşfettiğimiz iyi konu anlatım, soru bankası, denemeler neler? Iyi denemeler forumda yazanlar zaten kesfetmedim hic. Genel olarak tutulanlar iyidir tavsiyeler bak. Meb kitaplari onemli.

-Dershanesiz bu iş olur mu? Ilk 20 25kda isen ve benim gibi salakca sebeplerden dolayi geri kaldiginizi dikkatinizi dagittinizi fazla ozguven yaptiginizi dusunuyorsaniz gitmeyin.ya da Konunuz iyiydi soru azliginiz vardi o zaman gereksiz. Sadece soru cozumu icin dersaneler ile anlasin.

-Yeni bi yıl ne kadar çalışacağız, nasıl bi plan uygulayacağız? Sabah 8.30da fix kalkar konularimin ustunden gecerdim. Bioda kimyada fizikte sorularda gordugum kritikleri deftere not alirim. Matta soru tiplerini deftere yazardim.

-İnternet üzerinden keşfettiğimiz iyi hocalar kimler? Bos geciyorum.

-Psikolojik olarak hazır mıyız? Ne bileyim kendine sor

-Çevreniz nasıl? Bos gectim.

• Her gün geometri çalışın biyolojiyi önemseyin ders kitaplarına fazla kaptırmayın fullemek için şart olabilir ama 1 -2 yanlış için değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: rider_33

Her gün geometri çalışın biyolojiyi önemseyin ders kitaplarına fazla kaptırmayın fullemek için şart olabilir ama 1 -2 yanlış için değil

kesinlikle.Özellikle biyoloji ve fizik için bakılabilir.
  • theoderiic kullanıcısına yanıt
    Bazı konuların uzun uzadıya anlatımları formülleri vs. oluyor anlatım kitaplarında ya da ders notlarını incelendiğinde fakat soru tipleri apayrı bir dünya olabiliyor,

bu yüzden özellikle matematik-fizik-geometri derslerinin bazı konularında soru üzerine düşünüp çözüm yöntemi geliştirilmeli demek istedim, bazen paylaşılan çözüm/yöntem kafaya yatmayabiliyor, konudan korkulsa da üzerine gidip düşünmek lazım 1-2 sayfa saatler alsa bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F9092F00C -- 19 Temmuz 2017; 19:12:27 >
  • hocam aile işi gerçekten sıkıntı, allahtan ben marttan beri falan mezunum diyorum da bizimkilere şok yaratmıyor, kolay gelsin sana
  • güncelleme geliyor up
  • Mezuna kalmak için ÖSYM'de ne yapmamız gerekiyor tercih listesine hiç dokunmayacak mıyız bilen var mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.